Posts

Showing posts from 2005

2 Days in A Famosa ...

Image
Cuti krismas aku tak ke mana-mana ... emak Johor ada kat KL, so aju just berulang alik kat umah abang-abang dan kakak kat Bdr Kinrara jek ... on krismas tuh, mak balik Johor dengan kakak sulong yang duduk kluang, sebab kakak singgah BKinrara lepas hantar anak dia kat USM.
Tapi, aku sambung cuti selasa until rabu. Dah plan ngan member2 office nak jalan2 kat A Famosa Resort, Melaka, pakej promosi acco+cowboy town+Animal World Safari. Mula-mula dah plan 4 family pergi konvoi, tapi last minute tinggal 3 family jek yang konvoi sekali, satu family member lagi tuh, datang kemudian ...

Aku nih memang failed la kalau nak cerita details habis untuk event mcm nih. Selalunyer dalam kepala laju sangat idea dan gambaran2 peristiwa yang dah berlaku, tak terkejar dek jari jemari ku ini. Sudahnya, aku wat ringkasan jek, tapi, rasa macam tak meriah je gitu bila dah diringkaskan. Kalau nak fikir lama2 nak susun ayat, mcm tak der time pulak .. aku kalau type entry, selalunya sure laju2 giler, sebab aku sen…

Bangun Pagi ... Gosok gigi ...

....

Giginya empat batang baru. Bila nak bertambah, aku pun tak tahu ... harap-harap janganlah lama tetap macam tu .. penat aku nak tunggu.

Tapi, bila ada gigi, perkara lain pulak nak dikhuatiri, apa lagi kalau bukan kebersihan sehari-hari.

Beberapa hari lepas, aku perhatikan gigi dia macam ada warna emas, kuning gitu buat aku rimas .

Aku dan suami apa lagi, teruslah ke kedai membeli ubat gigi. Cari punya cari, yang ada satu brand yang tak asing lagi, Oral B, wah bukan main lagi ... kecil-kecil dah pakai berus gigi yang ranggi-ranggi. dua berus gigi stage one and two terus aku beli, sebab dapat ubat gigi sekali ..

Biasalah anak pertama, mak bapak yang excited gila, sampai je rumah terus bukak packet tunjuk kat Lydia, suka betul dia bila tengok berus gigi tu ada kartun kaler-kaler. Aku pun dengan over, tunjuklah gaya macam mana cara nak guna ... Lydia ketawa, tapi macam suka nak ikut cuba.

Suami tanya, nak berus time tu jugak ke, aku kata tunggulah besok aje ..

Lydia memang sejak baby sampai …

My First Time ...

...

Serius!...memang serius aku taktau apa nak aku tulis ... dah berapa hari aku lupa nak update. Buat buat lupa yang sebenarnyer. Malas pun iye jugak. Tadi, gi blog faveret aku, laaa.. pun sama, malas .. atau term glemer, Bloggus Interuptus dah melanda sama ..

Tapi, aku rajin pulak jalan2 ke blog sana, chatting2 kat blog situ, tinggal2 jejak kat blog sinun ... then barulah aku dapat idea nak update. Hehehe..nak idup beb.. kengkadang terrrcilok idea orang lah kan ... tapi bukan cilok sembarangan weii .. nih baik punyer cilok nii!!

dari blog arena nih, aku pon excited teruja tergedik2 nak tulis jugak ...

First time, pergi sekolah
Sekolah Tadika lah tu ... dah pertengahan tahun baru aku gi sekolah tadika...taktau apsal mak aku tak daftarkan aku ke sekolah tadika awal tahun ... member2 yang sebaya asyik dok bercerita dorang dah gi sekolah ... aku pun kemain geram lagik... so besoknyer, without telling my mom, aku curik2 ikut member2 gi sekolah KEMAS, kat balairaya kampung. Tak bawak duit wala…

Cepatlah!!!

Tak sabar sangat-sangat nak balik kampung. Plan asal nak balik kampung malam ni jugak, tapi lepas tu tak jadik, sebab MIL nak mintak tolong hantarkan dia ke KLIA. MIL nak ke Bintulu, ke rumah adik ipar yang kerja Petronas kat sana. MIL pergi sekali ngan FIL, sekali ngan biras aku. Biras aku nih ke sana jugak sebab husband dia (abang ipar aku), kena stationed ke Miri dan Brunei .. so, tu yang MIL pun nak ke sana, nak ke Brunei jugak.

So esok pagi2 dah nak kena ke KLIA, then straight ke Batu Pahat, Johor. Tak sabar-sabar nak balik kampung. Main reason of course lah sebab dah lama tak balik kampung, sejak raya puasa hari tu. Aku bukan boleh kalau tak balik kampung lama, nanti kat sini semua kerja tak menjadik. Mula lah rasa nak nangis lah, rasa serba tak kena jek.

Second reason, apa lagik, sebabnya mestilah Lydia dah tak sabar2 nak tunjuk skill berjalan dia kat nyai dia ... hehehe.. mesti nyai suker tgk Lydia dah jalan...selain nyai, tu haa.. sepupu Lydia sorang tuh,anak kakak sulong aku, …
Wah, sampai 2 entry sehari..dasyatttt!! bukan apa, tak sabo plak nk tunggu besok, lepas lawat blog kak lady, ada kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah ...., kat situ kak lady letak for all months, but i take mine only, thanks ye kak lady... kalau u ols nk tgk yg lain, sila lah ke sana ..


JUN(yang aku bold and beautiful kan tu... yg aku rasa terrrrramat lah betulnyerr.. yg lain, maybe ada betul jugak, tapi..err..ntah lah)

Berfikiran jauh & berwawasan.
Mudah ditawan kerana sikap baik.
Berperangai lemah lembut.
Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
Idea yang terlalu banyak di kepala.
Bersikap sensitif.
Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
Bersikap suka menangguh-nangguh.
Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
Cepat marah & cepat sejuk.
Suka bercakap & berdebat.
Suka buat lawak & bergurau.
Otaknya cerdas berangan-angan.
Mudah berka…

Satu-satu sayang pada ibu...

...
dua-dua sayang pada ayah
...

Semalam balik rumah lepas ambik Lydia dari umah mak mertua...

Lydia: "me..me.." (sambil menghulurkan barang kat tangan dia. Yang aku ni buat selamba jek sebab tak perasan sebab time tu aku tengah nak tutup pintu.)

Lydia: "me..me.." (Lagi sekali dia cakap sambil hulur tin bekas keropok yang dah kosong.)

Last-last, husband yang sound aku,

Husband: "awak ni...tengok tuu.. kan lydia nak bagi tin tu.. ambik laaa.."

Aku:"Ye lah.. tapi kenapa dia cakap me..me tu .."

Husband:"Tu dia cakap sama-sama ... dia nak awak cakap terima kasih lepas ambik barang tu dari tangan dia tuu.."

aku:"oooo....barulah mak faham..terima kasih lydia..."

lydia: "me..me.."

Now everyone can ...... fly!!!

...

Thursday morning, office.

message from a friend, with news.. 2,000,000 free seats!! ayoyo!! takbleh dilepaskan nii...

Fill up all particulars click here and there... Message: Error, please try again later

Fill up again, click click ... managed to go until payment details and... Sorry, please try again, data congested due to heavy traffic..

Ah, malas lah ...

Thursday afternoon, office.

Tried again, this time used chinese lah, who knows if can get through this time kan? .. a friend said she did it successfully with chinese language. She offered her hands, to do it for me also.

So started all over again.. Filling and clicking ... like hundreds of time. We even tried with Tamil language u know. How I want it badly. and just like before, all trials ended with error.

There was one time it was getting through, we were so happy, only to find a message, this time not error, but, Sorry, the seats requested are not available. Already booked!!! Whattttt !!!!!???? huishhh .... kejam betul kan?

So Thur…

Bila kenangan menyapa (cont)

...

Banyak kad dalam kotak surat aku tuh. Kad Hari Raya, Kad Hari Jadi, Kad Congratulations, Kad kreatif buatan tangan pengirim, kad jemputan pun ada. Kad jemputan kawan2 rapat. Tapi, ada satu kad aje yang lain.

Pengirimnya member aku yang agak baiklah dengan aku. He was my schoolmate. Yang menjadikan aku agak baik dengan dia, sebab dia tu suka sangat menebeng kat meja aku kat dalam kelas. Sebenarnya mula-mula tu sebab result exam kitorang sama-sama teruk. So konon-konon dia nak carik geng lah, siapa result teruk sama macam dia. Tapi dalam teruk teruk tu, aku better lah dari dia. Itupun sebenarnya aku tengok dia tuh rajin baca buku, rajin bertanya itu ini dalam kelas, rajin buat nota, rajin buat latihan math, rajin took part in class discussion. Tak la macam aku. Memang lah aku pun rajin amik port dalam discussion, tapi biasanya discussion tuh ended up ngan menda2 yang tak masuk dalam syllabus subjects.. hahaha..Itulah, tu yang aku rasa, kalau aku pun rajin macam member aku tuh, sure ak…

Bila kenangan menyapa

...

Masa cuti before raya hari tu, aku terajin pulak nak kemas balik buku-buku lama dalam bilik rumah mak aku kat Johor. Bertimbun-timbun buku-buku lama sejak sekolah rendah sampailah habis U ada kat situ. Dulu-dulu rasanya ada jugak buat spring cleaning, tapi biasalah, sure ada yang rasa sayang nak buang, nak simpan buat kenang kenangan ... Last2 tersimpan jek dalam almari, bawah katil....jadik harta karun.

Memang banyak buku-buku yang dah boleh dibakar. Kalau nak turunkan kat anak2 pun, rasanya dah outdated. Lagipun, aku tau, orang sekarang lebih prefer beli buku baru aje, lebih mudah, lagipun lebih berkemampuan kan? Kalau nak bagi kat library pun, err.. boleh ke? aku tak pernah buat ... selama nih dok bakar buku2 tulis latihan tu, buku teks dan buku2 revision yang tebal2 kulitnya tuh still elok cantik lagi, biar jek bersusun.

Satu kelemahan aku, bila mengemas buku or paper and magazines lama, mesti slow giler .. sebabnya, aku nak belek dulu segala isi kandungannya. Mak selalu marah, d…

Bad Jokes

Tak ada apa nak diupdate. Tadi aku browse thru my inbox dalam phone. Saja tgk balik msg2 lama-lama tuh. One of the messages:-

Conversation between a judge and a defendent in a court

Judge: You are not ashamed, are you, for coming here for the fourth time?
Defendant: Well, you come here every day.

Itu lawak cari Celcom. Aku ambik pakej ezPlan. Setiap hari dapat satu free joke. Aku bukan amik plan tuh sebab aku nak free jokes, tapi aku cuma nak reduce monthly charges tuh. So dah dia nak bagi, ambik je lah, there's nothing to lose pun. Dia bagi option utk kita pilih, nak malay jokes ke, english jokes. Mula-mula aku pilih malay jokes ... so 1st day tuh, dapat lah .. the joke was,

"Hujan Emas di negeri Orang, Hujan batu di negeri sendiri.......Lebih baik tak payah hujan."

Aku tak tau lah, nak gelak ke nak menangis when I read that. Actually I was quite insulted with the so called 'joke' tuh. As if dia main-mainkan peribahasa kita pulak. And I feel like stupid je if i laugh …
Image
A Moment to Treasure

Last weekend, husband kerja, so tak de la ke mana-mana. Just duduk kat rumah, melayan anak dara kecik aku tuh. Mula-mula tuh ok lah kat dalam rumah watching Playhouse Disney Channel, dia pun khusyuk jek depan TV, while aku pulak, khusyuk jek baca novel, Adam dan Hawa terbitan Alaf 21.

Baru jek baca dua tiga mukasurat, Lydia merengek. Aku suapkan dia corn flakes, and dia sambung main-main depan aku. Sesekali aku baca kuat2 apa yang aku baca, saja laa.. nak kasik dia dengar suara aku hahahahaaa...

Beberapa entry yang lepas, aku ada cerita yang Lydia dah start menapak kan? Tapi, sad to say, lepas hari tuh, dia macam malas sangat nak teruskan menapak. Bila disuruh, dia senyum jek. Semakin buat aku geram jek. Bila dirikan dia, dia lemahkan kaki dia, protes la tu kononnya. Sabor jek la aku.

Tapi, weekend lepas, barulah dia ready. Betul-betul ready. Ahad petang tu, sementara menunggu husband balik dari kerja, aku lepak-lepak kat depan rumah, dan aku pakaikan kasut kat Lydia,…

Lagu Tiga Kupang

...

"Lagu tiga kupang..Saku penuh padi..
Enam ekor burung..MAsuk dalam kuali..

..Bila sudah masak..burung nyanyi saja
pasti sedap makan..beri pada raja..

..raja dalam rumah..buat kira-kira
suri dalam dapur..makan roti gula..hey

..dayang tepi kolam..mahu jemur tepung
datang burung hitam..patuk batang hidung...hidung..hidung..."

Dan berderai lah ketawa Lydia bila aku habiskan lagu tu dengan menggosok2 hidung dia... menampakkan giginya yang baru jek 4 batang walaupun dah 13 bulan..lambat kan? tapi, tak apa lah ...

Memang sedih bila setiap hari kena tinggalkan Lydia ketika hari masih gelap, dah balik berjumpa semula dengan dia bila hari dah gelap jugak...Tapi, terpaksa lah berkorban.

So masa yang ada untuk aku bermesra dengan anak, semestinya during weekends, dan malam yang berapa jam je tuh. Jadi, walaupun dalam kereta on the way to her babysitter's house (in 10 mins), aku make sure dia dengar suara aku jek, instead of suara Kiran dan Khairil DJ ERA tuh..hahaha!!! dah jarang bukak rad…

Berikan ku masa ...

Kalau tukar template nih maknanya update, maka aku dah update lag blog nih kan? tahun nih jek dah 2 kali tukar template. Kali nih, template aku amik dari Isnaini.com nih, Indonesian tuh rasanya.. Makasih ya Bung!! .. aku nampak link tuh dari Puan Cheeky yang begitu excellent dengan masakan nya time open house last week. Aku dah mintak resepi godam dari dia, tapi as usual la kan.. aku nih suuuka mintak resepi, tapi kan...nak mencuba tuh ... aduuhhh..tapi Insya Allah, akan keluar gak la Godam dari dapur aku. Dapur yang jarang-jarang berasap tuh..

Dan....jeng jeng jeng!!! bagi mengikuti peredaran zaman dan perkembangan teknologi terkini, kali nih aku dah letak shoutbox kah kah kah!! entah apa2 jek ... nih semua ko punyer pasal la Jamal oii!! kerana ko lah aku letak shoutbox! ecehhh.... sebab nak letak shout box, aku kena la tukar template gak...barulah renovation menyeluruh namanya. Tapi today macam connection closed plak .. entah lah..

Nih nanti kalau aku dah ada update, entry nih kira bu…
Kebahagiaanadahalahhak miliksetiapinsan ....

Bergunung-ganang kegembiraan yang aku rasa sekarang ni.

Hari Rabu hari tu aku pening kepala sangat-sangat. rasa macam nak pitam especially time dalam LRT....aku doa betul2 mintak2 tak pitam..kalau pitam tak ke naya? sapa plak yang sanggup nak ... hyshhh!! aku nak nyambung ayat nih pon aku tak sanggup rasanya .. ni kan pulak nak mengalaminya.. tak sesuaizzzz la kan?

Badan pun rasa seram sejuk seram sejuk yang macam time demam nak datang tuh. Aku malas lah nak jumpa doktor sebab badan tak panas luar, so kalau doktor check karang dia ingat aku sajaaaa jek nak mintak MC ... So aku tahan jek la.. time zohor tuh aku lelap kejap (kalau lelap selalunyer rasa kejap walaupun lama)

Sampai la ke petang aku rasa tak larat macam tu. Kat dalam kereta lepas hubby ambik dari LTR (nasib baik hari tuh tak naik motor), aku bantai tidur je. Aku dah plan dah, sampai umah Mother In Law pun, aku tak nak lah makan dinner sebab selera takder macam kenyang lepas dah mkn …

Kisah itu tidak berakhir di situ III

Sambungan daripada kisah yang lepas.

...


"Es" Pelajar perempuan itu tahu panggilan itu untuknya. Walaupun nama itu bukanlah nama panggilan biasa yang digunakan sebelum ini, namun dia tahu panggilan itu untuknya. Nama panggilan itu mula melekat selepas guru Kimia ketika di kelas Kimia di tingkatan empat memanggilnya. Itulah nama yang pendek dan ringkas untuk pelajar perempuan itu selepas itu.

Dia menoleh ke arah rakannya, Zai yang memanggilnya seraya menjawab, "ha, ada apa?"

"Ko buat apa?jom la balik, kan dah habis prep ni?" Zai menjawab dengan pertanyaan. Pelajar perempuan itu hanya tersenyum dan tetap tekun dengan kerja di hadapannya. Dia tahu sesi kelas persediaan sudah habis. Kedudukan kelas mereka yang bersebelahan tangga membuatkan bunyi derapan tapak kaki pelajar-pelajar lain yang menuruni anak tangga untuk pulang ke asrama jelas kedengaran. Lebih-lebih lagi tempat duduknya di tepi tingkap. Kerap juga ketika cikgu mengajar, matanya melilau ke arah tangg…

Yang ini dulu ..

...

Lama sangat bercuti. Cuti kerja dan cuti memblog.

Lydia kena conjunctivitis last weekend. Then Last Monday, bapaknya pulak. Aku menyusul plak hari Selasanya. Jumpa doctor, dapat MC dua hari sampai hari Rabu. Then Rabu bukan semakin baik, daripada sebelah mata, jadik dua2 belah mata pulak infectionnya.. so jumpa doctor balik, dia tambah dua hari lagi .. so straight 4 hari aku MC. Aku rasa doktor tu saja jek bagi aku MC dua hari dulu, padahal dia tahu, kalau sakit mata memang buleh membawa kepada seminggu nak betul2 clear tu. Agaknya dia nak kita datang balik klinik, so dapat la income lebih sket ... agaknya la tu kot.

Bila MC ni, duduk rumah je memanjang, niat nak beraya ke rumah jiran2 pun terbatal, sebab takkan la aku nak beraya ngan mata merah, nanti karang berjangkit pulak (walaupun sebenarnya ramai yang suka...leh la MC huhuhuu!!!) Tapi tak payah la..perit jek rasanya..

Dah hari Sabtu tu, baru lah merah tu hilang. So boleh la kami pergi ke open house kawan-kawan. Ahad pun sama, pa…

Once Upon a time... can happen anytime

Image
..

"A Cinderella Stories"

Dah lama ngidam nak tengok movie nih. Ye lah..Tau le, aku nih umur dah 28 tahun, tapi still suka sangat tgk citer2 umo 18 tahun. Awet muda nih. Tapi aku mmg sukerrrr sgt semua citer2 berbentuk fairy tale gitu... esp. Cinderella stories lah.. walapun Mr. Cinderella citer melayu tuh aku tak suka pelakon dia, tapi jalan citer aku suka gak.

Premiere dia 29th October masa puasa tuh, aku x dapek tgk sebab balik umah mom in law, tadak astro.. so aku let go jek laa.. aku tau sure ada repeat. Astro kannn.. Then aku belek2 magazine..there u go!!! ada repeat on the 3rd, 10th .. 3rd tuh malam raya...excited la sbb malam raya aku kat kg johor, ada astro, leh la layan (sampai camtu sekali tuuu) ...and waktu tayangan kul 12.45am ... sanggup aku tunggu ..

tapi punah harapan .. baru ingat, umah kampung cuma amik pakej mini jek. tadak pakej movie., so terrpaksa la aku tunggu yang next show .. yaitu malam tadi .. kat umah sendiri, sambik makan kerepek pisang import dari k…
Image
........



Dah lama tak cerita perkembangan anak kecil aku tu.

Aku mengharapkan Lydia akan sudah pandai berjalan time hari raya hari tu. Tapi nampaknya impian aku belum menjadi kenyataan. Lydia belum confident nak berjalan sendirian. Namun begitu, dia sudah tak mahu didukung.

Jadi sudahnya, kami yang kena pimpin tangan dia. Yang parah tu, dia tak mahu orang lain, kecuali mak atau bapaknya, kami SAHAJA. Ahhh...habis satu rumah dia tarik tangan ... kita duduk, dia nangis .. nak tak nak ikut jugak. Padahal kaki dia dah kuat tu...dia cuma pegang jari kelingking jek jalan. Kalau aku tak bagi tangan, dia tarik kain la seluar la...asalkan ada kat kita.



Tapi kelambatan dia berjalan, tak sedikit pun menghampakan aku dan suami. Kami tahu belum masanya ... Walaupun dia belum mendapat kaki sendiri, dia betul2 menghiburkan kami dengan keletahnya. Alhamdulillah ... sudah keluar perkataan-perkataan yang boleh difahami dari bibir kecil dia tu. Dia sudah boleh mengikut kalau kita ajarkan perkataan2 baru, wa…

Itulah saatnya!!

...

Isnin pertama di bulan Syawal! Sebenarnya baru je raya ke 5! Kalau dulu time sekolah rendah, raya ke 5 masih berjalan2 berbasikal ke rumah kawan-kawan sekolah. Masih berbaju warna warni! Meriah!

Hari ni, Hari raya ke 5, tapi suasananya macam bukan bulan Syawal. Kemeriahan Hari Raya beberapa hari yang sudah terasa jauh sangat dah ditinggalkan. Suasana kat office ni macam padang jarak padang tekukur, sunyi senyap ... even deringan telefon pun tak begitu kedengaran. Yang ada cuma aku dan 5 orang lain.

Mood raya ada lagi dek kerana membaca blog2 orang! Cerita raya sana sini!

Apa yang menariknya Hari Raya pada aku?

This year dapat lah merasa mengira duit raya setelah beberapa tahun meninggalkan aktiviti tersebut. Sejak bekerja, hanya mengira duit raya sebelum hari raya, sebab kira time nak tukar duit kat bank. Bila dah ada anak, dapatlah mengira semula duit raya, walaupun kirakan bagi pihak anak.

Berkumpul adik beradik dan sepupu2 pagi2 sebelum sembahyang raya. Yang ni rasanya jarang sgt o…

Bicara Hati

Memang Lemas!!!

Dah tau lemas siapa suruh redah gak???

habis tu kalau aku tak redah, camner aku nak berbelanja? Gaji dah clear, ni lah time nya!

Macam takder tempat lain plak nak berbelanja. Sanggup jalan tengah-tengahari buta meredah lautan manusia macam tu.

Alaahhh...apa salahnya, setahun sekali jek. Kalau bukan orang macam aku yang ke sana, takder la laut manusia tuh. Yang kat sana tu semua, sama la mcm aku, nak merasa kemeriahan menjelang Syawal ...

Apa dapat selain penat?

Ntah. Dapat la sehelai tudung ngan sebutir loket huruf L untuk anak aku.

Itu je??????????????????? Berjalan kaki, sambung plak LRT, naik tangga turun tangga, naik turun lif escalator segala...berpanas bergerimis sikit2 pulak...itu je hasilnya?

Ye

Istimewa sangatkah tudung sehelai tu? takder kat tempat lain lagi dah ke?

Ada

So takder la istimewa tu.

Istimewa la tu

Apsal?

Sebab perjalanan membeli tuh memenatkan dan mencabar keimanan .. jadi lah dia istimewa

Apsal mencabar keimanan?

Mana taknya, Lalu lalang depan segala keindaha…
Dia datang....
...

Jalan-jalan kat blog-blog orang, masing-masing dan menggambarkan kemeriahan hari raya. Macam dah terasa dekat jer tarikh 1 Syawal. Ada yang dah nak pasang lampu lip lap, ada yang dah assign tugas membuat kuih raya, ada yang dah berkira-kira nak beraya sebelah mana, ada yang sibuk melayan kerenah anak-anak nak bershopping raya, ada yang sibuk menulis kad raya untuk rakan-rakan (aku punyer mana?), ada yang nak deliver kuih raya, ada yang setia menunggu lagu-lagu raya berkumandang di radio ... pendek kata, semua yang berkaitan hari raya mula diperkatakan di blog-blog yang aku singgahi.

Aku pun tak mahu ketinggalan.

Tahun ni, Syawal paling simple untuk aku dan suami. Betullah kata orang, bila dah ada anak, anak lah yang di dahulukan.

Aku cuma ada sepasang baju raya tahun ni. Macam tak percaya je. Itupun, belum beli lagi tudung dengan brooch. Selain itu, husband beri peruntukan untuk kasut dan beg tangan. Dah beli dari Leno kaler cream. Beg dah pun dipakai ke office ni.

Husban…
Kisah Lisa dan Ton.

Kisah Lisa

Hai.

Gua Lisa. Gua lahir tahun 2001. Tahun wa tahu, tapi tarikh tepat wa taktau. sebab dekat surat pendaftaran kelahiran wa, yang cuma ada tahun je. Tapi langsung gua tak kisah pasal tu semua. Bukan penting. Bukan saja tarikh lahir, siapa mak bapak gua pun gua tak der info.

Umur wa 4 tahun. Wa kecik lagi. Badan pun kecik gak.

Kecik2 lagi gua dah merantau kat umah rumah orang. Orang tu bukan bangsa gua la.. tapi no hal maa..wa suka! Walaupun wa goyang kaki, wa sebenarnya tak duduk. Goyang kaki tuh dah memang kerja gua.

Time mula2 gua diambik dulu, tuan rumah tu lom kawen lagik. Single lagik. Pompuan. Baik orangnya..baik sangat..gua maleh la nak citer semua kebaikan dia, nanti dia perasan. Time tu dia ada bopren..gua salu la ngikut mana2 dorang dating. Diorang memang sporting habis aa..ngan gua takder nak sorok2 cerita ke apa kalau keluar sekali ngan gua. Gua yang untung sebab setiap kali keluar, sure gua tumpang sekaki dapat makan free.

Then dia kawen. Pindah…