Posts

Showing posts from May, 2008

Farewell May 2008

Image
lama tak update



ni pun tak leh nak story panjang, tapi before May ends, aku nak tulis something lah ..


22 mei lepas, Mauze, opismate aku selamat melahirkan baby lelaki yg comel ... sampai now aku lom tau nama, manjang tak finalised lagi si mauze nih... ni aku letak gambo baby dia ... mauze ada 3 anak dah walaupun dia muda setahun dari aku ... anak ke dua dia sebaya Lydia and anak ke 3 dia ni sebaya Idlan plak.. huhuu ... mmg topik anak je la kalau borak ngan mauze ... well, aku kena mauze dah dekat 8 tahun, sebab dia pon sama, loyal sgt ngan F*T*s nih ahaksss ...


So Congratulations Mauze and Azam for the newborn!




Masa aku menaip ni, aku kat umah abang ipar aku (abang husband aku).. kat Kulim. Anak dia, cucu sulong MIL bersunat so MIL ajak aku ngan hubby gi melawat .. and ada kenduri doa selamat esok .. dorang tgh bz2 kat dapur tu .. aku leh pulak update blog ... huhuu ... menantu mcm hantu ni la dia ...





Itu Muhammad Anwar Ridwan, anak buah (hubby) aku yang baru jer lepas sunat 2 hari. Kal…

Jom masuk bab AF sat ...

Malam ni Final Concert AF6 ... huhuhu! tak pernah2 le plak aku nak tulis psl AF nih ... actuallty this season i dont really follow AF diaries .. cuma concert jek i never missed so far ... so bila tak tgk sangat diari, i dont feel really attched to them, not like during AF3 dulu .. mmg sangat le mengikuti segala perkembangan ... sampaikan hampir semua blogs yg tulis pasal AF, aku baca .. kehkehkeh dasyat tak dasyat u ols!


Actually aku ni tengah tgk rerun AF Final COncert tuk AF5. Huhuhu, what special about this concert is because this is the last concert yang ada Aznil ... percaya atau tak, masa aku tgk concert ni dulu, aku nangis gak esp. masa Aizat sang 'Yesterday' and he dedicated that to Aznil ..meleleh gak le aku ekekek.. and percaya atau tak... bila aku tgk rerun ni tadi pun, sempat gak aku rasa sebak wakakakka.. dasar sangat kannnn ...


So, kalau ikut rank aku, antara semua AF, ni lah dia

1. AF3: Banyak sangat drama dalam tuh ... skandal felix/aqma, marsha flirt ngan mawi,re…

Semua dalam Satu

Image
hah! blame this book for not allowing me to update here! :-) .. oh actually blame cikwok-cikwok ni, coz their promo for PS I Love U, made me going to MPH to look for it.













Too bad, the cover page of PSI Love U is the pic of hero and heroine for the major motion movie of the same title, yg aku x begitu berminat, kerana di mata aku, dia tidak hensem! so mati terus selera nak baca buku tuh ... maybe later!





and i picked this book instead. Never read Cecelia Ahern's before and Where Rainbows End is actually different from other novels i've read. The whole plot is written in either notes/letters or SMS/emails ... ALL chapters were consist of notes and letters! i like! one of the reason is because it looks soooo familiar lahhh!!! like my time je tew! notes passing gitu kan.. so sweet!





I havent finish it yet, err.. well actually i purposely reading it slow ... takmolah habis cepat sangat ... nanti nak carik buku2 dia yg lain pulak! huhuhu! mana ada bajet dek non! have read half thru it, a…

update kosong

I've been too long isolating myself with report development activities for the past 6 months, i saw no one but my working team .. and do no other than coding and scriptinng ... lama2 busan gak ...


when sol asked me to join her training session ... i thought it will be fun ..meeting ppl again, i mean outside ppl .. and agents plak tuh ... when entered the training room, gosh! those are the familiar faces that i know before, when i was the acting team lead la kekonon kannn ... one of them even remember me in my early pregnancy at that time when i chaired those meetings ... well, time flies so fast .. she looked suprised when i told her my baby is already 3 mos old ...


if u ask about the training, it was a headache honestly. banyak betul plak prob nya ... muka kena tebal habis .. tapi, despite all the errors tu i actually enjoyed the session so much. maybe coz it has been too long not meeting ppl .. masa wat report tu, mmg crtical sgt sampaikan i skipped all meetings ... came in late a…

Sengal Sangat!!

Image
daripada last week aku dok masuk kuar bank, konon2 nk bukak saving accoung tuk idlan.





last week, aku gi balai asnb bawah ofis aku ni .. konon2 nk bukak akaun ASD utk idlan n lydia .. then baru ingat rupanya 6 months old baru bleh beli unit .. so aku register lydia je sorang .. beli 500 unit je pun ...



so bahagian idlan, ingatkan nk masukkan saving account je lah sementara nk tunggu dia 6 bulan ... kang aku pegang, harus la tak lama bertahan .. duit daripada sedekah2 orang ramai sejak dia lahir semua aku lom masukkan bank ... tuh yg aku seriauuuu jek tu .. ngeh ngeh ngeh ..wat saspennnn jek kann ..





aku ingat nk registerkan yippie account jek tuk idlan. dapat le tabung free ... okke le tu ... so last week gak aku gi maybank ampang park .. sampai sana, memula Q tuk ambik borang, budak counter borang tu tanya if i hv an account with them. aku kata ada, so dia kasik borang, aku isi





after 10 mins isi borang, aku ke kaunter tu lagi ..kali ni nak amik nombor plak.. the same question was asked, wh…

FOC

Semalam, aku balik dr ofc, mcm biasa ikut lah segala2 mak nenek tol kat KL nih ... punyalah takmo lewat sampaike rumah kan...


masa kat NPE, kat 2nd tol nk kuar ke Sg Way tuh baru aku perasan yg balance yang aku amik kat 1st tol tu rupanya ada yang koyak. Note 5 ringgit tu koyak kat atas ... koyak teruk jugak lah ... geram betul aku sebab dorang kasik kat aku duit camtuh .. so aku punbagi duit yg sama ke tol yg kedua tuh ...


As expected, budak tol tuh takmo accept duit aku. Walaupun aku dah agak,tapi still aku tk boleh terima .. aku katalah aku dpt duit tu daripada NPE gak .. so aku kena lah pulang balik .. dia kata tak boleh, nanti bank tak accept .. arghh! mek tensi!!!!


Kat belakang aku tgk kereta dah panjang bersusun tunggu aku lepas .. adeh .. tapi aku tak peduli.. aku till nak bagi duit tu kat situ .. aku kata aku dah takde lagi duit nak byr tol..itu jek yg ada ... budak tu kata, kalau aku nk pulang, pulang la kat tol yg bagi aku .. sengal! aku kata le sure dorang pon tak accept gak …