Posts

Showing posts from August, 2012

Selamat Hari Raya Aidilfitri!

Image
Salam kemaafan dari saya sekeluarga... andaikata ada tulisan saya kat entry2 saya yang menyinggung perasaan anda semua.. sorry ye.. saya manusia biasa, dalam pada berusaha nak menjaga hati semua, kadangkala terlajak jugak... Maaf Zahir dan batin :-)

Saya beraya dengan keluarga belah suami di Klang dulu, dah habis round sedara Klang, baru le kami beransur ke johor pada raya ke-dua .. raya kali ni, saya banyak bermuhasabah diri.. teruatama saya panjatkan kesyukuran saya masih ada ibu dan ibubapa mertua.. Alhamdulillah sangat.. time2 perayaan ni, ke manalah lagi kita nak tuju kalau bukan kepada orang2 tua kita kan?

then saya bersyukur jugak saya ada adik beradik dan ipar duai yang ramai.. ok maybe takla seramai mana tapi kira ramai la tu.. suami ada 5 beradik, saya plak 6 beradik ... pendek kata, berpeluh gak le nak susun barisan utk gambo raya family hehehe... ditambah lagi dengan anak2 buah pelbagai umur dan ragam.. frankly speaking, bila tgk balik pic2 raya .mmg tak ada yang betul2 p…

Macam mana Ramadhan saya?

Hari ni masuk hari yg ke-11 dalam bulan ramadhan.. yang mana patut saya tanya, ada dua soalan di sini. "Macam mana Ramadhan saya?" hmm soalan ni, macam lambat saya nak menjawabnya.. saban tahun saya berazam nak perbaikan kualiti puasa saya.. tapi frankly speaking, saya rasa tahun ni pun tak banyak peningkatan. sedih jugak. tapi still belum terlewat, kan? ada byk hari lagi untuk saya rebut. tepuk dada, tanya iman. peluang dah ada, sendiri mau ingat nak rebut ke tidak ... astaghfirullahal'azim ...

Satu lagi soalan, "Macam mana preparation raya?" - wah kalau ditanya soalan yang ini, saya boleh terus menjawab tanpa henti. sad, but true..


Saya dah kembali bekerja sejak 4 hari lepas... hmm masih lagi dalam projek yg sama.. projek ni kick off last year pun dalam bulan puasa.. haih lama sangat dah delay .. letih dah rasanya buat projek yg delay2 mcm ni. Bertambah tak best sebab dah cuti 2 bulan, dan banyak changes yang saya kena catch up.. haihh...sorry lah patutnya t…