Posts

Showing posts from May, 2012

Selamat Hari Guru 2012

"Terima Kasih cikgu!"

itu ucapan default kiterang everytime cikgu habis mengajar satu2 subject masa sekolah rendah dulu. Mcm automatik reflects gitu.

setiap hari persekolahan, byk kali ayat tu kuar, tp honestly mcm x de makna kot.. main lontar je suara ramai2 dlm kelas, dgn lenggok berlagu.. (my personal feeling).

but now, i know maybe its too late memandangkan ramai cikgu2 aku dah takde.. tp sbb aku masih ada.. so kali ni biarlah aku nk ulang semula ayat tu.

"Terima Kasih Cikgu"

bezanya, yg ini, betul2 ikhlas dari sorang anak murid yg dh betul2 mengerti jasa pendidik..

Selamat Hari Guru untuk semua cikgu2 di:-

SEK KEB PARIT KADIR - 1984 to 1989
SEK MEN TUNKU MAHMOOD ISKANDAR - 1990
SEK MEN (P) TEMENGGONG IBRAHIM - 1990 to 1992
SEK MEN SAINS JOHOR - 1993 to 1994
SEK AGAMA SERI BAHAGIA - 1985 to 1989
SEK AGAMA DATO' ONN - 1990 to 1992

dan guru2 lain secara umum..

sekian..

Group Trip to Cameron Highlands - Part 3 (Final)

Image
alamak, diorang dah habis update pasal group trip.. and now dah masuk May.. aku masih lagi kat entry yg sama.. trip tu pon dah berlalu sebulan ... heheheh.. sabo jek lahh..jom sambung

Day 1 - malam - Group Itenary 3 - Steamboat Dinner

ok, so malam tu adalah one of the awaited event gak.. sebab it was a dinner... sounds nice sangat kan dapat dinner sama2 ngan geng, sama2 plak ngan our beloved family.. so by 8.30pm tu, semua dah turun bawah, dinner kat hotel je sbb mudah lah tak payah nk kuar2 carik parking bagai.. siang dah letih berjalan..

bila turun tu, terus dapat berita yg tak berapa syok.. anak Zaza rupanya terpaksa di masukkan ke ward sebab memerlukan rawatan lebih lagi.. jadiknya dinner tu tak ada zaza...lebih menambahkan rasa tak best sbb zaza menghantar 2 jenis kek sebagai wakil. kek tu dia buat sendiri before datang.. ALL THE WAY FROM PENANG! .. and kek2 itu sangat sedap..

walaupun rasa kurang meriah, tapi tetap lah dinner diteruskan.. it was a steamboat dinner .. not bad la…