Posts

Showing posts from July, 2011

Aku Champion! woOT!

Image
OK Sekian update for now ..

Bapak is away .. and ..

Image
Bapak is away and everyone is missing him sooooOOO much!!Pic: taken quite sometimes ago.. kids-and-dad way of spending time together. :)

Perihal anak-anak - photos

Image
On the way to the daycare this morning, we had below conversation ...Idlan: kenapa Asyik mak he hantar kite orang pegi taska?Mak: bapak kan tak adaIdlan: bapak tak balik balik, pegi manaMak: bapak kerja jauh ..Idlan: bapak tu keja apa makLydia: Kakak tau, bapak en-ji-ner. Tapi bapak bukan enjiner yg cipta2 tu..Idlan: oh... en ji ner..Lydia: nanti Kakak nak jadi enjiner.Mak: kata nak jadi Cikgu? Skang nk jadi enjiner?Lydia: Kakak nak cipta sesuatu.. Mak: apa?Lydia: Kakak nk cipta kereta tak pakai minyak. Mak: iya? Tak pakai minyak pakai apa?lydia: pakai batteri lah!Mak: laa.. Itu mcm kereta mainan ... habis bateri nk kena chargeLydia: tak! Lydia nk buat guna batteri yg paling kuat! Tak payah cajIdlan: kuat macam oltromen !! Kan mak?Lydia: ala abangLan ni!! Oltromen mana wujud kan mak?Mak: dah dah.. Jom turun .. Dah sampai taska!Anak-Anak ... I don't know how to live without them :)Pic: early nites activity at grandma house. We stayed with my mil this week as bapak is away on busine…

Bermain Layang - Layang - photos

Image
kami ni, nama je duduk kat Kapar .. tapi bila weekend, mmg x lekat kat rumah.. but beberapa weekend lepas,, ntah kenapa rasa malas nak ke mana2 .. rasa nak lepak rumah je.. tapi anaks plak bising nk jalan2.. so lepas dah puas fikir nak gi mana (yg tak jauh tapi bukan la giant atau tesco) .. baru tingat dh lama tak tgk Pantai Remis... ekeke.. last sekali pegi, masa baru2 kawin .. hubby ajak pusing keliling kapar .. termasuk pantai remis huhu ..

pantai remis ni, dekat je from rumah kami .. dalam 15 mins gitu ... kalau petang sabtu.. kul 3 tuh dah start ramai orang sbb ada pasar malam .. kami plak, kul 1 dah ada kat situ sbb lunch. ada foodcourt kat situ .. not bad lah food dia .. harga tak mahal, food pun boleh kata sedap...

Dah lepas makan tu .. budak2 ni nak main layang2 plak .. angin memang kuat memang sesuai utk layang2 ... so bapak pon belikan le 2 layang2 for Lydia ngan Idlan ...

lama gak lepak situ .. rasanya dah nak kul 3 kot baru kami balik rumah .. itupun sbb dah ramai sgt pe…

Kiki the Clown

Image
Bumped into Kiki the Clown when we were at Giant's Playground (Giant Klang Sentral). Very long Q to get balloons .. But my kids were the early birds .. Kiki was not so scary compared to other clowns I've seen.. I said so bcoz he didnt wear wig and didn't colored his eyes ... So Lydia and Idlan didn't afraid to approach him.

Lydia was at first quite 'garang' and also playful to Kiki. This makes Kiki loves to tease her back! ... He did many tricks just to delay the balloons and she has to argue with him! Yes! She also yelled at him and hit him on his knee! Haha! At last, Kiki took out the 'yellow card' and asked her to stand aside so she won't get her balloons. She cried out loud after that! :)

But finally Kiki tried to win her back with more balloons and the special 'lollipop' balloon! :)
I don't think Lydia will approach any clown again, ever.

I pity those who has to wait for this 'drama' between Kiki and Lydia

I asked Lydia ab…

Ranau-Kundasang-KK : photos

Image
Dari Ranau ke Kundasang dan seterusnya ke KK ... perjalanan panjang menjadi pendek sebab view yang mengasyikkan ... cuma, sedih sangat sbb, dari pagi sampai ke tengah hari,,, Puncak Kinabalu tetap tak mahu muncul ... terlindung di balik awan memutihi angkasa ,,,, memang sedikit kecewa .. tapi tak apa lah .. saya dah rakam dalam ingatan .. dan manalah tau, next ti datang lagi .. kan?