Posts

Showing posts from May, 2007

Pergilah rindu ku ...hilangkan dirimu

Rindu nak update blog sangat2 dah ni ... sikit pun jadik la eh ...

Jealous aku bila tgk update kat blog arena ... dia pun busy gak, tapi ada jek time nak update .. sedangkan aku nih habuk pun tarak. Oh, maybe aku tak der cerita pun nak diupdatekan kot. Bosan lah asyik2 update pasal nak merungut aje ... nak update pasal perjalanan, dah lama jugak aku tak berjalan ..

tapi, last week aku buat reservation Airasia ke kota Bharu .. ada member nak kawen august ni .. so tadi bila one of my boss tanya ada sesapa volunteer nak gi trip ke India, aku diam aje .. ada dua session trip nih actually .. satu mid point, satu end point .. point tu maknanya point for system customization ler .. mid point will be either end of June or early July .. seminggu aje .. ala2 business trip aje gayanya, tak tau ler apa nk di isi masa sependek tu, tapi rasanya just nak prove kan kat customer yg there are progress for customization ni, ye ler, bukan leh caya sangat vendor2 nih berkata2 kan.. well, selama menjadik con…

Suluhkan Sinar

Malam tadi, aku sampai je rumah, as usual tgk kat inbox ada jek kertas2 iklan tuh .. tapi aku mmg rajin ambik n baca ... sbb aku suka tgk iklan... huhuhu ...tetiba terpandang ler iklan tuh dia kata promosi streamix .. aku dah cebik muka, kata dalam hati ngarut le ni, takder phone line leh plak nak promote streamix .. panas hati le ni... tapi still aku belek gak le iklan tu ... pastu aku rasa teruja plak sebab dia kata telekom akan bukak booth kat taman permainan kawasan perumahan aku tu ... YES! start petang ni, sampai Ahad .. aku kemain senyum lagik .. mintak2 ler ada secebis harapan utk aku dpt line kat rumah ... wakkakaka! i ols tak sabar nak update blog hari2 mcm delinn tu uols!

uols doakan la ok?

Ada Style Lahhhhh!!!! (tatau nk tajuk apa.. lalalala)

Aku cuti hari ni. Kakak yg jaga Lydia tu pregnant, dia mintak cuti sbb nak buat medical chekup, so aku aku plak yg kena cuti jugak ... walaupun MIL leh tolong jaga, aku x sedap plak sbb salu beno lah kalau apa2, MIL gak yg tolong .. today, aku cuti lah, nasib baik diluluskan cuti aku hari ni ... huhuhu .. at the same time, mak aku ada kat sini .. and weekend semalam mak ada kat rumah aku ... Seronok Lydia Nyai dia datang. Tapi aku tak ke mana pulak weekend semalam .. Saturday, husband aku kerja (Eh, apsal aku tak letak aje nama husband aku eh? Hamid ..dulu aku segan nak sebut nama dia coz aku rasa nama dia tersangatlah klasik nya .. mcm nama dolu2 gitu (read: orang tua2).. akekekkeke .. tak pun, macam nama mamak aje ..restoran hameed ..tapi itu dulu masa belum kawen ler .. now ni of kos la mek suka dah tentu2 nama laki mek uols!! .. bukan ke Asma'ul Husna pun salah satunya Hamid, kan? .. apa eh maknanya ..lupa plak iols.. so lepas nih mek nk terus type nama hubby mek tu as hamid a…

Kisah Itu Tidak Berakhir Di situ - 11

Sambungan dari kisah ini

Ketika suara lelaki itu menerjah ketelinganya, perempuan itu sudah dapat mengagak tentu ada khabar gembira yang mahu lelakiitu sampaikan kepadanya. Namun perempuan itu tidak mahu terus meneka mahupun bertanya.dia tidak mahu perbuatannya meneka nanti akan menghilangkan keseronokan lelaki itu kerana memotong niatnya utk memberitahu punca kegembiraan itu.


"Aku dah dapat offer" Sesungguhnya apa yang ada dalam fikiran perempuan itu tidak meleset. Benarlah sangkaannya bahawa lelaki itu mahu memberitahu bahawa dia sudah menerima tawaran melanjutkan pelajaran ke institut pengajian tinggi.


"Ye ke? Alhamdulillah, dapat kat mana? yang program pengajian jepun tu ke? yang kau interview kat UM tu .. ko dptyg tu ke?" Laju mulut perempuan itu bertanya. Dia masih ingat beberapa bulan lalu lelaki itu menceritakan tentang temuduga yang dihadiri untuk permohonan pilihan kedua dalam borang UPU.


"Bukan. UPU kasik aku punya first choice. Buat A-Level" Jelas…

Kisah Itu Tidak Berakhir Di situ - 10

Sambungan daripada kisah ini


Perempuan itu merasa gelisah. Segala perbuatannya seperti tidak ada yang kena. Dari sehari ke sehari dia menjadi tak keruan. Kegelisahannya bertambah apabila malam menjelma.
Entah perasaan apa yang terbit dari hatinya. Seperti dicucuk sembilu sakitnya kerana menahan perasaan yang datang. Bagaikan hendak menjerit memberitahu satu dunia tentang rasa sakit yang tidak diketahui puncanya.


Darahnya berderau setiapkali deringan telefon di tepi tangga berbunyi. Seakan ada suatu kuasa magnet yang membuatkan jantungnya tertarik-tarik ekoran daripada deringan yang datang. Namun,rasa kecewa bertandang apabila deringan itu bukan untuknya.


Sejak pertelingkahan kecil 2 minggu lalu, perempuan itu tidak menerima sebarang panggilan daripada lelaki itu. Sudah menjadi kebiasaan kepada perempuan itu untuk menerima panggilan daripada lelaki itu setiap selang 2 malam. Hatinya masih boleh terpujuk apabila tidak menerima pangggilanuntukbeberapa hari yang pertama .. namun pujukan tidak…