Posts

Showing posts from June, 2008

Monday's update

Image
idlan dah pandai meniarap ... :-) dahi dia mmg ada kerut gitu ... ala2 Luke Perry gitu kan ... huhuhu!


Aku demam ni ... kepala berat, tapi malas nak amik MC ... bila sampai office, tuh dia, ramai giler cuti .. ada yg MC, ada yg book off, ada yg mmg cuti ... and trainig to agents still going on .. terpakse le i ols jadik facilitator bidan terjun lagi sekali ... this time different batch ... huhuhuu ... ngan pening2 gini .. adeh! tatau apsl tetiba demam gini, maybe sbb aku berembun last Friday kot ..


Ada farewell dinner utk one of senior colleague aku ... buat kat Cheng Ho Restaurant milik Amy Search tuh ... aku memula tak plan nak join sbb malam kan, kalau pasal kerja boleh le aku balik lewat, tapi bila bukan pasal kerja, aku guilty nak balik malam2 gitu ... tapi, lepas aku tanya hubby, dia kata pg le sbb Feruz nih kan orang2 lama, macam le aku jugak .. so tak baik le ignore the dinner for him ...


mmg nasib baik aku join .. sbb, rupanya ramai tak available, ramai couldnt make it for the d…

Camping @ Balok, Kuantan - Part 3 (versi bergambo)

Image
lunch before gerak balik ...


Tu yg pegang idlan is adik OB, siti tapi kami panggil OC .. wakakkakaa...
aku rasa manjang pose ada Zura, nampak sangat Zura nih duduk je tak macam laki dia ..*lariiiiiiii!!! hahaha peace Zura!

anak2 mana ntah, pose ala2 pengantin baru kuar khemah .. erkkk .. khemah sapa ntah kami tumpang pose aje!

Idlan pun nak pose dalam swimming pool gak! muka tak de expression


Lydia prektis pose utk Mang*ga opss ...


Arc, mendodoi anak aku, aku plak tak sedo2 diri, nak lagi lepak anak2 dah tido .. huhuhu!


Lydia bermanja ngan Angah, lepas tengok angah kemain layan idlan ..


sabar menanti kambing huhu


Alangz rajin babysit idlan masa aku mandi laut ;; afdzal ngan kameranya .. aku tingin nk tgk hasilnyer :-)

Zura, Ima & Fara


Lydia nanges takmo adik dia mandi laut ... huhuhu! idlan plak selamba jek ... lydia dulu masa dia baby pon dah tau jenis penakut air ...


Hah! itu dia .. wanita besi yang gagah menahan ombak dan badaiii ... huhuhuhu!!!! limah, ko patut wat wallpaper pic ni ... :-…

Idlan 4 months

Image
Aku mengantuk giler ni tapi aku gagahkan jugak update .. semata2 nak mark hari ni, 1st time aku nampak Idlan meniarap ... 2 kali tadi dia meniarap sendiri ... :-) hari ni, umur idlan 4 bulan 12 hari ...


Ya Allah mata aku ni melekat tak hingat! tapi nak tido tak tenang banyak baju nak kena basuh dan sidai malam ni jugak ... pagi tadi bangun terlewat padahal aku kena jadik facilitator utk agents' training ... bidan terjun benonyer ... masa kat Kuantan Kak Ita called mintak aku jd. faci, sbb mamat india yg patutnyer supprt PE, tak available ... aku ok jek, cuma bab sampai awal mmg failed sbb anak aku nangis malam so aku ala2 malas bangun gitu ...


aku sampai kat training room tu kul 10 sabo jek lah! tgk dalam tuh dah full .. PE tgh briefed kat depan ... aku tgk cantik jek training manual, ngan CD yg ada dalam folder tuh .. aku tanya PE, haruslah dorang datang weekend and worked hard for this event ... bravo to Soul and her team! huhuuh ... opsss.. silap, her team?? ekekeke... bravo to s…

Camping @ Balok, Kuantan - Part 2

Image
Salam,

aku sampai rumah kul 7.45pm tadi ... Alhamdulillah...


Aku update je lah terus pasal Gegar Balok 2008 sepanjang penyertaan aku kat sana ... kang kalau dah start kerja, tak de nya aku ada masa nak update panjang2 ...


OK, before check in tu, Wan dan Limah dah awal2 warning pasal Fantasia Beach Resort ni ... aku plak memang le blur ... tapi sebab malas nak round2 carik acco lain, and aku pun tak prepare nak menginap kat khemah .. maka aku check in gak le kat resort tu.


Hehehe ... seram giler masa mula2 masuk ke perkarangan resort .. macam rumah tinggal aje gayanya ... dah le dah nak masuk maghrib ... aku dah rasa mcm nak cancel and join dorang stay kat khemah jek tapi mengenangkan kat camp site time tu tak de air and aku ada anak2 kecik maka aku pegi jugak kat reception desk ... huhuhu ...

aku dpt le bilik deluxe .. receptionist tuh kata, satu je blok yg ada air, and ada satu je bilik yg ada queen bed ... malas nak byk songeh, amik je la ... tu dia, seram gak ler nak memanjat tangga utk…

Camping @ Balok, Kuantan

Image
Sampai je, cari pantai sebab sejak pagi dah excited nak ke pantai ...


Idlan, 1st camping in his life :-)

Aku sampai, dalam pukul 4.30 PM. Nasib baik awal lagi ... aku tukar baju siap2 dalam kereta .. cantik jugak tshirt warna merah, dah lama tak ada tshirt warna merah .. mmg meriah dan naik suasana ...aku sampai, dorang tgh lepak2 ... sumer dah ada kecuali Ila ngan hubby.


Masa delinn, angah dengan arc gi beli sata, aku pn join gi main air laut .. as usual, aku x mandi .. sonok aku tgk si Limah mandi manda dengan OB ngan cL. Terima kasih to Alangz yg baik hati jadik babysitter idlan masa aku kat laut ekekeke ... tapi pastu aku bawak gak idlan gi mandi laut .. lydia menjerit2 nanges tak kasik adik dia dibawak ke laut .. huhuhu .. dia punya takut dengan laut dari dulu lm hilang2 lagi ... now dah ok sket tapi still tak nak lepas tangan bapak dia ... huhuhu


Dah kul 6 30 baru le check in kat fantasia resort (not recommended) ... sambung later ...

MEdSI Test

Berbondong-bondong lah bakal2 cikgu nak ambik ujian MEdSI semalam. Aku tengok, ramai budak2 fresh grad aje ... ada gak le yg baya2 aku tapi x ramai .... bagus betul budak2 fresh grad dah terus nak jadik cikgu .. huhuhu, aku ni dah merasai keperitan nih baru le ada hati nak jadiki cikgu ... well ...


Aku tgk semalam masa exam, bakal2 cikgu lelaki ada la dalam 7 orang kot ... huhuhu ... bukan melayu pulak adalah dalam 2 orang ... huhuhu .. maka yang lain tu, pompuan, melayu .. ekekeke!


Soalan ada 300 semuanya ... more to soalan2 berbentuk personality ... aku rasa, haruslah result aku tuh sanguine kot, sbb sumer yg ke arah friendliness aku kata YA ... huhuuh .. tapi, ada gak yg berbentuk choleric (tulke ejaan ni) aku kata YA ... tatau ar aku ni mcm mana, multiple personality kot huhuhuuh ....


Aku habis awal, tapi bila aku mintak kuar dari exam hall awal, dorang tak kasik ... pelik gak aku ... before exam start, aku ada dengar dia bgtau, tak dibenarkan keluar dalam masa 30 minit lepas exam mu…

Kisah Malam Jumaat

ish teruk sangat ler rambut aku gugur lately ni ... sampaikan seram nak sikat rambut ... dah le rambut memang semulajadi sikit ... ish...


semalam kan aku balik awal la jugak kan ... dalam kul 6 gitu kuar .. tapi astaga, jem teruk mcm biasa le kat jln tun razak nk menghala ke Sg. besi tu ... Masa kat dalam terowong nak simpang nak ke bkt bintang tu, husband aku called, suh balik cepat .. aku dah gabra.. ingatkan emergency apa ... pastu dia kata,


"kunci rumah tertinggal kat office"


ler, lagi le aku panic.. dah le hujan masa tuh .. aku pun terus je zass masuk smart tunnel, seb baik tak tutup .. bukan leh caya smart tu .. hujan lebat jek tutup ... tak smart langsung .. huuhuh! tapi smlm seb baik ok.. then kuar kat jln sg. besi, masuk plak NPE .. npe mmg le laju je .. cuma smlm byk plak mat rempit kena tahan ngan orang2 yg pakai uniform aku tgk kat jaket drang 'narkotik'ah, sudah ... tapi ok le tak jammed pun. hujan2 pun dorang rajin wat operasi ...


kuar dari npe, masuk plak …

apa la nak jadi

lebatnye hujan kat luar tu ... for sure jammed jalan ni .. aku nih dari tadi pasang niat nak balik awal hari ni .. nak balik awal gile.. seawal 5 suku petang ... tapi, dengan kelebatan hujan, sure lewat gak sampai umah ... hmmm sedihnyer ...


tatau le weekend ni bleh ke aku join ahli2 reban tuh camping kat kontan. tgk la mcm mana .. kalau ikut plan, mmg le mcm boleh je ...


kena plan backward .. oleh sbb half an hour before kul 10 aku dh kena ada kat sek. seksyen. 2 tu, maka aku kena bertolak dari umah kul 9 am ... so maknanya, kul 8.30 tuh sumer barang2 dah siap letak dalam kereta, anak2 dah mandi, dah bfast semua sekali ...oh, bfast je kat shah alam .. kat mamak, pekena roti nan, sedapnyer!


adeh ... nk mengemas nih pun satu hal .. tau je la bila dan beranak pinak ni ... bukan leh gi mana2 lenggang kangkung je ... semua nk kena angkut .. ni pun aku rasa aku la parents paling sempoi .. sumer pun angkut yg basic ajek ... kakak ipar aku salu pelik tgk aku balik kampung 2 beg je .. satu beg b…

Latest on me .. the (underpaid) workaholic ..huhuhu

bz days has started again, spending weekends in the office and very long working hours normally until 10pm, end up reaching home at almost 12 midnite ... adeh penatnyer rasa! tapi kugagahkan jua, demi nak melihat hasilnya ...

....its great that UAT has comes to its final round. hope 1st Sept target can be met. huhuhu! this is the longest project i've been in, it was started in late 2005 u know! this project is my sweat blood and tears i can say... that is why i feel so reluctant to leave this proj for another job! but i guess the time has come .. with the new fuel price, i know i hv to seriously looking for another job ...

but,


first, resume needs to be updated... Urgh!


then, browse for available openings, that match my 'assets' ... urgh!


then, need to think of powerful cover letter ..urgh!


need to update cert's folder in case there are interviews ...urgh!


need to be kurus sikit to look pleasant during interview ..urgh!


need to shop for new dress, to look presentable during in…

Meter Kehidupan

Image

Hadiah Dari Hati ....

" Segala Puji Bagi Allah, tuhan sekalian alam, Yang Maha Pemurah dan Maha Mengasihani ...

Ya Allah,

ampunilah dosa-dosaku, ahli keluargaku dan umat islam seluruhnya. Sempena ulangtahun kelahiran Fara yang ke 31 dan juga ulangtahun perkahwinan Fara yang ke 5, aku berdoa Semoga Fara dan keluarganya diberikan rahmat dan keberkatan.

Ya Allah,

permudahkan lah jalan untuk Fara dalam menunaikan tanggungjawabnya sebagai hamba kepada tuhannya, isteri kepada suaminya, ibu kepada anak-anaknya, anak kepada ibu-bapanya dan saudara kepada saudara2 seislamnya..

Ya Allah,

Berilah kesabaran dan kekuatan iman kepada Fara untuk menjalankan kehidupan sehariannya, juga dalam menghadapi segala dugaan yang Kau berikan kepadanya...

Ya Allah,

Berikanlah umur yang panjang dan kesihatan yang baik kepada Fara, untuk dia beepeluang beribadah dan bertaubat, berpeluang berbakti untuk keluarganya, berpeluang untuk mendidik anak-anaknya, dan berpeluang melihat kejayaan anak-anaknya apabila mereka dewasa kelak.

Ya Al…

Pasal minyak ...

Delinn,


aku mcm ko gak ... tak amik port pun org dok Q kat petrol station ... aku selamba jek ... mcm ko jugak ah, bukan sbb aku kaya ke apa ... tapi mmg aku mcm tuh ... huhuhu ... malam tadi, masa on the way balik ke rumah drp office, aku sengaja ikut federal way sbb nak lalu kat station minyak ... well.. tapi bukan sebab nak isi minyak, tapi cuma nak tgk kemeriahan station2 minyak tu .. ekekke .. bila sampai ke rumah, baru perasan minyak aku tinggal 2 takuk ...

so petang ni lah baru aku isi minyak ... ha, ketaq!

Kisah Itu Tidak Berakhir Di situ - 12

Sambungan daripada sini

Perempuan itu tersenyum ketika melihat namanya tertera pada sepucuk surat di dalam bakul yang melekat di tiang kedai di hadapan kampungnya. Jika selalu, adiknya lah yang rajin membawa pulang surat2 dari kedai, tapi entah mengapa, hari itu dia tergerak hendak ke kedai sendiri melihat-lihat kalau-kalau ada surat baik untuknya mahupun ahli keluarganya


Dia tidak menunggu sampai ke rumah untuk melihat siapa pengirim surat itu.
sambil langkahnya dipercepatkan menuju ke rumah, jari jemarinya sudah pun mengoyakkan sampul surat berkenaan.


Surat dari lelaki itu sangat ringkas. tidak sampai 3 minit surat itu sudah habis dibaca. Perempuan itu tergelak sendiri membaca gaya penulisan lelaki itu yang pada anggapannya sangat bersopan dan tidak ubah seperti membaca karangan bahasa melayu di sekolah.


Di dalam surat ringkas tidak sampai 2 mukasurat itu, lelaki itu bercerita tentang pengalamannya dalam bulan pertama menjalani kehidupan sebagai seorang siswa. Lelaki itu juga meminta ma…

Welcome June 2008!

June dah sampai!

ingat, start from today, penumpang2 kereta kat belakang pun kena gak pakai seat belt! huhuhu .. ada gak few times aku suh Lydia dok diam2 kat belakang with her seat belt fasten ... adalah dalam 5 minutes dia tahan, lepas tu dia bukak ..ermmm..

Aku suka bulan Jun, sebab bulan June ni bulan kelahiran aku ahaks! dan jugak bulan perkahwinan aku, ahaks! not that i expected something for me this year.. cuma there's something i need to finish off by 7th June .. i hv 7 more days to recollect all the facts, takmo lah lagi bertangguh .. makin lama, makin lupa plak, sedangkan aku dh berniat nak habiskan coz its our story ... oh, i'm talking about Kisah-Kisah yang lom berakhir tu ler dek non! huhuhu! so, insya Allah, by hook or by crook, from today till 7th June nanti, hari2lah aku update blog kot .. huuhuh... (ish seramm.. leh ke ni???i challenge myself!!)

June kali ni best jugak sebab aku akan gi Kuantan. Aku suka Kuantan, tatau kenapa. kalau aku nak kerja yg jauh dari KL,…