Tuesday, 17 May 2016

Watched ADA APA DENGAN CINTA 2 at GSC Setia City Mall.

Hehehe…. Well.. akhirnya I had a chance to watch AADC 2 recently. i watched AADC 1 when I was 25 haha! Actually dulu tu I didn’t really appreciate the movie and the actors. Maklum le tengok cerita high school masa umur tak high school kan.. Tapi masa tu I mmg jatuh cinta habis kat the soundtrack. I lom ada blog lagi time tu so hofkos tak update kat blog. Huhu.. lagu2 kat ST yg dulu mantop sangat!! Menagkap kat telinga terus!

i was hoping they will repeat this dance.. comel banget! tapi takde plak ekekeke..

AADC 2? Every single scene  yg ada dalam tu, memberi rasa kat aku.
Yup. Every, single, Scene.

Hati sebak seawal minit pertama okeh masa Carmen masuk jumpa kawan2 lain… I was like.. oh my.. how they have grown up.. gitu… (and ofkoz cannot help to relate to diri sendiri jugakk.. kita pun dah grown okeh ekekekke). Maybe sebab masa tengok apa yang aku tgk masa ni, aku pun mengingat kembali apa apa yang kutonton dulu. Terasa mcm kita bersama-sama mereka melalui 14 tahun yg lalu hahahah over!!!

Memula aku tak leh nk recognize Milly and Maura. Then bila recall.. oh no wonder. Milly dulu kan rambut pendek and takde la bambam mcm skang ni hihi.. Maura mcm takde beza sama jek mcm dulu. Pastu bila tgk Carmen, oh wowwww she is cantik banget skang! Muka dia mcm eksotik gitu.. slimmer dari dulu and frankly speaking, dalam ramai2 pelakon kat AADC 2 ni, lakonan dia mmg paling menonjol dan best! Muka dia tu mmg ada character tau! Not just plain beautiful gitu hahahahah!!

Suka sangat Carmen dalam AADC 2. body cun muka ada karakter hihihi...

Dian sastro, ok lahh.. mmg cantik lah kan.. tapi dulu mcm natural lagi..

Rangga pulakk…. Haihhhh.. haihhh.. haihhh.. aku kena tengok drama korea.. kena baca novel seram nak kasik buang imej dia dari ingatan HAHAHAHAHAH POYO TAK! Eeeeiiii tak seswai okeh.. i got toooo carried away gitu dengan watak rangga sekarang. Ekekekkekee… ok ok serious sket… lakonan dia.. hmm mcm sama jek lah cuma watak rangga yg dh matang tu buat karakter dia lebih kuat lagi. Cuma skang rambut makin sikit tapi thank God that dia tak buat gaya rambut kemas hohoho rambut kemas is so 40s LOL.


awwwww .. 


Well.. maybe sbb kita matang so diorang pun matang that’s how we appreciate the movie better than the first one.

So dari segi:
Isi cerita: AADC 1 better sbb suci je takde nk curi2 hak orang hihihi (kot)
Lakonan: AADC 2 better. Semua watak berkembang dalam ni.
Perjalanan cerita: AADC 2 better mcm dari satu adegan ke satu adegan berjalan smooth je, pemandangan pun best .. setting pun cantik especially kat cafĂ© hipster ekekeke…

suka setting masa adegan ni. and adegan kat cafe hipster ni paling best huhuhu... tengok ahhh muka guilty mix muka kesian mix muka macho Rangga masa Cinta takmo stop bercakap. huhuhuhu! (even masa dia 'gulp'ing pun errkkkk best..LOL)

 5 BINTANG!!!!

ok dah... rasanya dah bleh move on lah lepas share kat blog HAHAHHA! .. Nak tau tak camne i move on?hahah senang jek.. aku gi browse gambo2 rangga.. and i realized, nicholas nih cuma hensem dalam AADC 2 jek.. bila dia tukar style i saw him biasa2 jek.. so actually its the watak tu yg best .. sila jgn over tertipu ye ekekeke syukurlahhhhh.. ekekekekkeke...

OK nxt cerita apa ekk....

i tgh in the middle of novel IMAGINASI by Ramlee Awang Mursheed and Shopaholic to the rescue by Sophie Kinsella. hmm too bad i dont do novel review in my blog. haha should i?

ok till next time!!!



Wednesday, 11 May 2016

Mother's Day 2016 movie - watched at TGV KLCC

Hadui serius tak paham kenapa malas sangat update blog, padahal baaanyak sangat perkara yang boleh di share! i blame it on facebook and IG lah kan.. heh!.. So when was my last update? Fuhh sebulan sudah.. sudah2 le mengopi tu ekekeke.. dalam masa sebulan ni baaaanyak okeh happenings hahahaaa

Kelas Bahasa Arab utk 3rd module dah habis so now mode bercuti sampai diberitahu kelak bila next module will commence. So mmg syok la weekend freeeee!!

Shopping spree ngan kengkawan skulmate form 4/5 kat Bangi Sentral - checked!
Jalan-jalan Petaling Street fefeeling tourist with GLCBabes - checked!
Family day for family Johor (my side) kat Taiping - Checked!
Mini Gathering skulmate form 1/2/3 (TIGS) kat Port Dickson - checked!

wohoooo!!! Semua pun i tak update dalam ni kan.. adehhh.. apa nk buat mood tada mariiii...

Arini nk update pasal saya layan movie Mother's Day kat TGV. Teruja sebab ada Julia Roberts! mmg tak menyesal lah tgk and lagi tak menyesal tgk sengsorang sebabnya byk gak kuar air mata ekkekekeke... 


Semua pelakon mantop kan! mamat yg belakon jadi ex-husband Jenn aniston pun encem..


Timothy sapa ntah nama mamat nih tapi encem ekekekek pic ni kat dalam movie,, bawah ni pic kat tempat lain.. hohoho dari muda sampai tua menten uols! 



Tapi cerita ni best bukan sebab mamat tu ofkos.. cerita ni best sebab lawak pun banyak, touching pun banyaakk... tapi tak seswai kot untuk tontonan seisi keluarga. tonton ngan hubby ok lah.. tai iols prefer nonton sorang je kalau citer2 melibat kan drama n feelings ni.. hoho!

Next in my movie list is.. AADC lah kot.. huuhuu