Posts

Showing posts from May, 2005

Kau pergi jua..

Hari ni hari terakhir dalam bulan May. Nampaknya misi nak aktif bloging bulan ni masih tak kesampaian. Masih kosong hari-hari yang berlalu, tidak kutitipkan dalam blog ini menjadi satu nukilan sejarah hidup.

busy lah...

tak de idea lah..

topic tak menariklah..

benci betul bila hari2 berat betul kepala nak fikir apa yang nak ditulis dalam blog. tak bagus la tinggalkan blog lama-lama tak berisi..macam rumah juga, hilang serinya bila kita tinggalkan dia lama-lama ...

cakap pasal tinggalkan rumah lama-lama...teringat pulak pokok bunga kat depan rumah yang ala-ala hidup segan mati tak mahu... kurang makanan.

salah aku.

cakap pasal tinggalkan rumah lama-lama, teringat pulak kat surat-surat yang dah bertimbun dalam peti surat jiran sebelah. Berpanas, berhujan ... bila lah agaknyer tuan rumah sebelah tu nak move in. Kesian kat kami yang tidak berjiran ...

...

June datang esok. May terpaksa pergi lagi... semoga ketemu lagi may.

Perihal Mini DV

Suatu waktu dulu, saya memang suka sangat record segala event yang berlaku di sekeliling saya ke dalam mini DV saya tu, akan tetapi lepas lahirkan Lydia, dah tak pernah sentuh pun mini DV tu, so malam tadi..(sesetengah orang sebut malam semalam...) atau last nite kata omputeh, tiba-tiba tergerak hati ni nak tengok balik video2 yang dah lepas...niat di hati, nak juga copy masuk dalam pc..and burn to VCD or DVD. Rasanya sejak beli dua tahun lepas, not even a single tape that we managed to burn into VCD or DVD.

Bila keluarkan mini DV dari beg dia, ingatan saya pun kembali la ke tahun 2003..tahun saya membeli mini DV ni...

Time tu nak hari raya puasa, first time saya nak beraya sebagai seorang isteri...tapi saya bertuah sangat, sebab tak seperti kebanyakan pasangan yang menyambut hari raya pertama selepas berkahwin di rumah keluarga pihak lelaki..kami memilih untuk berhari raya di Johor (rumah keluarga sebelah isteri..err..saya....)

Memang seronok. Tak terkata seronoknya...thanks hubby..

so d…

My Apple Pie

Hari ni Lydia my sweet daughter dah berumur 8 bulan 7 hari. Diam tak diam…rasa-rasanya baru semalam saya lahirkan Lydia. Memang cepat masa berlalu…kawan-kawan dah ramai tanya, bila nak tambah lagi…I did think about that sekali sekala..tapi ended up with a decision, eh..not yet lah..tak sampai hati pulak tengok Lydia yang masih belum mengerti apa-apa tu, nak beradik pulak. Err…okay la.. actually its me yang masih belum ready, not her, not her father, not anyone else….heheh…

I guess Lydia is a little bit slow for her development. When most of baby of her age has already crawling, she prefers to just sit. But I don’t really worry about that… I know the time will come. I’m sure she just not ready yet for the next stage. Kena la sabar… Rasanya part yang tu jer yang she seems slow, other things are actually normal lah…

Tapi the best part is when she smile to the camera…she seems knows that a phone and a camera r the same things! They can capture her image! And she will giggles every times I …

Can Someone Tell Me?

Image
Tak tau lah..lately ni semangat nak menulis memang tak ada langsung! i did asked myself the question ‘Why?’ but getting no respond still...see my diary above? That is for May's entries....still empty..so many plans already in mind, so many things to catch up for May actually..but i just don’t have feeling to write on my diary. Same to u blog...Ooh energy, Where r u?? My April was full of events but i just let those days passing by without writing about them..i regret it but what to do?..even if I’m going to write all about the events now, I’m sure the feel will be a real different because they are not fresh anymore! SO.. I won’t let my May to be like that. I’ll make sure, by end of May, my diary won’t be empty anymore! Come on! Wake up! Cheer up! hahahha....