Posts

Showing posts from April, 2012

Group Trip to Cameron Highlands - Part 2

Image
OK.. cepat2cepat sambung entry Cameron .. it's lunch time and aku kenyang so memblogging pun syok gak ehh ..

Terus kepada itenary lah...

Bharat - saparate itenary (with family saja)

Everytime pi cameron, mmg tak boleh missed la stop kat Bharat tea centre ni.. pekena 3 layers tea ... kat sini once kuar je dari kereta, aaahhh.. terus terasa kedinginan hawa tanah tinggi Cameron tu.. chill sangat ... ditambah lagi dengan pemandangan saujana ladang teh... mmg breathtaking... hilai tawa anak2 menambah bahagia rasa hati... Masa kat sini, dpt tau Mas dan jannah pun dah sampai gak.. tapi tak dapat plak nak call dorang.. not reachable gitu.. so tak apa lah.. biar lah dorang enjoy dulu while aku layan anak2 makan ... and snap2 sikit .. dlm 30 mins lepak situ, baru la berangkat naik ke tanah rata




Pekan Tanah Rata - saparate itenary (with family saja)

Mendung menyambut kiterang masa sampai Tanah rata tu. kebetulan dah lunch time, so terus la cari kedai makan... nak check in hotel pun blom boleh …

Group Trip to Cameron Highlands - Part 1

Meh la aku update pasal Group Trip 2D1N to Cameron Highlands dengan kawan2 GLC aku on 31st Mac to 1st Apr 2012.

memang berkobar nk update, tapi alahai mcm tatau how to start.

meh la aku start ngan planning dia. ha, gitu. planning dia saja makan masa berbulan2 wakaka.. paham2 le.. masing2 dah berkeluarga, dah tu kerja plak kat tempat lain2.. so the only medium for discussion adalah email lah... tapi aku tabik spring ngan GLC frens yg very komited dlm online discussion utk sebarang diulangi SEBARANG topik..siyes tabik! tatau sama ada kiterang ditakdirkan begitu ataupun ada lah salah sorang antara kitorang yg mmg kaki spam lantas membawa budaya itu kepada kami .. wakakka! tak kisah le tu janji iols happy dgn ke'komited'an itu. ha..kan..


ok. dipendekkan citer, Cameron adalah destinasi yg menjadik pilihan.. semua org suka Cameron.. :-) aku pon suka.. kali pertama ke Cameron, masa tu 2009, umur Idlan setahun.. pastu back in 2010 pegi lagi with my family.. ini kali ke 3 gi cameron..peg…

tentang gegaran, kenangan, dan kandungan

Image
tentang gegaran dan kenangan:
-------------------------------

smlm mcm nak nangis sbb external HD aku corrupted. hilang semua pic2 lama, esp. pics masa lydia baby ada dlm tu... mmg takde back up..

tgh aku dok termenung tu, tetiba rasa goyang... rupanya betul ada earthquake.. so aku pun panik pasal tremors tu..

and bila dah ok (panik dah hilang).. aku pun pegi balik kat laptop.. and terfikir.. apalah sgt hilang pic2 lama.. anak2 yg depan mata tu ada.. itu lagi penting..aku pon tak pernah ada pic aku masa baby ... mesti ada hikmah inshaallah.. :-)

so aku pun terus lega dan tak rasa nk nangis.. sebab ala2 redha gitu.. :-)

Tentang kandungan:
---------------------

It's April now. wow. cepatnya bulan berganti.kalau ikut kiraan, minggu ni aku dah masuk minggu ke  32 pregnant. dah tinggal 8 minggu jek before aku leh berjumpa insan baru dalam hidup aku.

ah, tak sabar nyerrr nak tunggu deliver... huhuhu...

mudah2an Allah beri aku dan baby inside, kesihatan, maklum le dah trimester ke 3 ni…

Melagukan syair sekolah2 rendah daerah klang - akhir - dan keputusannyaaaa ...

Image
Isnin, 2nd April 2012 - Hari ni Lydia meneruskan perjuangan dia dlm pertandingan bersyair daerah klang, peringkat Akhir, mewakili sekolah dan juga mewakili zon A, lepas menang peringkat zon, last week ..

menurut dia, sebanyak 12 perserta kali ni.. dan giliran dia 11.. adeh sure lemau tunggu turn nk naik pentas..kali ni dia pegi dgn cikgu Rohana.. ke sek. keb. Meru. plak.. syok je pegi sekolah orang, kan? :) as usual dia pun suka dok kata sekolah tu cantik gak..

then aku tanya camne dia perform.. dia
kata dia ok, tapi ada peserta yang bila bersyair, diorang mcm menari sekali.. cantik la mak!

so, akhirnya keputusan pun di umumkan.. kali ni, keputusan tak menyebelahi Lydia.. dia tak de dlm list yg terbaik plak .. jadi dia membawa pulang sijil penyertaan saja ....

Alhamdulillah.. dah selesai pun tanggungjawab dia kepada sekolah :) tapi dia kata, dia seronok dpt masuk pertandingan ni...

"mak, cikgu rohana kata, darjah 3 nanti cikgu nk pilih lydia lagi.."

"ye ke? tapi me…