Posts

Showing posts from May, 2011

Sehari di Singapura

Image
Aku excited bila anak buah aku bgtau my sister turun spore nk tgk Universal Studio. Dah alang2 tu kan.. aku pon mengoffer diri nak join huhu..
Frankly speaking, I was excited and looked forward to the trip more because of the reason that we will be going in group and with family. The USS itself comes second. Original idea came frm my sis, and got spread and suddenly it was a Rombongan Cik Kiah huhuhu! antara peserta rombongan cik Kiah
My sister with her husband, her son, and her hubby’s niece – her baby Qisya kena tinggal ngan my mom sbb still too small kesian restless kang… My younger bro My nieces and nephews from Kluang My nephew from Kinrara Me with my Family
13 of us! Memang meriah noks! :-)
We went to the classical Kluang railway station early Saturday morning. Yep we decided to just take the KTM since it was just a day trip. Pegi pagi balik malam. Memang tujuan Cuma nak ke Universal Studio and that’s it. The train got delayed by one hour .. hampeh! Sampai dah bosan duduk kat station t…

Selamat Hari Guru! - Happy Teachers' Day!

Image
Lydia mendeklamasikan sajak dibawah, semasa Hari Bakat PASTI semasa dia masih bersekolah tadika last year. Alhamdulillah, dari peringkat sekolah, dia ke peringkat negeri Selangor dan menjadi Johan di peringkat Selangor .. :-)

Sempena hari guru hari ni, jom kita hayati sajak ni .. aku lom pernah share video dia ek.. hmmm video ni suami yang shoot guna phone jek .. tak ada close up and agak jauh ..  and ada bising2 suara Idlan yang asyik rengek2 nak minum air .. tapi sila la tgk sampai habis .. sebab Lydia semakin akhir semakin dia bersemangat :-) nk tgk close up kena tgk pic2 aje yg kat FB tuh ..

Sajak ni, taktau sapa karang ,,, rasanya cikgu dia pun ambik dari memana and sambung2 and ada gak yg cikgu dia tambah2 .. but apa2 pon, sapa2 yg menulisnya .. Terima kasih ..

Jom enjoy ..


...
Guru
itulah nama yg dipahatkan buatmu insan pendidik
segala pengorbananmu
baktimu
tidak pernah tenggelam
umpama cahya
tidak pernah padam

ketika diriku sedang mencari sinar
kau muncul
memberi bimbingan
un…

There's something about "mak"

Image
Lepas gigih went to the make up class; it’s time to practice it in my daily life! Haha! Actually right after the class, me and Sol decided to clean our face and removed all the make-up because we were going back to our mom in law’s place and we didn’t want to show off   them to see us looked like drag queens .
Too bad... dear hubby couldn’t see the result right away.
Tiba la masa nak show off kat husband kan.He should know how his wife has improved (in putting on make-ups, of course) kan? So bermula la balik steps I learned kat class… this time infront of him. Hehe! Cool je pun…
When all done, (except for the fake eyelashes lah. Ingat nak gi berlakon ke apa nak ber bulu mata pelesu bagai kan?) I told him I am ready for outing, yeay! (also secretly hoping for his opinion)
“ok dah siap ni.. dah jangok sangat nih,,, jom jalan2 .... nak gi mana hari ni?” with broad smile
“kalau camtu ... rasanya .. better .. kat rumah je lah….”
Oopss.. what was that mean? Errkkk ..
Haa.. sudah sudah!! Don’t ge…