Posts

Showing posts from 2008

memori dua ribu lapan

2008,

awal january kami diuji, bila hubby hilang punca rezeki kemudian rahmat Allah menyelubungi, 


awal February, Idlansyah hadir menambah seri,  bersamanya, ada rezeki, hubby dpt kerja lagi

limpahan rezeki tak pernah putus,  aku pulak dapat kerja baru bulan august

november mmg indah ...  bila lydia cemerlang disekolah,

disember datang dengan dugaan permohonan dpli tak seperti yg diharapkan kena le cuba lagi tahun depan 

seminggu lepas, tv rosak ..  alhamdulillah, dah berganti, itupun rezeki jugak 

Petang ni hikmah babysitter idlan menarik diri
insya Allah kenderaan baru kami perolehi .. utk kemudahan hubby & anak2  ke nursery


2008,

Yang lain2 tak perlulah dinyatakan Sedikit dugaan, begitu banyak hikmah kebahagiaan

Syukurlah ... Alhamdulillah ...



dia tak mahu

Image
Pg td hati aku tersentuh... Idlan tak mau lepas dr dukungan .. Ini kali pertama setelah 10 bulan.. Idlan dh fhm erti perpisahan ..

seronok tak terhingga

2 earlier entries were sent from my mobile. instead of having saparate blog for mobile and normal blog, i combined them together here.


On christmas holiday i went to Kuala Linggi, had a wonderful and great time wif family of my side. Memang event ni very short notice and last minute plan. kakak aku le masa tidoq umah aku dok sembang2 pasal nak wat family outing ni. Then we started calling everyone asking if ther are free ... Semua kasik respond baek .. except for my abg or anak2 call him PakNgah yg kenot make it as he has bought airticket for his family to spend the long weekend wif him kat utara. Abang aku ni kena kerja kat Perlis, so dah jadik weekend father/husband le ... sedih gak dia tak dapek join us coz anak2 bujang dia tuh, leh diharap nk tolong kerja and tolong makan huhuuhu! but plan has to proceed lah ...


Kebetulan sgt, i still hv contact of the chalet me and hubby stayed amsa family day hubby last July. Kuala Linggi .. orait kot kalau nk berfamily dah santai2 kat situ .. y…

Motosikal bapak

Image
Use by hubby to go to work as well as to bring lydia to/from skul

Haikal fikri

Image
Idlan's cousin from hubby side 1 yr plus

di bawah sinaran lampu klcc

Image
It started with an email from Dd .. :-) Banyak rintangan huhuhu .. memula nk make it on Monday, but few of them couldnt make it, Mas ada hal nk tolong member dia, Shara had to attend her office xmas party ... me and mauze memula Ok, but then aku plak x dapek nk dtg ... Seb baik .. Dd and Zaza decided to postpone to Tuesday ... 

Aku dari pagi tu, agak free la jugak .. ingatkan leh la cabut on time kul 6 ... tup2 ada plak kerja last minute datang .. and its production issue, so nak tak nak kena la settle .. last2 aku dah stress .. aku pass je kerja kat orang lain huhuhu .. mauze dah kat bawah, and it was 6.20 kot baru gerak from my office. And nak ke KL tu, traffic jam mcm biasa la kan .. masa tu Shara dah call tanya kat ne .. aku dah bajet sure aku x leh nk sampai before 8 .. and asked them to proceed first ...

SAmpai sana, rupanya dorang x start lagi .. ekekekke! and dapat le aku join ... nak parking pon mencabar gak .. it turned out to be a successful suprise birthday party for Soulie …

another news

My babysitter for Idlan, or my next door neighbour, or idlan's mama, said she can't babysit idlan anymore. She is 2 months pregnant and the morning sickness is very bad that she's afraid will effect her efficiency in looking after my boy.


I'm happy for her for the news. Ada orang baru nak mai, kita kena lah happy .. i'm always happy to know my friends and relatives are expecting.


But i'm sad for my boy. He is doing fine with his 'mama' ... i can see him every morning smiling and giggling everytime his mama ambik dia dari dukungan aku .. tapi, apa nak buat ..


Looking at brighter side, It's time for Idlan to mix around with more friends .. and thank God he has his sister to look after her in the nursery where he'll be sent to.


Me, as a mother ... cuma berdoa dan bertawakkal for everything to be fine for both of them ...


Year end, banyak plak things happening around me... things that need new changes and adaptation ... both emotionally and financially …

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkan

Hampir enam tahun hidup bersama, akhirnya aku ditinggalkantapi tiba2 malam tadi dia berubah, dah terus tinggalkan aku tanpa pesan … padahal selama ini, tak pernah ada sebarang rajuk atau gaduh yang panjang …bila aku ditinggalkan terpinga2 mcm tu … sedih sangat tau … mcm mana la aku nak hadapi hari-hari tanpa dia dan suaranya …hmmmm …
*sambil mengira2 bajet beli nak beli TV baru, ganti yg rosak tu … aduh kopak!

sedikit sahaja

This week busy betul kat office. Banyak aku nak kena catch up before ditinggalkan sorang2 coz lagi dua org tuh nak cuti panjang ... mudah mudahan aku leh manage time tu nanti.. insya Allah ... aku kan, bila dah khusyuk dan tawaduk buat kerja, harus la nk makan pun lupa ... huhuhu tingat masa kat ofis lama ... bila dorang ajak bfast/lunch, bila aku kata nanti aku join kemudian .. ha, 90% keberangkalian yg aku tak join pun akhirnyer ... alahhh .. mula la nk start mengenang kisah silam nih ...


Musim cuti ni, paling syok bila send emails kat orang, dapat auto reply coz dorang x der ... aku suker! kurang orang, kurang users, kurang komplen,kurang le stress! hikss!!!!

dia

Image
Pic credit to http://www.freenaturepictures.com

gathering @ habib's

Image
The plan dah dibuat since before raya puasa lagi ... bukan senang nk dpt invitation drp dia ni ... :-)


En. Habib is my boss back in year 2000 until 2005. Masa dia jadik boss aku, mcm ada gap je between us .. maklum ler aku mmg tak reti nak borak ngan boss ... asalkan ada gelaran boss aje, sure aku takleh nak selamba ...


On 2006, aku dah start project lain, and under different boss .. since then, gap tu jadik hilang :-) Good thing about En. Habib ni is dia mmg never failed to wish everyone's birthday ... dia jenis yg jaga friendship rasanya ... terbukti lah, even after dah tak jadik boss .. dia still lagi concern dengan bekas2 anak buah dia, and dia Ok jugak kalau kita nak luahkan prob ke apa .. he is a good listener i guess ..aku tak de la pernah luahkan prob sgt pun .. aku borak2 ngan dia pun jarang .. unless kalau aku nk buat lawak2 kering aje or nyakat2 dia :-)



Last Saturday, kami bekas2 anak buah dia, datang umah dia kat Ampang ... antara anak2 buah dia, Roslan paling lama dengan…

time to let go, time to change

Image
My phone dah too outdated and dah teruk sangat conditionnya, sampaikan nobody even bother to take it even when i just left it anywhere :-) .. I remember when I went to KK back in 2006 and i left the phone at this resort ... they mailed the phone back to me! :-) jodoh panjang dengan that phone .. (tetiba rasa mcm nak pegi KK lagi ... best sgt kat KK ...)

Klik Sini, Sini dan Sini, utk story kat Sabah yg aku rasa sangat best sampaikan Phone aku tertinggal!!!

Klik sini, utk story pasal aku dapat semula phone aku :-)


Tengok la Pic atas tu, itu le condition phone tu .. phone tu actually kaler asal dia semua silver .. tapi dok dah calar balar .. sampai kaler silver dah terkikis habis, kuar kaler hitam ... huhuhu! The phone was a gift from dear hubby jugak, back in 2005 kot ... sbb masa tuh aku suuuka sangat nak pakai flip phone, terpengaruh ngan citer2 jepun ... Phone nih very basic .. no camera, co blutooth, no MMS, no walkman, no radio .. ringtone pon cuma yg standard aje ... tapi mcm tu pun,…

as simple as possible

the reason why i go white for my blog is simply because its easier for me to see it in office. People pasing by will think that I am reading a manual or work related sites .. hahaha! and fyi, in office, i will visit blogs that have a very minimum color ... others will hv to wait until i'm at home ... goshh .. its so difficult to comfortably bloghopping in office ...

Kenangan Mengusik Jiwa :: Terima Kasih

Selepas arwah bapak meninggalkan kami sekeluarga lebih dua puluh tahun lalu, banyak perkara yang kami lakukan bersama arwah tidak lagi kami teruskan, terutama perkara2 yang melibatkan mendapatkan lauk dengan apa yg ada di sekeliling kami. Arwah bapak, sebagaimana kelaziman orang dulu-dulu, lebih suka mendapatkan lauk harian kami daripada apa yg kami usahakan sendiri. Hanya ikan sahaja yang kami beli memandangkan kami bukan nelayan dan tidak pula kami gemar berlaukkan ikan air tawar setiap hari.


Sayur dan ayam, sudah tentulah daripada hasil sendiri. Masih terbayang2 di ruang mata, muka aku yang monyok setiap kali emak meminta aku membersihkan tahi ayam kat simen belakang. Masih juga terngiang2 rungutan aku setiap kali emak mengajak aku memetik daun ubi di hadapan rumah. Daging pula, hanya kami makan pada waktu2 tertentu seperti perayaan ataupun kenduri besar. Selain itu, semasa ada arwah bapak, jika ada lembu yang disembelih, kerap juga aku makan lauk2 berasaskan lembu kulit lembu, peru…

Award

Image
Award from Soul (aku teragak2 nak accept ni sbb original award nih dtg dr blog spanish ke France eh bahasa tu? ..hiks, buta foreign language .. tamil je aku tau..

aku ala2 tak paham apakah makna nya, and picca plak ala2 angle gitu kan .. takut jek kot something to do with cristianity ker kan) .. wakaka Sol, jgn mar arr .. ko tau le aku kan sokmo gini.. tapi, aku tgk bebetul, barutau its about creativity gak la kan .. apa2 pon sebabnye, aku accept jua sbb aku appreciate mmuahahahah! kang majuk plak bakal pengantin ... Thanks Soul!!!! ishh dah le yg Shara tag pon aku x buat ... nasib baik Shara tak marah and tetap kasik sourvenir dari Iceland .. Thanks Shara ... skarang peti sejuk ku lebih berseri dgn kehadiran sourvenir ko ittew! hiks!

Ok, back to the award lah ... nih rules bila dapat award.. apa kes nk dpt award pon kena ada rules bagai .. apo nk buek, dah gini rules dia, ye dak? its rather fun dowh!

Rules of the award are:
1. Show the award.
2. The name of the person who gave it to you a…

Hendak Ku nangis .... Tiada .... Ber airmata

Image
Hmmm .... Like I have told before ... I have to temporarily forget about being a teacher. Actually I know the result few months back when my friend Mas who is working in MOHE told me my name is not listed. At that time I was OK and was very positive that it is not the time yet for me to leave corporate world muahahaha!!. But tonite, when I saw the result myself, hmmmm.. I couldnt lie to myself ... that deep inside, I am very frustrated with the result. It is 12 midnite and hubby is sleeping so here I am, alone, upset, and the fact that I am in my 2nd day of the month doesn't help. My mood is pretty fragile since yesterday. *sigh


Actually, its not about i hv to let go my ambition that frustrating me, but it is because the fact that I am not sucessful in the application that make me upset. Get it? The frustration came after I see the above result, whereas before that I have already informed that i am not successful. Ish, so diffficult to explain in english kan? maklum le direct trans…

Ke Saloon katanya .....

Image
Sebelum weekend datang lagi, betterlah aku stori sket2 aktiviti weekend semalam ni plak... huhuhu! dah datang angin rajin update, maka beginilah roda kehidupan ..kejap malas,kejap rajin .. tapi, Angah tu, malas, lepas tu mcm dah tak rajin2 dah lagi ... ngengehngehhh!!!


We spent our weekend at MIL's house. Hamid worked on Saturday, MIL and FIL were also not at home coz attend kenduri umah makcik Hamid. Belakang umah aje .. aku ke sana la jugak at about 10 pagi tu ... dalam sejam aku lepak sambil folow kumpulan marhaban ... pastu Idlan dah start mengantuk, so lepas makan, salam ngan tuan umah, so aku ngan anak2 balik la umah MIL dulu ... Lydia ngan Idlan terus tido, aku plak amik peluang, baca buku citer .. Ungu Karmila by Ramlee Awang Mursyid ... tapi aku pun join tido sbb aku rasa seram plak baca buku tuh masa takde sesapa kat umah MIL. Tgh hari tu MIL balik kejap then kakak ipar pun sampai jugak ..


Ahad petang baru le balik umah .. on the way tu, baru le teringat rambut budak2 nih …

Friday, Friends, Food

Friday lepas … hari bertemu kawan2 bagi aku. During lunch time, Mauzefetched me and off we went to KL Sentral to meet Mus and Ellyn. Atas request Mauze, we had lunch at Rasamas. Servis dia Ya ampun … sungguh la lemah gemalai … I understand that it’s Friday and orang mmg le ramai, tp, itu bukan alasan servis leh lembs okay! Sampaikan ada sekali aku direct je kat mamat yg amik order tu … “senyum la sket Dik” tapi maybe dia terlalu stress, sampaikan dia takleh nk senyum pun, maybe lepas aku tegur tu lagi la dia stress .. kesiann … so, kitorang berempat pun stress jugak … huhuhu!
As usual, bila borak memang rasa kejap je masa berlalu … banyak story nak digoss tapi x cukup timeframe .. MAuze supposed to attend a meeting at 2.30pm, but masa tuh dah kul 2.05 when we end our session. Huhuhu! Dah le dia drive, nak kena plak drop aku ngan ellin ..oh ciann mozi !! and paling best tu, mauze bermurah hati plak belanja kawan2 … we appreciate that ! semoga bertambah2 lagi rezeki mauze ..In the evenin…

Citer pasal Weekend lepas

Image
Lama aku bukak window nk create post nih, tapi tak jugak mula mengupdate. Tatau apasal lately rasa mcm tak ada feel nak update. Cerita tu ada je benonya ... tapi just that the feel tuh tak mai ... tapi, hari ni, pagi2 buta ni, seawal 5.45 AM di hari Sabtu ni, aku update lah jugak ... semata-mata aku nak buktikan kat Angah, yang aku update lebih frequent dari dia .. ngeh ngeh ngehhh!!!


Cepat sangat masa berlalu, dont you think so? Aku rasa mcm baru je Isnin, ni dah Sabtu balik ... This week is quite an eventful week for me. At work, mmg busy sokmo. Minggu ni je, Dah 2 hari bila datang office terus khusyuk buat kerja .. semata2 sebab ada problem. dah 3 hari production data is not being populated from base table to report table. So, datang je,kena populate manually .. and then, yang lemah tu, kena re-schedule balik all the reports sbb yg auto reschedule tu tak valid. Tapi, alah bisa tegal biasa ... Alhamdulillah, tak de la issue2 yg major ... Insya Allah.


Last weekend (see? aku baru nak bu…

The day I listened to myself

Semalam, aku called ERA, iye lahhh.. Radio ERA ... Lepas dua lagu, aku dengar le Chem tuh pasang balik perbualan kitorang .. huhuhu!

"Hi Fara nak jadik mato2 papERAzi eh ... u nampak siapa"

"a ah la, tadi ni I nampak artis ... aa .. Ako Mustafa ... I rasa itu dia lah"

"U kat mana masa tu"

"I kat PJ, depan ofis I, I nak melintas jalan, then nampak dia passed by, dia naik van duduk kat sebelah driver"

"U tak sempat ke lambai2 dia"

"kalau sempat pun, tidak le kan .. kang mcm poyo la plak ..."

huhuhu ... begitulah episod aku mendengar suaraku sendiri ... entah betul entah tak itu Ako ... wakkaka... tapi, 90% aku asa itu Ako lah sbb mmg dekat jek tuh .. well ... not that aku minat sangat dgn Ako, tapi aku called ERA, sebab jalan tgh jammed, and then ERA plak tgh slot papERAzi tu ... saja lah lah try2 call kasik hilang bosan .... aku confident je kata, "tu Reza ke???" .. then rupanya Chem huhuhu ... aku sempat called husband suh…

Tok Tik Tok .. Detak Detik Waktu ... Jgnlah biarkan berlalu ...Tanpaku disisimu .. Tanpaku kekasihmu...

"I want something, but that something is not mine"

Ha, sebaris ayat yg bisa mendatangkan spekulasi murah wakakkaka! ntah pape jek! tadak ide nak update, tapi nak gak update. Petang tadi, masa tgh drive, suddenly teringat member2 sereban ... maka ternyanyi2 lah dalam hati, "apa kabarmu di sana ... sayanggg" ala2 ramlah ram gitu ... oh tua la plak rasa guna contoh ramlah ram .. aku patut guna contoh Ming Dao ke baru la terasa muda .. sapa x kenal ming Dao pelakon penyanyi taiwan tu, sah la korang dah tua .. dah tak ikut perkembangan semasa dunia hiburan luar tanah air .. seb baik la aku berkawan ngan budak2 muda .. maka, automatik aku muda gak .. tapi, tak de la plak sampai orang teka umur aku 26 tahun kan *jeling Delinn*... mungkin aku kena pindah dok sintok baru aku leh kembali ke 26 tahun .. Jadi, while queuing in the traffic, sorang2 muka2 member sereban muncul .. ala2 fashion show gitu, beratur gitu, tapi nih facial show lah.. sbb muka je kuar, badan tak. Bila mu…

I believe I can fly

It's already Wednesday. Sigh. Lately I don't feel very healthy with headache and my eyes can't stand to look at pc screen for a long duration. I must hv overuse my eyes, if we hv that word :-)

It's already 3 months i am working in this new place. Stil I think it is a new place, that is because i dont feel 100 percent belonged here. Not yet. Maybe because I still have this idea of looking for some other places. Most of the time I tried to cast that away, as I will not go for no reason. 3 months is too short to leave a place. Maybe I'll wait, yeah at least a year ... or maybe 7 years .. hehehehe! I've had my 1st appraisal session yesterday, and 3 months time is still bit short to get all objectives met. But the session was good as I know the expectation for me to set my target. Working here is tough. Not about the work, but about the environment. These people are fast. Actually very fast. Sometimes i just coudlnt cope, feel so left behind, and feel like giving up…

The Day We were suprised

Image
rieIt was a last minute notice i received from her school's principal about the event.

The event was a very simple one. Lydia goes to a nursery, with kindergarten in it. It has a small number of students. I guess each class (by age) has 10 students. Just like my kindergarten more than 20 years back. So the event was also simple. There were not many performances as they were only few songs by the kids.


I was surprised when the emcee announced Lydia's name for the 1st place in 4 years old class. How can the teachers not telling me about this? Have they forgot or it's their style, to suprise parents, i seriously dont know. But if it is, they hv succeed. Me and my husband both suprise to hear Lydia's name called. Not that we think Lydia is not capable. We know Lydia is a smart girl. Her exam's results are excellent and her reading is also good. But still, why parents are not being told? i just dont understand. I told my husband maybe we should send Lydia to different sc…

My Passion

Image
I'm going to be bz this weekend. That is because my husband doesnt allow me to read these book on any nights during weekdays. He knows me very well that once start, i wont stop
Cant wait for weekend ...

My Car - Part 2

The car got overheated because of a very simple reason. Radiator's and the radiator's spare tank was dry. Kering kontang. The night itself my husband refilled both and the next morning which is on Saturday, it was again kering kontang. Radiator was leaking.


So we had to send it to w/shop.


At the end of the day, radiator got changed, front bonnet got changed, rear tyre got pumped and changed from spare rim to normal one, front window got fixed, Centralized lock got fixed. The whole Saturday I just stayed home and my husband went tovarious places looking for those parts and workshops. Thank god I hv my car fixed. The only pending now is bumper and milage reading. :-)


To celebrate our car's new look, we had a nice dinner at Pizza Hut. Last time we had pizza together was the day idlansyah was born, just one hour before the delivery. :-)

My Car

On last Hari Raya Puasa, our car accidentally hit another car at Jln Meru, in our way back from last minute shopping at Tesco Setia Alam. I was not the driver, if that is what you have in ur mind, okay?


Front bonnet's damages was obvious and needed a repair. Since the car can still be running and more important, because we have jussstttt 'invested' our RM in Tesco, we decided to keep it that way at least until after hari raya(read: until we have budget for that). With the condition of the car, we still enjoyed our hari raya until the last episodes of open houses. :-)


Worse, as I have mentioned in my prev entry, the driver window was also not functioning. We ignored that one too. I dont know why. Its just that we think that can wait. We can still pay toll with the door open. not a big deal.


And then the bumper. It got hit by a motorcycle i dont remember when. Since then, It was not balance. We ignored that too.... pity my car ... "bumper dah jatuh" .. opsss


The centr…

My Girl

Image
Syukurlah, both my kids' health are getting better. Still under medication, but much better than couple of days ago.


Lydia was on silent mode for about 3 days because of multiple ulsers in her mouth. She refused all types of food and to hear she cried everytime I brushed her teeth is something that I couldnt bear.


After 2 days being pampered with me being around, finally yesterday she is ready to go to school. During our dinner last night, we realized that she has got back her 'talking mode' as she did all the talking, as usual, about her friends and what happened in school.


"Mak, Aqil tu, suka kata Zikri ada dua makwe" She said innocently
"Lydia tau ke mak we tu apa?"
"Hmm ... Entahlah" she answered like a DQ
"Habis, siapa yang dia panggil makwe tu"
"Lydia, dengan Afrina"


With that, I know she has recovered. :-)

My Boy

Image
pic credit to aunty mauze



Idlansyah will be 9th mos on this 11.11.


Tak macam Lydia, dia ni susah makan ubat. Dah agak lama dia kena selsema and doctor salu kata kena habiskan antibiotic, tapi setiap kali kasik, sure dia muntahkan balik ... so, aku pun give up and stop bagi ...


Few days lepas, ada kuar mcm nanah dari telinga dia ... bawak jumpa doktor ... katanya kena infection, sbb kahak yg tak keluar ... OMG, baru aku tau betapa lah aku silap tak habiskan antibiotic tu ... so skang ni, mmg aku paksa jugak .. bila dia muntah, aku masukkan balik ... berjayalah jugak lama2 dia pun dah give up kot nak muntah ... :-)


Dia baru mula merangkak, dan dah few times berjaya duduk sendiri ... seronok aku tengok ... meragam pun tak de la sangat ... cuma kalau aku balik kerja, mmg tak de can le nak buat benda lain .. asyik nak kena melekat dengan dia jek ... seronok jek rasa bila anak2 nak dekat mcm tu kan?

Inilah kenyataannya ...

...



nampak gayanya, cita-cita aku nak jadik cikgu, terpaksa aku pendam dulu ....



...

Thank You ...

Image
Thank you to friends ... we had a great day on Sunday ... :-) .. Aku tak dan le nak snap sumer pic ...


Aku memang terharu betul kalau ada yang sudi datang ke rumah aku ... Aku suka betul tengok expression diorang bila diorang sampai je ... maklum lah, jauh ... :-) Tapi, aku harap jangan lah serik dorang datang ke rumah aku eh .... Aku suka terima tetamu .... anak aku lagi la, bila orang nak balik jer sure nanges ... biasa le tak puas nangis ...



Aku buat jamuan sikit hari Ahad tu ... sajalah, panggil member2 ofis lama .. reunion kekdahnya ... OMG, seronok gile tengok dorang datang rumah ... riuh rendah rumah aku ... dorang ni, biasa lah, datang ala2 QA gitu wat spotcheck .. sampaikan lubang/pintu ke ceiling pon nak ditengoknya (jeling diana) wakaka!



Selain tu, ada gak lah member2 Hamid ... aku suh jemput sbb dah alang2 wat makan2 .. jemput je lah kan .. niat asal aku, nak jemput member2 reban gak .. tapi belum sempat aku bukak mulut, dah kuat plan dorang nak buat gath reban kat rumah Alan…

Four Of Us in the Memorable Yesteryears

Among us, Mus was the first to enter Pernec in early 2000, both Mauze and Ellyn joined few months after , and then later in December 18, 2000, I came onboard.


Mauze was standing at the copier machine, with papers in her hand, looked very sweet with her flowery pink baju kurung, smiling at me. From the look, I knew that she must be a fresh grad, like me. Well, not that I was sweet like her, but we both were innocent i guess. We exchanged smiles and i remember me talking to myself, "comelnyer budak ni"


Not many people were in the office. Later I was told that most of them were at clients' office, for projects assignment. I learned out that Mauze is younger than me by a year, and a fresh grad from UTM Skudai. I remember being very awkward in starting conversation with Mauze. Simply because she's younger and I didnt know how/what to address her. I didnt know whether I should use "I/You" or "Saya/awak" or "Kita/awak" or "akak/awak" or…

Musim Hujan

Tahniah, untuk kawan-kawan aku,Ellyn dan Anne, on their pregnancy.


Sekarang musim hujan. Hari-hari balik hujan. Aku, nama je naik kereta, tapi ada sehari tu, aku basan mcm orang naik motor plak. actually cermin tingkap kereta aku mcm dah jem, once bukak tak boleh tutup unless ada dua orang tolong pegang and tarik manually. huhuhu! so, last 2 days, aku lupa pasal tu, aku pi gatal bukak masa nak bayar tol .. so terima lah padahnya sebab masa tu hujan lebat giler .. and worse, ada certain part of the road yg banjir .. so bila lori dari arah berlawanan langgar banjir tu ... splashhhh!!!! dah macam aku dilanda ombak besar dalam kereta!!! habissss!!!! hmmm ..


Mudah mudahan ramai lagilah kawan2 aku dpt rezeki, nak2 lagi musim hujan ni kan .. :-)

Open Houses

Image
Kawan-kawan baru aku tu ... huhuhu .. budak2 lagi dorang nih ...

aku tak ada story le, kejap sangat masa berlalu, aku tak terkejar nak update blog. Bila dah tak puasa, maka tak de la bangun sahur .. so tak ada lah masa nak online kat rumah ... mana taknya, balik rumah je, anak-anak dah berebut2 nak melekat kat aku ... tu belum bapak dorang lagi.. opss! pendek kata, mmg sejak lepas raya ni, susah sangat nak cari time online. Weekend jangan cakap le .. manjang gi open house ...


Cakap pasal Open House, tuh pic aku ngan bebudak kat ofis baru, masa Deepa Raya Celebration Last Friday. Meriah la jugak event tu .. banyak give away, sejak 2 minggu lepas ada mcm2 competition sempena deeparaya .. hadiah pun not bad .. tapi aku just attend the hi-tea event tu le, sbb nak bersosial la kononnya... masa tu le jumpa ramai sket malays ... tapi still, jadik sikit jugak compared to indian ... syok le ada performance2 bagai, tapi yg tak syoknya, masa tarian lagu hindustan, mmg la best sbb mmg india yg mena…

blogging from home is always possible

Image
Huh,


Punya lah aku excited ... dekat ofis, masa dok tgk firefox toolbar, ternampak plak icon blogger. Bila mouse aku tunjuk, dia kata send to blogger. So, saja le aku klik. Tetiba, window blogger keluar???? mana la aku x excited kan??? Cuma, ada link kat situ .. link url yg aku suh send to blogger tu .. so, aku pon buang itu link ... dan mula lah, menaip .. sebaris je, aku stop, buat kerja sambil cover2 gitu .. maklum le workstation aku tuh laluan org ramai ... dah le bebudak ni, suka je berdiri lama kat belakang aku, dah lama baru le nak tegur aku .. salu aku rasa mcm nk sakit jantung jek esp. time aku tgh dok balas2 spam emails. So, kul 6.30 pm gitu, lepas dah habis panjang lebar aku story pasal weekend aku, akupon konfiden nak upload ... and it was successful! YESS!!!!! tapi, uwaaa.. bila aku bukak blog, rupanya, TAJUK AJE YANG KELUAR???????



INI BOLEH MENDATANGKAN MARAH!!!!



huh! hampagas betol!



Aku dah lama x update blog. Maklumlah, busy mengushar vishal dengan kerja dek non!!! .... m…

Blogging From Office is Possible????

Kerja Lepas Raya

Image
tu, pic family sebelah hubby, lepas solat raya. Tak banyak snap gambo pun raya hari tu ... pagi raya tu jek amik gambo family, kebetulan plak semua ipar duai sebelah husband ada hari tu .. sepanjang aku kawen 5 tahun, inilah 1st time semua ada raya pertama ... aku plak, mmg le ke mana2 sure ada jek tripod dalam beg .. so mmg senang le nak pose ramai2 ... size family husband aku, is half of size family aku ... semua cucu2 MIL masih kecik2 lagi ...

kebetulan, semua biru ... tak kalerful kan?

pic2 lain, aku load dalam facebook ajelah jugak.. ikut trend ma! lagipun lebih mudah dan cepat compared to load to blog.

---

Semalam, aku mula kerja ... Aku dah mmg agak, bila masuk je ofis, haruslah mood raya tuh akan jadik zero. Tak ada langsung saki baki pasal raya ... kalau dulu, kat tmpt lama, haruslah makan masa lebih seminggu nak hilangkan mood raya tu ... haruslah cerita raya dok berkumandang lagi, dengan planning nak open house le, dengan planning nak konvoi le ... huhuuh.. now, aku tidak meras…

Cerita Raya 2008

Puasa sudah, beraya kat kampung pun sudah .... cuma beraya kat bandar aje belum bermula ... traffic jammed kat highway sudah, traffic jammed kat jalan2 bandar baru je nak bermula .. esp. bila weekends, ngan insan2 nak berkunjung ke open house di serata Lembah klang.


Raya aku, Alhamdulillah .... raya pertama kat Klang, raya ke-dua bertolak ke BatuPahat sampai la raya ke-lima. Hari ni, raya ke-enam, aku kat rumah, still cuti konon2 nak kemas rumah dan kemas segala baju2 kuar daripada beg. Tapi, sementara tunggu baju dalam washing machine, aku pun online sat ..


OK, now, pasal raya ni la kan ..... perasan tak? skang ni kan, raya dah tak berapa kalerful lah, sebab masing2 nak sedondon2 dengan family, last2 satu kaler je semua .. termasuk la family aku, kami berempat pakai kaler biru, bila kumpul ngan adik beradik kat rumah mertua, dorang pun biru... sampai ke johor, dorang pun biru... ishhhh ... biru je saujana mata memandang .. so raya tahun depan, aku takmo wat sedondon lah .. nak kaler la…

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin

Image
This year, aku beraya kat Klang, raya ke-2 baru ke Johor pulak .... Jemputlah datang ke rumah aku kalau korang kat Klaag n Johor ...


Maaf semua ya!


Salam

Siri Berbuka Puasa aku dengan Geng2

Aku pun sama macam delinn, suasana nak raya tu masih lom betul2 wujud dalam diri aku ... tak macam angah tuh yg gi kerja pun terasa macam nak raya, uish mek sujudsss hahaha!


Aku lom citer lagi Siri Berbuka Puasa dengan member2 kan? .. This year, tak banyak pun aku buka kat luar ... most of the weekdays, aku buka ngan family aje ... simple pun simple lah, objektive nak buka ngan family tu Alhamdulillah, tercapai ... tapi, still aku kena gak le bersocial ngan geng2 kan ... sementelah, hubby plak kasik keizinan dan boleh tolong tgk kan anak2 while aku bergossip ngan geng2 ... :-)


Siri berbuka ngan geng, aku mulakan ngan buka kat Zen Midvalley ..aku dah story kan? geng MCC dulu ... geng paling lama sekali dalam hidup aku bergeng ni :-) well, aku ni, kalau dalam group aku ok jek ...cuma when it comes to sorang aje bestfren, ha tang tuh aku tak ada .. and tak reti ... hidup aku, sama ada ramai2 or sorang2. kalau berdua tu, ialah dengan boyfriend yg membawa ke tunang dan akhirnya membawa ke ik…