Posts

Showing posts from May, 2009

susu mama

Salah satu fridge magnet yg melekat kat pintu peti ais aku ialah magnet yg aku dpt dari DEMC during 1st check up masa pregnantkan Lydia. Dah masuk 5 tahun dah ...
Masa dinner tadi ni, Lydia sambil makan sambil baca magnet tuh ..


"infamama" aku tak perasan dia tgk magnet sampai ler dia dok ulang berkali2 sampai menanah telinga aku wakakaka ...so aku betul kan ..

"Enfamama le, bukan infamama"

"oh ok, enfamama. enfamama tuh maknanya orang mengandung kan mak?" Dia kata gitu sbb magnet tuh pic pompuan pregnant.

"enfamama tuh susu" kata aku

"oh, enfamama tuh maknanya perempuan tuh bawak susu?" ohoho! vahaya statement nih, better aku wat correction.

"bukan ler ... enfamama tuh nama susu"


"oh, nama susu rupanya ..."


aku sambung le basuh pinggan ..
tp dia still mcm x puas hati ...
dia dok lagi ngekor aku.


"enfamama tuh nama panjang dia kan mak? nama pendek apa? susu je ke mak???"


"susu mama kot" aku jawab gitu jek. …

Monday Morning

Hi ols! it's monday again!


This week, aku mcm seronok sket nak memulakan minggu. Takde la sebab musabab utama pun, tapi semakin hari berlalu, cepat le sampai June .. aku suka bulan June sbb aku nak cuti lama sket. Aku tried to apply cuti 21-22 tu, nak join depa pi perhentian berbuih2 gegar ... tp apakan daya cuti application kena reject awal2 sbb si Arun tuh nak balik kawen kat india on the same week so tak dapek la aku cuti .. so dia suh aku amik cuti early June which aku rasa ok gak coz sempena birthday aku leh aku lepak lama sket. Dah approve pun cuti aku 11, 12 tuh ... Aku ingat nak balik johor and jalan2 ke seberang Tambak jek time tu ... tuh aku rasa sonok je menanti June tu .. :-)


Lagi, urusan pindahmilik rumah aku dah 80% complete. Loan has been approved, S&P pun dah signed. tinggal nak tunggu stampingand maybe takes few weeks (or months) before bank islam leh release loan lama and cimb leh release loan aku ... aku amik loan sama je ngan balance rumah nih so aku cuma men…

anak-anak kita

Lately, Idlan suka je tido lewat. Sampai penat le nak tidokan dia. Bila ajak main2, gaya dia mcm dah ngantuk .. bila bawak masuk bilik, gaya dia mcm nak main2 lak .. pening dibuatnyer ... bila masukkan dalam buaian, mula la plak merengek2 nak kuar .. semua salah le senang kata. aku tak tau dia nak apa. kasik susu badan, tak sampai 5 minit dah dilepaskan, mcm nak main2 gak .. tapi pastu nangis lagik ..kasik plak susu botol ..pun tak jugak baik mood dia ..



tadi, dalam kul 10 gitu hubby offer tolong tidurkan idlan. Aku ok jek mandangkan aku pun lom mandi apa semua maklumle sampai je rumah, terus idlan takmo lepas. So, aku masukkan Idlan dalam buaian lah, leh hubby tolong ayun sementara aku settle down.



Aku keluar dari bilik, pintu bilik tutup rapat so tak dgr bunyi TV. Kat luar, Lydia plak nak bermanja2 .. ajak baring sebelah dia tgk TV. aku layankan dulu lah. Tetiba,


"Bukak pintu tu lahhh!!!!!"


Husband aku jerit je dari dalam bilik. Giler terkujat aku. Cepat2 aku bukak pintu bilik…

sabtu pertama di bulan lima

ok!

gedabak pic title aku tuh.

Semalam, sabtu yg sgt free tapi tak plak kiterang ke mana2 ... bila dah ptg baru rasa mcm rugi jek tak kuar .. so we decided to gi lepak padang depan muzium shah alam ... tapi time tuh dah kul 6.30pm..adeh kejap le sangat melepak plak ... tapi aku ajak gak hubby kuar .. aku kata kat dia kita lepak kedai mamak sek. 7 pon no hal asalkan lepak wakaka tuh dia apstu dia kata,

"mcm mana kita ni kan .. dua orang berbeza hidup bersama. saya suka lepak rumah, awak suka plak keluar2 .."

amboihhh! ala2 sindiran ke apa tuh huhuhu so aku secara sopan membalas,

"Sy pun suka gak lepak rumah .. tapi sejak awal minggu lagi sy rasa mcm agak tensi dan nak spend weekend keluar .. bla bla bla .." (ofkos, dengan nada sedih ala2 rajuk u ols!)

and his respond ofkos u ols know la kan ... kami pun kuar gak mengikut naluri keibuan aku wakakaka ..keibuan la sangat kannnn ...


Masa lalu kat Setia Alam, ada plak pasar malam so aku kata tak yag la gi sek 7 ..kiter gi pasar…

Girls's Nite out

Image
thanks to my dear husband sebab kasik can and green lite kat aku nak melepak dengan kawan2 w'pon mlm jumaat huhuu. Last Thursday lepas few days planning, melepak le kami kat satu restoren yang agak terpencil sket walaupun di tgh bandaraya.


aku dari ofis pun dah pukul 7.45 PM. Hampeh je pagi2 mcm free jek .. nak balik banyak plak issues berbangkit so terpaksa stay sampai lps maghrib. Maklum le month end ofkos banyak benda nak kena ready nak minimize issues katanya.


aku memang le failed jalan2 area KL walaupun banyak tahun kerja kat KL. puas le calling2 Shara tanya direction. seram seh masa aku termasuk silap lorong area bukit bintang tu ... main road kemain happening tapi lorong belakang ,,urrghh serammmm!!! time tu aku rasa mcm nak nanges jek nak nak bila tgk ada plak mat gian kot tgh jalan2 .. at the same time ada plak mcm adegan tawar menawar antara sorang minah (agaknyer) ngan lelaki ... OMG! at the same time ada jugak couple yg tgh memadu asmara .. adoiii! aku terus kan jugak l…

Another Tag ekekeke ..

Soul, keperibadian ke ni? OMG! layan jek la ...

Dear Soulie,

I don't really know how to tell you this, Our affair is over. I think I realized it When you put cuffs on me At the mental hospital and I saw you Knock out The elephant in the corner. I'm sure you're High enough to understand How boring you are. I'm returning your Your toe ring to you, but I'll keep Your collection of butterflies as a memory. You should also know that I Will not tell the authorites that you stole the whale from the backyard. and You ruined my attempts at another world war.


Go milk a cow,
farra


Here's how you do it:

Dear (the person who tagged you),
I don't really know how to tell you this,(1). I think I realized it (2)(3) and I saw you (4)(5). I'm sure you're (6) enough to understand (7). I'm returning your (8) to you, but I'll keep (9) as a memory. You should also know that I (10) and (11).
(12), Name

1) What's the color of your shirt?
Blue - I'm in love with your c…