Posts

Showing posts from March, 2009

how was it?

Hai ...


So, mcm mana u ols spent the dark hour? Aku, lepas maghrib tuh Idlan dah rengek2 mcm dah mengantuk .. aku siap2 prepare dinner. At about 8 tu baru start dinner. Biasa le dinner sure dok sembang2 layan anak2 tuh ... tak sedar plak dah hampir sgt kul 8.30. Hubby dah sound, kata dah dah cepat ar mkn .. nak switch off lampu nih dah tinggal berapa minit je nih .. aku lom makan sangat sbb dok suap idlan .. lauk plak nangka masa lemak cili padi mmg sedap giler wakkaka perasan .. so harus le aku nak kena take time nak menikmati dinner kan ...


tu yg aku panas le plak kan .. budak2 tgh makan .. sabo2 le sket .. terus aku kata, "amboi, kemain lagik berdisiplin kan kita nih ngan earth hour ni .. kalo solat plak leh jek tangguh2 sampai ke minit2 terakhir.. laki aku diam je sure dia malas nak lawan coz dia tau aku tgh panas .. semua terus je makan .. aku plak rasa guilty .. patutnyer time2 ada event2 gini ceria2 la sket kan kasik mood best datang ... so aku cover2 la .. aku cakap kat bud…

Earth Hour

Are you supporting Earth Hour happen on this saturday?


I am 50-50.



I am not sure if it really benefit us all. A friend of mine said it is just a gimmick to get mass attention. He said rather than having a complete shut down and create chaos, why not minimize daily usage? and sikit2 kalau semua buat selalu, the impact is bigger than sekaligus buat but just one time and not all are participating ... hmmm ... and I somehow agreed with him ...



On second thought, I think its cool. I mean to have a dark and quiet 1 hour willingly is cool. Some people plan to hv a candle light dinner outside the house, with natural wind and moonlight. Some ppl want to make some wayang kulit performance.. also some want to have a night jog ... .. or there are some who want to increase human population :-D ...
and.. well, maybe some also have bad plan to break in other ppl's house? Dijauhkan lahhh ...



it depends.



My company is very supportive of this event. A broadcasted email we received from one of the boose…

Cuti Berkualiti

5 hari aku cuti termasuk sabtu ahad. Cuti yang aku rasa cuti yang berkualiti meskipun tidak pergi ke mana-mana tmpt peranginan ...


Masa berlalu sangat pantas. KEjap je dah Ahad, and esok dah nak mula kerja ... hmmm .. tapi at least, fresh la jugak lepas dah cuti agak lama ni:-) semoga boleh kerja dengan tekun dan bersemangat tinggi ... Semangat kena ada walaupun Adlin Aman ramli kata semangat yg membara2 saja tak cukup utk menentukan hala tuju .. usaha perlu mengiringi .. aku sutuju.


Most of the time aku online walaupun tak update blog. Kat FB pun malas betul nak tukar2 status. apatah lagi tgk FB punyer new interface. tak best! aku bukak pastu biar jek ... apstu refresh sbb tgk status org huhu .. still aku prefer the old interface.


TV plak .. jgn cakap le kan.. kalau dah astro ria tu, manjang le AF .. pening aku. kalau bukak prima plak manjang Raja lawak .. kalau bukak Kirana plak manjang le AnakMami .. adoiii! Hallmark la best layan oprah, layan merlin tp TV3 punyer merlin lagi latest,…

cuti

Image
Semalam kitorang bawak anak2 ke desa waterpark. Memula planned nak ke Sunwaylagoon tapi tak jadik sbb mahal huhuhu ... memandangkan yg Lydia bukan le jenis yg suka main air sangat ... aku bajet satu jam je paling lama kat desa waterpark tuh sure dia nak balik dah ..

meleset tekaan aku.


Kul 10 kat situ ... kul 4 baru kuar .. itupun lepas dah pujuk2 bagai .. kalau ikut dia agaknyer nak kena tunggu dihalau kot huhu ...


Aku cuti sejak Rabu ... sampai le hari ni Jumaat ... saja cuti tapi tak cuti2 ke mana2 .. just spend time with the kids kat umah ... pastu jalan2 le yg dekat2 nih ...

Menantu Vs Mertua

Weekend semalam ni, abang ipar aku (abang to hubby) bertunang. Bakal biras aku tu jauh lebih muda dari aku .. hiks .. ala2 janggal plak nak panggil 'kak' ... bersedia le, lepas ni aku dah tak kan jadik menantu paling muda ekekekek ... tapi maybe aku leh kekalkan title menantu paling malas kot kekkeke ... tgk le camner ... maklum le, MIL aku cuma ada sorang jek anak pompuan .. so dia akan dpt 4 menantu pompuan .. so aku akan ada 3 biras pompuan ...


Then, MIL aku dok habaq yg adik ipar aku (adik to hubby) pon dah berura2 nak hantar rombongan meminang ke pahang ... amboi2 nampak gaya tenggelam le aku dimata MIL aku nanti ... nak kena mandi bunga la plak kasik menonjol depan mertua wakakkaka... tuh dia ... tapi honestly aku gumbira nak menerima biras2 baru ni ... senang nak buli. opss .. buli2 sayang apa salahnyer kann ...


Before aku kawen, aku ketaq gak bab2 camner la nak ada orang yg dipanggil mertua ni kan .. well.. membesar ngan citer2 melayu lama, ofkos le perasaan takut mertu…

Welcome Nek Rock and K.Rozz!

as usual, slow banget nak letak dalam facebook.

bersilih ganti dalam sehari

pasal mood la ni.

pagi malas sangat. benci sangat.
menjelang pukul 10, syiok pulak.issues banyak. tak menang tangan melayan.
Man, ananth, ram,
sampai lupa lunch hour. kena cepat2 angkat beg ikut pintu belakang.

threadmil sket. timang2 besi sket.sauna sket.mandi sket.

ok sambung kerja. klik window sana klik window sini. reply email sana reply email sini,
jawab call sana, jawab call sini. tgk production kejap, tgk UAT kejap, tgk adhoc kejap.


ops, ada plak panggilan 'sayang' dalam email terlayang.
jgn perasan. itu tanda issue datang. panggil sayang, kot le cepat dilayan.
huh.

To: aku
From: kulit putih kuning
CC: kulit sitompok manggis1, manggis 2 dan manggis 3.

Hi Sayang,
I have requested for bla bla bla ...
Not sure if it has been deployed ... bla bla bla ..

weng! tapi ok je. tak terbuai perasaan tapi terukir jugak senyuman. manggis2 bukan paham.

ops dah pukul 7 pm?oh hati mula tak keruan. issue banyak kat tangan. fikir. family kat rumah pun nak makan hasil tangan yg sama.

gundah.gundah.

blah je …

tika resah singgah

tika resah singgah hatiku ini terasa gundah
tak keruan memilih arah
hendak kutangis ataupun marah.

.