Posts

Showing posts from December, 2010

short update

Few days without mobile phone were not easy. Getting a new phone is not easy too. Syukur la i still have the old phone with me. I had Sony Ericson before iphone .. it's still there, but couldn't find the battery .. so had to dig more into old stuff and found my old Nokia. The one yang pernah tertinggal kat Sabah and I pernah tulis about it HERE

am using it now.

very down to earth.

ce Citer ce Citer ce Citer

korang, aku ada citer sedih ni korang ... sedih sangat ni ...

(ce citer ce citer ce citer) <-- hanya yg da tgk antu kak limah aje paham dialog ni



Sila baca kejadian-kejadian di bawah utk aku elaboratekan kronologinya ..



Kejadian 1:



last week, aku berborak-borak dengan colleague aku yang bernama Rose. Syukur sgt ler ada cik kak sorang ni yang datang secara part time, dalam projek aku .. membuatkan aku ada geng nak bergossip .. dia ni mcm ada dua bini u ols... dalam seminggu, 2 hari ngan projek aku, lain2 hari ngan projek lain ... ekekke .. takper takpe ... yg best, dia sempoii dan leh ngam sekepala :-)



ada sekali, masa dia tgh kusyuk bermiting dengan boss kami dan boss client, aku secara senyap sunyi men'snap' aksi mereka. dan aku emel ke ros dan boss .. jawapan boss,



"sempat lagi tu amik pics. rose nmpk mcm adik beradik ngan ***d*(client). "sibaju hijau sedang bertugas" tetiba nyanyi plak ngeh ngeh." tu kata boss i ols.. sempoii kan boss i ols ni .. i like!



the…

"Apa yang Trerfikir --- Itu Ada"

Image
Itu ada lah tagline dari novel terbaru Ramlee Awang Murshid (RAM)


Sememangnyer aku sangat ternanti2 karya terbaru penulis favorite aku dan hubby ni. Kali ni special sket sbb dalam buku ada signature drp saudara Ramlee sendiri .. thanks to sempoii yang tolong dapatkan signature tu.. aku x sempat nak gi Alamanda utk launching buku ni.. walaupun nk gak jumpa ngan author tapi takpe lah.. membacda karya2 dia pun buat aku rasa dekat jek ngan dia .. wahh gitu ..


Well.. aku mmg sangat2 rekemen la buku2 dia kat semua orang ... hmm aku tak pernah pun baca novel2 thriller melayu daripada author melayu yg lain .. aku rasa tak ramai pun author melayu wat citer thriller ... mostly citer cinta (aku suka gak) ... kalau ada novel seram tuh pun, yang seram hantu terus (aku takut) .. tapi Ramlee ni, lain. Karya2 dia, mcm complete All-in-One. seram-thriller-islamik-romantik.


Yang best, sbb not only me, tapi my hubby yg tak suka layan novel pun jadik peminat setia novel2 dia .. bermula ngan aku start baca di…