Posts

Showing posts from June, 2007

Sedikit Update Hari ini

Aku ingatkan dengan adanya access to internet kat rumah, akan selalu le blog aku ni berupdate .. tapi nmpk gaya mcm angan2 aku tuh tak menjadi nyata jek .. aku terpaksa ler mengaku yg aku rasa kebelakangan ni ketegaran aku terhadap blogging nih dah berkurang daripada dulu. Ish .. tapi tak leh nak kata gak, kang bila dah kata camtu, tetiba plak terajin update sampai dua kali update sehari .. tak kisah le tu kan? kalau ada, adalah .. kalau tak de, toksah ler ditanya ke mana kupergi .. wakakaka!


Jumaat lepas aku balik kampung. Dah lama sangat tak balik, bukan tak nak balik tapi ada je hal yg jadikkan salu tertangguh. tapi bila mak aku kata nak buat kenduri kirim arwah sempena nak sambut Ramadan ni, cepat je aku mintak cuti kat Friday & Monday. So tadi siang aku baru sampai kapar ... Aku malas je rasa nak balik sebab mak aku pun tak berapa sihat, tapi balik jugak sbb cuti sampai senin aje kan .. lagipun lagi 2 minggu aku nak balik lagi coz cousin aku kawen .. yg tuh tak ler cuti, just …

This is The Day!

Dah dua hari aku tangguh nak update blog ni. Actually on saturday aku bersemangat habis, pagi2 dah bangun konon2 nyer nak kemas rumah, maklum ler ada org nak mai rumah .. wakkkaaa.. bukan ler tetamu pun tapi ditunggu2 le jugak .. ahaksss ... last Monday husband aku kata, weekend nanti dorang nak install telephone kat rumah, punyer la aku excited sampaikan aku rasa mood aku sepanjang minggu tu ceria semacam ... ahaks...


So hari yg ditunggu2 pun datang ... dlm kul 10 gitu dorang datang .. terus lah sambung2 wayar mana2 yg patut ... berbunga2 lah hati aku kan ... dalam kepala dah berkira2 nak wat miss call kat delinn once line ada ... ahaksss... tinggi cita2 tuh dek non!


Masa technician tuh kuarkan set telephone nak cucuk kat point, saat2 yg aku tunggu tuh semakin hampir le kan ... bila je dia cucuk ... tetiba dia kata ..

"tak boleh ni bang, something wrong ngan wiring dlm dinding ni..."

aku dah mula tak senang duduk.. arghhh!!!! kenapa ler ada aje halangan nihhhh ... uwaaaa...waaa…

Birthday ke 30 on 11th June 07

Image
(Gambo Ihsan Delinn)
Isnin lepas, 1106, genaplah usia aku 30 tahun. Dah 3 dekad aku hidup dlm dunia ni rupanya. :-) tupun kadang2 masih tak sedar diri lagi..




Terima kasih kepada semua yg wish aku hari tu ... kawan lama, kawan baru, boss lama, bossbaru, colleuge lama, colleuge baru, boifren lama, boifren baru..oopss..semua sekali lah ..
Pagi semalam office buat small event yg aku ceritakan kat entry sebelum ni ... Alhamdulillah smooth aje ... walaupun teks script emcee aku tu aku baru dpt pagi tu, nasib baik ler tak tersasul2 cuma aku rasa mcm aku bercakap ngan gaya tak berapa bersemangat aje ... setengahhari habis kat event tu, it was considered a successful even ler ngan cuma few days preparationtu .. congrats to ladies team :-)




Bila aku online lunch hour tu, tu dia .. offline msg berduyun2 .. cewah! tapi sbb akubz, cuma smpt cakap thanks aje .. tapi dlm hati aku mmg aku terharu actually .. :-)aku tak lunch sbb kenyang so aku baca blog2 orang ajer just to get update, bleh?? ahakss!Nak up…
Semalam, Wedding Anniversary aku yang ke-4 .... Kejap je masa berlalu, rasanya mcm baru smlm aje dok sibuk2 nak kawen .. cewah!


Thanks u ols yang wish kitorang ... Alhamdulillah, sepanjang 4 tahun hidup bersama, aku rasa kitorang ni berada dalam kategori yang bahagia lah kot... standard lah hidup berumahtangga ada masa kat atas ada masa kat bawah ... tapi bila aku fikir2 balik dlm 4 tahun ni, aku lupa masa2 yg tak bahagia tu, aku cuma tau sure ada, tapi tak leh recall one by one ... So maknanya, tak de lah benda2 tu perkara besar sebenarnyer sbb aku leh lupa ....


Tapi, apalah sangat 4 tahun tu kan? So harapan dan doa aku, setiap tahun sama jek ... semoga kehidupan rumahtangga kami bertambah kukuh, walaupun mesti ada pasang surutnya yang tak mungkin aku dapat elak. Itu je lah aku boleh kata .... Wish for better future ahead ..


Tapi, nk dijadikan cerita, actually this year kebetulan plak anniversary datang masa keadaan tengah surut .. huhuhu ... tapi kalau dah nama pun suami isteri kan .. …

Kisah Suami Isteri

Khamis tu plan ngan laki aku nak tgk movie memandangkan dia ada course kat Jln Raja Laut so mudah le kot nk sama2 jumpa kat klcc ... tapi, aku nih pun satu, buat plan tapi x betul2 firm ..kejap2 aku tukar lain .. memula aku mintak dia datang ofis aku, letak motor dia kat situ, the sesama pegi ke klcc .. dia pun dah ok dah.. pastu aku rasa mcm tak best la plak sbb pastu bila balik, sure dia kena balik sorang2 naik motor, and aku naik kereta .. asing2 mcm tu drp KL ke Klang.. timbul kesian plak aku... so aku call dia lagi, tanya sama ada dia ok tak kalau malam tu motor dia park aje kat ofis aku, sama2 balik naik kereta, then esoknya tu dia hantar aku and ambik motor dia sekali ke opis dia ... mcm yg aku agak, dia tak setuju sbb mmg tak sempat pun dari ops aku ke opis dia naik motor dlm masa setengah jam ... lagipun dia jenis yg punctual, bukan mcm aku ..

Bila dia dah tak agree on 2nd option, aku letak phone balik ... aku fikir, kalau camtuh, tgk kat Bkt raja jek lah, jumpa kat sana terus…