Posts

Showing posts from September, 2007

Detik Doa Dipanjatkan

...

Aku panjatkan kesyukuran yg tak terhingga ke atas segala rezeki yang Allah limpahkan ke atas kami sekeluarga ... Selepas berita gembira kerana mendapat peluang menimang cahayamata kedua, sekali lagi, pintu rezeki kami terbuka, suami pula mendapat pekerjaan baru. Alhamdulillah ...


Cuma, tentang pekerjaan baru suami aku tu, apa yang membuatkan kehidupan kali berubah sedikit, adalah kerana dengan menerima tawaran bekerja, secara automatik kami tidak berpeluang menjalani kehidupan berumahtangga seperti kebanyakan pasangan lain.


Agaknya, dek kerana terlalu memikirkan perkara itu, ramadan kali ini, aku buka lembarannya dengan catatan tidak menarik, aku telah melanggar sebuah lori ketika mahu ke tempat kerja. Oh, mungkin bukan kerana terlalu berfikir ke arah itu sahaja, tetapi mungkin lebih kepada 'bermimpi' ke arah perkara2 yang akan terjadi berhubung dengan perkara itu.


Lydia, yang keakraban dengan ayahanda tidak dapat disangkal, tanpa putus2 berdoa agar ayahanda tercinta mendapat …

Servis low class

Aku geram dengan Telekom ni ... sejak aku masukkan line telefon 2 bulan lepas, dah 3 kali cable kena curi, bila kena curi, sampai 2 minggu line tak ada .. and then dorang letak balik cable baru, line ok seminggu, kena curi lagi, tak der line lagi 2 minggu ... mcm tu je lah ... aku tak marah kat pencuri sbb dorang dah mmg kerja mencuri and tak makan ajar punya kan .. kalau makan ajar, tak der la dorang jadi pencuri kot ... yang aku geram ni, telekom ler... dah tau kawasan aku tuh ramai pencuri, buat ler something to improve the security .... invest sekali, utk long term ... urghh ... daripada dok berkali2 pasang cable baru, better la tanam aje cable tu kat bawah tanah ke, sekali invest je ... pelik betul!



Aku geram dengan orang strimix ni ... ok mmg ler aku dah aggree nak signup utk strimix line kat rumah once telefon ada ... so sbb tu terus je dapat line telefon, padahal before nih dah berjanggut aku apply tak pernahnya dilayan ... tapi bila aku kata nak signup strimix, laju je plak da…

Imbas Kembali

Sekitar 20 tahun yang lalu ...

Di dalam sebuah sekolah rendah ...

Masa tu aku memang ler hampeh sangat dalam bahasa inggeris, sekarang ni, hampeh le gak tapi dulu mmg consider tak paham sepatah haram apa pun bahasa omputeh nih ... sekadar tau I Love U je la kot .. ekekeke ..

Then, masuk sekolah rendah darjah 1 hingga 3, cikgu tu mengajar bahasa inggeris ngan menggunakan bahasa melayu, boleh? kitorang layannn jer la kan .. aku pun lupa apa ntah syllabus masa tu .. tapi yang aku ingat, masa darjah satu, aku suka sangat masuk kelas bahasa inggeris sbb cikgu tu suka bercerita ... apa2 cerita pun aku suka, even though pasal ayam je pun ... tapi, dia citer in BM rasanya ...

So, bila darjah 4, kelas kitorang dapat cikgu bahasa inggeris baru, namanya cikgu Rosnah ... cantik orangnya .. macam baru lepas grad je la kot, ... so, kitorang as usual la ingatkan dalam kelas walaupun subject bahasa inggeris, sure arahan cikgu akan bagi dalam bahasa melayu ... tapi, dengan cikgu Rosnah ni, meleset tekaan …

My Weekend's summary

Masa Merdeka Day tu, aku tak de la plan ke mana-mana, biasanya lepak je depan TV tgk parade,so aku assume sama le kot ... dengan aku patutnya kerja weekend tu nak settlekan report development le niatnyer .. tapi bcoz of few dependencies, tak dpt nak start the development, so cuti ler weekend ngan merdeka day tu. Nak mengemas rumah pun rasa x de mood je, well yg nimmg manjang x de mood wakakaka! .. so aku saja2 le suggest kat husband, ok tak kalau ke Shah Alam tgk parade kat situ. Mcm biasa, Lydia le umpannya .. :-) aku tanya dia, nak tak tgk 'marching' .. so dia tanya kat bapak dia, "bapak, jom la kita pergi mancing" ...bapakdia pelik, ada ke nak mancing tetiba .. sabo jek la Lydia ...


Dalam kul 8.30 tu kuar ler ke Shah Alam .. parking kat sebelan Af*inBa*k area2 HotelGelombang Biru tu .. aku mmg suker Shah Alam tatau la kenapa..aku rasa Shah Alam especiallyarea tasik, muzeum, library ...mcm cool n peace je kat situ ...so pagi tu mmg meriah ..masa aku sampai parade da…