Tuesday, 30 June 2009

Layan Tag lagi jom!

Hi ols,

Memula, aku nak buat entry yg ditagged by Soul. Soul je yg rajin tagged aku ekekeke ... tengkiu Sol!

here it goes ..

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini :
1. Dah le dia creative, kakak dia creative, tup2 kawen plak ngan mamat creative .. aku tak dpt imagine sure rumah dorang nanti byk idea2 creative .. cayok!

2. Soft spoken gitu ... eh aku rasa Sol nih inesen lah .. aku paling suker kalau dia gelak, mmg dia gelak sungguh2 ekekeke ... cayok!

3. Dia geng aku jogging kat klcc park. 3 kali je kot jogging eh Sol? huahuahuaaaa!!! tapi lepas aku dah kuar pernec rasanya dia maintain jogging, kan Sol? Cayok!

4. Suka bawak beg beso2 huhuhu! tapi at the same time suka plak ngan benda2 comel2 kecik2 ... hohoho! cayok!

5. Seronok giler member ngan SOl neh. Esp. part kuar watak cik bedah dia wakakakak!!! itulah dia Soulie .. gadis yg tampak inesen, tapi layannnnn!!!!! cayok!

6. Eh aku ada point nak tambah. Sol nih beruntung sangat .. sebab dia kawan ngan aku ... hiks!


Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award yg seterusnya :


1. Sekarang aku senang baran. hormon tak stabil.
2. Sebab utama aku rasa tak best ngan tmpt kerja sekarang ialah sbb takleh nak tgk facebook dan blogs
3. Last basuh kereta ialah last week, Thursday .. itupun lepas beberapa bulan ..
4. dalam membuat entry nih, saya dah bunuh 4 ekor nyamuk. adoi!
5. Midsommer Murder adalah TV programme kegemaran saya .. sebab view kampung inggeriss yg cantik walaupun pelakon takder yg cantik ..
6. Suka dgr celoteh phat fabes, ben & Nadia dalam pagi show flydotfm
7. Aku rindu giler nak makan naan cheese, tak pon tosai susu ...
8. Aku prefer ayam goreng Pedas McD compared to all ayam goreng dari restoren segera lain ..
9. kelemahan aku ialah berkomunikasi dalam topik yg berbentuk ilmiah dan pengetahuan, lebih2 lagi kalau in english.. memang jadik pendiam la aku ... hmmmmphh
10. Aku amik masa lebih sejam nak siapkan tag nih!!! waduhhh!!! paling lama part 10 pasal diri aku .. most of the time aku blank!!! siapakah akuuuu ??? fuhhh .. habis pon!

Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnye dan describe tentang mereka :

1. Mauze, dia ni kan .. kalau korang rasa korang tak berapa nak lawak, tapi nak ada org gelak, ha .. citer la something kat dia nih .. harus dia gelak mcm ko wat lawak antarabangsa ... ekekek! pis mauze!

2. Delinn, org yg tak layan tag-tag nih .. aku rindulah lama giler tak lepak ngan dia neh .. dia dtg sini pon aku bz sokmo

3. Mus, jarang update blog nih .. nak kena nih!

4. Ellyn, ni pun sama .. blog dah bukak balik .. maintain update okeh!

5. Yam sikiah ronggeng lah .. workaholic nih .. muda2 dah jadik PM .. salute lah! ingat Kiah, jadiklah PM yg berdedikasi, tapi at the same time layannnnn ... wakkaka aku pon confuse caner nk wat camtuh .. kagum aku korang2 yg jadik boss neg .. aku selamanyer le kot tak leh jadik boss .. ahakss! cayok Yam!

Friday, 26 June 2009

citer apsal kerja lah!

Adoi aku busy banget u ols lately. Ngan UAT for Philipines, Thai, mesia, AE, EA .. ngan production bugs and changes lagi, ngan new module lagik .. semua pong effect kat reports aku .. hampas sekali bila semua mintak country spec report .. semua main ckp urgent jek .. rasa tk mennag tangan adoii! masa nih le TL aku tuh amik cuti kawen! uwa mek terseksa u ols! oh tp looking from positive side, its good. yeah ..kasik positive energy sket dalam minda aku .. supaya leh fokus dan ikhlas mencarik rezeki ... but all these made me closer to the team .. ala2 tak kenal maka tak chenta kan.. bila dah kenal, aku rasa mcm nyesal plak tak masuk SRJK (T) dulu keekek! takpun amik bahsa hindi ke kan .. haruslah soronot takder jurang femisah antara kami ... ooopss ... apa yang penting?? kerja sama... ekekeke!


Last week, masa aku tgh fenin2 pahamkan business (ye, aku slow sket bab2 open trade banking nih walaupun all this while I involve with banking/financial projects ... but this one seems like am really into it .. so tuh yg ala2 sungguh gitu nak comprehend everything .. hampas .. nak pahamkan antara finance level txn ngan doc level txn loan pon nganga2 gitu .. lom masuk lg nk detail into terms .. offering lah, settlement lah, request for finance lah, short payment lah, payment appropriation lahh, anchor lah, spoke lah, buyer-supplier lah bla bla bla .. kosser noks! ) - last week masa aku tgh sambil dok buat script, sambil dok melebihpahamkan table relationship ngan business logic sumer .. opismate aku call suh gi kat cube dia ... coz ada new report req. from malaysia yg dah dibuat tp lom masuk dalam UAT envi. kat cube mamat nih ada la sorang chinese tuh aku bajet sure user from stanchart mesia kan ... masa tgh dok ckp2 tuh, chinese tu tanya kat aku, "Do u know me?" and aku ngan jujur noks jawab je tak kenal ... dia senyum jek pastu kata, "I'm Man" oooppsss ... wakakak!! itulah, selama nih dok borak over the phone jek..rupanya dia la one of users from HK. terus aku ala2 excited gitu .. aku siap bajet dia dah tua coz suara dia sgt lah soft dlm phone cakap mcm gaya atuk2 gitu .. rupanya muda lagik wan*yiu*man nih ... seb baik aku tak cakap melayu ngan dia coz aku bajet dia cina mesia .. ekeke! sejak tuh bila dia call aku rs segan la plak .. selama nih aku tak segan sgt coz aku ingat dia dh tua and buta IT wakakakka! ooopss!


apa lagi? tu jek dulu lah .. nak tido .. esok gi kerja lagik ... hmmmm .. I hope tomorrow will be better than today! caiyok Fara!! bring all positive energy only! abaikan kata2 yg leh menyerongkan fokus anda! perghh!

Sunday, 21 June 2009

from oz with luv



Thank you Aunty Delinn! Lydia likes it so much !! :-)
Posted by Picasa

Friday, 19 June 2009

Yey!


Salam semua, jom semua join kegembiraan dgn aku... Yet to see doator to get cnfrmtion but cant wait to share the great news..

Wednesday, 17 June 2009

Kenangan Mengusik Jiwa ::di situ

Dia neh tetiba jek wat imbasan kenangan mengusik jiwa laks ... but i love the photo he took as it has become the most memorable spot for me after 32 years.

See http://menarabusuk.blogspot.com/2009/06/pentas.html

Saturday, 6 June 2009

Personality Test

Tagged by Diana and Soulie to take a Personality Test. Thanks u ols! I've taken this few times but still cant give the same answer everytime. I guess ppl changed ... ok, now let's do it .. font in itallic is my comment yach!

The rules are:

1. Open this website : http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx
2. Take the Personality Quiz (it's VERY short and easy, really)
3. Copy Paste the result to your blog.
4. Tag as many friends as you can and link to the friend who tagged you.

Here's the result of my quiz:

Your view on yourself:

You are down-to-earth (it's because of my lack of confidence) and people like you because you are so straightforward (not really true - i dont always straighforward - depends on topics - and ppl like me? oh hahaha!) . You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties (sometimes i do bias - depends).

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You like serious, smart and determined people (i like ppl who can laugh to my jokes even if its stupid joke .. kehkehkeh!).
You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style (so true indeed).
This makes you an attractive person in many people's eyes (anyone can verify this?? i'll buy u icecream doh! hahaha).

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person. (like this)

The seriousness of your love:

Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates. (oopsss ... shld i look this in +ve way or -ve??)

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can. (simply yes)

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life. (now this is soo me! hahaha!)

How do you view success:

You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous. (again this is soo me! need to change though)

What are you most afraid of:

You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear. (yup)

Who is your true self:

You are full of energy (yes) and confidence. (i dont think so)
You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long. (correct!)


Friends, when u receive this tag, it means i want to kknow more about you ... :-)

let me tag in FB lah .. :-) oh, Wakame tadak FB eh> so aku tag hang sini eh ... ekekek!

Tuesday, 2 June 2009

from the bottom of my heart

hi,



Congratulations to Zatil, for her new baby boy (2nd)
Congratulations to Ellyn, for her new baby girl (4th)
Congratulations to Mauze, for expecting her 3rd children
Congratulations to Edwin, for expecting his 2nd children
Congratulations to cousin on hubby's side, Juwita for her wedding


May God bless us all!