Posts

Showing posts from August, 2008

Minah Sentapz!

last week bila aku bukak maybank2u nak bayar celcom broadband rm68, aku perasan ada duit dalam tu. tapi, pelik pulak amaun nye. aku smsed mauze tanya gaji masuk ke. she replied yes. OMG! i didnt get full month for my last month servisekat per*ec? gulp!

sentap gak aku sikit2. sikit2 lah dulu, sbb lom called and tanya what happened. aku teringat masa aku kerja kat per*ec, ada sorang minah ni .. erkk.. kebetulan nama dia mmg minah.. opsss! .. dia baru jek join and dia tk dpt gaji drp her prev co. dia punyer maki kat prev co dia tuh, pergh! sampai segala2 akta buruh kuar (ok aku tambah2 aje tu) tapi, mmg garang minah bernama minah tu.

aku pun, naklah jugak garang mcm tu call payroll.

tapi bila dgr suara yg menjawab tu, mcm hensem aje bunyik suara tu... tak jadik lah aku nak sentap dulu, lagipun aku kan lom tau citer kan? lepasbeberapa soal jawab ... mamat tu kata (nama dia bukan mamat), maybe ada kesilapan kot kat pihak dorang.. kat system tulis aku last day 9/8/08, bukan 1/9/08. so aku kasi…

270808: More of Lydia on her Birthday

Image
Tengok ler pipi dia tuuu ... huhuhu .. idlan pun tak tembam mcm tuh .. nih masa raya 2004, dia 4 bulan kot ... huhuhu!


Oh masa nih dia sudah petah bercakap ... dia start petah bercakap masa umur dia setahun setengah ... berjalan, bercakap dan cakap mcm bertih jagung sejak itu :-)

Nih, skang le ni... pandai melawan dah ... hmmm.. cabaran ...


Bergaya, tak ada la dia reti sangat .. sempoi je dia ni ... kengkadang tuh lebih pada selebet je lah .. maybe sbb aku pun selebet kot, kesian kan ..patutnyer dari kecik aku ajar dia pakai cantik2 kan .. hmmm ... i shld improve lah ... :-)

270808: Happy 4th Birthday Lydia Husna!!!!

Image
Happy Birthday Lydia Husna!!!! aku x sempat nak update la ... sorry la manjang pic lydia aje ... haruslah kan sbb besdey dia, lagipun aku tgh bz takleh nk stori panjang le, kat ops lak tuh x leh nk wat entru, baca je boleh ... balik rumah pulak, connection tak ok ....



Lydia :: 2005



Lydia :: 2006 (aku suka lah yg ini sbb sangat ceria)



Lydia :: 2007




Lydia :: Present



adtually ada few more tapi serius tak sempat nak upload ..

Lydia - 2004

Image
Sementara menunggu hari merdeka, dansementara tunggu pic2 dari zubye, dan sementara tunggu birthday lydia sampai, aku ada few scrapbooks yang menunjukkan lydia daripada dia baby sampailah now dia 4 tahun. Pic baby Lydia byk yg hilang masa laptop kena curik 3 tahun lepas. sedih sangat ... nasib baik ada pic2 yg aku dah upload kat FP, so aku just donlod balik, tapi quality jd tak best la ... better than nothing lah ...


Ini Lydia, few days after she was born. :-) , very innocent! sapa sangka lah baby innocnt nih leh jd sebecok lydia adeh! :-) .. and lihat pipi dia yg sgt montel huhuhu! aku suka lah color combination tuk scrapbook nih ... soft and sweet :-)

Scrapbooks, credit to Kak Nana, yang sgt minat buat scrapbook esp. for kiddies and babies. :-) I love her works. Bertuah ler Soulie ada kakak yg sama2 creative. Oh talking about Soulie,scrapbook kat prev entry, yg gambo me with great friends tu, is one of yang soulie buat .. ada a few lagi aku lom sempat nak upload. Adik beradik creative…

Sesi Fotografi ....

Korang,

sneak preview hasil photoshoot last week dah keluar, kat EOG Blog. Klik lah tgk ... before that, aku nak berterima kasih kat Mauze, sebab bermurah hati pinjamkan baju Nurin untuk Lydia pakai masa photoshoot tu .. :-) aku suka sangat baju tu, becoz of the color and also the design menjadikkan pemakainyer kelihatan comel, ayu ..lovely gitu ... lydia plak mmg le tak de gown cantik2.. nak beli tak sempat shopping sbb before tu, aku bz habiskan masa lunch dengan ex-ofismate ...

Pic tu, pelik sikit rasanya cara Lydia senyum tu .. actually, dia excited nampak kerusi tu, tapi, bila Zubye setkan kerusikat atas titi untuk dptkan view cantik, dia tak nak ... last2, dia sendiri angkat kerusi tu and pilih kat mana dia nak pose... sabar aje lah .. rasanya pic tu, awal2 pose kot ... dia mcm kekok gitu ...

Aku sendiri tak sabar nak tgk the rest of the piccas ... aku rasa, sure part2 yg ada muka aku, tak cun jadiknya... memula kan, mmg le aku pasang niat nak melaram gitukan ... ingatkan nak touch…

on new place

We finished the induction at around 4 pm on the 2nd day. My working area was ready with a PC but unfortunately no LAN ID was set. not until tomorrow morning as my line manager told me.


So i was just hanging around and luckily MM is still there so we proceed with the handover task. 20 mins before 6, pradeep the line manager came to me and walked me arnd for one to one introduction. lenguh i ols shake hands as there were about 50 ppl in my team, (and none of them are handsome..urgh!) only 3 of us are malay. :-)

environment wise, i dont see any problem so far, am hoping it stays that way.

facility wise, urgh! wont be able to blog fr offic since they block all blogs. bosan siot!

work wise, Honestly, i wish for more challenging roles ... well, maybe later .. for now, nothing much as am going to do almost similar things i did in my prev job.


Workload and working duration wise, I've anticipated that its going to be difficult, but i need to see it from the right angle, to make it easier to s…

Semarak August 2008

Image
Lydia and me (melaram dengan jeans dari bandung ~ thanks Angah! selalu2 la beli jeans terbesar size eh!)


Last Saturday, Lydia participates in the "Semarak Merdeka 2008 : Perarakan 1000 Kanak-kanak TASKA seluruh Selangor", held at Padang Merdeka in Shah Alam (In front Muzeum Shah Alam, the place for Annual Shah Alam Merdeka Parade).

Lydia is among 10 kids who were selected from her taska for the event, to represent Klang District. Other district were Hulu Langat, Petaling, Kuala Selangor, Kuala Langat, Sepang and Gombak.

Event started at 9 AM and ended at 11.30AM. For more pic of the event, please click below. Memang sesuai je, coz Lydia is also considered as Merdeka baby since she was born on 27th august 2004. :-) dah dekat le tu kan...

080816 Perarakan Taska Selangor
good that lydia got this experience, even tho she didnt really understand what she did. Ada sekali tu dia kata,

"asyik duduk,lepas tu bangun, jalan..duduk balik...bangun duduk, bangun duduk ... sebab tu le lydi…

idlan @ 6th month

Image
Diam tak diam, Idlan dah 6 bulan ... cepat betul masa berlalu.

Gambar kat atas tu, aku ambik before maghrib tadi. Kitorang ada family Potrait photoshoot sebenarnya sebelumnya tu. Masa session tu, aku x bwk pun camera sbb adik aku pinjam. Lepas habis shoot, aku gegas ke rumah abang aku kat kinrara, ambik camera yg adik aku pinjam. Terus aku snap pic idlan sebab lom snap lagi pic dia 6 bulan.


About the photoshoot, tak ada lah lama sangat aku plan nak upah photographer amik gambo kami sefamily. Last few weeks, tiba2 rasa itu datang gitu. Dah lama la mmg aku dok ushar blog and FP photographer nih. Meleleh gitu air liur aku tgk pic2 yg dia shoot. Rasa gatal2 aje tangan aku nak wat appointment ngan dia ...


Kebetulan, August ni bulan kelahiran Lydia .. kesian dia, selama 4 tahun, belum pernah sekalipun kami celebrate b'day dia dengan party yg jemput kawan-kawan tu, yang colorful party tu ... hmmm ... aku buka apa, bab planning tuh le salu menjadi penghalang nak buat benda2 gitu ... sudahnya…
Image

Best of The Best

Image
Leaving the company is not as difficult as leaving these great friends !!

Will blog later ...

The Time Has Come

OKlah, aku update lah sikit, korek2 jugaklah idea walaupun taktau camne nak mulakan update aku ni ... macam baaaanyak sangat nak ditulis, yet taktau where to start ...


Kepada yang masih tak tau (macam la korang nak tau kan, tapi kalau korang di kalangan geng2 aku, haruslah korang semua ala2 cekwokz nak tau kan.. it happened that geng2 baik aku semua jenis amik berat pasal kawan-kawan (read: nosey/nosy/cekwokz??) hahahahha!)


Ada entry aku sebelum ni, aku touch sikit pasal surat resign, kan? so, aku nak start dari situ lah ...


Eh, aku start awal lah sikit, sejak price hike tu lah eh?


So, bila harga minyak mencanak ke rm2.70/liter berkuatkuasa je, secara automatik, perbelanjaan bulanan aku meningkat dengan jayanya. Mujurlah aku dah lama tak masak nasi, so kenaikan harga beras tu aku tak le terasa sangat ... tapi, bila tang minyak, aku surender dek non ..terpaksa jugaklah amik calculator and berkira2 belanjawan baru ...


oh tidak, kos minyak dan tol aku, daripada rumah ke office, dengan harga y…

tagged by Soulie

1. Your nicknames given by loved ones:
-Para (mak, mak mertua dan sedara-mara yg dah tua, yg lidah jawa dah tebal, tak boleh sebut 'F')
kakak aku plak, suka sangat menyakat aku, dia kata,kat mana2 majlis, aku tak akan dpt makan or duduk .. kerana ayat dibawah,

"Para jemputan, sila makan/duduk", so, nama aku hanya akan dipanggil, tapi yg disuruh duduk mesti dia, sebab nama dia 'Sila' ...boleh gitu? aku plak time tuh amatlah senang nak nanges bila kakak aku buli gitu .. cet!

-Aya (aku yg masa kecik2 pelat tak leh sebut 'R',so aku bahsekan diri aku 'Aya' sampai skarang aku bahsa kan diri aku Aya, kat mak, kakak sulong dan abang2 aku ... kat 4 orang tuh aje nama 'Aya' ni akan muncul. member aku pernah tanya aku mcm spiking gitu ngan mak aku ... wakakka rupanya bila cakap 'Aya' tu laju2, dengar macam aku guna 'I' (as in I, you) ...

2. You are a person who...
- hates to decide
- sangat rapuh emosinya, easily get carried away ngan …