Posts

Showing posts from January, 2011

31.01.11

Cepatnya masa berlalu..
Hari ni anak saya yang ke-3, Fahren Adly sudahpun berumur setahun.

Happy Birthday anak mak ...

senyum Isnin :-)

Minggu ke dua persekolahan, Lydia dapat tau kelas dia. Alhamdulillah berdasarkan ujian, dia dapat kelas A. So dia dapat jadual kelas, dalam jadual tu ada lah nama guru2 yang mengajar setiap subjek.

"Lydia dah ingat ke nama cikgu2 Lydia?"

"Ada yang ingat ada yang tak ingat.."

"Siapa cikgu yang Lydia paling ingat?"

"Cikgu Awang"

"Dia cikgu kelas Lydia ke?"

"Bukanlah..."

"Habis kenapa Lydia ingat dia.."

"Dia kacak mak.."

"Ha? kacak tu apa?"

"Lydia kata dia pacak, bukan kacak"

"ohhh pacak ... " (berambut pacak.. sejak sekolah tadika lagik dia suka laki2 rambut pacak..adeh!)

"tapi kan mak.. dia pacak.. dan kacak.."

"amboiiii! kacak tu apa, tau ke?"

"ntah..tadi mak cakap, Lydia ikut lah.."

"Kacak tu, mcm bapak la..." itu saya jawab dalam hati je..


sekian lah update pendek saya ye.. adoiiii saya tak dan nak curik2 masa .. masa terluang memang lah ada, tapi mcm…

Rajin anakku Rajin, Rajinlah ke sekolah..

Image
January dah masuk minggu ke-dua. So far soo good. Last week was quite hectic for us with Lydia's 1st day to primary school. Last week i've got no chance to write about it, but managed to read few blogs on parents sending their kids to standard 1 for the first time... Syok baca citer masing2.. The similarity between all of us is the excitement of course..


Not much change in my daily routine. Still bangun tak berapa pagi sangat, tapi cuma malam nk kena siap semua lah... sama je masa Lydia kat kindy last year .. cuma ada extra sepasang baju nak digosok.. yang lain, maintain ... pagi2, bapak still the one yang hantar anak2 ke daycare as well as Lydia's school.Petang mcm tu jugak ... bapak yang ambik .. malam, sama gak.. bapak yang hantar Lydia ke Iqra. Thank you dear.. semoga anak2 kita membesar nanti sentiasa mengingati dan menghormati makbapak.


Sesi pagi Lydia is her KAFA. oh, i havent tell you yet the end of KAFA/SRA story rite? well.. lets put it this way, Lydia dah memang d…

Last day of 2010

Hari Jumaat akhir tahun 2010 yang lepas, saya ke sekolah Lydia untuk membayar yuran sekolah. Saya memang tak tahu menahu langsung pasal adanya orientasi untuk pelajar2 tahun 1 hari tu. Walaupun saya tau kat kebanyakan sekolah seluruh negara, hari tu adalah hari orientasi, tapi sebab saya tak mendapat apa2 info dari sekolah, saya assume sekolah Lydia x de orientasi awal. Menonong saya masuk ke situ.. pastu hairan tengok ramai budak2 comel dengan tag nama sementara tu ... rupanya ada orientasi.. hmmm kesian Lydia ... tak sure la saya dan suami yg silap tak melihat info ataupun pihak sekolah yang assume semua parents tau? hmmm...


Jadual pembayaran yuran dibuka pukul 8 pagi.. kebetulan Jumaat tu public holiday, so saya cuti. Kalau tak de public holiday tu, saya amik half day jek. Tapi, hari tu Fahren demam. panas sangat badan dia .. lemah sangat asyik nak melepek kat saya je. nursery pulak tutup sebab ibu Tina nak ke penang. So, terpaksa la mintak jasa baik mak mertua tolong tgkkan budak2 …

1.1.11

Salam,

Wow! .. it's 1.1.11! Alhamdulillah .. 2010 dah complete ... cepat betul masa berlalu ... ada yang kata, time flies when we are having fun .. betul la kot .. so bagus la kalau macam tu kan .. 2010 aku memang best lah Alhamdulillah ..

Awal tahun 2010, aku dapat sorang lagi cahayamata .. Fahren Adly. Hadiah terbesar rahun ini :-) .. and then selain tu, rezeki lagi dapat tukar kerja .. Alhamdulillah .. banyak lagi yang lain2 .. cuma update blog je makin sikit .. dari shari ke sehari bertunda2 sampaikan x update banyak cerita yang sepatutnya aku update ..

Percutian tak berapa sangat tahun 2010. Ada baby sukar la sket nak jalan2 .. cuma few times gi Kuantan, and then dapat ke Cameron sekali lagi awal December lepas .. dengan family of my side. It was a great family gathering and everyone enjoyed i believe! ... I really wanted to write an entry about it but as i said.. i keep on delaying .. hmmm now am not sure if i want to do it or not .. :-) yang pasti, the next family gathering, …