Sunday, 27 June 2010

Friday yang kenyang

Dah Isnin kembali since my last update. How time flies!


Tak de apa2 hebat pun for the whole last week. Kerja lah macam biasa .. pergi awal pagi balik awal malam. Maleh la nak celoteh pasal kerja .. :-)


Nak citer pasal Friday lah sebab Friday tu penuh ngan aktiviti makan. In the morning ada fire drill. Last sekali fire drill was about more than 6 months ago. Masa tu aku pregnant so dorang dh bgtau aku siap2 soh aku turun guna lift .. tapi Friday semalam ni aku kenalah turun ikut tangga .. adeh! Tapi best la sebab lps jek register nama menandakan aku tk rentung, tuh terus jek aku cabut lunch.


Mauze yg ajak lunch sama sbb lama giler dh tk melepak ngan dia. GLC salu dia takder .. last week dah berjanjian pon akhirnya kecundang dia tak dapek nk join we ols berempat kat klcc. So semalam ni awal2 dia dah call aku ajak lunch and ajak la sesapa yg free on the day.


Nak lunch out GLC, ramai tak de .. shara gi sanding kat sarawak belah husband dia .. then mas cuti2 ngan family .. jannah ngan dani pon x available .. sama jugak kes ngan geng ex-pernec.. Mus cuti balik johor .. so last2 semua yg ada kumpul lah .. pekena north indian cuisine kat (kriket) club aman, KL. Aku dah few times ke situ .. aku admit lah aku mmg layan habis indian food nih ahahaha tak kira lah north indian r south indian .. layannn .. selalunya aku ke situ just makan naan ngan kadai chicken, tp kali ni tukar makan briyani plak .. still ngan kadai chicken sbb aku mmg suker kepedasan rempahnyer


jumaat mmg aku biasa lunch berjam-jam .. wat dek aje ahahah! sampai kat lrt AJ tuh plak lebat hujan so last2 kul 3.15 baru sampai depan pc huhuhu ...baru jek start nak wat kerja, ada plak email .. Today is Happy Friday so semua dijemput ke pantry sbb ada drinks and food spread ... yaaahh apa lagik kenalah tgk apa yg best .. last month big apple donut .. kali ni rupanya variety of buns, cakes, nuts, juices ... banyak giler nak amik byk2 pon boleh kalo larat .. ramai yg tapau bagai sbb kenyang..sedap gak ar bun tuh ala2 pau ber inti. ada inti satay, cheese, yam, mcm2 lah .. tak larat aku nak merasa semua .. 3 ketul dah kenyang habis!




Then ada plak email dari one of the colleague, ajak dinner sama2 sbb dia dah nak kuar meninggalkan company dan jugak meninggalkan KL. Oleh kerana mamat nih salu menolong aku dalam pekerjaan, so mcm tk best plak kalau tak menerima undangan ituh .. call husband and dia kasik aku balik lambat sket ..


Lepas maghrib, sekali lagi aku ke north indian restaurant .. kali ni kat Gems restaurant PJ. This is my 2nd time here. First time pon masa farewell dinner one of my x-boss. Food mmg la sedap wakakka tapi aku tak makan byk sbb byk sembang2 .. giler dh mcm alien aku dalam tuh .. walaupun sumer tuh opismate aku, tapi opismet yg cina takder pon .. opismet yg filipino pon takder .. sumer indian .. mmg alien habis aku ... Anbu tanya apsl tk bawak family sekali .. sbb dia mmg jemput ngan family tp aku kan ke jauh tak mungkin ler nk bawak family noksss..tapi it was a great evening with them and their family ... cuma kadang2 tuh boring gak .. ada 2grup, satu tamil satu lagi hindi... dua2 pon aku tk pahamm .. aku wat muka x malu jek la mencelah2 ... tapi tak lama pon aku melepak .. tak kosser nk jadik alien lama2 wehhh .. lps dah makan2 and mingle2 seround dua.. lekas2 aku balik..





Pagi sabtu ada training then lps tuh lunch sekali ngan dorang. and again.. hahaha indian restaurant lagi uolssss!!! OMG! kali nih south indian restaurant plak. Saravanaa kat PJ tuh .. vegeterian restaurant .. best gak ar layannn .. ekeke .. and lps tuh aku dh rasa nk carik resepi indian food .. ekeke!

Monday, 21 June 2010

Weekend kat Kluang

Sabtu lepas ni, aku bawak anak-anak semua gi panggung! hiks! Lydia dah 2 kali masuk panggung .. 1st time masa dia 4 tahun kot tgk Cicakman ..


This time, pergi sebab company sponsor ticket utk Family Movie day. Toys Story 3 kat TGV Sunway. MEmula aku hesitate nak masuk ..ingatkan just nak biar idlan ngan Lydia masuk ngan bapak tapi last2 selamba jek aku bawak Fahren masuk sekali. Show start kul 11 am tapi kitrang masuk lewat sket dah start dah ... tmpt duduk ok lah selesa .. duduk je aku terus susukan fahren .. ngan harapan dia tidur .. tapi mata dia dok terkebil2 jek.. so aku dudukkan dia.. huhuhu senyp jek dia join menonton.. dalam 20 mins tuh dia tertidur ...


Idlan ngan Lydia enjoyed the movie as well.


Aku mmg suuuka lah Toy Story nih .. sedih siot! sampai bergenang air mata aku wakakka ..


Habis jek movie, terus rushing balik johor .. mak dah kat Kluang rumah kakak so kami nak ke sana lah .. dah lama gila tak balik Johor since last year ... Fahren baru sekali ni le nak gi Johor sejak lahir .. hmmm ..


Kat Seremban punya lah jammed rupanya da eksiden .. sampai Pagoh dah kul 5 so berenti lepak minum tapi punya la ramai orang .. lalat pun banyak adehhhh ...


Sampai rumah kakak dah nak maghrib .. Alhamdulillah ler selamat ...


On Sunday tu lps breakfast ajak Ana ngan Aseh gi beli kek ..utk faher's day ..


"di kesempatan nih, aku nak mengucapkan berjuta2 terima kasih to seseorang yang sangat mempunyai ciri2 kebapaan dan aku sangat bersyukur memiliki seseorang itu sebagai bapa kepada anak-anak aku .. thank you for everything, dear husband .. anak2 for sure love you sooo much .. :-) "


lps lunch makan kek kat rumah ... then lps asar, lagi sekali kuar gi bandar .. kali nih gi ngan hubby and anak2 .. memula gi makan roti bakar kat raiway coffee yg glemer tuh .. penuh giler kedai tuh ... aku just order roti keping ngan pau tuna .. then kiterang menuju ke Kluang Mall ... baru few months bukak mall nih .. sebelum nih kat kluang cuma ada BCB plaza ..then after tht ada lah kluang parade .. now semakin byk tmpt nk melapak kat sini .. zaman aku sekolah kat sini dulu tader pon tmpt melepak hiksss ...


actually aku dok mencarik tempat nasik goreng ayam yang sangat feveret masa skolah dulu .. wajib pekena tuh kalau outing .. kalau tak turn boys outing pon kirim jugak jadik 'hasil' huhuhu .. tapi dh byk berubah kawasan tuh so tatau which one the kedai .. uhhuh ..


now nih isnin, aku still kat kluang cuti .. jap lagi nak carik klinik gigi .. dah few weeks menderita sakit gigi geraham adeeiii ..


ok itu jek lah update kali ni. now aku dh tatau apalah yg nk ditulis kat blog .. takkan nak tulis pasal world cup kan?? hampeh satu pon aku tak tgk .. tatau langsung sapa player hensem kali nih.. hohoho ..

ok dah lah .. daaaa

Thursday, 17 June 2010

June, i like ..

Terbangun dari tido pasal sakit gigi, tgk jam kul 2.30am. Bila keluar tgk hubby tgh tgk tv and laptop on plak .. terus aku gatai nak update blog. Nowadays dah jarang sangat on kan laptop ni ..


apa terbaru? June dah kan? cepat betul masa berlalu ...dah 7 tahun aku kawen. Alhamdulillah ..






later lah!