Posts

Showing posts from April, 2008

$$

aku pernah jadi UT agents tau ... 3 years back rasanya .. siap amik exam dari FMUTM* lagi .. and passed the exam ... tapi dek kerana tak de kerajinan, maka tak ke mana pun cita2 nk bekerja sendiri ...


Masa tu, minimum kena ada 55K kat akaun 1 baru leh wat EPF investment ... aku baru tau yg now nih tidak lagik. Rupanya now leh invest dah .. ada plak had based on ur age. mcm age aku, leh invest as long as dalam akaun 1 remain 20K ...


So, selamat dah aku melaburkan duit EPF aku ... semoga mencanak2lah duit aku dalam UT huhuhu ...

Dream Comes True

Akhirnya,


broadband modem, rm499
internet provider, rm68 monthly
kepuasan: PRICELESS!!!!!!



yuhuuuu!! I'm blogging from home everyone!!! yeehaa!!! setelah sekian lama aku menggigit jari, menahan gelojak perasaan yang membara sebab takleh nak access internet from home ... akhirnya, hari ini ... impian menjadi kenyataan.. ekekekeke!!!!



Now i can say Goodbye to Dial Up connection! huhuhuuh!!!! and i can say goodbye to 46.6kbps speed ... because now, i am connecting from my home ... with a 7.2mbps speed .. yessss!!!! mek sangat happy sampaikan mek balik ofis terus malas nak masak ... mek sangat teruja bila husband mek call kata, connection dah ON, and when he told me the speed, aku yg masa tuh tgh drive balik, pun speed jugak.. sooo cannot wait to reach home ... huhuuh.. and being a very understanding husband, malam nih, he called Pizza for our dinner ... yes yes yes!!!!

Pantas Masa Berlalu

Serious tak sempat aku nak enjoy2 bila masuk kerja ni ... ingatkan lepas 2 bulan cuti UAT dah stabil, rupanya dah Logical Day 6 pun masih ada probs lagi and banyak la jugak variance yang nak kena solve kan ... dek kerana aku nak kejarkan balik awal, kenalah aku focus sket kat situ .. sbb tu la x leh nak update panjang2 blog nih ...


Kat ofis nih ramai budak2 baru ... yang betul2 budak le .. fresh grads, budak industrial trainings ... meriah betul aku rasa ... well tapi itu semua tak menjadikkan aku merasa tua okayyy.. ekekeke ..okay aje aku mix ngan dorang ....


Dah lama tak kerja kan, lepas dua hari aku kerja last week, aku demam ... demam sebab letih aku rasa. apa taknya, berkejar2 betul skang nih nk kejar masa .. malam nasib baik lah idlan bukan jenis bangun malam.. itu jek waktu aku nak rest ... letih especially travelling rumah-ofis-rumah tu .. sampai rumah plak kena terkocoh2 masak2 .. basuh2 baju, lipat2 baju ... adeh .. . manjanya, itu pun nak merungut kan? tapi maybe sbb dah lama…

Cerita Selepas Pantang

First day kerja lepas cuti 2 bulan ... nak kata bersemangat tuh tak ada lah sangat, tapi aku teruja la jugak nak ke office ... tapi honestly, lebih kepada nak bergossip aje ... and terbuktilah .. sampai aje kat office, aku borak aje sampai lunch hour ... ekeke .. lunch plak kuar gi ampang park sampai kul 3, sampai ofc, lepak2 sat .. kul 4 tadi baru aku tengok variances drp UAT yg aku dah ingat2 lupa wakakakaa ... pening terus aku tengok script2 tu balik .. ekeke ... tapi still lah tengok gak nk warm up le kan ... dapat solve kan satu dua variance yang paling simple pun kira OK la kan before balik ..


dorng kata ada meeting kul 5 nih ... tapi aku awal2 dah mintak dikecualikan .. aku kena balik awal lah.... kesian plak kat baby, baru 1st day pisah ngan aku ... ish nampak gaya mcm sama jek project ni ... mcm aku akan kena stay back jugak lama kelamaan nanti ... tapi seminggu dua ni aku tak kira, nak balik on time gak ...


Semalam, kelam kabut aku dok kemas2 ... nak prepare utk hantar Idlan k…