Posts

Showing posts from January, 2010

idlan almost 2 years old

Diam tak diam, Idlan dah hampir 2 tahun umurnya .. 11 feb depan genap le dia 2 tahun .. Lumrah anak lelaki lah, of course lebih sikit kerenahnyer dibandingkan ngan kakak dia ... hmmm sure korang pernah dengar pasal 2nd child syndrom?? sindrom anak ke dua .. hmm korang percaya ke pasal ni? aku lom pernah betul2 ambik kisah pasal benda ni .. so far lom lagi aku browse pun pasal topic ni kat net .. so i really dont know kajian ni bila, kat mana, sapa conduct, apa result .. semua aku tatau in details .. aku just tau yang anak ke-dua ni special in terms of dorang ni biasanya ada sket kesukaran nak ditangani ...


terus terang aku rasa .. tak kira lah anak ke berapa pun, aku percaya, semua orang membesar dengan karakter yang tersendiri, tanpa mengira dia anak ke berapa .. ok, 2 tahun is too early to judge my son idlan .. honestly i think dia belum pun ada his own character yg obvious. Well of course he is different from his sister .. tapi, of kos lah kan?? he is a boy, he is younger and he …

Sekadarnya

Apa sangat lah nak di update dalam nih .. rutin harian serupa je setiap hari .. pagi kerja sampai lewat petang selalunya membawa ke malam, sampai rumah melayan anak2 .. catch up sket dgn dunia luar melalui TV dan internet .. dan lena diulit intan ... namun kesyukuran tetap kupanjatkan kepada Yang Esa .. masih dapat menghela nafas dan melalui rutin2 itu .. kerana dengan adanya rutin2 itu aku dapat bersama dengan mereka yang tersayang ... Alhamdulillah ...


:-)


Salam

lydia 6 tahun - 2

Image
Just to share few pics of them ... kejap jer masa berlalu, dah besar anak2 aku ...



uniform ni too big for lydia kot ... perlu tak i ols alter guna mesin jahit baru? errkkk! huhuhu!

Lydia 6 tahun

hmmmm now meh la citer pasal Lydia ..
this year dia dah 6 tahun .. dia sangat excited dia dah 6 tahun. sejak awal cuti sekolah hari tu..everyday dia kata nak gi sekolah agama tapi aku ignore je sbb definitely aku akan hantar dia to the same nursery she has been going since she was 3. kat nursery tuh ada tadika sekali so senang je la utk aku kan ...
tapi salu sgt dia mintak aku tukarkan sekolah dia .. dia kata nak kawan baru and all .. pelik aku so hubby called kak tina, owner nursery dia tu .. then i came to know the real situation .. According to Kak Tina, Lydia nih smart girl .. and masa dia 4 tahun dia dah join kelas 5 tahun utk cahayaku so masa dia 5 tahun, dia plak mendahului dah habis syllabus daripada budak 6 tahun dalam kelas 6 tahun .. so this year, actually dah tak ada lagi syllabus cahayaku utk dia ..kalau dia kat dalam kelas 6 tahun lagi, will be a waste of time utk budak yg cerdik mcm tu (well..aku bukan le nak kata anak aku cerdik .. i believe budak2 sekarang mmg cerdik …

Siapa sangka, kan????

Image
Macam yang aku dah bgtau, few weekends ago aku ada join kelas menjahit baju kurung perempuan. Shara le tetiba iklankan kelas tuh ... and aku, takder la minat giler giler kat aktiviti menjahit ni .. selama aku hidup, tak pernah teringin pun nak mencuba jahit guna mesin jahit mak kat kampung tu .. malas giler bila aku tgk nak kena setting2 bagai.. eiii better la aku tempah je baju2 semua .. puas le mak aku ajar menjahit itu dan ini .. yang paling aku takleh nak masuk dalam kepala is masa nak cantum2 jadik baju huhuhu! failed!biasanya lps mak aku dah cantum, baru ler aku punyer part nak sembat and tulang belut .. itupun, setiap kali nak menjahit setiap kali tu le tanya huhuhu! takder inisatif langsung nak kasik lekat dalam kepala!

well ... manusia kan berubah .. siapa sangka kan? tetiba, lepas dah ada anak .. and anak nak masuk 3, terasa naluri menjahit tu datang plak dalam sanubari aku cewah! lebih lagik bila aku rasa sangat kerugian masa nak raya hari tu, aku tempah langsir yang simple …

01-01-10

This is the entry to start 2010!


Fara@BK4Kinrara