Posts

Showing posts from February, 2009

anak-anak gunting rambut

Image
Last weekend aku bawak anak2 gi APT, apa lagi potong rambut ler .. dua2 rambut dah cecah ke mata. ishh ... Lydia tu kalau baca buku bila tujnduk dah tak nampak muka .. aku plak yg rimas nengoknyer ... tu yg potong pendek habis huhuuh dah mcm boy pun iye gak tapi x per la asalkan lapang kepala ...


Idlan lak aku suh potong mata no.3 ... terus nampak pipi jelas kelihatan ... senang nak mandikan ...


Actually ngan bapak sekali gunting rambut tp idak le plak nak letak kat sini wakakka ...

solok lada lagi

Image
meh tgk pic solok lada aku huhuhu ... aku tak kukus tapi rebus ngan santan biasa ar resepi tgk kat myresepi.com .. rasanye ok ler not bad gak lidah aku ler kan ..

Aku buat Solok Lada

Haari ni Husband aku kerja .. menjadikkan aku malas nak masak ...so lunch tadi aku cuma masak sup ayam serba ringkas ... rebus saja semuanya dgn sup bunjut .. malas nak letak benda2 lain dan tumis2 darat segala ... letak carrot letak kentang ..dah siap .. makan satu pinggan share dengan Lydia ngan Idlan. sambil suap the kids, suap diri sendiri gak ...


pastu bila petang2 sket .. baru tengok kat peti ais, rupanya aku ada beli cili beso versi australia tuh.. yg kaler dia hijau muda and panjang2 tuh .. masa aku nmpk tu kat Cameron, tergedik2 aku suka dan terus beli dgn cita2 besar nak buat solok lada.


Aku ni, nama je orang johor, tapi aku suka food kelantan. actually, aku suka food dari semua tmpt rasanya wakakakka tgk badan le kannnn ... reason kenapa aku beli nasik kerabu kat pasar malam ialah sbb nak mkn solok lada .. lazatlah! tapi kat kapar ni solok lada nya guna lada hijau biasa tuh .. kureng la sket aku rasa .. tak le sesedap solok lada kat restoran Ayam Percik Yati kat KB tuh .. hu…

sesi bertemu

I received text from Dit early this week telling me he's inviting Joe tagger's geng reban ayam to a mini gath kat our usual hangout spot, mana lagi kalau bukan ayam golek. Aku reply kata OK jek but i thought it wasnt serious until Alangz called yesterday to confirm.


Eager je aku jawab kat Alangz .. "i'm comingi'm coming" gitu ... mcm seswatuh gitu kan wakakka .. tapi it because i looked forward to any event yg leh jumpa member2 reban. Aku dah le mmg takleh acces langsung tag joe .. dah mmg ala2 terputus hubungan gitu .. jenguk2 waktu malam pun takder sapa ... sbb tuh aku more than happy to attend the gath and meet them all!!


as usual, aku lewat. kuar drp opis pun dah kul 7++. jalan jem mcmbiasak le kan ... kul 7.45 gitu baru sampai. Mot of them dah ada and dah habis makan. aku order tomyam sajork malas nk mkn ayam golek lagipun nanti 7th mar nak mkn situ lagi katanya...


lepas aku sampai, rupanya Afza, Tn Alang, Coco pon baru datang .. best best! Kong pun lepak l…

beberapa ...

A lot of things i wanted to write but i hv so little time to do that. Insya Allah aku update la jugak ..

- aku still tak isi borang DPLI. Kali ni mcm teragak2 .. hmm dont know why. Hilang konfiden kah? tak de semangat kah? i dont know the answer ... maybe because one of the syarat tu ialah aku nka kena hantar segala2 dokumen yg disahkan. I hv no issue with that but when it comes to surat beranak ibu tuh yg payah sikit. Mak aku mana ada surat beranak. And aku malas la plak nak call MOHE to ask if it can be replaced with IC .. or do i need to bring my mother to angkat sumpah bagai .. hmmmm ... leceh la mikir procedure2 gitu esp. melibatkan nak kena cuti .... tengok lah next week aku balik kampung kalau aku rajin aku amik cuti senin and ajak mak aku gi pej. tanah ... mmg aku nak kena gi pejabat tanah pun coz aku sorang jek lom sign pindah milik tanah arwah bapak aku. Mak aku dah bising dah .. baisa lah dia kata dia dah tua so better cepat2 tukar nama before too late... hmmmm ... Masa arwa…

about dpli

I was so happy to know that DPLI is again open for application for July 2009 intake. Called hubby yg masa tu tgh demam and asked his help to buy me the pin from BSN. rm20.60. Little did I know dear hubby bought the pin using his IC. Actually IC tu must be applicant's IC... So when I tried to go to the online borang using the pin, it said my record is not available.


hmmm ...


The next day with help of Fina and Hanis, i bought another pin with my IC no. I was happy to know this time at last subjects on computer/programming is available. at least something related to my degree. unlike last year which I end up applying Biologi and Senirekacipta and got rejected...


Half way isi borang, i noticed that computer programming subject is open only at UPSI.. frust menonggeng la aku ni!


U ols, should I just try for other subjects??? UiTM offers Perdagangan, pend. Islam, pend. jasmani ...

or shuld I try subject Al-Quran KAA???

or sivik dan kemasyarakatan?

or shld I forget about it?


hmmmmmm ....

Kisah Itu Tidak Berakhir Di situ - 13

12 Feb 10 years ago ...


.. malam tu, Eva came for a visit so kiterang dinner at my favorite spot .. mana lagi kalau bukan kat Junction tepi sungai sebelah ESSO tu sajork huhuuh .. student maa .. mana ada tmpt fancy2 ...


Bersama-sama kami makan ialah 'dia' ... dia yg sering makan malam dengan aku sejak aku menjejakkan kaki ke "UiTM dihatiku" ... malam ni, aku ajak la 'dia' sekali coz Eva pun dulu classmate 'dia' gak ... Kitorang bertiga classmate masa form 4. Bila form 5, Eva dengan dia masih classmate tapi aku dah terpinggir sbb .. oh takpe la tak kosser nk citer pasal aku yg tak berapa nak pandai so tak dpt nk gi kelas best... ops!


Aku ajak 'dia' makan sekali sebab malam tu 'dia' nak gi Hiking kat gunung Nuang dgn budak2 HAC yg lain ... kiranya 2 malam le dia tak ada kat hostel tu kang ... 2 malam le gak kang aku dinner dalam bilik kat tgkt 3 blok 7 tu jek.


Eva sememangnya dah tahu, antara aku dgn 'dia' ada sesuatu yang belum sele…

hari ini idlan setahun

Image
dia demam since balik dari Cameron last weekend. this is the 1st time he got serious high fever, flu and cough. Please pray he will get well soon.


happy birthday, idlansyah.


-idlan lebih manja dengan aku unlike Lydia yg sangat le obvious anak bapak.
-idlan nmpk mcm lebih pendiam
-pembesaran idlan nampak mcm ikut je step .. senang nak monitor and nak keep track ... semua peringkat dia ada .. dan lebih cepat ... unlike Lydia yg banyak skip2 ... and agak lambat ..except part cakap le Lydia advance.



baru dua anak .. dah nampak personaliti lain2 kan ... kecik2 ok la lagi leh handle .. besar nanti mcm mana lah agaknyer .. harapan dan doa aku, anak2 membesar dengan jati diri yg kuat di mana dan apa jua mereka lakukan.



kerana, kasih sayang aku sama tiada walauu sekelumit beza. kedua2 anak ini adalah rezeki yg aku nantikan ...

i made cupcakes just now for idlan's birthday ... punyer la tak ada bahan yg complete .. mana yg ada jek .. kaler pon lagi2 hijau kuning merah .. next time la aku upload p…

kopitiam talk

We were having our early dinner at one of the Kopitiam in tesco when I told dear hubby about my interest in blogging that lately seems to fade.


He said that is because I lead to a boring life.


I was upset to hear that from him. I was wondering if he is indirectly telling me that I am boring him. I was also afraid that he might thinks that I think that he is boring me. Ha, belit tak? And then while feeding Lydia with his Roti Arab Sardin, he continued,


"Dah kan ke awak yang kata, sejak pindah kerja baru, awak punye fokus masa office hour betul2 kat kerja ... so, knowing you .. abg tau lah awak sure boring coz tak leh nk berhu-ha hu-ha sangat except for during your short lunch hour tu ... So maybe sbb tu idea menulis dah tersekat kot ... "

Oh. He knows me well. Very very well.


I smiled at him. and I told him,"OK, saya nak blog pasal ni." and we laughed. At least now I have something to blog.