Wednesday, 26 May 2010

ori ke tak ni

WAktu paling heaven utk aku browsing and layan internet is masa lunch, right after makan, or masa makan, or masa tgh tunggu order ...maklum lah aku kan normally makan sorang.. huhuhu..adakah looser makan sorang ni? taklah pada aku itulah waktu keemasan tuh..time for myself gitu ceewah! biasanya aku mmg kuar lewat just to avoid crowd .. maleh nak tunggu org sambil berdiri tercongok sorang2 ..lagi la nmpk cam looser ahahaha! so one day, masa aku tgh syiok browsing, tgh syiok layan baca unread twitts from members esp. twits2 lawak dari geng rebanamaya tuh ..ada sorang mamat ni datang kat aku ...dia ialah budak tukang amik order kat cafe tu ..

"kak, itu ke aifon?" sah ler dia dah ushar lama tu .. sambil dia lamp meja sambil dia jeling2 lah tu gamaknyer..

"a ah" aku jawab simple jek ngan harapan dia berlalu sbb aku bukan ada byk masa nak borak2 panjang .. heh!

"apsal kat iklan tv tuh nampak cantik ke aifon?" WHATTT?? nampaknyer dia kata aifon aku tak cantik?? dush dush!! tumbok kang! haha! aku sabo jek sambil jawab,

"ni le pon aifon .. tv biasa la over sket dia make up kot" hoho! dalam hati kata plis plis plis..kamu jangan ganggu!!! tapi nampaknyer dia tak puas hati .. adakah dia nak pegang belek2? hohoho maaf yach saya bizi tak kosser nak kasik dia belek2 ..then dia kata,

"ori ke tak ni kak? skang baaanyak phone cina" HUH????? perlu ker aku menjawab pertanyaan dia ni .. adeh! kang tak jawab kang kata aku sombong plak.. jawab kang nampak mcm aku poyo plak.. adeh adeh!!

"awak leh tau ke kalau dia ori ke tak?" Serious aku tatau how to get rid of him. and he proudly reply,

"kalau akak beli tempah dulu biasanya ori lah ..kalau beli kat kedai mesti cina..mcm saya kak, saya beli phone saya nih, saya tempah 3 hari baru dapat.. itu pun nasib baik..kawan saya tempah pon dapat yg cina..sehari dah rosak.." sambil dia tunjuk2 hp dia kat pinggang dia ... wah, adakah dia mahu memberitahu aku yg dia pon ada aifon?? adakah dia mengharap aku bertanya apakah phone yg ada tersisip dipinggangnyer ittuhh?? ok ok lah..meh aku tanya ..

"untung la awk eh.. phone apa tu?" hik hik..

"nih la kak, N73 .. saya dah check dah kat internet, guna nombor (aku lupa no. apa) .. then kalau number siri tuh ada dalam list, meaning ori lah phone akak tuh" sambil dia kuarkan ...

"oh, ok ...mahal tuh .." ikhlas ni aku kata .. mmg N73 kategori mahal, kan? tak kira la tahun bila ..kan?

"kak, akak check lah akak punyer aifon tu ori ke tak .. saya tau mana nak check .." oh dia lom habis lagi rupanyer ..

"ok" aku dah malas nk layan time nih .. nak cepat cepat kuar jek ..tp dia masih nk cakap lagi

"kak, kat atas tuh (TN*B building) ada internet kak .. akak cek lah kat situ..." errrmmm aku nak je bgtau dia aku leh cek dan dan tuh gak kat aifon tuh .. tapi, aku jawab ..

"ok dik ok akak cek skang lah ye .." sambil cepat2 berdiri ... melepaskan diri

lega .. and mudah mudahan mamat tuh pon lega jugaklah dah kasik aku info :-)


errmmm.. tapi aku lom check lagi. ori ke tak eh aifon aku??

(^_^)

Monday, 10 May 2010

rindu

Semalam Hari ibu,
Aku gi tgk mak kat Puchong .. aktiviti weekend aku .. hmmm weekend aje lah leh jenguk mak sebab hari2 bekerja sukar aku nk singgah sbb rushing ngan anak2 .. hari minggu pun tak setiap minggu walaupun aku try .. tp ada sesekali tuh aku missed jugak .. now ni kan sehari rasa mcm sesaat je. baru buat satu hal dah pun petang .. last week tk visit mak sebab gi umah MIL and also byk majlis2 kawen dan tunang yg nak diattend.


So smalam aku gi jenguk mak .. bawak cucu2 tuh gi jumpa nyai .. Aku suka mak dah dekat sini .. mmh senang jek if ada apa2 berlaku maklum la adik beradik lelaki aku semua ada kat same area puchong tu .. kiranya puchong, esp. BK tuh dah mcm kampung aku jugak ..


tapi, sesekali rindu jugak aku kat rumah kampung nun kat johor tu ... last sekali aku balik was before raya haji .. masa hantar kakak gi haji last year ... hmmm lamanyerr!!! tak pernah dalam sejarah aku tk balik kampung mcm tu punya lama .. biasanya sebulan sekali sure balik ..tapi serindu-rindu aku, sure rindu lagi mak, kan? hmmm mudah mudahan lah mak sihat cepat and boleh balik ke rumah. Alhamdulillah, masa mak kat sini, ramai jugak sedara mara dan jiran2 dari johor datang melawat .. bahagia aku dpt jumpa orang2 kampung ... terubat la jugak rindu :-)


selamat hari ibu, utk semua ibu.


Rumah yg aku rindu sangat!



dari Lydia.

aku faham, sure kat taska cikgu dia dah kasik script. tapi still tersentuh jugak lah sebabnya hari jumaat tu dia tertinggal buku kat taska .. so dia bgtau dia dah buat kad utk aku, tapi lupa bawak balik, lagipun belum siap .. huhu, so sabtu tu dia ngan bapak dia belikan le aku kek ngan bunga (actually bunga tuh dapat free sbb beli kek, boleh?? huhuhu) ... Thank you dear!

then tadi, aku suh dia buat kerja sekolah .. dia masuk bilik siapkan kerja while aku tgk tv kat luar .. tak lama pastu, aku masuk bilik tgk dia dah tertidur .. and aku nak semak ler kerja dia .. rupanya dia dok siapkan kad tu .. tak dapek aku control air mata .. sorry ter emo .. :-)