Posts

Showing posts from February, 2010

tak sabar!!

hari ni dah hari ke-23 aku berpantang. Still kat rumah MIL. dah 2 kali aku plan nak balik rumah sendiri tapi tertangguh2 jugak . Last week masa CNY tuh aku nak balik rumah lepas balik dari bawak Fahren gi jumpa mak aku kat Puchong. Tapi MIL aku kata tunggu la dulu sbb adik beradik ipar aku semua ada, tengah ramai so stay lah dulu .. aku pun angguk je la ..


Then weekend semalam ni, hari sabtu plan nak balik .. dah packing2 segala .. sekali lagi mIL kata tunggu lah dulu .. sampai kenduri akikah utk Fahren ngan Mardiah. Mardiah nih baby baru gak .. anak kakak ipar aku .. lahir seminggu lepas fahren. Hubby pandang aku masa MIL aku suh tunggu tuh .. aku wat selamba jek .. so hubby ingatkan aku nak balik gak .. aku plak rasa bersalah .. so aku bgtau MIL tak jadik balik .. stay la sampai next weekend lps akikah .. then hubby dtg bisik kat aku,

"Thanks ye .. kalau awak nak balik jugak sure saya dalam dilema.."

tak de la aku kejam mcm tuh .. MIL pun mak aku jugak .. lagi la dia dah bany…

Fahren Adly

Lama betul aku delaykan nak cerita pasal latest newborn. Today dah hari ke 19 aku berpantang. Pengalaman berpantang
more or less sama jek ngan pengalaman yang lepas2 during lydia and idlan .. sebelum aku gi ke pada citer tuh,
better lah aku tulis pasal pengalaman bersalin dulu .. best baca balik in future .. even now bila aku baca balik
pengalaman melahirkan lydia dan idlan aku rasa best je .. kalau aku baca 10 tahun lagi, sure lagi best :-)


ok,
dari awal check up, based on ultrasound, baby akan dilahirkan pada 7 february 2010. Aku kena follow ultrasound sbb
aku takleh nak follow ikut kiraan kitaran haid aku ... mmg kalau ikut tak datang period, mau aku dah 4 bulan pregnant masa tu walhal ultrasound kata aku baru pregnant 2 bulan saja .. :-) dari Lydia sampai ke Idlan sampai la
this one, mmg mcm tu ler kes aku .. kena kira umur baby dalam perut based on scan saja ...


Masa umur kandungan mencecah 4 bulan, aku dah diberitahu yang insya Allah kali ni sekali lagi aku akan mendapat
seorang boy .. A…

Lydia completed cahayaku

Image
Aku pernah citerkan pasal kezutan yang skul dia buat akhir tahun lepas, kat entry ni

and this year pun sama .. dah bulan 2 baru ler ibu taska bgtau ada majlis penyampaian sijil cahayaku utk taska dia .. lydia masa 5 tahun da complete cahaya ku tuh so dia pon layak ler terima sijil tuh ... kejutan kali nim sehari sebelum majlis tuh kbu taska called aku bgtau yg lydia kena datang majlis tu sbb lydia kena jadik wakil pelajar utk baca ucapan kat depan .. huhuhu ... sabau jek la .. biasa nya budak yang habis 6 yahun kena baca .. tapi tatau ler lydia plak kena .. aku tgh dalam pantang so aku tak la tgk .. cuma bapak ngan idlan je gi tgk .. amik gambo pun tak berapa clear sedih tul1 huhuhu! aku just tgk balik yg bapak dia record .. lydia berdiri atas kerusi so baru leh nampak dia kat rostrum tuh .. adeh! lawak je ada part tuh dia kata mcm nih ..

..kerana selepas ini kami akan meniggalkan alam prasekolah dan berada di dalam darjah 1 ...

huhuhu lawak jek .. sbb kalau ucapan tuh dibca oleh budak y…

My Spouse - Tag

Image
mcm sweet plak tag dari zatil ni .. so aku pun rasa nak menjawab gak .. thanks zatil!

1. Where did you first meet your hubby/other half and when was it?
1993 - Aku ngan dia dua2 form 4 baru kat sek men. sains johor kluang. Same class tapi dia sangat le pendiam and tak pernah bercakap ngan budak pompuan pun .. tapi aku sedar le kewujudan dia sbb budak2 suka refer kat dia esp. time kelas agama. budak2 pun suka kacau2 dia sbb dia jenis yg bila dikacau tu, senyum je meleret ... little did i know yang dia tu bleh tahan gengster and kaki 'fly'


2. Was it love at first sight?
hmmm tak lah ... just classmate biasa2 jek


3. Who was he/she when you met him/her for the very first time?
classmate yang duduk selang beberapa meja masa form 4.

4. How long did it take him/her to ask you out on a date?
1994 - lepas SPM dia ajak jumpa masa ambik result. tapi time tu aku terlalu frust ngan result aku, terpaksa let him down cewah!! kami postpone dating sampai ler ke tahun 1999 masa kami sama2 frust sbb tak…

idlan 2 years old

Image
happy birthday son!
i love u forever!