Posts

Showing posts from September, 2011

Mak!

okayyy, i guess i've been feeding you guys with entries with pics for the last couple of months, rite? now time to go pictureless plak! now nk share on kids . dah lama x story pasal anak2.. ala, this blog, what else la kan? aku bukan reti nk story pasal hal2 lain sgt ... :-) .. lagipun, pasal anak2 aje pun aku rasa mcm tak tercerita, apa hal plak aku nak sebok2 story pasal hal lain kan? cam ni lah, kalau dengan cerita2 aku pasal anak2 dan perkara2 yg berlaku di sekeliling aku boleh memberi manfaat kepada readers (if any).. aku syukur ... perkara baik /ilmu tak mesti datang dalam khusus topik ilmu je kan? pandai2 lah kita extract yg baik daripada sebarang info ... contoh, info pasal aku dan anak2 aku .. :p yg baik jadikkan tauladan, yg tak berapa nak baik .. bawak2 lah kasik nasihat kat aku .. jgn plak kondem aku .. insya Allah sama2 kita improve ...

Fahren is 1 year 9 months already.  Jarang pulak aku cerita pasal Fahren ni. Not that dia tak ada banyak points nak cerita,, tapi bil…

The Day I feel so content ...

Image
I feel so content. i feel blessed. .. I hope it's true, if it is, i want to mark today... till it's confirmed, i'll keep on praying ..

 ----


Dan Syawal pun berlalu ...

Image
Ha .. Syawal dah hampiiir berlalu .. tapi i ols masih lagi gigih nk update pasal aktiviti Syawal .. iols lebih suka mendescribe aktiviti Syawal sebagai aktiviti merapatkan silaturrahim ... bukan sekadar aktiviti open house utk makan2 sahaja .. mari sama2 kita betulkan niat k? ok ekceli, merapatkan silaturrahim bukan hanya waktu bulan Syawal.. tapi Syawal memberi laluan paling mudah, setuju tak? tak setuju gak? then iols tak faham dengan uols ..

ok .. aktiviti muhibbah diteruskan.. dah mcm trend kan.. open house bukan hanya utk house,,, tapi dah menjadi trend kat office2 ... esp. kalau majoriti dlm co. tu melayu ...

1. Jamuan Raya ADE (department)

2 minggu sudah, Department aku pun buat Jamuan raya .. aku ni yg tak selalu balik ofis.. ini la peluang nak beramah mesra ngan kawan2 satu dept ... mostly dorang tak kenal aku .. aku umpama freshy gitu though aku dah kat sini for almost a year .. lagi pun aku pendiam.. so logic lah dorang x berapa kenal aku ...  :-)

yg mana qualiti pic kureng…

Semangat Syawal masih berGEGAR :-)

Image
OK Jom sambung citer raya lagi, nak?:p 
Kali ni, aku nk share pasal sessi bergather dengan geng2 rebanamaya. Hmmmm … dulu, pernah satu ketika dulu, aku sangat teruja nak update citer pasal gath geng reban. Tau kenapa? Sebab masa tu, almost semua orang dalam geng reban tu, ada blog..dan almost semuanya blogger tegar. Jadik, masing2 berlumba2 nak update kisah gath. Siap leh kutuk (eh kutuk2 sayang) lagi sapa yg terlambat update tu … paling tak bleh blah, paling sakit ialah bila bapak ketua reban mula kasik sindiran pedas dalam entry2 dia .. haihhh.. kenangannn..
Now.. semua blogger2 tegar tu dah tak berapa nak tegar. Yg ada pun Cuma yg hangat2 suam2 kuku mcm aku ni ha .. yg update ikut mood. Jadi, banyak sebenarnyer gath events utk rebanamaya yg aku still join sbb keriuhan mmg menten, tapi dah tak update dlm blog, sbb nya aku hilang semangat gitu. Tapi kali ni, aku kuatkan semangat lah jugak :)
sebab pertama, sbb aku jeles lah dgn Sol geng GLC aku tu, yg update raya dia kemain laju lag…

Masih tentang Syawal -- lagi? :p

Image
huhu .. bila da nak habis citer raya weiiii! cam nak muntah plak hahaha .. tapi stillll going strongggg hahaha .. tp ni cepat2 jek lah .,.. malas nk write up plak ...






Ok dulu ek.. coming up .. Raya Rebanamaya .. and Raya Office ..

Salam

2 Syawal di Batu Pahat -- entry raya lagi???

Image
tumpang lalu.. nak jugak sambung story raya .. ekekeke .. mood masih ada uols.. ala, kat ofis pun still mood raya kan? open house le, open office le, open dept le, open level pun ado! opis aku la tuh, nak wat camtu ... in one day, all levels kena prepare signature dishes, pastu kunjung mengunjung floor lain gak ... hari raya kekdahnyer :-)

tapi aku bukan nak story pasal tu.. wakaka.. lom lagiiii;;; itu event nyer pon lom ado lagik hadek2 ..next week katanyer...

yg aku nak kabo kan di sini ofkos, sambungan raya wakakka... masih di raya ke-2 la kita .. kan aku baru habis update raya pertama kan? (adeh nk update by day ke? perrghh)  ni aku sambung sket jek .. lepas raya pertama, tak banyak pics so malas nk apdet lah..

Raya ke dua, aku cuma lepak kat rumah mak je pagi tuh ... melayan tetamu .. pagi2 tu abang aku dah goreng mi special baeekkkk punyer .. so semua guests dpt ler dihidangkan dengan mi goreng pagi tu ... by kul 11, mi goreng pon dah habes, tamu yg sampai lewat sket, kuih raya…

1 Syawal di Batu Pahat :-)

Image
*Peringatan: entry ini panjang. aku terbawa2 ketika menulis. Bear with me.
---

Wah! Syok sungguh aku nengok kawan2 yg dah update citer pasal raya dorang! Paling syok tgk pic2 raya tuh .. syok kan? Tgk pic orang pun aku leh feeling2 syahdu, apatah lagi tgk pic sendiri kan? maka aku pun teruja nk share citer raya aku ...


This year raya kat Batu Pahat.. hmmm mmg tak dapat disangkal lah ke’best’an nyer tuh. Aku pernah buat entry ‘AKU SUKA RAYA KAT BATU PAHAT’ untuk Aidilfitri tahun 2009. So, tahun ni.. sebenarnya aku boleh copy the same entry lah.. ekekekek.. sama jek Cuma kena tukar pic aje lah.. kasik lebih latest, yg mana anak2 cousins semua dah semakin beso.. ada yg aku dah tak cam .. sampaikan ada yg aku terkasik duit raya tapi ekceli dorang tu dah kerja hahaha, tapi tak apa .. utk yg masih bersekolah, aku kasik as sedekah, utk yg dh bekerja, anggap lah itu hadiah hari raya :-)

Pagi raya kali ni aku agak organized lah. Biasanya aku la paling x ready bila abang aku kata time’s up! Mas…