Wednesday, 31 December 2008

memori dua ribu lapan

2008,


awal january kami diuji, bila hubby hilang punca rezeki
kemudian rahmat Allah menyelubungi, 


awal February, Idlansyah hadir menambah seri, 
bersamanya, ada rezeki, hubby dpt kerja lagi


limpahan rezeki tak pernah putus, 
aku pulak dapat kerja baru bulan august


november mmg indah ... 
bila lydia cemerlang disekolah,


disember datang dengan dugaan
permohonan dpli tak seperti yg diharapkan
kena le cuba lagi tahun depan 


seminggu lepas, tv rosak .. 
alhamdulillah, dah berganti, itupun rezeki jugak 


Petang ni
hikmah babysitter idlan menarik diri
insya Allah kenderaan baru kami perolehi ..
utk kemudahan hubby & anak2  ke nursery


2008,


Yang lain2 tak perlulah dinyatakan
Sedikit dugaan, begitu banyak hikmah kebahagiaan


Syukurlah ...
Alhamdulillah ...




Tuesday, 30 December 2008

dia tak mahu


Pg td hati aku tersentuh... Idlan tak mau lepas dr dukungan .. Ini kali pertama setelah 10 bulan.. Idlan dh fhm erti perpisahan ..

Sunday, 28 December 2008

seronok tak terhingga

2 earlier entries were sent from my mobile. instead of having saparate blog for mobile and normal blog, i combined them together here.


On christmas holiday i went to Kuala Linggi, had a wonderful and great time wif family of my side. Memang event ni very short notice and last minute plan. kakak aku le masa tidoq umah aku dok sembang2 pasal nak wat family outing ni. Then we started calling everyone asking if ther are free ... Semua kasik respond baek .. except for my abg or anak2 call him PakNgah yg kenot make it as he has bought airticket for his family to spend the long weekend wif him kat utara. Abang aku ni kena kerja kat Perlis, so dah jadik weekend father/husband le ... sedih gak dia tak dapek join us coz anak2 bujang dia tuh, leh diharap nk tolong kerja and tolong makan huhuuhu! but plan has to proceed lah ...


Kebetulan sgt, i still hv contact of the chalet me and hubby stayed amsa family day hubby last July. Kuala Linggi .. orait kot kalau nk berfamily dah santai2 kat situ .. yg penting, all BBQ set tuh dah ready,and the chalet pun not bad .. laut pun dekat jek .. harga pun reasonable ...kawasan depan chalet pun lapang for kids to play.


So On Thursday arnd 12.30, aku dh kat Tol Pedas/ linggi .. and my kakak sulong aka maklong wif her family ngan mak and bibik siti dah sampai from johor .. tinggal nk tunggu 3 kereta lagik... adik aku pastu dtg, then terus la weols ke linggi .. aku la lead .. huhuhu .. pead by a map actually ... coz last time aku dtg ikut PD ...


Sampai sana terus jek makan, kakak bawak bekal dari johor .. aku plak bafst pagi2 roti salut telur yg digoreng tu .. mmg goreng byk so leh mkn bila sampai ... dlm setengah jam tu sampai plak my 3rd abang, or anak2 aku pangge Pokde wif his family, Lydia yg tengah tido terus bangun coz geng dah sampai ... Sembang2 sementara tunggu hari redup sket, masing2 dh tk sabo nk masuk laut ... then kakak atas aku betul or cikSila plak sampai ... event managerla dia ni .. dtg ngan segala mak nenek nk dimakan plus aturcara majlis ngan hadiah2 sekali dia prepare .. huhuu .. mmg le rajin kakak aku nih .. mmg lain sungguh ngan aku .. ekeke!


Bila tg Aseh, Ana, and Zarif dah turun laut, mula la aku pon tergedik2 nk turun sama .. selalunya, aku mmg tak heran org mandi laut .. coz aku mmg takut laut .. sama la mcm Lydia .. tapi hari tu teringin plak nk berendam ... omg! it was so fun! best banget coz laut tuh mcm kitorang punya aje .. tu yg syiok .. tak deorang lain pun .. terjerit2 kitorang dok pekena antara satu sama lain .. kebetulan lak, Lydia yg selama ni tak mo masuk laut pon leh plak masuk laut.. maybe tgk geng dia si Dahlia tuh syiok habis lompat2 main ombak .. owh bestnyer!!!!!!


lepas mandi manda ... naik bilik.. mandi2 segala .. cuaca plak redup jek .. budak2 ni pi sambung main bola depan bilik ... while parents gossiping depan bilik wakakka .. and the guys plak dh start bakar arang ... sonok!


MAghrib jek, cepat2 settled ngan apa2 yg wajib ... and terus everyone berkumpul ... baru le acara bermula .. cayalah kakak aku ni, dia dah susun siap2 apa acara nk buat.. Alhamdulillah,a dik beradik aku mmg sportin2 belaka .. memula tuh acara gift exchange ... adeh! aku punya hadiah le paling kodi ... malu le plak ..adik aku siap kata"keji lah ko kasik tu jek" cissss!!!! dah aku ikut rules .. ikut range yg dicadangkan.. mana tu dorang tu plak sumer datang bawak hadiah melebihi range asal .. ceh!


LEpas dah gelak2 sakan tukar2 hadiah .. makan2 le plak .. menu nya lamb, ikan, ayam, udang,sotong for BBQ .. and ada gak steam boat tomyam.. aduh lazatnyer ... mg gelak jela sumer2 sepanjang majlis .. well, if u know me well .. family aku sumer jenis yg gelak tak hingat mcm aku gak.. ekekek ..


Then, acara kerusi beracun utkbudak2 ... ... Lydia plak takmo take part sbb dia tak paham camner .. Dahlia plak, half way tarik diri sbb takmo kalah ..adeh! uhuhuuh .. last2.. Iman menang menewaskan Alif .. hikss .. enjoy je memasing ..

Then, lucky draw .. pergh siap ada launcky draw bagai.. hiks .. mcm le family beso sangat pun .. tp, for fun kan ... layannnnn ... budak2 pun ada nama utk lucky draw ni .. even bibik pon ada nama, plus, bibik plak dpt lucky draw no. 1 ? .. dapat le dia kuali berkualiti tuh .. kitorang siap kenakan bibik, suh dia letak kat laut je kuali tu so that kuali tuh leh sampai kat kampung dia, kat pulau memburit yg salu di perkatakan ittew huhuuh! ... so lepas bibik dah menang, bibik pon senang hati membasuh pinggan .. wakakak.. kosser!

ada jugak acara music chair utk org beso,lelaki, and pompuan .. ekekke .. as usual, sumer sporting siap gamat suasana ngan gelak tawa apa lagi bila ada la yg terduduk kat lantai bagai ... :-)


Acara kuiz pun best giler ... each family kena prepare 3 soalan utk yg lain jawab ... ekekeke .. macam2 soklan kuar .. ada yg pasal kartun, ada pasal AF, ada pasal prgram ceramah agama .. mcm2 ada .. ekekke mmg fun!


Elok je lepas selesai sumer .. hujan lebat .. .. tau je la dah lepas makan banyak lamb .. mmg best borak2 sambil pekena kopi panas hujan2 .. budak2 plak layan TV citer hantu .. ada gak yg dah tido awal ... sambil2 tu, ada gak cadangan nak buat next year kat Cherating plak .. and nak undi sapa plak nk jadik organiser .. tapi sumer pakat biar le cikSila and uncle Razli sajork maintain .. huhuuh ...


pagi jumaat tu aku balik kul 8 am coz nak terus ke ofis .. yg lain2 balik gak kot dlm kul 10 gitu ... mmg best lah!!


Pic2.. kemudian ler ..

Friday, 26 December 2008

Motosikal bapak


Use by hubby to go to work as well as to bring lydia to/from skul

Haikal fikri


Idlan's cousin from hubby side 1 yr plus

di bawah sinaran lampu klcc

It started with an email from Dd .. :-) Banyak rintangan huhuhu .. memula nk make it on Monday, but few of them couldnt make it, Mas ada hal nk tolong member dia, Shara had to attend her office xmas party ... me and mauze memula Ok, but then aku plak x dapek nk dtg ... Seb baik .. Dd and Zaza decided to postpone to Tuesday ... 


Aku dari pagi tu, agak free la jugak .. ingatkan leh la cabut on time kul 6 ... tup2 ada plak kerja last minute datang .. and its production issue, so nak tak nak kena la settle .. last2 aku dah stress .. aku pass je kerja kat orang lain huhuhu .. mauze dah kat bawah, and it was 6.20 kot baru gerak from my office. And nak ke KL tu, traffic jam mcm biasa la kan .. masa tu Shara dah call tanya kat ne .. aku dah bajet sure aku x leh nk sampai before 8 .. and asked them to proceed first ...


SAmpai sana, rupanya dorang x start lagi .. ekekekke! and dapat le aku join ... nak parking pon mencabar gak .. it turned out to be a successful suprise birthday party for Soulie .. huhuhu! rasa berbaloi je rasanya meredah jem .. dan kesukaran nak cover2 masa hampir terkantoi ekekke .. ditambah lagi ngan kesukaran nak idupkan lilin kat belakang sol .. hiks! tapi bila tgk expression Soulie .. rasa sonok sangat!! i guess everyone enjoy masa tu ... lepas potong kek, lepak2 borak2 ajelah and ofcourse amik gambo tu wajiblah, sbb NZ plak mmg strategik depan klcc je kan .. 


balik tu, aku tumpang mas dia hantar sampai ofis aku, then aku amik kereta and terus balik! Hope Soulie happy selalu, and lepas ni sure lebih happy coz dah nak ada gelaran isteri .. :-)


Ok .. enjoy da pics! (ihsan Soulie)







Tuesday, 23 December 2008

another news

My babysitter for Idlan, or my next door neighbour, or idlan's mama, said she can't babysit idlan anymore. She is 2 months pregnant and the morning sickness is very bad that she's afraid will effect her efficiency in looking after my boy.


I'm happy for her for the news. Ada orang baru nak mai, kita kena lah happy .. i'm always happy to know my friends and relatives are expecting.


But i'm sad for my boy. He is doing fine with his 'mama' ... i can see him every morning smiling and giggling everytime his mama ambik dia dari dukungan aku .. tapi, apa nak buat ..


Looking at brighter side, It's time for Idlan to mix around with more friends .. and thank God he has his sister to look after her in the nursery where he'll be sent to.


Me, as a mother ... cuma berdoa dan bertawakkal for everything to be fine for both of them ...


Year end, banyak plak things happening around me... things that need new changes and adaptation ... both emotionally and financially ..


...

Monday, 22 December 2008

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkan

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkan

tapi tiba2 malam tadi dia berubah, dah terus tinggalkan aku tanpa pesan …

padahal selama ini, tak pernah ada sebarang rajuk atau gaduh yang panjang …

bila aku ditinggalkan terpinga2 mcm tu … sedih sangat tau …

mcm mana la aku nak hadapi hari-hari tanpa dia dan suaranya …hmmmm …

*sambil mengira2 bajet beli nak beli TV baru, ganti yg rosak tu … aduh kopak!

Wednesday, 17 December 2008

sedikit sahaja

This week busy betul kat office. Banyak aku nak kena catch up before ditinggalkan sorang2 coz lagi dua org tuh nak cuti panjang ... mudah mudahan aku leh manage time tu nanti.. insya Allah ... aku kan, bila dah khusyuk dan tawaduk buat kerja, harus la nk makan pun lupa ... huhuhu tingat masa kat ofis lama ... bila dorang ajak bfast/lunch, bila aku kata nanti aku join kemudian .. ha, 90% keberangkalian yg aku tak join pun akhirnyer ... alahhh .. mula la nk start mengenang kisah silam nih ...


Musim cuti ni, paling syok bila send emails kat orang, dapat auto reply coz dorang x der ... aku suker! kurang orang, kurang users, kurang komplen,kurang le stress! hikss!!!!

Monday, 15 December 2008

dia

Pic credit to http://www.freenaturepictures.com

Sunday, 14 December 2008

gathering @ habib's


The plan dah dibuat since before raya puasa lagi ... bukan senang nk dpt invitation drp dia ni ... :-)


En. Habib is my boss back in year 2000 until 2005. Masa dia jadik boss aku, mcm ada gap je between us .. maklum ler aku mmg tak reti nak borak ngan boss ... asalkan ada gelaran boss aje, sure aku takleh nak selamba ...


On 2006, aku dah start project lain, and under different boss .. since then, gap tu jadik hilang :-) Good thing about En. Habib ni is dia mmg never failed to wish everyone's birthday ... dia jenis yg jaga friendship rasanya ... terbukti lah, even after dah tak jadik boss .. dia still lagi concern dengan bekas2 anak buah dia, and dia Ok jugak kalau kita nak luahkan prob ke apa .. he is a good listener i guess ..aku tak de la pernah luahkan prob sgt pun .. aku borak2 ngan dia pun jarang .. unless kalau aku nk buat lawak2 kering aje or nyakat2 dia :-)



Last Saturday, kami bekas2 anak buah dia, datang umah dia kat Ampang ... antara anak2 buah dia, Roslan paling lama dengan dia ... Pastu Mus, then Elin, Aku, mauze and Zack. Skang tinggal Zack ajelah masih under dia kot .. yg lain2 nama tu sumer dah bawak haluan masing2 ...


Tu yg En Habib panggil kitorang makan2 kat umah dia .. aku sampai lewat sket sbb ada lah benda jadik before that ... huhuhu .. sampai sana dah ada yazim, zack, ellyn ngan mus .. it was great to see old faces .. anak2 pompuan yazim cantiknyer aku rasa ... ayu2 gitu huhuhu ... Lydia sonok jumpa anak2 Ellyn adreanna, dhani ngan ikhwan ... aku plak sonok tgk anak2 Mus Sara and Lisa ... sbb since aku tgk 2nd dotter yang namanya Lisa tu lahir, lom jumpa lagibudak2 tuh ... dah setahun dah.. hiks!


Then Mauze sampai sefamily .. last jumpa anak2 mauze, nurin, harith and aqil was masa raya puasa lepas .. masa open house umah Ellyn ngan dorang dtg umah aku ...


Roslan datang plak ngan family dia .. dah lama x jumpa roslan since dia join bank*is*lam. Masa tu aku cuti dalam pantang ... uih lamanya .. roslan ni suka nyakat kitorang ngan kata2 sinis, tapi biasanya kitrang siniskan dia balik huhuhu .. wife dia Kak Linda pun dh lama sgt takjumpa ... dah besar anak2 dia Syaza ngan kembar Imran ngan Naim ..



Cuma Zack x bawak family sbb anak2 dia lepas sunat, dia plak balik awal sbb nak shooting kat Melaka. Zack ni buat wedding video and fotography.


pastu mula la, episod budak2 kecik berlarian ke sana ke sini .. yg parents, makan2 sambil catching up .. aku tak leh nk duduk setempat jek sbb dok kejar2 Idlan yg dah ke sana sini ... huhuhu ...


Mus balik awal jugak rasanya ... lom sempat borak betul2 ... ish ishh ... PAstu Yazim plak balik sbb anak dia Iman Zafira tu merajuk .. ciannn....


Kitorang yg tinggal ni, sempat gak ar layan karaoke kat atas huhuhu... punyalah dasyat karaoke room umah En Habib nih .. dah mcm redbox aje huuhu ... sound system keliling ... mmg best! budak2 pun seronok test suara ... aku memula malas nk turun padang .. dah lama x lepak2 karaoke .. tapi Habib lak dah dok suruh jek .. hehehh .. terus iman aku lemah hahahaha... layan le few lagu ... Idlan siap leh tido lagi masa orang dok terpekik2 nyanyi .. cayalah anak mak mmg sporting! huhuhu! Kak Linda pun best .. siap duet lagi lagu fauziah latiff .. paling sempoi, anak Lan si Naim tu.. perghh nyanyi lagu Lemon Tree lagi .. cayalah satu family sporting ...


Then Mauze plak balik ... followed by ellyn .. Lydia as usual, nangis bila member2 dah balik ... tapi lepas dipujuk dengan Kak Norin (habib's wife) .. dia ok plak ... aky try suh dia nyanyi .. memula dia tanak .. lama2 dia pun layan .. nyanyi without music la tapinya .. lagu ayat ayat cinta ... layannnn ...


Before family aku ngan family Lan balik, sempat le bergossip kat buaian hahaha .. kebetulan, wife en habib kerja sama company ngan aku .. cuma lain dept .. still ada gak benda leh share gossip :-) .. lama gak lepas kat luar tu before kitorang betul2 bersurai ..


It was a great gathering! Crowd best, food pun best! Thanks En. Habib for the wonderful lunch party and thank you for all ur guidance selama nih!

time to let go, time to change

My phone dah too outdated and dah teruk sangat conditionnya, sampaikan nobody even bother to take it even when i just left it anywhere :-) .. I remember when I went to KK back in 2006 and i left the phone at this resort ... they mailed the phone back to me! :-) jodoh panjang dengan that phone .. (tetiba rasa mcm nak pegi KK lagi ... best sgt kat KK ...)

Klik Sini, Sini dan Sini, utk story kat Sabah yg aku rasa sangat best sampaikan Phone aku tertinggal!!!

Klik sini, utk story pasal aku dapat semula phone aku :-)


Tengok la Pic atas tu, itu le condition phone tu .. phone tu actually kaler asal dia semua silver .. tapi dok dah calar balar .. sampai kaler silver dah terkikis habis, kuar kaler hitam ... huhuhu! The phone was a gift from dear hubby jugak, back in 2005 kot ... sbb masa tuh aku suuuka sangat nak pakai flip phone, terpengaruh ngan citer2 jepun ... Phone nih very basic .. no camera, co blutooth, no MMS, no walkman, no radio .. ringtone pon cuma yg standard aje ... tapi mcm tu pun, aku pernah jugak udpate blog aku guna this phone .. ;-)




unexpectedly, husband got me this at carrefour klang yesterday. Thank you dear. Even now pun, I still like any phone with flip style. Macam biasa, phone ni cuma ada basic features aje ... cuma utk zaman ni, basik features tuh include la 2 mP camera, blututh, benda2 tu la .. kalau yg tak basic tu mcm GPS ke, PDA ke, 5 MP camera ka... pa ntah lagi aku tak follow pun new techs in phone revolution ... maybe thats why i think basic is enuff utk aku ni ...





Semoga panjang jugak jodoh aku dengan phone ni :-)

Saturday, 13 December 2008

as simple as possible

the reason why i go white for my blog is simply because its easier for me to see it in office. People pasing by will think that I am reading a manual or work related sites .. hahaha! and fyi, in office, i will visit blogs that have a very minimum color ... others will hv to wait until i'm at home ... goshh .. its so difficult to comfortably bloghopping in office ...

Friday, 12 December 2008

Kenangan Mengusik Jiwa :: Terima Kasih

Selepas arwah bapak meninggalkan kami sekeluarga lebih dua puluh tahun lalu, banyak perkara yang kami lakukan bersama arwah tidak lagi kami teruskan, terutama perkara2 yang melibatkan mendapatkan lauk dengan apa yg ada di sekeliling kami. Arwah bapak, sebagaimana kelaziman orang dulu-dulu, lebih suka mendapatkan lauk harian kami daripada apa yg kami usahakan sendiri. Hanya ikan sahaja yang kami beli memandangkan kami bukan nelayan dan tidak pula kami gemar berlaukkan ikan air tawar setiap hari.


Sayur dan ayam, sudah tentulah daripada hasil sendiri. Masih terbayang2 di ruang mata, muka aku yang monyok setiap kali emak meminta aku membersihkan tahi ayam kat simen belakang. Masih juga terngiang2 rungutan aku setiap kali emak mengajak aku memetik daun ubi di hadapan rumah. Daging pula, hanya kami makan pada waktu2 tertentu seperti perayaan ataupun kenduri besar. Selain itu, semasa ada arwah bapak, jika ada lembu yang disembelih, kerap juga aku makan lauk2 berasaskan lembu kulit lembu, perut lembu dan kaki lembu. Arwah bapak rajin 'mengerjakan' semua itu dan kami sekeluarga dapat merasa lauk yang istimewa...


Apabila arwah bapak sudah tiada ... kami adik beradik pula sudah meningkat dewasa dan bekerja di bandar, dengan emak yang semakin terhad pergerakan dek kerana kesihatan yang tak mengizinkan, kesemua itu tidak lagi berlaku. Kami lebih selesa membeli daripada melakukan sendiri kesemua itu.


Selepas berkahwin, aku seakan dapat merasa kembali kehidupan aku ketika arwah bapak masih ada. 90% cara hidup keluarga mertua aku sama dengan apa yg pernah kami sekeluarga lakukan. Aku memang sangat seronok, bila dapat tau yang bapak mertua juga suka 'mengerjakan' bahagian-bahagian lembu selain daging. Kat rumah mertua, aku kembali melihat kulit lembu tergantung dibangsal menunggu masa untuk dibakar/panggang sebelum direndam direbus dan dibuat lauk ... dan bila bapak mertua membakar kulit/kaki lembu, aroma yang keluar tu terus sahaja buat aku terimbau kenangan masa aku kecik dulu. Syahdu betul ....


Dan hari ini, imbauan itu datang lagi, kerana suami membakar kaki lembu yang diberi oleh jiran selepas menolong semasa korban tempohari. :-) Aku bangga apabila suami aku rupanya mahu melakukan perkara yang pada setengah orang remeh dan tidak berbaloi.



Jadi, hari ini, aku bangga makan sup kaki lembu hasil tangan suami aku ... Terima kasih Abang ... (oopss... terjiwang plak ... huhuhu)

Tuesday, 9 December 2008

Award

Award from Soul (aku teragak2 nak accept ni sbb original award nih dtg dr blog spanish ke France eh bahasa tu? ..hiks, buta foreign language .. tamil je aku tau..

aku ala2 tak paham apakah makna nya, and picca plak ala2 angle gitu kan .. takut jek kot something to do with cristianity ker kan) .. wakaka Sol, jgn mar arr .. ko tau le aku kan sokmo gini.. tapi, aku tgk bebetul, barutau its about creativity gak la kan .. apa2 pon sebabnye, aku accept jua sbb aku appreciate mmuahahahah! kang majuk plak bakal pengantin ... Thanks Soul!!!! ishh dah le yg Shara tag pon aku x buat ... nasib baik Shara tak marah and tetap kasik sourvenir dari Iceland .. Thanks Shara ... skarang peti sejuk ku lebih berseri dgn kehadiran sourvenir ko ittew! hiks!

Ok, back to the award lah ... nih rules bila dapat award.. apa kes nk dpt award pon kena ada rules bagai .. apo nk buek, dah gini rules dia, ye dak? its rather fun dowh!

Rules of the award are:

1. Show the award.
2. The name of the person who gave it to you and a link back to their blog.
3. Pick 5 blogs you think deserve this award for: creativity, design, interesting material and their contribution/participation to the blog community.
4. List the author’s name and link to their blog.
5. Leave a message on the blogs of those you’ve selected.Link back to the original Arte y Pico BLOG, so all will know the origin of the award.

My nominations are:

1. Delinn @ http://my-ramblings-la@blogspot.com
2. Zatil @ http://together-gather.blogspot.com
3. Yam @ http://kiahronggeng.blogspot.com
4. Royce @ http://royce4040.blogspot.com
5. Deo @ http://adasaje.blogspot.com

Aku kasik award ni bukan simply kasik2 sajork okayy ... aku kasik sbb blog2 ni, salu jek mengisi kekosongan dan memeriahkan hari2 aku cewahhh .... sbb ada yg unik (royce) , ada yg salu update ngabn cerita2 yg meriah dan terkini (delinn) , ada yg citer with info (zatil) ada yg sinis+lawak as in mmg dia tau entry dia gitu (deo), ada yg lawak sbb dia tatau dia buat lawak, tapi lawak pada aku (jeling yam) .... ada banyak lagi blog2 lain .. tapi buat masa ini, ni lah dulu ... ahakss .. kalau dorang dah tak berapa nak update, baru le aku tukar plak ... Sekian ...


Masey!!!!!


Thursday, 4 December 2008

Hendak Ku nangis .... Tiada .... Ber airmata

Hmmm .... Like I have told before ... I have to temporarily forget about being a teacher. Actually I know the result few months back when my friend Mas who is working in MOHE told me my name is not listed. At that time I was OK and was very positive that it is not the time yet for me to leave corporate world muahahaha!!. But tonite, when I saw the result myself, hmmmm.. I couldnt lie to myself ... that deep inside, I am very frustrated with the result. It is 12 midnite and hubby is sleeping so here I am, alone, upset, and the fact that I am in my 2nd day of the month doesn't help. My mood is pretty fragile since yesterday. *sigh


Actually, its not about i hv to let go my ambition that frustrating me, but it is because the fact that I am not sucessful in the application that make me upset. Get it? The frustration came after I see the above result, whereas before that I have already informed that i am not successful. Ish, so diffficult to explain in english kan? maklum le direct translation huhuhu .. camni, aku x kisah tak dpt jadik cikgu, coz aku pun actually ragu2 ngan diri aku about nak ngajo pendidikan seni or even Biology. Aku lebih kepada frust sbb ada tulisan tak berjaya kat slip atas tuh .. It is sooo demotivating occayyy! its like i am a failure gitu ... its the same feeling I had about almost 14 years back when I saw my SPM result. Sedih mencengkam dikalbu ... tanpa dipaksa2 ... hatiku menyanyi lagu yg kujadikan tajuk di atas.... tapi first line aje relevan .. lepas tuh dah tak relevan ...


And I am not sure whether I should try for next year's intake. Still rasa lemah je ni ...


till then ....

Monday, 1 December 2008

Ke Saloon katanya .....

Sebelum weekend datang lagi, betterlah aku stori sket2 aktiviti weekend semalam ni plak... huhuhu! dah datang angin rajin update, maka beginilah roda kehidupan ..kejap malas,kejap rajin .. tapi, Angah tu, malas, lepas tu mcm dah tak rajin2 dah lagi ... ngengehngehhh!!!


We spent our weekend at MIL's house. Hamid worked on Saturday, MIL and FIL were also not at home coz attend kenduri umah makcik Hamid. Belakang umah aje .. aku ke sana la jugak at about 10 pagi tu ... dalam sejam aku lepak sambil folow kumpulan marhaban ... pastu Idlan dah start mengantuk, so lepas makan, salam ngan tuan umah, so aku ngan anak2 balik la umah MIL dulu ... Lydia ngan Idlan terus tido, aku plak amik peluang, baca buku citer .. Ungu Karmila by Ramlee Awang Mursyid ... tapi aku pun join tido sbb aku rasa seram plak baca buku tuh masa takde sesapa kat umah MIL. Tgh hari tu MIL balik kejap then kakak ipar pun sampai jugak ..


Ahad petang baru le balik umah .. on the way tu, baru le teringat rambut budak2 nih dah panjang2 .. esp. Idlan le ... Lydia tu, memula aku terasa nak biar rambut dia panjang ... tapi bila dah masuk kedai gunting, terus rasa better lah dia rambut pendek ... huhuhu! masa tuh dah dekat2 kul 7pm ... kedai tu pun dah nak tutup.. nasib baik sempat .. :-) Idlan tak mau dipakaikan sarung, tuh yg habis baju kena rambut ... ala janji tak nangis ... Kitorang gi kat saloon APT ni ... ok ler, tak de la mahal ... dua budak rm16 kira ok la jugak kan ... rasa ringan aku tgk dorang dah potong rambut .. :-)




Sayang jugak rambut dia ni ... tapi tak apa ... leh panjang lagi .. :-)



Dah potong, baru nampak pipi tembam dia tu balik :-)


Muda kembali ... terasa mcm jadi muka budak2 sangat lps potong rambut ...

Idlan suka gerak2 .. toleh sana sini ... dia nak tgk apa layg oang dok buat kat rambut dia ...saloon tu kosong je, sbb dah nak tutup huhuhu ..


Pose menung


dah mula bosan tuh ..



Dah habis, bayar le ... rm16 ...



Sekian, cerita bergambar hari ni .. :-)

Friday, Friends, Food

Friday lepas … hari bertemu kawan2 bagi aku. During lunch time, Mauze  fetched me and off we went to KL Sentral to meet Mus and Ellyn. Atas request Mauze, we had lunch at Rasamas. Servis dia Ya ampun … sungguh la lemah gemalai … I understand that it’s Friday and orang mmg le ramai, tp, itu bukan alasan servis leh lembs okay! Sampaikan ada sekali aku direct je kat mamat yg amik order tu … “senyum la sket Dik” tapi maybe dia terlalu stress, sampaikan dia takleh nk senyum pun, maybe lepas aku tegur tu lagi la dia stress .. kesiann … so, kitorang berempat pun stress jugak … huhuhu!


As usual, bila borak memang rasa kejap je masa berlalu … banyak story nak digoss tapi x cukup timeframe .. MAuze supposed to attend a meeting at 2.30pm, but masa tuh dah kul 2.05 when we end our session. Huhuhu! Dah le dia drive, nak kena plak drop aku ngan ellin ..oh ciann mozi !! and paling best tu, mauze bermurah hati plak belanja kawan2 … we appreciate that ! semoga bertambah2 lagi rezeki mauze ..

 

In the evening, sesi berjumpa kawan2 tag plak. I drove to Midvalley. The traffic was very very very bad! 6.15 kuar ofis, kul 7.45 kot baru sampai … jammed giler even nak masuk parking pun takes soo much time! Tapi, kugagahkan jugak demi nk bersama2 rakan2 terchenta yg dah lama x jumpak!

 

Sampai jek kat Man. Fish Market, dorang dah habis makan … huhuu.. maksud aku, dorang dah habis makan, tapi makanan lom habis … so aku tolong ler sbb aku pon dah lapar giler ekeke! Aku order kupang dengan mocha panas .. hmmm …sembang2 apa aku pun lupa dah .. yg fenting mmg la syiok dan best! Lepas habis waktu kat MFM, kitorang masih lom puas sembang … sambung plak kat Delifrance huhuhu! Time kat sini, LB sempat le update blog dia .. angah plak, tak tercapai cita2 nk mendahului aku dalam mengupdate blog dia .. yes! Terbukti lah angah mmg dah tak ada naluri seorang blogger tegar! Kahkahkah!

 

Sesi2 menulis tarikh lahir kat diary ihsan Arc … aku suka giler dapat organizer tu .. dah le cantik dan ekslusif .. ishh .. sayang sangat le memory card kamera delinn dah rosak plak, padahal banyak giler snap pics … eeeiiii … sedihh!!!!! Masa tu la baru aku tau Wak pon rupanya dah berblog! Cayalah Wakame! Keep it up bro!

  

There goes my Friday, meeting friends and eating good food!

Saturday, 29 November 2008

Citer pasal Weekend lepas

Lama aku bukak window nk create post nih, tapi tak jugak mula mengupdate. Tatau apasal lately rasa mcm tak ada feel nak update. Cerita tu ada je benonya ... tapi just that the feel tuh tak mai ... tapi, hari ni, pagi2 buta ni, seawal 5.45 AM di hari Sabtu ni, aku update lah jugak ... semata-mata aku nak buktikan kat Angah, yang aku update lebih frequent dari dia .. ngeh ngeh ngehhh!!!


Cepat sangat masa berlalu, dont you think so? Aku rasa mcm baru je Isnin, ni dah Sabtu balik ... This week is quite an eventful week for me. At work, mmg busy sokmo. Minggu ni je, Dah 2 hari bila datang office terus khusyuk buat kerja .. semata2 sebab ada problem. dah 3 hari production data is not being populated from base table to report table. So, datang je,kena populate manually .. and then, yang lemah tu, kena re-schedule balik all the reports sbb yg auto reschedule tu tak valid. Tapi, alah bisa tegal biasa ... Alhamdulillah, tak de la issue2 yg major ... Insya Allah.


Last weekend (see? aku baru nak bukak citer pasal last weekend) ... anak buah aku, Iman dan Nazmi selamat dah berkhatan. Cuti sekolah kan ... Iman khatan hari Ahad, so SAbtu malam tu, kakak aku buat kenduri dan majlis khatam Al-Quran sekali. Aku rasa syok sebab semua family aku ada .. kebetulah pulak, anak buah aku Ana yg susah beno nk cuti tu ada sekali. Dah lama x jumpa Ana .. raya hari tu pun, aku balik dia dah start kerja.


Aseh pulak, anak buah aku yg sulong tu ... sejak dah mula dia punya placement kat hospital kangar, pun dah susah aku nak jumpa. Hmmm.. dah besar2 anak buah aku, kan? aku siap cakap ngan kakak sulong aku, tak sabo nk tgk Aseh/ana kawen wakakakka!!!!


Meh le aku upload pic2 masa majlis khatam tersebut ... Tahniah utk Muhammad Faizrul Iman ...


Ana dengan sepupu2nyer


Idlan
Ana, Aseh, idlan, aku
Iman

Tu kek oren angah ... sedaaap!!

Tuesday, 25 November 2008

The day I listened to myself

Semalam, aku called ERA, iye lahhh.. Radio ERA ... Lepas dua lagu, aku dengar le Chem tuh pasang balik perbualan kitorang .. huhuhu!

"Hi Fara nak jadik mato2 papERAzi eh ... u nampak siapa"

"a ah la, tadi ni I nampak artis ... aa .. Ako Mustafa ... I rasa itu dia lah"

"U kat mana masa tu"

"I kat PJ, depan ofis I, I nak melintas jalan, then nampak dia passed by, dia naik van duduk kat sebelah driver"

"U tak sempat ke lambai2 dia"

"kalau sempat pun, tidak le kan .. kang mcm poyo la plak ..."

huhuhu ... begitulah episod aku mendengar suaraku sendiri ... entah betul entah tak itu Ako ... wakkaka... tapi, 90% aku asa itu Ako lah sbb mmg dekat jek tuh .. well ... not that aku minat sangat dgn Ako, tapi aku called ERA, sebab jalan tgh jammed, and then ERA plak tgh slot papERAzi tu ... saja lah lah try2 call kasik hilang bosan .... aku confident je kata, "tu Reza ke???" .. then rupanya Chem huhuhu ... aku sempat called husband suh dia dgr kat rumah wakakkaka! lawak siot dgr suara sendiri kat radio

Tapi, OK la tu, suara aku tak de la dgr mcm suara2 segelintir callers lain yg aku dgr mcm makcik2 tuh .. wakakakka!! *mode perasan*


Tetiba teringat Elf yg berpantun2 segala kat Sinar .. I folo ..


..

Friday, 21 November 2008

Tok Tik Tok .. Detak Detik Waktu ... Jgnlah biarkan berlalu ...Tanpaku disisimu .. Tanpaku kekasihmu...

"I want something, but that something is not mine"

Ha, sebaris ayat yg bisa mendatangkan spekulasi murah wakakkaka! ntah pape jek! tadak ide nak update, tapi nak gak update. Petang tadi, masa tgh drive, suddenly teringat member2 sereban ... maka ternyanyi2 lah dalam hati, "apa kabarmu di sana ... sayanggg" ala2 ramlah ram gitu ... oh tua la plak rasa guna contoh ramlah ram .. aku patut guna contoh Ming Dao ke baru la terasa muda .. sapa x kenal ming Dao pelakon penyanyi taiwan tu, sah la korang dah tua .. dah tak ikut perkembangan semasa dunia hiburan luar tanah air .. seb baik la aku berkawan ngan budak2 muda .. maka, automatik aku muda gak .. tapi, tak de la plak sampai orang teka umur aku 26 tahun kan *jeling Delinn*... mungkin aku kena pindah dok sintok baru aku leh kembali ke 26 tahun .. Jadi, while queuing in the traffic, sorang2 muka2 member sereban muncul .. ala2 fashion show gitu, beratur gitu, tapi nih facial show lah.. sbb muka je kuar, badan tak. Bila muka Angah kuar, dia mcm tak reti2 nak take turn .. lama sungguh muka dia jek ... mcm ada seswatu dia nak dari aku .. cet! pastu, mcm disuruh2 je tangan aku menekan punat2 papan kekunci kat telefon bimbit ku itu. tot tit tot tet .. aku dah tempah dah kek oren angah ... 3 bijik! Jumaat dapat. Jadik, sapa2 yg datang rumah aku sabtu, boleh lah merasa kek oren angah. Tak ada lah aku nak mengkedekutkan diri mcm sorang tu ... bawak gi opis, pastu rasa rugi plak ... ish ish ish ... *jeling pak deo* Rupanya, aku rindulah dengan member2 sereban ... delinn, dit, joe, dee, arc, LB, yam, ima, limah, acoq, angah, zura, alang, kong, par, deo, anne, puteri, wak, AM, AY, elf ... dan yg lain2 lagi. ada tak yg aku biasa chat, nama tertinggal? ha, sila ke depan suarakan rasa ketidakpuasan hati anda ... tapi, aku x keseorangan rupanya ...angah pon bz sokmo ngan mtg, LB pon begitu.... hmmm .. i missed those days masa aku full time jaga tag, ragging taggers baru .. maksud aku, aku tgk aje, limah tu yg ragging. huahuahuaaa!!! TABIK LIMAH!!!!! Ok lah! hopefully ada lah sesi mini gath lagi. Gue kayaknya udah Kangen banget ama loe ols Sih!


*... and that something, can never be mine ...*

olololo..ciannnnn!

Tuesday, 18 November 2008

I believe I can fly

It's already Wednesday. Sigh. Lately I don't feel very healthy with headache and my eyes can't stand to look at pc screen for a long duration. I must hv overuse my eyes, if we hv that word :-)

It's already 3 months i am working in this new place. Stil I think it is a new place, that is because i dont feel 100 percent belonged here. Not yet. Maybe because I still have this idea of looking for some other places. Most of the time I tried to cast that away, as I will not go for no reason. 3 months is too short to leave a place. Maybe I'll wait, yeah at least a year ... or maybe 7 years .. hehehehe! I've had my 1st appraisal session yesterday, and 3 months time is still bit short to get all objectives met. But the session was good as I know the expectation for me to set my target. Working here is tough. Not about the work, but about the environment. These people are fast. Actually very fast. Sometimes i just coudlnt cope, feel so left behind, and feel like giving up. But hey! As I said, I should give myself another chance. Relax lahhhh ... its my 3 months anniversary by the way ... it means the end of my probational period. I should get my self books or new MAC lipstick or somethings. Celebrate! hahaha .. eyah rite! Macam lah ada increament pon ... huhuhu!


Ok lah dulu. Need to get ready to office. Caiyork Caiyorrkkkk!!!!!!

Monday, 17 November 2008

The Day We were suprised

rieIt was a last minute notice i received from her school's principal about the event.

The event was a very simple one. Lydia goes to a nursery, with kindergarten in it. It has a small number of students. I guess each class (by age) has 10 students. Just like my kindergarten more than 20 years back. So the event was also simple. There were not many performances as they were only few songs by the kids.


I was surprised when the emcee announced Lydia's name for the 1st place in 4 years old class. How can the teachers not telling me about this? Have they forgot or it's their style, to suprise parents, i seriously dont know. But if it is, they hv succeed. Me and my husband both suprise to hear Lydia's name called. Not that we think Lydia is not capable. We know Lydia is a smart girl. Her exam's results are excellent and her reading is also good. But still, why parents are not being told? i just dont understand. I told my husband maybe we should send Lydia to different school next year .. he said why should we? Lydia is doing fine in this school.So I said, but this school doesnt have the proper communication and their concert is not grand and the 6 years old class doesnt get to wear jubah konvo to receive scroll. And my husband replied, why is that very important to me? why a grand concert is so important to me? He see Lydia is happy in this school. Dont you think its going to be difficult for her to adapt to a new school? Dont you think Lydia's happiness is more important tha a grand concert? thats what he said. And he said the suprise for not getting any info about final result is quite cool. And jubah ?? that is not a big deal at all, we can go to any photo shop, rent one and take pic, if thats what you want.


Ok, he won.


And then, another award is for the Best Award. This time I hv expected that Lydia will be one of the 3. And she is. Emcee said that the best are choosen based on their achievement in 'Cahayaku' and their overall attitude and performance for the whole year.


wow.


I am a mother, and I am proud of my daughter. I am sorry if i overreacting but i suppose every parents will share the same feeling as mine.


Thursday, 13 November 2008

My Passion


I'm going to be bz this weekend. That is because my husband doesnt allow me to read these book on any nights during weekdays. He knows me very well that once start, i wont stop

Cant wait for weekend ...

Wednesday, 12 November 2008

My Car - Part 2

The car got overheated because of a very simple reason. Radiator's and the radiator's spare tank was dry. Kering kontang. The night itself my husband refilled both and the next morning which is on Saturday, it was again kering kontang. Radiator was leaking.


So we had to send it to w/shop.


At the end of the day, radiator got changed, front bonnet got changed, rear tyre got pumped and changed from spare rim to normal one, front window got fixed, Centralized lock got fixed. The whole Saturday I just stayed home and my husband went tovarious places looking for those parts and workshops. Thank god I hv my car fixed. The only pending now is bumper and milage reading. :-)


To celebrate our car's new look, we had a nice dinner at Pizza Hut. Last time we had pizza together was the day idlansyah was born, just one hour before the delivery. :-)

Monday, 10 November 2008

My Car

On last Hari Raya Puasa, our car accidentally hit another car at Jln Meru, in our way back from last minute shopping at Tesco Setia Alam. I was not the driver, if that is what you have in ur mind, okay?


Front bonnet's damages was obvious and needed a repair. Since the car can still be running and more important, because we have jussstttt 'invested' our RM in Tesco, we decided to keep it that way at least until after hari raya(read: until we have budget for that). With the condition of the car, we still enjoyed our hari raya until the last episodes of open houses. :-)


Worse, as I have mentioned in my prev entry, the driver window was also not functioning. We ignored that one too. I dont know why. Its just that we think that can wait. We can still pay toll with the door open. not a big deal.


And then the bumper. It got hit by a motorcycle i dont remember when. Since then, It was not balance. We ignored that too.... pity my car ... "bumper dah jatuh" .. opsss


The centralized locking system was also not working. We ignored that too ...


It's like we have abandoned our car, our only car, the car that has been with me most of the time. The car that has loyally been 'listening' to all my ramblings whenever i am happy, or sad, or angry, or excited. Well, with the long home-office journey, if my car can talk, i believe all my secret will not be a secret anymore. Tell no one your secret but your car? huhuhu ...


Until last Friday.


I was on my way back from office when I noticed that the aircondition is not working. In a hot evening plus traffic jammed as heavy as usual especially from PJ to Sunway,I switch off the aircond and open all windows. It was hot, it was smoky, it was noisy and it was fine. No aircond is still fine.


Then the temperature's metre showed a high reading. Oh no, this is not fine. I noticed that everytime my car stopped, or slowing down, the temperature gets higher. I was bit panicked and started to take only most left lane, just in case i need to make an emergency stop. I was really really hoping and praying that the traffic will be smooth when I took NKVE thru Subang. And yup, traffic was fine and I can drive at 100km/h. I was quite relief when the reading going down below half.


It was not long though, as when i reached Setia Alam exit toll, the queue was long. And again, meter reading was going up, this time, faster. i was sweating. It was already 7.30pm, i know I must either drive fast, or stop. To drive fast was impossible with about 20 cars in front queuing. Nothing that I can do except to pass by all the cars, cut the queue short, pay off and go. Oh how i wished my smart tag has at least rm3 balance. huhuhu! ada smart tag pun x guna without balance ... hampeh!


The meter reading was quite stabil from Setia Alam to kapar ... but i didnt dare to take the normal route as I know normal route will be jammed because of the Friday's Pasar Malam. Hence I took another root. Little did I know the route were used mostly by big lorries, and they were all, slow. Going Slow means reading high. OMG! and how come suddenly there are so many traffic lights at jln kapar!!! whywhy why???? huhuhu ... uwaaa!! Please la, please let me reach my home .. my heart was not stopping from saying that. panic siot! worse, some part of the road were under repaired .. why now?? why why why??? memang sengal!! those things were slowing me down ... So at every traffic light i decided to stop while waiting for green light.


At the very last traffic light, when the light's green, despite car's speeding, meter's reading was not going down. and it went up so fast, and the pointer was sooo near to the red color, means the car is now very hot and dangerous. I made an immediate stop. It was around 3 kms distance to my house. I wanted to call husband to see if he can come and rescue me. Then I canceled as i know he is at home with the kids. I thought I can still proceed. After about 5 minutes stop, I made a move again. i guess my heart was beating faster than the car's speed. I wanted to be at home, if possible with a blink of an eye. ok, tht is not possible.


I was soooooo relief to see my housing area few mins later. At about 5 houses away from my house, the meter's reading was already at red area. Scared that it will blow up, i stopped and called husband. He came walking and took the car from me. I cried when I told him the whole story. He just smiled. I hate it when he just smiled when I was freaking panic. Does he think it's funny?? huh! grrrr!!!


Now, on second thought, I think it was quite funny. huhuhu ...


Continue later u ols! ... on My Weekend ...

Friday, 7 November 2008

My Girl


Syukurlah, both my kids' health are getting better. Still under medication, but much better than couple of days ago.


Lydia was on silent mode for about 3 days because of multiple ulsers in her mouth. She refused all types of food and to hear she cried everytime I brushed her teeth is something that I couldnt bear.


After 2 days being pampered with me being around, finally yesterday she is ready to go to school. During our dinner last night, we realized that she has got back her 'talking mode' as she did all the talking, as usual, about her friends and what happened in school.


"Mak, Aqil tu, suka kata Zikri ada dua makwe" She said innocently
"Lydia tau ke mak we tu apa?"
"Hmm ... Entahlah" she answered like a DQ
"Habis, siapa yang dia panggil makwe tu"
"Lydia, dengan Afrina"


With that, I know she has recovered. :-)

Tuesday, 4 November 2008

My Boy

pic credit to aunty mauze



Idlansyah will be 9th mos on this 11.11.


Tak macam Lydia, dia ni susah makan ubat. Dah agak lama dia kena selsema and doctor salu kata kena habiskan antibiotic, tapi setiap kali kasik, sure dia muntahkan balik ... so, aku pun give up and stop bagi ...


Few days lepas, ada kuar mcm nanah dari telinga dia ... bawak jumpa doktor ... katanya kena infection, sbb kahak yg tak keluar ... OMG, baru aku tau betapa lah aku silap tak habiskan antibiotic tu ... so skang ni, mmg aku paksa jugak .. bila dia muntah, aku masukkan balik ... berjayalah jugak lama2 dia pun dah give up kot nak muntah ... :-)


Dia baru mula merangkak, dan dah few times berjaya duduk sendiri ... seronok aku tengok ... meragam pun tak de la sangat ... cuma kalau aku balik kerja, mmg tak de can le nak buat benda lain .. asyik nak kena melekat dengan dia jek ... seronok jek rasa bila anak2 nak dekat mcm tu kan?

Thursday, 30 October 2008

Inilah kenyataannya ...

...



nampak gayanya, cita-cita aku nak jadik cikgu, terpaksa aku pendam dulu ....



...

Tuesday, 28 October 2008

Thank You ...


Thank you to friends ... we had a great day on Sunday ... :-) .. Aku tak dan le nak snap sumer pic ...


Aku memang terharu betul kalau ada yang sudi datang ke rumah aku ... Aku suka betul tengok expression diorang bila diorang sampai je ... maklum lah, jauh ... :-) Tapi, aku harap jangan lah serik dorang datang ke rumah aku eh .... Aku suka terima tetamu .... anak aku lagi la, bila orang nak balik jer sure nanges ... biasa le tak puas nangis ...



Aku buat jamuan sikit hari Ahad tu ... sajalah, panggil member2 ofis lama .. reunion kekdahnya ... OMG, seronok gile tengok dorang datang rumah ... riuh rendah rumah aku ... dorang ni, biasa lah, datang ala2 QA gitu wat spotcheck .. sampaikan lubang/pintu ke ceiling pon nak ditengoknya (jeling diana) wakaka!



Selain tu, ada gak lah member2 Hamid ... aku suh jemput sbb dah alang2 wat makan2 .. jemput je lah kan .. niat asal aku, nak jemput member2 reban gak .. tapi belum sempat aku bukak mulut, dah kuat plan dorang nak buat gath reban kat rumah Alangz .. aku pun tak nak lah kacau daun kan .. aku pun tak leh nak join dorang sebab aku dah jemput member2 aku ni awal2 lagi ... actually ada gak aku tanya kat member2 aku ni in case dorang boleh datang Isnin or Sabtu (nak jugak aku try to be at Reban's raya) tapi, tau je lah bulan raya, mana senang nak ubah2 schedule .. so, aku pun berkorban lah ... Alhamdulillah, pengorbanan aku berbaloi lah .. Aku seronok menerima kunjungan kawan2 ..and ila tengok gambar2 reban gath kat FB Deo, aku pun tau dorang seronok ya amat .. and yg best, aku tak jelous .. :-) maybe sbb aku dah redha ... yang penting, semua happy .. yep!



Yang lawak, aku mmang tak sempat giler nak prepare map nak ke rumah aku tu ... pastu, ntah mana aku letak map yg aku dah pernah buat ... then hari khamis kot aku jumpa file tu ..without checking, aku send aje ke dorang .. wakakkaka .. later baru aku tau, last modified file tu was in 2006 .. wakakakka! banyak dah berubah .. traffic light dah tambah, harga toll dah naik .. merasa lah dorang ala2 treasure hunt gitu ahaksss ... Mauze jadik ketua rombongan ... hiks .. ketua rombongan tapi lupa print map, boleh? tapi better gak tak print sbb map pon mengkonfuse kan wakakak!



Aku tak masak banyak menu ... menu wajib aku, mcm biasalah, mee bandung .. dah jadik mcm wajib plak, asal member datang, mee bandung .. wakaka .. nak wat camner kan, ada permintaan maka adalah pengeluaran, kan ... pastu, aku masak jugak special sket .. takkan la jamu mee aje kan? so aku decide buat le nasik hujan panas seri pelangi wah tuh dia nama .. walhal cuma nasik minyak sajork ahaksss! berlaukkan ayam masak merah dengan pajri nenas dan jugak pepedom ... lain2 adalah watak2 sampingan mcm spaghetti dan jugak nugget2 gituss ... Alhamdulillah, semua dapatlah merasa semua ... sbb mee bandung aku dah salu buat, makan bajet aku mata btul ... habis je jamuan, ada balance semangkuk aje lagik utk kitorang habiskan .. nasi adalahlebih sket .. tapi still OK lah, dinner tuh aku mkn nasi minyak gak, breakfast isnin pun makan nasi minyak .. dan lepas tu, habis dah .. kira oklah tu bajet kan ... lauk2 pun ok gak tak terlebih2 .. so aku puas hati lah kiranya .. bab sedap ke tak, aku tak boleh nak komen lah sbb kang aku kata sedap, perasan la pulak kan .. ntah lah ... laki aku kata sedap .. laki orang lain, tak berani aku nak tanya wakakakkaak!



Satu lagi, happy aku sbb cita2 takmo pakai pinggan polisterin berjaya jugak .. :-) cuma, kesian pulak ada plak dorang nih rajin ke dapur cuci pinggan sekali ... maafkan aku, bukan itu niat aku ..a ku dah halang dah dorang dari absuh pinngan .. tapi dorang tu degil plak .. konon2 nak tgk dapur la apa lah ... Terima kasih u ols ...



Bab menyusun balik pinggan mangkuk le amat seronok ... bukan apa, teringat kalau kenduri kat kampung, semua pinggan sure mak aku susun tepi dinding, the sort them out ikut kategori sambil sorting, sambil keringkan dengan kain ..sambil gossip ... seronok! .. so aku pun buat mcm tu, and ajak Lydia buat sekali ... biasa la budak2 kan sure suka .. aku suruh dia lap cawan2 aje lah .. sbb yg lain2 sumer kaca la plak.. umah aku mana ada melamine .. sumer kaca .. infact, semuanya hadiah kawen dulu ... nantilah kalau buat jamuan besar besaran, baru lah aku beli pinggan sendiri .. :-) so far cukup lagik .. ahakss ...


Amboi, aku ni, gaya cakap mcm le tetamu beratus kan .. actually adalah dalam 30 pax je gitu hari tu .. wakakkaka! tuh pasal le malas pakai polistrin ... sikit sajork orangnya kannn ...

Lastly,

Thanks u ols ...


Salam Aidilfitri, semoga bertemu lagi Aidilfitri berikutnya ...

Friday, 24 October 2008

Four Of Us in the Memorable Yesteryears

Among us, Mus was the first to enter Pernec in early 2000, both Mauze and Ellyn joined few months after , and then later in December 18, 2000, I came onboard.


Mauze was standing at the copier machine, with papers in her hand, looked very sweet with her flowery pink baju kurung, smiling at me. From the look, I knew that she must be a fresh grad, like me. Well, not that I was sweet like her, but we both were innocent i guess. We exchanged smiles and i remember me talking to myself, "comelnyer budak ni"


Not many people were in the office. Later I was told that most of them were at clients' office, for projects assignment. I learned out that Mauze is younger than me by a year, and a fresh grad from UTM Skudai. I remember being very awkward in starting conversation with Mauze. Simply because she's younger and I didnt know how/what to address her. I didnt know whether I should use "I/You" or "Saya/awak" or "Kita/awak" or "akak/awak" or "ngko/aku" ... :-) So, I decided to go with "I/You" ... just to start formal.


"You buat apa tu, busy ke" She was busy looking into newspapers' classified section, with pen in one hand, and phone in another hand. Few businesscards were also on her desk. Busy.


"Tak adalah, I tengah survey nak beli kereta" :-) OK. wow. Kayanya minah ni, fresh grad dh nk beli kereta. I was talking to myself.


And the conversations going on ... but I still feel uncomfortable using "I/You" in our conversation. Then, it was her who started using "aku" in her words and it doesn't took me long to feel very comfortable with that.


A week after, I met Mus and Ellyn as I was assigned to the same project as theirs, at one of the local bank,in Shah Alam.


Like Mauze, Ellyn is also comel, with a sweet big smile. But unlike Mauze, I've known Ellyn from 1995 when we studied together in MCC, Kuantan and later in UiTM. It was her who welcomed me when I arrived at the 5th Floor of the bank's building. Her friendliness has helped me to easily adapt to the work environment. With her it's easier to talk since we've known each other long before that. We liked teasing each other and its good that she's an open minded person who can take jokes and at the same time, quite an outspoken person.



Like Ellyn, I've also known Mus long before, in 1990-1991 She was my senior during my secondary school in TIGS Batu Pahat. I was in form one and she was in form 4. She left TIGS in 1991 after SPM and I left TIGS in 1992 after SRP. It was coincident that we met again in Pernec.
Mus was very helpful and sincere. It was her who helped me in Microsoft Excel as i never learned or used excel before that. With her, I was not as playful as being with Mauze n Ellyn because Mus is quiet a sensitive person, and a bit reserved compared to Ellyn and Mause.


Shah Alam, was the place where our friendship grew. A lot of activities we did together when we were there. Together with the bank staff n also the vendors, Maheran, Syahmi, Faizal, Fendi, Edwin and Harish ... we made those years as the most wonderful years ....


Many things had happened. Most of them were wonderful and some were just too painful to be remembered for some of us. Now, all four of us have left the place that bring us together, and gone to different places for better life. But honestly, I missed them and our times together.


Four of us, i think we are best friends, without having to declare it. Even though things that happened weren't always good, but so far we still keep our friendship in a good shape. We don't always agree to each other, but I guess that is what is special about our friendship.


As far as I can remember,

Mus was the first to enter Pernec, and I was the last
Mauze was the first to get her own car, and Ellyn was the last
Ellyn was the first to get married and has kids, and Mus was the last
I was the first to start blogging, and Mauze was the last ... (huhuhu.. mcm x relate je ni)


To these friends that are very dear to me, I would like to say thank you and sorry for everything, and Let us pray that our friendship will last forever.

I am writing about them to show my support for whatever they do, Mus, for the new job, hoping she will be stronger facing every challenges to come. Mauze, also for her new job, hopefully there are a lot of new discoveries in the new place for her career/self development. and Ellyn, for her new pregnancy, hope its going to be a wonderful journey. :-). For all of them, because recently they hv continue writing in their blogs. Caiyork!

Fara.

Thursday, 23 October 2008

Musim Hujan

Tahniah, untuk kawan-kawan aku,Ellyn dan Anne, on their pregnancy.


Sekarang musim hujan. Hari-hari balik hujan. Aku, nama je naik kereta, tapi ada sehari tu, aku basan mcm orang naik motor plak. actually cermin tingkap kereta aku mcm dah jem, once bukak tak boleh tutup unless ada dua orang tolong pegang and tarik manually. huhuhu! so, last 2 days, aku lupa pasal tu, aku pi gatal bukak masa nak bayar tol .. so terima lah padahnya sebab masa tu hujan lebat giler .. and worse, ada certain part of the road yg banjir .. so bila lori dari arah berlawanan langgar banjir tu ... splashhhh!!!! dah macam aku dilanda ombak besar dalam kereta!!! habissss!!!! hmmm ..


Mudah mudahan ramai lagilah kawan2 aku dpt rezeki, nak2 lagi musim hujan ni kan .. :-)

Tuesday, 21 October 2008

Open Houses


Kawan-kawan baru aku tu ... huhuhu .. budak2 lagi dorang nih ...

aku tak ada story le, kejap sangat masa berlalu, aku tak terkejar nak update blog. Bila dah tak puasa, maka tak de la bangun sahur .. so tak ada lah masa nak online kat rumah ... mana taknya, balik rumah je, anak-anak dah berebut2 nak melekat kat aku ... tu belum bapak dorang lagi.. opss! pendek kata, mmg sejak lepas raya ni, susah sangat nak cari time online. Weekend jangan cakap le .. manjang gi open house ...


Cakap pasal Open House, tuh pic aku ngan bebudak kat ofis baru, masa Deepa Raya Celebration Last Friday. Meriah la jugak event tu .. banyak give away, sejak 2 minggu lepas ada mcm2 competition sempena deeparaya .. hadiah pun not bad .. tapi aku just attend the hi-tea event tu le, sbb nak bersosial la kononnya... masa tu le jumpa ramai sket malays ... tapi still, jadik sikit jugak compared to indian ... syok le ada performance2 bagai, tapi yg tak syoknya, masa tarian lagu hindustan, mmg la best sbb mmg india yg menari ... tapi, bila tarian lagu melayu ..aik? india gak menari??? ahaksss .... lain macam plak feel dia .. ermmm .. tgklah tahun depan aku conquer pentas wakakakakkaka! The food was not bad ...


Next time sambung ....

Monday, 13 October 2008

blogging from home is always possible

Huh,


Punya lah aku excited ... dekat ofis, masa dok tgk firefox toolbar, ternampak plak icon blogger. Bila mouse aku tunjuk, dia kata send to blogger. So, saja le aku klik. Tetiba, window blogger keluar???? mana la aku x excited kan??? Cuma, ada link kat situ .. link url yg aku suh send to blogger tu .. so, aku pon buang itu link ... dan mula lah, menaip .. sebaris je, aku stop, buat kerja sambil cover2 gitu .. maklum le workstation aku tuh laluan org ramai ... dah le bebudak ni, suka je berdiri lama kat belakang aku, dah lama baru le nak tegur aku .. salu aku rasa mcm nk sakit jantung jek esp. time aku tgh dok balas2 spam emails. So, kul 6.30 pm gitu, lepas dah habis panjang lebar aku story pasal weekend aku, akupon konfiden nak upload ... and it was successful! YESS!!!!! tapi, uwaaa.. bila aku bukak blog, rupanya, TAJUK AJE YANG KELUAR???????



INI BOLEH MENDATANGKAN MARAH!!!!



huh! hampagas betol!



Aku dah lama x update blog. Maklumlah, busy mengushar vishal dengan kerja dek non!!! .... mana nak tgk issues production, mana nak tengok issues UAT ... adoiii ... mana nak pahamkan business process lagi ... tau je la i ols kan fresh princess ahaksss ... Dah le UAT 3 countries sekaligus. Sama la mcm UAT kat PNB* dulu, bila lepas batch, or lepas EOD, sure hati berdebar2 tunggu variance .. sini pon sama, lepas batch aje serammm bila tgk QC list tuh mencanak2 nombor ... itu utk UAT .. utk production plak, pagi2 bila sampai opis, sure berdebar2 bila nak klik failed instance ... kalau tak ada tuh rasa lega sangat dan bleh la gi bfast dgn tenang ahakss ...


OK itu pasal kerja lah sket2 ...
Citer weekend pulak ... Sabtu, mcm yg diplan, kitorang ke Teluk Intan, attend wedding Dood. Aku, mcm biasa time tepung tawar tuh, sebak le rasa .. esp. bila tgk parents rose cium pipi rose. aduh, touching .. aku teringat gitu masa aku kawen, aku ala2 sebak gitu bila peluk mak aku, sebab aku dah kira dimiliki oleh suami ..cewah!


Balik dari TI, terus ke rumah MIL, sebabnya MIL dah beapa kali called suh balik, makan durian .. huhuhu ... hamid ngan Lydia mmg le antu durian ... dah tentu2 plak aku le yg paling dekat ngan dorang ... untung orang dekat tu le dia .. :-) Lepas maghrib baru le balik rumah ...


Pagi Ahad, jugak mcm yg diplan, beraya umah member2 MCC. Nih actually annual event ni. Sejak lepas grad lagi kitorang mmg le konvoi kot ... mula2 dulu beraya umah parents, yg mana org KL le kan ... now nih dah beraya umah sendiri2 dah ... tahun lepas aku tak follow sbb hamid kan kat johor so sukar le kan ...


This year pun tak cukup korum. Maza, Mas dengan Aisha tak available. Sedih la gak tapi what to do ... this year, start dari umah Juita kat UK perdana. Aku ni kan, setiap kali sampai umah dia, sure lupa umah dia tkt berapa ... ekekeke.. maklum le setahun sekali je datang ... kat rumah dia dalam sejam gitu la kot ... lepak sakan, makan sakan, pose2 lite2 gitu ...juita masak mee udang ... aku dah le mmg antu me berkuah ... sedap plak tuh ... tapi aku berjaya control sbb kang umah farahiyah pon nak menjamu selera gak ...

idlan kat rumah juita

Lydia & Idlan

Gerak ke umah farah kat ampang. Sampai je umah dia ada plak farah gi tinggal kunci umah kat kereta, and kereta dia plak dia n rose park umah Juita coz dia naik kereta Lyn, malas keta banyak2 konvoi. Seb baik ada en. hamid dan en. mazli tolong, barulah berjaya bolos saja dinding ituuu ...


Rumah Farah ni, cozy sangat .. rasa mcm nak tido aje kat situ ahakss ... sayang je plak Azlan hubby Farah tak join sekali ... Tapi, palin best, Farah prepare Roti, cicah denan Kuzi Ayam dan kambing ... perghhh!!! memang sedap bangetttt!!!! aku tambah roti sampai 3 ketul ahaksss ... bila aku mintak resepi, kantoi rupanya Farah import kuah dari mak dia wakaka!


Roti + Kuzi yg sedap!

Lepas rumah Farah,memula plan nak ke rumah Lyn kat Shah Alam. Tapi, Lyn kata dia nak wat open house this weekend, so semua pakat datang this weekend aje ... so, terus le kitorang ke klang, umah aku ler ... huhuhu!


Sampai rumah aku dalam kul 5pm. Sementara aku prepare2 apa yg patut, dorang nih dok transfer gambo2 dalam laptop ... pastu masing2 ralit tgk pic lama2 sambil gossip2 gitu kan ...
Diorang balik dalam kul 6.30 kot .... aku puas hati le sbb smooth aje this year punya jalan2 raya :-) tak sabar nak tunggu weekend nak jalan lagi ... :-)


Khusyuk tgk gambo2 lama huhuhu ...

Blogging From Office is Possible????

Wednesday, 8 October 2008

Kerja Lepas Raya


tu, pic family sebelah hubby, lepas solat raya. Tak banyak snap gambo pun raya hari tu ... pagi raya tu jek amik gambo family, kebetulan plak semua ipar duai sebelah husband ada hari tu .. sepanjang aku kawen 5 tahun, inilah 1st time semua ada raya pertama ... aku plak, mmg le ke mana2 sure ada jek tripod dalam beg .. so mmg senang le nak pose ramai2 ... size family husband aku, is half of size family aku ... semua cucu2 MIL masih kecik2 lagi ...

kebetulan, semua biru ... tak kalerful kan?

pic2 lain, aku load dalam facebook ajelah jugak.. ikut trend ma! lagipun lebih mudah dan cepat compared to load to blog.

---

Semalam, aku mula kerja ... Aku dah mmg agak, bila masuk je ofis, haruslah mood raya tuh akan jadik zero. Tak ada langsung saki baki pasal raya ... kalau dulu, kat tmpt lama, haruslah makan masa lebih seminggu nak hilangkan mood raya tu ... haruslah cerita raya dok berkumandang lagi, dengan planning nak open house le, dengan planning nak konvoi le ... huhuuh.. now, aku tidak merasa begitu lagi yach! ada gak le planning, cuma, semua thru email sajork! hiks!


Kerja lak, banyak sungguh! first time aku rasa, balik cuti raya hari pertama, aku khusyuk dan tawaduk buat kerja ... respek aku kat diri aku .. kadang2 aje aku sempat klik2 ke blog orang, and klik2 ke facebook... itupun tak leh lama2... mek sangat busy deknon! banyak country nak live dengan new systems, maka banyak ler reports nak kena develop ... tuh tak masuk lagi existing reports yg ada issues.. ishh ..


Semalam, adalah satu email nih teamlead aku kasik, dia fwdkan request drp sapa ntah aku tak kenal.. dia suh aku settlekan issue tuh ... aku ni kan, salunya blur la kalau mula2 dpt issue.. so, aku pon ala2 nak la tanya direct ngan org yg meraise issue ittew ... tapi, belum sempat aku angkat phone, sudah ada satu mamat berdiri di sisi ... huhuuh ... oh, selama ini awat la aku x perasan, ada rupanya mamat cun dalam team aku wakaka! "hi, u r fara? i'm vishal ..." gulp! tuh dia, ala2 hero citer hindustan gitu ... ahakss ... terus i ols bersemangat nak kasik settle cepat itu issue ... in 10 mins, mamat tu dtg lagi follow up ... bikin jantungku berdebar wakakakak opss over eh??? muahahaha!



cuma, aku tensi yg amat ... baru je aku dapat tau, aku dah tak bleh nak login Gtalk lagi .. dah kena blok!!!!!! hampasss!!! dah le YM mmg takbleh ... Gtalk tu je lah peneman aku di kala sunyi..itupun dah kena blok! before ni, ada gak aku login YM guna webmessenger, itupun dah kena blok!!! tapi, pagi tu jek la aku rasa meroyan.. lepas tu, aku rasa Ok je pun ... maybe sbb bz so tak terasa sangat .. actually bukan le salu chatting pun, cuma bila login tu, rasa best je .. kalau tak, mcm dok bwh tempurung aje ... hmmm ... so, hereafter, mmg le facebook ajelah peneman dikala sunyi ... huhuhu! cuma, aku takleh nak masuk FB thru firefox .. aku rasa, firefox pon dorang bar jugak .. so, tak leh le dpt notification dari FB boost. buhsan gak ar .. and, takleh pun nak chat dalam FB ... grrrr! so, mmg email ajelah perantara aku dan dunia luar ahakss! seb bek ada vishal..opppppssss! *pekop mulut*

Monday, 6 October 2008

Cerita Raya 2008

Puasa sudah, beraya kat kampung pun sudah .... cuma beraya kat bandar aje belum bermula ... traffic jammed kat highway sudah, traffic jammed kat jalan2 bandar baru je nak bermula .. esp. bila weekends, ngan insan2 nak berkunjung ke open house di serata Lembah klang.


Raya aku, Alhamdulillah .... raya pertama kat Klang, raya ke-dua bertolak ke BatuPahat sampai la raya ke-lima. Hari ni, raya ke-enam, aku kat rumah, still cuti konon2 nak kemas rumah dan kemas segala baju2 kuar daripada beg. Tapi, sementara tunggu baju dalam washing machine, aku pun online sat ..


OK, now, pasal raya ni la kan ..... perasan tak? skang ni kan, raya dah tak berapa kalerful lah, sebab masing2 nak sedondon2 dengan family, last2 satu kaler je semua .. termasuk la family aku, kami berempat pakai kaler biru, bila kumpul ngan adik beradik kat rumah mertua, dorang pun biru... sampai ke johor, dorang pun biru... ishhhh ... biru je saujana mata memandang .. so raya tahun depan, aku takmo wat sedondon lah .. nak kaler lain2, biar kalerful sket di hari raya ... tu dia, dah cakap pasal raya tahun depan ... well ...semoga panjang umur :-)


Then, orang semakin banyak duit, and daya kreativiti semakin menonjol lah... sampaikan duit raya pun bukan lagi berbentuk duit raya .. ada yang bagi duit raya pun dah berhias2 bagai, ibarat door gift majlis kawen lak.. hiks! and ada gak anak2 aku dapat duit raya, yang bersampulkan purse ... huhuhu ... tak main le sampul2 raya free dari bank dek non! duit raya pun ada revolusi kan... :-)


Dengan adanya kenderaan di setiap family, dah tak banyak orang jalan2 suami isteri sahaja. Kalau beraya, wajiblah berbondong2 sampai 6 kereta .. dah macam marhaban gitu ... cuma kalau marhaban tu, sampai berpeluh2 lah tuan rumah nak melayan .. sampaikan yg ada tu, tak bercakap tak berborak pun dengan tuan rumah, yg tetamu muda2 semakin tak pandai berbual dengan sedara mara, sebab mak2 aje lah yang berborak ... corak beraya pun ada perubahan kan? ...


Lepas raya je, tu dia, kat Facebook masing2 dok upload gambo raya ... :-) maklum lah, dah tak de nyer nak cuci filem bagai kan .. so, pakat tayang kat facebook aje lah kan .. globally bleh tengok ..bukan setakat keluarga aje kan .. :-) Aku, raya pertama petang tuh, aku gi kedai gambo, print gambo yg kitorang pose kat rumah pagi raya tuh .. mak mertua nak suh print beso so that dia leh tayang kat tetamu ... sampai aje kat kedai gambo Meru, aku tgk ramai plak family2 amik gambo kat kedai .. ngan baju raya, ada yang kilat-kilat bagai baju dorang .. last2 aku pun teringin nak amik pic kami berempat kat studio ... jenuh nak kasik Idlan tgk lensa kamera ... adeh ... tapi lepas 5 kali snap, baru le OK sikit ... malas dah nak tunggu2 lagi, sbb dah petang sangat ... patutnya hari jumaat dah boleh ambik hasilnya, tapi sbb aku balik johor khamis.. s0 ni kejap lagi baru aku nk amik, pastu nak frame siap2 .. bila hubby balik kerja kang, suh dia tampal kat dinding ... so, korang datang lah rumah aku ... leh aku show off gambo raya kat studio aku amik di hari raya pertama ahakss! aku tak upload katfacebook kot sbb takdak softcopy.. nak scan pun tatau camner sbb aku print 16R ... harus nampak lobang2 jerawat aku tu kang .. kosser!


Sekian cerita raya aku ... kang, entry2 lain aku selit2 gak citer raya ... aku nak sidai baju, pastu nak mandi, pastu nak kuar gi bank .. nak bayar kereta, nak bayar kad kredit, nak collect cheque, nak ushar2 kot leh shoppping lagi ..opss!


C ya !!

Saturday, 27 September 2008

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin



This year, aku beraya kat Klang, raya ke-2 baru ke Johor pulak .... Jemputlah datang ke rumah aku kalau korang kat Klaag n Johor ...


Maaf semua ya!


Salam

Thursday, 25 September 2008

Siri Berbuka Puasa aku dengan Geng2

Aku pun sama macam delinn, suasana nak raya tu masih lom betul2 wujud dalam diri aku ... tak macam angah tuh yg gi kerja pun terasa macam nak raya, uish mek sujudsss hahaha!


Aku lom citer lagi Siri Berbuka Puasa dengan member2 kan? .. This year, tak banyak pun aku buka kat luar ... most of the weekdays, aku buka ngan family aje ... simple pun simple lah, objektive nak buka ngan family tu Alhamdulillah, tercapai ... tapi, still aku kena gak le bersocial ngan geng2 kan ... sementelah, hubby plak kasik keizinan dan boleh tolong tgk kan anak2 while aku bergossip ngan geng2 ... :-)


Siri berbuka ngan geng, aku mulakan ngan buka kat Zen Midvalley ..aku dah story kan? geng MCC dulu ... geng paling lama sekali dalam hidup aku bergeng ni :-) well, aku ni, kalau dalam group aku ok jek ...cuma when it comes to sorang aje bestfren, ha tang tuh aku tak ada .. and tak reti ... hidup aku, sama ada ramai2 or sorang2. kalau berdua tu, ialah dengan boyfriend yg membawa ke tunang dan akhirnya membawa ke ikatan suami isteri .. :-) opss apa da melalut nih. So, get together dengan MCC geng ni mmg best banget lah sebab banyak stories kan ... nak balik terasa malas aje tapi baliklah.


Then, Last Friday, aku buka dengan Geng2 reban Joe. Tak la ramai sangat yg turn up compared to previous years tapi, muka biasa .. delinn, arc dengan angah maintain ada lah :-) ..OB pun rajin gak ... Coco pun ada .. afdzal pun ada .. siap bawak member yg aku buli lite2 opss!.... ala, ragging sket aje, membawak bahagia gitu ... tempat, macam biasa, Ayam Golek pantai Dalam lah mana lagi kan ... Aku sampai awal sebab aku ada induction course tu kan ... delinn mcm tak caya je aku leh sampai awal ..amboiii ingat selama ni aku jenis suka2 dtg lewat ke? hahahhahaha erk, tapi, aku lom leh buktikan aku jenis sampai awal mandangkan rekod2 aku semua datang lewat kannn ... wakakakaka, bila la nak berubah ni ... Pheww ... bila dah melepak ngan dorang, tau aje lah kannn .. dari satu story ke satu tory .. tak pernah putus stories i tell u .. gelak apatah lagi ... lepas buka lagi galak gelak kitorang .. esp. time merasa kuih raya angah .. wakakaka! kemain sedappp lagi ehhh dorang ni kasik 'komen membina' kat kuih2 angah ... semoga angah lebih bersemangat nak mencuba kuih2 lain :-) kitorang layan borak sampai membawaknak dekat kul 10 rasanya ... itupun arc still lom nak balik..kemain lagi dia ni .. mentang2 LB kat German .. kemain dia ehhhh .... huhuhuu ... aku je lah asyik2 tgk jam aje ... adeh lebih lewat daripada masa jumpa ngan geng MCC ni ... lepas salam2hug2 bagai, masing2 bawak haluan masing2 ..



Then on Sunday, Buka kat Shah Alam, dengan geng2 huband aku masa kat PPP/UITM Sek. 18 Shah Alam. Budak2 tuh junior dia, tapi rapat plak ... aku ok jek follow sbb dah lama pun aku join sekali, sejak aku couple ngan hubby aku, aku kenal dorang .. most of activities, ada je dorang ni.. infact,masa aku kawen, doang2 ni lah pemeriah majlis, kat dua2 belah dorang ada .. i appeciate them so much... sampai sekarang, kat rumah aku .. jam dinding aku adalah hadiah dorang, yg mana kat jarum2 jam tuh, dorang pi lekat nama dorang ... :-) jam tuh dah rosak tapi still aku biar je kat dinding tu .. Dood, Sukun, Berek, Along, pak Lan ngan sukor ...Ngan dorang ni, tahan perut aje lah .. gelak sokmo tak hingat dek lawak2 pedas dorang ekekeke .. Dood ni, dalam2 macam tu, aku suka baca tulisan dia ... Sukun pun sama .. masa mula2 tau dorang ada blog, aku mcm tak caya gitu, dorang ni, yg suka wat lawak ni .. sangat best menulis .. Dood nak kawen raya ni .. Selamat pengantin Baru Dood ... :-)



Then, Monday semalam ni, turn buka puasa ngan Geng Fitos. Lagi sekali kat Midvalley, cuma tempat kat Little Penang Cafe. Aku ni kan, walaupun dah kuar dari fitos, tapi, bila ngan dorang ni, aku salu terasa mcm aku balik semula ke tempat aku ... mcm sooo selesa gitu hang around with these ppl. Mauze, Ede, Zaza, Sol, Diana ngan Shara.. Seronok aje aku dgr citer2 pasal dorang kat ofis, esp. when it comes to gossip pasal users .. hehehee .. oh i missed those days again huhuuh ... tapi, semoga dorang cepat2 live .... walaupun aku dah tak dalam boat itu lagi, aku still rasa ada connection gitu ngan boat itu, so, harapan aku semoga cepat2lah boat itu sampai ke destinasi dengan kejayaan :-) FDS boleh! opss... aku lak poyo nih ... kosser! Kalau buka ngan geng lain lebih banyak melekat aje kat meja and borak .. ngan budak2 ni, kitorang berkesempatan meround2 midvalley, sambil snap2 gitu kan ... well Shara beli camera baru, bila lagi nak merasa kan .. :-) dalam kul 9 lebih gak le baru masing2 beredar balik .. :-)



maka, habis lah Siri Berbuka Puasa aku dengan Geng2 ...This week, turn husband aku plak buka ngan member2 dia, ngan opis dia .. so, kenalah i ols merelakan huhuhu ...


Oh akhirnya, dah nak raya kan? :-)