Posts

Showing posts from December, 2006

Happy New year 2007!

Sebenarnya tak ada idea nak tulis entry, tapi aku paksa-paksakan jugak .... kan ke 2006 dah hampir berlalu, takkan la aku nak biarkan ia berlalu dengan tulisan yg muram kat blog aku ni kan? tak best la mcm tu .... Sebab, aku actually dah ceria dah .. dah bersemangat menahan ombak dan badai yang memukul persisiran pantai hidup aku ... :-)


Bulan ni, aku tengok wayang sampai 2 kali. huhuuhu ... Memula aku tengok CINTA ..berduaan aje dengan habby .... itu 2 minggu lepas rasanya. Then cuti krismas tu aku tengok CICAKMAN plak ..kali ni aku bawak aje Lydia ... huhuhu .. sabar je la bebudak sekarang kecik2 dah tengok wayang ..


aku rasa masa aku kecik2 dulu, TV pun tak kenal ... ada la sesekali bila kementerian kesihatan buat kempen or buat program kesihatan, nanti ada lah wayang gambar besar kat balai raya .. bukan movie pun, cuma rencana pasal kesihatan ..itu pun orang kampung berduyun2 dengan anak bini naik basikal datang .. sekali dengan surat khabar lama or tikar buat alas duduk kat tanah .…

Biarkan Aku Bercerita ....

Dah akhir tahun ni, dah masanya lah untuk office2 menjadi kosong sebab cuti memasing. Mana yang nak bawak anak sekolah, mana yang nak habiskan cuti ... macam-macam ler kan ... this year aku entitled for 25 days leave... and ada balance 10 days lagi tu ... so aku dah plan nak tambah sehari cuti lepas christmas ... and then masa raya haji aku plan to take 3 days extra, so the whole week aku cuti .. BEST!


Sebab tu la aku dah start boring je dtg office .. sebab kepala dah start nak cuti je ni ... kat office pun dah malas nak buat kerja ... tu yang ala2 free je tu .. padahal banyak benda outstanding .. tapikan, kalau dah malas, instead of aku buat yg outstanding tu, aku pi fikir plak jawapan apa nak kasik dalam meeting on those tasks yg outstanding tu .. dasar kepala cilok .. manjang nak cilok ....Aku perasan gak dah lama giler aku tak tulis entry panjang-panjang. Rindu pulak aku kat tulisan aku sendiri muahahaha! jelous tengok Angah ngan Arena ngan Nini yg mengarang panjang tak hengat tu .…

Thanks to Technolgies!

Pheww! Mmg best rupanya ada GPRS nowadays... Aku dlm training room ni...tgh bosan, saja le try kot leh update entry guna phone ni.,kalau berjaya ni.,yess! Hehe.. Hr ni last day , pg td dtg naik lrt tense giler coz 3 kali stuck! Hampeh! Dah le smlm aku terajin bwk blk laptop, so terpaksa le menahan berat dlm lrt...ciss! ... Hope ptg x le jd mcm ni... On training, aku join last minute sbb x cukup org.,aku suka je sbb leh la skip mtg2 semua...tp tak gak...smlm aku kena gak aku blk opis,kena g mtg...grrr! Lengkali kalau wat training tu better kt tmpt jauh2 so x de org kacau huhu! ..

adakalanya ini terjadi

sedangkan lidah, lagi tergigit
inikan pula suami isteri

buang yg keruh ambil yang jernih
baru teguh peribadi..


maaf dinda .... wahai kanda .....

Update yang tak ada update

"Sebica utin ... tak atan penah ... sheya tu atan hilammm ..."

Itu lah baris yg dok diulang2 dek bibir Lydia ... suka2 hati dia jer nak tukar2 lirik 'My heart' tu ikut sedap lidah dia ... kalau aku betul kan, bukan dia terima, si aku biarkan je ler ... asalkan tak menangis .. kengkadang jadi lawak pun ada ... nak buat macam mana, dia lah racun dialah penawar kitorang suami isteri ...

"Mak, iiiini amba eeya pedham adik ..."

Tu dia kata masa aku bukak gambo2 raya kat laptop ... dia nampak gambo dia pegang baby cousin aku yg baru lahir ...

"eeeya pedham adik olam ... butan adik eeya ni"(eeya pegang adik orang .. bukan adik eeya ni) Dia sambung lagi bila aku tanya itu adik siapa.

"eeya pun ada adikkk" dia sambung

"ada adik? mana?"

"Kat bilik lahhhhh ... dia endo kat batan ... syyyyy diam2 la mak ..adik tan endo tuu ..."(Kat bilik lah, dia tidur kat bantal, syyy diam2 la mak, adik kan tidur tu)

Okay, aku tak puas hati ni ... aku j…

Biar aku cerita sikit

Ok lah, nak update blog pulak ...

Seronok aku kalau dengar berita pasal member nak kawen. Latest, kecoh dalam reban pasal Angah dah berura-ura nak menamatkan zaman bujang nya ... Memang event yg ditunggu-tunggu ni. Bakal bengantin belum apa2, yang lain2 dah sibuk nk shopping baju wakakkaaa ... ada lah pulak yang shopping songket segala, songket corak bunga tabur, kaler purple lagi ... sungguh lah tak larat i ols hahahaha!

Cakap pasal kawen, last week aku balik Johor, berkesempatan le gi menghadiri majlis kawen anak jiran aku yg juga merupakan member sepermainan masa kecik2 dulu. Cuma memandangkan zaman kecik2 aku aku tak le lama mana kat kampung tu, so bila besar2 ni, dah macam tak berapa close le, sekadar tukar2 senyum aje .. tak de apa pun nak di follow up. hahaha ...

Meriah tu memang le meriah, maklum je la majlis rumah perempuan kan ... cuma ada few things yang aku rasa orang lain boleh ambik iktibar kot.

Mula-mula, pasal adab2 pengantin ... cewah, ye ye jek aku ni ... bukan le aku ka…