Posts

Showing posts from March, 2016

Mesyuarat PIBG Sekolah sesi 2015/2016

Ahad lepas saya pergi ke sekolah Lydia & Idlan, untuk Mesyuarat Tahunan PIBG 2015/2016. Jangan tak caya, Lydia dah darjah 6 dan Idlan dah darjah 2, tapi ini adalah mesyuarat PIBG yang pertama saya hadiri. hmmmm teruk kan? sebelum2 ni, adalah jugak husband yang pergi.. so bila dia balik saya tanya jek apa berlaku.. tapi tahun ni terasa pulak mcm nak tgk dan dengar apa yang dibincangkan..

Saya sampai awal betul .. huhu.. sbb dalam surat jemputan kata kul 8.00 pagi.. itupun saya sampai dah pukul 8 lebih sikit.. tengok2 belum ada orang pun masuk ke dewan. ada la beberapa orang berlegar2 dan makan2 kat kantin. Alhamdulilah parents di jamu dengan nasi lemak, selain tu ada doorgift lain (then bila saya tengok dalam buku laporan kewangan, semua perbelanjaan ni pun masuk dalam bajet PIBG hehehe of course lah kan.. takkan nasi lemak tu nk datang free jek.. ) apapun syukurlah ada dana untuk organize Mesyuarat tahunan yang cukup serba-serbi (dari segi banner, cetakan buku laporan, jemputan vvi…

Breakfast and coffee at Jamaica Blue Setia City Mall

Image
huhu nampak gaya saya memang suka beno lepak kat Jamaica Blue tuh.. adeh... layan wehh lagu2 dia pasang! siyes!! hahaha.. hari tu ajak husband dok situ.. kalau lepak sorang mmg minum jek lah or kalau makan pun mesti pasta. tapi aritu saja nk try breakfast menu dia lak..
Husband ordered big breakfast ngan pilihan scrambled eggs.dalam dia mcm bg breakfast biasa lah.. kenyaaang sampai ke malam tak makan.. hahaha! sebab iols tak habis pun iols punya so husband tolong habiskan ekeke tu yg kenyang semacam.. padahal duduk situ lama.. sembang2 santai jek.. pun takleh nk habiskan .. 
iols ordered Egg Benedict with Smoked Salmon. Pilih pouched egg. dalam tuh ada salmon, ada bayam, ada roti and ada cream...sedap tapi too full to finish off! hahaha



And coffee is a must lah kan.. husband amik flat white coffee and iols pulak amik latte ...and oso segelas air suam. 


Lepas sembang2 and habis food, kami gi urban fresh beli barang basah dapur...  tapi oleh sebab banyak pulak brg nak beli.. kami tak jadik …

ex- TIGS -ians girls reunion at Thai Thai, Sunway Pyramid.

Image
Few days after jumpa Zira ngan Ella breakfast kat Empire tu, sekali lagi makan-makan dengan TIGS gegurls.. kali ni selain Ella, ada Y dan jugak Uliek. hahaha iols tulis nick name diorang masa sekolah jek lah kat sini. Makan-makan kali ni kat Sunway Pyramid, Thai Thai restaurant atau dulu dikenali ngan Absolute Thai. Tukar nama sudahh...  Jumpa kat situ sebab Y datang dari Melaka, dia ada seminar kat Sunway Convention tuh.. so Uliek pun pakat le turun dari Ampang mai Sunway .. Ella amik iols kat library Shah Alam lepas ofc.. ofis dia pun kat Laman Seri tu jek so easy gituu.. iols malas nak drive ke Sunway tuh sbb tak familiar nak parking hihi.. Memang layan laa sembang ngan Ella nih pasal dia pun ada anak sebaya .. anak sulong dia Dahlia sebaya ngan Lydia hihi tau je la sembang mak-mak kan mesti layaaan jek lah.. satu lagi Ella ni  bila gelaakkk hahahah meriahhh!!! hahaha... errkkk tulis pun buat iols rasa nak gelak ekekekek..



Uliek sampai paling awal, so dia dah meronda2 bershopping2 b…

Breakfast at Empire Subang

Image
hehehe sekali lagi pic makan-makan ngan kengkawan.. huhuhu...diorang ni kat whatsapp daily sembang tapi nak jumpa aduhai susaaahh.. ada 2 sesi perjumpaan nih.. satu kat Empire tempat Zira kerja.. tapi masa tu yg berkesempatan sampai aku ngan Ella jek.. itu pun takleh lama sbb Zira nak outstation Jakarta the same day.. kejap kejap pun, sejam lebih kot menyembang sambil makan-makan sambil selfie-selfie...


Yang tudung oren tuh Zira, yang tudung itam Ella. Diorang ni my ex-schoolmate during lower form when I was in all-girls school. Temenggong Ibrahim Girl School (TIGS) Batu Pahat Johor. wooot! antara sekolah menengah yang berprestij kat negeri Johor ekekekeee... tapi aku sampai form 3 jek sbb lepas SRP kengkonon nk merasa duduk kat boarding school. Both TIGS and SMSJ were great schools and special to me.. maklum lah yg satu all girls sau lagik mixed. Different league kot. huhu! Tapi TIGS ni lebih lama established sejak zaman british.. cuma its not boarding school je lahh...kehebatan tetap…

Siang tengok movie Boboiboy, malam pulak pergi bersukan, both dengan kawan-kawan SAJOHA (Sains Johor Alumni)

Image
melompat2 cerita aku ke depan ke belakang...  Ni cerita awal bulan nih. ahaks.. 

Pagi Sabtu, aku skip kelas Arab, sebab nak pegi bawak Lydia ke Anugerah Kecemerlangan UPKK peringkat daerah Klang.. bukan la aku sorang yg bawak tapi dengan husband ngan anak2 lain semua.. majlis start kul 9, kami sampai  kul 9 lebih sikit and majlis lom mula.. punyalah ramai orang, parking pun jauuuh.. Tengok kat blog Lydia lah untuk gambar2 dan cerita dia.. mmg aku yg suruh dia update kat blog dia.. so aku takyah lagi lah update hal2 persekolahan dia ekekeke..

Balik dari majlis dia tu, kiterang gi Setia City Mall, jumpa Azel, Adie and anak2 diorang.. dah janji nak tengok Boboiboy tegether-gather.. my kids tak tau pun nak tgk bboiboy so semua ala2 suprised!! gituuu hahaha! Dyan takde seat sendiri so duk atas pangku aku, memula diam jek fokus.. pastu mcm biasa le.. mula bosan so asyik nk jalan sana-sini.. adehh.. tapi ada budak lain lebih lagi aktif so idok le mak kisah sangat ekkeke..
Bebudak enjoyed and dor…

Gathering at Chili Espresso and Gloria Jean's Coffee Nexus Bangsar South

Image
ooopsss another gathering! apa nak buat i love meeting friends! kali ni ngan kengkawan gedixladiesclub. aduhai manalah datang gedix tu ekk.. ekceli start when kiterang posing gedix2 for white studio dulu kot.. ohoho jaman muda-muda dulu kekdahnyer.. hahah now bila org tanya GLC stands for what kami senyum jek. LOL. maybe leh jawab GoodLadiesClub, in shaa Allah.. ok tak kengkawan #glcBabes? huhu..


Our last gath was in January kat Avenue K yg kedatangan terbaik tu.. so ni dah March rindu lak nk sembang2... tapi mmg challenge nk kumpul kan semua..

Summary kedatangan:

Yang Kata boleh datang:-
Fara, Sol, Diana, Mas, Shara

Yang datang ikut masa:-
Sol, Fara, Mas

Yang datang melewati masa:-
Shara

ekekekekke.. Dani dah sarat so tak dapat sertai.. diana last minute tak dapat dtg ada urusan lebih penting.. Maka weols laaa... Alhamdulillah tak cancel huhu .. actually mcm biasa, objektif utama nak ambil hasil tangkapan shopping secara berjemaah thru Sol. hehehe..



Stickers and SF note book tu hasil…

Virtual office - Jamaica Blue Coffee at Setia City Mall, Setia Alam

Image
Project habis end of February ari tu and while waiting for new assignment, i am doing some support tasks and mostly done on virtual office basis. Biasanya kat library or kadang-kadang kat memana tmpt minum yg ada powersupply point. Pernah jugak kat McD. huhu order air segelas duduk 3 jam 9 to 12. selamba dek orang kata. kat rumah susah nak fokus ada distraction katil dan bantal ekeke..nk ke ofis pulak mcm tak berbaloi kot huhuhu..

Ada sekali tu, saja lah nak try coffee kat Jamaica Blue kat Setia City Mall tu. yg bestnya SCM ni sebab parking free on the first 3 hours during weekdays. So ok sgt la nk dok situ utk sesi pagi. Lagipun orang tak ramai so duduk ngadap office things ngan selesa, cuma bila ada org call tuh agak tak berapa selesa to talk loud la .. tapi tak de la org call sgt pun when most things can be communicated thru Microsoft LYNC. Thanks to technology lah kan. At least pegi SCM tu 10 minit jek compared to nk gi ofis 2 jam! oopss am not complaining.. am just saying that i…

Gatherings at Gloria Jean's Menara Maybank dan Bangkok House Petaling Jaya

Image
Hehehe masih lagi story tentang gather2 ngan kengkawan.. kali ni nak sotry pasal gather2 ngan geng SAJOHA (Sains Johor Alumni) ... Actually hari tu i was supposed to be working at office, tapi I had to detour coz I kena deliver Ostematrix kat Anje.. So OTW ke office tu stop jap kat Bangsar (LRT) to pass her Ostematrix, Dia memang sangat disiplin ngan Ostematrix dia.. dia kata sejak amik Ostematrix (kalsium), sakit2 kat buku lali dia beransur hilang... Alhamdulillah diizinkan Allah.. and sebab tu she never missed to repeat order sejak mula2 amik last year. Lagi satu, dia mmg sukaa jek order sebotoi sebotoi alasan nak jumpa aku selalu gitu ahakss.. aku OK jek lah sbb fren fren i always suka sembang.. (klik sini if nak order Ostematrix secara online ye )


OK sambung citer gathering.

So I stopped at LRT bangsar and terus tuju ke ofis dia kat Menara Maybank.. and tunggu dia kat Gloria Jeans bawah tuh.. sementara tunggu, terus la iols on lappy and login to LYNC.. senang lah jugak sbb ada WI…