Posts

Showing posts from December, 2007

Dinner

Image
Last week, hasben aku ada Dinner & Dance event utk offfice dia kat The Zone, JB. Itu kira annual Dinner le tu ... Tapi dia takleh bwk spouse, sbb dia join the company tu kira dah last minute. takpe ler, x de rezeki aku le tu... dapat ler doorgift jam tangan, passtu dapat le lucky draw crystal chess set .. Ok le tu, better then nothing, ada le something from FM*C for him before he left the place.. ekekeke ...



Bila dia balik last weekend, aku la yg excited nk tgk benda2 yg dia dapat from the dinner. Dia kuarkan kotak jam tangan tu, aku bajet ada satu jam plastik le kot yg mcm kat kedai premium abg aku tu ekeke ... tapibila bukak, rupanya ada sepasang jam .. for man and woman. .. Not bad la jam tuh, nampak kelasla jugak, okla kalau nak masukkan dalam almari hiasan kot... ada logo company printed on the watch. nice utk kenanng-kenangan.



Rupanya, bukan ada sepasang je jam dalam kotak tu .. rupanya ada terselit satu lagi jam .. yang tak ada chop company, tapi ada brand lain kat jam tu .. …

Sinar 2008

Aku baru lepas baca blog anne. Bila dia cerita pasal exchange gift tu, aku teringat husband aku pun citer kat ofis dia ada buat camtu, kena beli hadiah around rm15-20, then exchange. Cuma bezanya, tak ada lah wish list tu .. and cabutan nama pun buat masa hari tu jugak ... Husband aku dia beli toolbox sekali ngan isi2 yg comel2 tu, sekalituh dapat kat boss dia ... huhuhu, nasib baik boss dia suka walaupun tatau sapa yg kasik... Jarang2 aku dengar husband aku join buat benda2 mcm tu, baguslah kerja kat situ, he learns new things and discovers new ofc environment...


Agaknya itu yang buat dia sedih bila dia kena tinggalkan office dia tu. Kesian jugak dia .. aku tau dia dalam dilema tu.


Husband aku, memulakan karier dia lebih kurang 7 tahun lepas, kat Kilang Rubber Gloves kat Berjuntai Bistari (dulu batang berjuntai). Dia kerja kat situ kejap aje, dalam 3 bulan... then he was offered to join satu lagi Kilang yang bersangkutan Getah gak .. Kilang tyre kat PJ. Dulu D*unlop, now ni dah jadik C…
Aku cuti ni sebab pagi tadi gi monthly checkup kat klinik, doktor plak bermurah hati kasik MC, takkan la aku nak poyo kata tak nak kan?


Dah 32 minggu dah kandungan aku ni. Macam x caya plak, mcm baru jek dapat tau pregnant 8 minggu, tetiba dah 32 minggu ... 8 bulan, phewwww ... patut le pun aku dah rasa lenguh2 pinggang dah .. rupanya dah time for shopping!!!! hehehehe!! Tapi, tadi pun tak scan so still tak tau apakah gender dalam perut aku ni ... isk, i have to wait for another 2 weeks for the following checkup. Next checkup dah kena buat ngan Gynea kat hospital kat mana aku nak deliver nanti. Mcm masa Lydia dulu, kali ni pun Insya Allah aku akan deliver kat Shah Alam, DEMC, dengan Dr. Norleen. Tadi sejurus lepas dr. Adibah kata aku dah boleh booking hospital, terus aku carik balik kad rawatan DEMC aku, tapi ntah mana aku letak, so terpaksa la aku ke Shah Alam booking for appointment kat situ. So my next appointment with Gynae is on 26.12.2007 .....


Balik dari Shah Alam, aku gi umah MI…
Aku ni, nak kata workaholic memang tidak le kan ... tapi, tak tau apasal aku punya tahap kesibukan kat ofis tu leh merubah kehidupan bersosial aku di alam maya nih. Sebagai bukti, tengok lah apa dah jadik kat blog aku ni. Ada update seminggu sekali, itupun seciput aje ... macam buat syarat aje ... hmmm...


Tapi tu ler, aku mmg busy giler sekarang ni. Kerja bertimbun2 ... sebijik macam dalam gambar kat blog applepie tu ... tak tau la mcm mana nak kata. ... nak plak berhadapan ngann users yang mulut mcm cibai je kan .. sava jek la mek. KAdang2 aku cibaikan balik je ... bak kata Angah, to Hell with kata2 customers are always right tu. Macam la aku x de kehidupan lain selain puaskan hati dorang! urgh! Tapi aku ni kan, sebenarnya dalam pada memberontak dalam hati, tak sampai hati plak nak buat tak tau dan tak ambil kisah pasal segala masalah yg timbul. Dek kerana itulah, aku tetap gak bersabar menahan segala cabaran cewah. Sebab bila fikir2 balik, ilmu tu yang aku nak kejarkan .. so terpaksa…