Posts

Showing posts from October, 2010

Oh! Peperiksaan!

Rasanyalom pernah aku update pasal Lydia punya study, kan? bukan apa, aku salu tak berapa kisah sgt sbb dia stil kat tadika ... tapi memandangkan nih dah almost akhir tahun, and nex year dia dah darjah 1 .. apa la salahnya aku citer2 sket pasal pencapaian akademik dia kan ... ekekekek ..

Minggu ni minggu exam Lydia kat PASTI. Errkk dont ask me if it was a final exam or non final exam .. cikgu tader bgtau, and aku pun tak de kisah sgt nak bertanya ... and then Lydia pun just told me about the exam on Sunday, where on Monday exam started. Anak bertuah ... she never care to inform me .. kali ni pun dia bgtau sbb dia suh hantar dia awal2 pagi ke sekolah, bila tanya kenapa, baru dia kata,

"ada periksa la mak ...nanti kalau lambat cikgu tak kasik kertas periksa.." tapi aku pun satu, bukanlah jenis yang terlalu follow up ... mcm yg aku cakap tadi la, aku salu rasa tadika ni takmo lah over2 sgt ... cool je lah dulu .. ye, ye, aku tau nowadays dah tak bleh fikir gitu..kena gak take se…

Life is Good :-)

October dah nak berakhir ..makin lama makin teruk rekod blogging aku .. ntah2 lama2 nanti, etahun cuma ada 12 entries.. sebulan sekali :-) .. aku tatau lah apa tujuan aku blogging skang nih .. nak kata seronok menulis.. ahaha! sangat tak in sync pengakuan itu dengan jumlah entry aku, kan? hmm maybe aku rasa rindu gak lah nak menulis .. tapi semakin lama idea semakin kering.. semakin lama aku rasa makin banyak dalam hidup aku yang tak patut dishare secara details .. ataupun maybe tak banyak yg menarik berlaku dalam kehidupan seharian aku, yg bleh jadik syiok ukt orang baca. tapi, apa plak tak de yg syiok, kan? its up to me la nak jadikkan my life is interesting tul tak? actually there are so many interesting things yang happened sepanjang masa ..

macam bila nowadays Idlan sangat suka bercakap .. kan interesting tu? mana boleh aku kata tak interesting bila every evening when I get home, when i opened the door, he came to me running and ngan tone dia bercakap yg very high pitch tu,

"M…