Posts

Showing posts from October, 2016

UK Farm Resort Kluang

Image
Keluar dari Kluang town tu ingatkan nak terus tuju ke Highway, sekali tu nk dekat Ayer Hitam tu nampak pulak signboard UK Farm kat sebelah Institut Verterinar.. Ajak husband masuk kot le menarik.. ingatkan le dekat je dari pintu masuk tu.. rupanya nak masuk ke UK Farm dari guard post tu jek 5KM huhuhu sambil2 tu pemandangan ladang2 sayur gitu.. Sampai UK Farm ada signboard beso.. then baru le nampak parking lot dia.. terus ke kaunter tgk apa ada..




Front desk dia pun explain le.. haduiii senak perot dgr admission fee dia.. ekekek.. Adult RM47 (kot) and kids (3-12) rm35(kot).. so all in all kalau kami nak masuk.. kena RM256 hohoho.. tapi tatau la pasaipa ringan jek tangan hulur duit .. maybe sbb tgk muka anak2 mcm tinggi menaruh harapan.. lagipun mcm nak lah bagi something lepas lydia exam.. so kami pun masuk le..

Tak ramai pun masuk sekali ngan kiterang.. nk masuk dalam tu diorang bawak guna shuttle bus open air tu (alamak lupa term dia huhu) ... syok aar bebudak coz berangin gitu kan.…

Minum kat the Original Kluang Railcoffee, stesyen keretapi Kluang.

Image
Oh ye, lom habis lagi actually kisah balik Kluang 2 minggu lepas hehe.. Pagi Isnin tu, KL cuti tapi Johor kan dah kerja.. so kat rumah kakak cuma ada kiterang jek.. hahaha awal pagi tu kakak dah siapkan breakfast utk kiterang before dia gerak ke sekolah.. pastu dia kata ada meeting kat sekolah membawak ke pukul 1 so its ok kalau aku nak balik dulu... aku pun ok jek lah.. dah lepas breakfast nasi goreng tu dlm kul 10 kami keluar..

Singgah dulu Kluang Railcoffee pekena roti bako... huhu.. ingatkan kot le tak ramai sebab hari bekerja kan.. kihkihi mmg tak le kan.. habis tu ingat aku je ke orang luar Johor yg datang kluang? LOL.. so tunggu lah jugak nak dapat seat tuh.. sempat pulak hujan menjengah.. sejuk je pagi tu.. angin sepoi2 ,,,




Sambil tunggu dapat seat tu posing2 je lah kat situ... anak2 le jadi mangsa kena posing hehehe




Oleh kerana dah breakfast before gerak.. kami order roti kaya jek lah just to get the feels jek. LOL. walaupun selalu je balik kluang tapi kalau dah sampai rumah …

Nasi Goreng Ayam Belakang Coro (Coronation) Kluang - menu legend during outing bebudak SMSJ once upon a time

Image
Balik dari Sekolah hari Ahad tu, kami singgah makan kat area belakang panggung wayang lama, Coronation. Dulu kat situ mmg port bebudak SMSJ sebab dekat dengan bus stand. tapi now but stand pun dah pindah tempat and gerai makan kat belakang Coro pun tak de dah.. and panggung wayang Coronation itself tu pun dah tutop hihihi... how time flies.. kluang dah banyak berubah.. eventhough aku selalu jugak balik Kluang tapi port2 lama pun jarang aku tuju..

"nasi goreng ayam belakang coro" memang dah sebati di kalangan bebudak SMSJ masa zaman aku bersekolah kat situ.. tapi bila aku tanya anak buah aku yg bersekolah selepas beberapa tahun aku keluar, dia kata zaman dia (tahun 2002 onwards) tak popular dah nasi goreng ayam belakang Coro tu ekeke... dulu.. sapa yg outing hari Sabtu, bila balik wajib bawak nasi goreng ni as 'hasil' (hasil is term kiterag for anthing bought during outing or brought from kampung - yg mosty berupa food)





Alhamdulillah hari tu dapat merasa .. pakcik tu …

Sekolah Menengah Sains Johor - back to school

Image
Weekend panjang semalam ni uols buat apa? iols balik Johor tapi bukan balik Batu Pahat. We went to Kluang and visited our school. Tak ada lah sebab utama sangat pun kat situ tapi few friends ajak ke sana sempena ada event Viking 10. huhu Viking tu rugby club sekolah and my batch plak yg organized the championship this time around. and selain viking, ada banyak lagi clubs lain from other SBPs.. and ofkoz highlight of the game was kemunculan team legends. team yg consist of alumni termasuklah my batch.

so i ke sana sebagai pemeriah suasana jek. Neither me nor my husband play rugby hahahahha! my husband ada lah main kejap during his uni days.. but not during school. kiterang masuk form 4 so mmg susah sket kot bab sukan. rugby normally starts at a very early stage, form 1 gitu.
but i still excited to go back to SMSJ coz i nak tgk keadaan sekolah nowadays, after 22 years.
Also ambik peluang masuk ke hostel sampai ke bilik... wohooo mmg kenangan mengusik jiwa sungguh.. walaupun kat SMSJ cum…

Domino Pizza!

Image
First day kerja lepas cuti 3 hari. alamak lemaunya.. last Friday Lydia dah habis PSRA .. happy kemain anak dara aku tu... asyik ajak aku gi kedai buku nk beli novel.. nantilah dulu yek, mak dah terbeli satu lagi Duck so bajet dah berlari2 anak.. hehe..

Last week bawak anak-anak makan pizza.. dorang ni mmg jarang makan pizza.. hihi.. tapi hari tu Lydia balik dari sekolah bagitau dia dapat Johan dalam pertandingan sajak sempena bulan kemerdekaan kat sekolah.. lepas tu Abg lan pulak bagitau dia dapat result mumtaz dalam ujian penggal kedua sekolah agama.. syukur lah.. so kami pun makan pizza to celebrate.. Dominos jek la..



Pilihan anak-anak is pizza dalam pic atas.. oopss tangan Dyan enterframe! huhu.. large size beli 2 kotak.. wohoo puas dorang makan!


Pilihan saya pulak pizza pisang... sedap betoi hehe... tapi beli size personal jek utk banana ni.. alamak masa menulis ni tertelan air liur hehehe.. tapi kena lah menahan sebab now tgh dalam mode no sugar challenge.. hhuhuhu... (mula balik…