Posts

Showing posts from October, 2007

Sekitar Gegar Ria 2007

Image
Aku terasa mcm nak tukar jek nama dari Gegar Ria kepada Gegar Gala Nite wakakkaaka!!! Sebab, perkataan Ria tuh, mcm small aje ngan compared to keseronokan malam tu ... aku x dpt nak update panjang ... tgk aje gambar2 dulu and baca update dorang yg lebih menyeluruh ...


Cuma, few things yang aku ralat ...more to myself la .. esp. aku segan benonyer, sebab nama jek AJK tapi satu hapa pon aku x der contribute, so agak memalukan gak ler bila emcee dok introduce AJK, and aku pon ada .. iskkk ... AJK apa datang mcm tuan puteri ... kosser .. the only thing that i did was betulkan setup wireless, itupun untuk laptop aku wakakakkaka!!!! hopefully tak ada lah yang sentapz yer hadek2 .. lesson learnt, lengkali letak nama aku as tetamu sahaja ekekeke ...

Then, selain itu, tak dapat nak berlive telecast with joe as planned.

Yang lain2 .. rasanya aku Seronok!!! ... dapat lucky draw pun Alhmadulillah, walaupun tak se excellent Poii atau Delinn atau Jijo ... still merasa lah kannn .. something from Gega…

Mak sudah bertambah sihat

Alhamdulillah, semalam mak ada appointment kat pusrawi, dan doktor kata mak bertambah sihat .. and mak paling lega bila doktor kata tak perlu operation walaupun kalau buat operation lebih elok .. tapi mak prefers tak operate ... aku, apa2 pun aku cuma nak mak happy je. Aku dgr suara mak ceria betul semalam. Memang lain sangat dengan mak masa hari raya baru2 ni. Masa hari raya tu kat kampung tu, sebelum tidur je, wajib aku peluk laki aku sambil nangis .. sebab aku sedih tgk keadaan mak yang sangat lemah ... sampaikan aku tak sanggup nak duduk kat depan mak, takut aku tak boleh menahan air mata aku ... satu, memangis sebab mak mcm tu, kedua, sebab raya ke3 je laki aku dah nak balik JB ... lom puas lagik berweekend ngan dia ... Dia coolkan aku, katanya, mak tu kuat semangat ... kalau tak, masakan mak boleh membesarkan kami adik beradik seorang diri lepas bapak meninggal dunia ... so kalau anak2 tak kuat semangat, mak semakin susah hati nanti ... pastu dia kata, aku pun sebenarnya kuat m…

Sedikit Pembetulan

ohh aku nih baru je baca update delinn .. memula aku nk kasik komen kat dia jek , tapi last2 aku kata better la aku komen as another entry ...

wakakakaka! gilosh betul lahh .. memang lah kemain aku poyo dok diskas ngan dorang bab nak berGEGAR tuh ... saja lah kannn .. aku nih nk mewujudkan rasa excited dalam diri aku nih ... konon2 nya lah aku nk ke kedai make up bagaii ... kosser .. aku tau takkan menjadik pon, sebabnya, aku mmg tak pernah ke kedai make up so aku agak gentar la kan ... pastu secondnya, sabtu siang tu, aku ada 3 open house yang semuanya jauh2 ... kul 1 start, kat Sepang .. pastu kat Bangi kul 2 ... pastu, kul 6, kat Mantin, bleh?????? dua yg awal tuh leh la aku konsider tapi yg kul 6 tu, adehhh harus mmg x sempat le kan, kul 6 start, kul brp plak aku nak balik? kul brp plak aku nak sampai ke GEGAR??? kalau nak kena DENDA ngan angah yg berbisul tu, datang lah kul 8.30 gitu ... ekekeke takmo ahh .. seram aku membayangkan suara angah yg sentapz, ngan mikrofon lagik tu .…

Tulis sikit sebab bosan

woke up in the morning and felt so excited to attend GEGAR! why eh?? izit because i have bought new dress for the nite? ekekekekek ... teruja nak melaram dek non! or izit bcoz am excited to win lucky draw presents yg tersgt tempting itteww??? if lucky best laa kan? .. if not, maybe am still lucky to be part of the crowd la kot. ohhhh ... hah!!! aku tau!!! maybe its bcoz aku sooOOO excited to see zaidee? ekekekeke!! opss.. lupa zaidee dah berpunyer ...ok ok... maybe am just excited to enjoy the night ... hopefully everything goes well mlm tuh. ...

giler lah aku ni, dah near to 11 and am still in the ofc!!! rasa bongok sgt tauuuu!!! rasa venci sgt!!! lepas update ni aku nak straight balik lah! bleh jalan la ngan kerja2 ni sumer ... ekekeke! hamboiiihh tu diaa ... kang x der kerja aku gak yg susah .. adehh amponnnsss !! itu luahan jiwaku yg sedang kacau yer hadek2 .. jadi jgn sesekali ingat aku tak bersyukur and tak suka bekerja ... well ... sesekali kurasa teringin ocayyyyyy!! ekekeke …

Perasaan Kala Syawal Tiba

Bila dah balik semula ke Kapar, rasa dah hilang semua suasana hari raya, lagi pulak kat pekan kapar tu dah sibuk ngan promosi deepavali.


Tak ada mood nak update malam ni ... ngantuk tu tak le, tapi bila fikirkan esok nak kena bangun ke offis, terus hilang semangat nak menulis... Oh, tapi kalau tak tulis, sampai bila pun tak tulis kan? ok aku kasik ringkas je lah ... kasik highlight je yg pa yang aku rasa di Syawal ini


Syukur
Semua ahli keluarga ada berkumpul ... dengan semua orang dah besar, bila berbuka puasa petang akhir Ramadan tu... terasa makan berhidang dah kurang sesuai lagi dah ... nak kena besarkan rumah berbuka style buffet nampak gayanya ...


Kesal
Malam raya, lepas melayan anak dan anak2 buah main bunga api, aku terus flat ... aku mamai2 je tgk anak buah aku dok pasang langsir ... bila sedar2 dah kul 5 pagi ... terus kelam kabut sebab baju langsung lom iron, duit raya pon tak masuk dalam sampul lagi ... adeh! Kesal kerana tidur awal, kerana malam raya aku suka stay up lama2 ... …

Selamat Hari Raya 2007

Image
Kad raya Ihsan MalimKundang, taggers di tag Joe


Tak kira, busy pun aku tetap nak update entry, tak nak ketinggalan nak mengucapkan Selamat Hari Raya kepada sesiapa sahaja yang singgah kat blog aku ... Mesti ramai dah start cuti ni .. aku esok cuti, balik Johor beraya sana ....


Banyak sangat kisah nak dikisahkan tapi belum ada masa lagi ... sure dah basi dah nanti tapi wat to do, seriously aku teramat busy sampaikan tak terasa kemeriahan nak menyambut raya ni kalau berada kat office ... BOSAN! dengar lagu raya pun macam tak ada feeling.


Preparation raya sangat sederhana, yang basic2 pun tak habis prepare ... kasut raya, actually aku malas nak beli kasut sebab kasut yang aku beli last 2 months baru pakai sekali, tapi aku rasa mcm dah tak sesuai berkasut tumit halus dengan pregnancy ni. So, aku dah tanya husband leh tak nak melawat modern mom tgk kasut2 pregnant yg comfortable .. dia OK je, aku ingat lagi kasut pregnant aku pakai masa Lydia dulu, sampai lunyai .. memang berbaloi sangat beli…

Bila Terasa Rindu

Well, aku baru je lepas baca entry Angah ... tetiba aku pun rasa nak mengupdate blog gak ... giler lama tak jenguk blogger nih .. nasib baik ingat login password segala ..

Kalau blog Angah ada lirik, aku pon nak letak lirik, lirik pasal rindu gak, tapi lagu ni .. lagu budak2 muda, ye la sbb aku pun masih muda lagi ni huhuhu!

Bila Terasa Rindu - Dafi

Apa agaknya khabarmu di sana?
Di sini ku sedang dibelenggu rindu
Beginikah rasa seksa perpisahan
Sungguh anehnya hidup berasingan

Hati terasa bagai tertinggal di situ
Meskipun tubuh dah jauh beribu batu
Sesaat seperti tahun lamanya
Semasa kau tiadaApa yang terdaya…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam angan
Dan barulah ku terasa bagai disembuh

Jauh sekali hidup di sini berbeza
Beribu kali lagi ku selesa di sana
Tak sabar menantikan detik kepulangan
Namun hingga itu
Apa yang termampu…

Bila terasa rindu ku sebut namamu
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidur
Bila terasa rindu ku …