Posts

Showing posts from March, 2007

Tagged by Delinn

Gusar la aku kalau kena tagged ni ... isk isk isk .. 6 pulak tu???? aku nak dapatkan satu pun susah tau .. sebab aku ni manusia biasa biasa je .. tak de yg pelik kat dalam diri aku ni ... hmmm .. jap aku fikir2 kan .. takkan la nak kasik satu je kan? karang kecewa plak Delinn yg menge'tag' aku tu huhuhuhu!!!!


Ok, here it goes ...


1. Aku tak terus bukak tudung bila sampai ke rumah ... kena masuk dapur dulu, bukak peti ais dulu, kadang2 tu sampai setengah jam pakai je tudung ... huhuhu ...

2. Bila makan sayur, aku pilih yang batang jek .. hahahaha .. wei aku bukan jorok okayy .. itu reality tu.. even dalam mee goreng ke, sure aku carik yg batang2 sawi tu ... huhuhu ... (tetiba aku teringat masa buat kelas sushi wakakka)

3. Aku suka bau beras ... suka sampaikan lepas cium beras, aku akan makan beras tu secubit .. sebab geram sangat ...

4. Aku suka traffic jam. MAsa tu lah aku leh layan perasaan sepuas2 nya .. wakakakka .. esp. bila aku bwk kereta sendiri .. mmg syok! kengkadang aku be…

What happened?

Sakit2 tangan aku ni .... tu yg malas beno nak update. OK tak alasan?


Actually weekend semalam abang aku yang duduk kat Puchong (Actually semua adik beradik aku yang lain duduk kat Puchong) ajak kitorang main badminton. So sebab dia dah booking court, kitorang pun follow je lah .. memula tu aku malas, sebab nak tgk AF .. so aku dah cakap hubby je yg pegi, tapi last minute aku terasa mcm nak join je pulak .. lagipun kakak ipar aku ngan anak2 dia 4 orang pun turun sekali .. so semangat aku tetiba membara ...


Sebab cuma booking satu court, so aku ngan kak vv cuma bermain selingan aje .. masa org2 lelaki beregu berehat, masa tu la aku ngan kak vv lepas geram .. wakakkaka! letih siot dah lama tak menghayun raket ... tapi syok! well standard la pompuan main, sound effect lebih banyak kuat dari pukulan ... tapi aku rasa skill aku mcm dah better plak berbanding ngan masa dulu2 ... huhuhu ... dah ada gaya nih bleh masuk akademi badminton wakakakka!!!


So pagi Ahad tu punya lah sakit tangan ... tap…

Friday's Update

Dah Friday.


Aku nak recap apa yg jadi this week.


Aku happy this week aku banyak keluar daripada office. Aku baru sedar, dah terlalu lama aku tak keluar mengular jauh-jauh. Selalunya tu, paling jauh aku ngular pun, Ampa*ngPAr*k aje ... bosan! Dulu, masa kat Shah Alam, jarang2 aku ada kat office masa lunch hour ... huhuhu ... panjang langkah sungguh ... tapi sejak kat project ni, aku jadik mandrom aje .. duduk aje kat office sebab aku rasa tersangat busy dan macam tak akan siap aje kerja2 aku tu.


Tapi, beberapa minggu kebelakangan ni, aku jadik hidup kembali hahahaha!!! lunch hour je, pantang ada irang ajak lunch kat luar, aku OK kan aje. Dan aku happy gini.


Selepas beberapa acara lunch ngan geng2 taggers since beberapa minggu lepas, this week masik lagi aktif. Selasa kan aku dah cerita aku makan ayam golek pantai Dalam kan? :-) sedap nya masih terngiang2 lagi kat tekak aku ni ...


Semalam, MM, geng taggers merangkap officemate aku plak bermurah hati membelanja kitorang dalam project team ...…

Hello ...

Image
Dah lama kan tak cerita pasal Lydia ... So, daripada aku asyik cerita pasal kebosanan aku manjang, meh la aku story pasal Lydia je .. alah ..bukan nak story apa pun .. just aku nak bagitau yang Lydia dah potong rambut .. dah pendek rambut dia ...

Actually aku dah tak larat dengar mak mertua aku asyik dok kata Lydia dah rimas dengan rambut dia .. pastu lama2 aku pulak lah yang rimas hehehe .. kalau dia suka ikat rambut macam budak2 lain tu tak pe la juga .. ni takder, aku ikat, dia tarik, aku ikan, dia tarik .. sabau je lah .. beli getah rambut yang fancy2 last2 aku yang pakai wakakakaka ... dah tu suh pakai skaf cantik2 feminin2 pun tak nak .. so last call, aku dah malas nak maintain, aku potong je rambutnya ... huhuuh .. barulah aku tak rimas .. MIL pun suka je ngan rambut Lydia .. kosserr ...

Dia ni takut laut ...real punya takut ... sungguh2 dia taknak masuk laut .. dia kata bahaya, ada buaya .. kosser tau .. puas aku kata buaya cuma ada kat sungai dia tak terima, dia kata laut pun a…

Love Letter

:-)


Rajin plak aku update ... Well, actually aku dapat called from HR tadi ... kan aku ada cerita pasal HR hantar show cause letter kat aku kan? aku dah replied, but unfortunately relpy aku tu dipandang sepi je ... tak dipandangnya ... atau, diorang lebih suka menulis surat juga ... so, tomorrow, another surat is coming out, itu yg aku diberitahu tadi. surat DI (aku pun tatau apa tu..sampai lah delinn bgtau - mmg tabik spring aku kat dia ni)


Hangin satu badan aku. Tempat melepaskan hangin, mana lagi ... tag le kan ... and kebetulan, geng2 reban semua tengah bermeeting dalam tu ... mmg sedih amat aku time tu (ah bosan lah manjang sedih - tak kuat lah ko ni fara) So, kiranya geng2 tu lah orang pertama aku bgtau ...


Dah petang sikit, dah slow down sket hangin aku, baru aku bagitau proj director aku pasal benda ni. Aku tau dah, aku tak boleh terus jumpa dia masa aku betul2 upset or marah .. kang aku tak leh control and langsung leh burst je .. and i didnt want that to happen lah ... memaluka…

namun aku bingung ...

Pernah ada orang cakap kat aku, " fara ni, ada prob ke, kerja banyak ke, anak sakit ke, busy giler ke.. dia selamba je, mcm takder apa.. nmpk cool je"


Infact, masa kat hostel dulu, dorang tau dah, aku, kalau bangun tidur, before anything else ... dah bising mulut aku menyanyi ... huhuhu .. takder nya aku bangun tidur termamai2 mcm orang mati laki gitu ...


Satu lagi... most of the time, i dont really care about my probs cos i know apalah sangat prob yang simple2 as compared to those people with bigger problems such as tak ada duit nak makan, or ada duit tapi tak de selera nak makan, or ada duit and ada selera tapi takde mulut or takder tangan ... kan lebih besar problem diorang tu? ... so, kalau sekadar kerja banyak, kalau sekadar ada jerawat kat muka, kalau sekadar nak fikir menu apa nak masak, apa lah sangat kannnn .... in short, most of the time bila aku dalam kesusahan ... aku still boleh berfikir secara rasional and menelan segalanya seumpama menelan air masa berbuka puasa…