Posts

Showing posts from May, 2010

ori ke tak ni

WAktu paling heaven utk aku browsing and layan internet is masa lunch, right after makan, or masa makan, or masa tgh tunggu order ...maklum lah aku kan normally makan sorang.. huhuhu..adakah looser makan sorang ni? taklah pada aku itulah waktu keemasan tuh..time for myself gitu ceewah! biasanya aku mmg kuar lewat just to avoid crowd .. maleh nak tunggu org sambil berdiri tercongok sorang2 ..lagi la nmpk cam looser ahahaha! so one day, masa aku tgh syiok browsing, tgh syiok layan baca unread twitts from members esp. twits2 lawak dari geng rebanamaya tuh ..ada sorang mamat ni datang kat aku ...dia ialah budak tukang amik order kat cafe tu ..
"kak, itu ke aifon?" sah ler dia dah ushar lama tu .. sambil dia lamp meja sambil dia jeling2 lah tu gamaknyer..
"a ah" aku jawab simple jek ngan harapan dia berlalu sbb aku bukan ada byk masa nak borak2 panjang .. heh!
"apsal kat iklan tv tuh nampak cantik ke aifon?" WHATTT?? nampaknyer dia kata aifon aku tak cantik?? du…

rindu

Image
Semalam Hari ibu,
Aku gi tgk mak kat Puchong .. aktiviti weekend aku .. hmmm weekend aje lah leh jenguk mak sebab hari2 bekerja sukar aku nk singgah sbb rushing ngan anak2 .. hari minggu pun tak setiap minggu walaupun aku try .. tp ada sesekali tuh aku missed jugak .. now ni kan sehari rasa mcm sesaat je. baru buat satu hal dah pun petang .. last week tk visit mak sebab gi umah MIL and also byk majlis2 kawen dan tunang yg nak diattend.


So smalam aku gi jenguk mak .. bawak cucu2 tuh gi jumpa nyai .. Aku suka mak dah dekat sini .. mmh senang jek if ada apa2 berlaku maklum la adik beradik lelaki aku semua ada kat same area puchong tu .. kiranya puchong, esp. BK tuh dah mcm kampung aku jugak ..


tapi, sesekali rindu jugak aku kat rumah kampung nun kat johor tu ... last sekali aku balik was before raya haji .. masa hantar kakak gi haji last year ... hmmm lamanyerr!!! tak pernah dalam sejarah aku tk balik kampung mcm tu punya lama .. biasanya sebulan sekali sure balik ..tapi serindu-rindu aku, …