Tuesday, 27 November 2007

Ha, nasib baik aku dah renew lesen ... sebab when i went home at 3.30am this morning, ada roadblock plak ... phewwwwwwwwww!!!

Monday, 26 November 2007

Untuk aku, hikmah kepada demonstrasi ahad semalam ialah, aku renew jugak lesen kereta yang aku abaikan sejak last week. dan lesen tu actually dah mati sejak bulan 3 lepas. semalam niat ke office aku batalkan sebab event tu jadi betul2 depan ofc aku, selain tu, banyak roadblock kat mana2. Aku takut kena tangkap memandu tanpa lesen, so pagi tadi aku gi JPJ renew lesen. tak sampai 5 minit pun. apalah suka bertangguh2.

Monday, 19 November 2007

Weekend jadi pendek sejak husband duduk jauh. Sepanjang Syawal, sabtu ahad penuh dengan rumah terbuka, sampaikan rumah sendiri tak pernah terbuka ... weekend semalam ni, tak ada lagi dah open house ... so we decided to just spend our time at home .. bermalas2 di rumah ... Saturday pagi2 aku bangun, buat lempeng, cicah ngan sambal tumis sardin ... sementara aku buat bfast, hamid dok potong pokok bunga kertas depan rumah yang dah lama terbiar, sampaikan nak bukak pagar pun susah ... habis je prepare bfast, dia dah siap ngan pokok2 dan jugak dah siap sidai baju ... sabau jek la aku nih lembab sungguh kat dapur ... so we enjoying our bfast together .. best je rasa .. masa tuh dah kul 8 kot. Lepas tuh terus ke pasar pagi sabtu, nak beli barang2 dapur .. semua dah habis, bayangkan sejak raya, tak pernah jenguk dapur ... manjang makan kat rumah orang or kat kedai ... so hamid plak teringin nak makan kari kepala ikan ... adeh! ada ke lagi skill masak aku ni??? tapi aku dah warn dia awal2 ... kalau x sedap, jgn mare ekekeke ... dia kata sure sedap punyer! well, haruslah dia kata gitu sbb nak aku masak kan??


alahh later sambung ....

Monday, 12 November 2007

Sireh Pulang Ke Gagang

Dan ketika Lydia berada di dalam dakapanku, tanpa diduga airmata ku mengalir jua ...


mahu kukhabarkan kepada semua tentang kegembiraan ini ...


tatkala suara suami dihujung talian berbicara, kuntuman senyuman kegembiraan tidak dapat aku sorokkan dari bibir ... tatkala suami bertanya tentang pendapatku, laju sahaja bibirku memberi jawapan ... tatkala Lydia berlari ke arahku, pantas kudakap puteriku itu ...


Dan ketika Lydia berada di dalam dakapanku, tanpa diduga airmata ku mengalir jua ... kali ini kerana terlalu gembira .... atas kasih sayangNya yang tidak putus2 dilimpahkan kepada kami ....


...

Wednesday, 7 November 2007

Sepatah Dua Kata

now i can feel the existence of other human in my body. The kicking is getting stronger, maybe dancing for deepavali ...


Happy deepavali ... those who celebrating!


Lets watch Padaiyappa...or Sivaji???? :-)

Monday, 5 November 2007

Fokus

ok, now ni mood focus kat kerja je, mood raya ke, mood open house ke, mood dinner ke...semua dah aku tinggalkan menjadi kenangan terindah .. untuk semua yg menjemput ke open house, Terima Kasih kami sekeluarga ucapkan ... tahun depan, jangan serik menjemput ...


aku ada dateline, yg sangat sukar untuk dipenuhi.


fokus ni.


syyy.