Posts

Showing posts from February, 2007

Semua Dalam Satu

Korang pernah tak termenung masa dalam meeting, ataupun mata je tengok kat org yg tengah bercakap, tapi korang tak faham sebiji butir pun apa benda dia membebel ... huhuhu ...
itulah aku now ni ... aku mengupdate from meeting room ni ....

aku bosan sebab dah lama x update blog. boleh? sabau jek la ....banyak event yg aku x update, antaranya trip gi kelantan ngan family in law aku, then gathering sushi kat rumah Budak n Arc, pastu perjumpaan2 kecil anak2 ayam lagi ...

Lepas gath kat Tasek Permaisuri, aku gi kelantan masa raya cina tu. Sabtu pagi2 aku keluar, hujan pulak masa kat NKVE ... air longkang melimpah, tiba2 je husband aku kata, Eh, apa jadi ni? ... the dia dok pulas steering .. aku dah panic .. tetiba kereta laju je ke arah lorong kiri dan terus ke kiri ... dan terus ke kiri ... dah hampir sangat nak langgar divider tepi highway .... sebelum tu ada gak motor2 tgh berteduh kat bawah flyover ... kalau awal sket, sure kena diorang ... pastu aku dah jerit ..kenapa ni bang? aku ingatk…

Kita hanya Merancang ...

Macam2 jadi dua minggu kebelakangan ni. bercampur aduk la senang kata ... happy, confuse, bangga, bosan, sunyi ... tatau nak start dengan yang mana .. semuanya aku nak tulis kalau boleh...


Mula-mula, back to my previous entry tu ... antara entry itu dan entry ini, banyak perkara dah terjadi ...life mmg macam tu kan? kadang2 tu, dalam sebulan, stagnant je takder apa2 yg exciting terjadi ... tapi, kadang2 plak, sehari pun leh jadi macam2 perkara ...


Apa2 la aku membebel .. benda yg nak diceritakan, tak gak tercerita ... OK, actually, yg pasal dilema aku tu, Alhamdulillah..dah berakhir kot rasanya .... aku ni jarang2 dilanda dilema .. itu yang pening tak terkata bila boss aku mintak aku join another project with slightly bigger responsibilities, aku dah fening2 dah ... worse, aku jenis yg tak pandai kata 'taknak' ... so in another word, dalam kekeliruan itu, mungkin aku dah 'ter'accept aje ... little did i know, my decision lead to a very unpleasant feelings ... to me, and …

Dilema

Aku ni tadi cadangnya nak balik awal, sebab nak catch drama 'Dunia Baru, Episode akhir' plak tu ... tapi review session utk doc yg aku tgh prepare tu habis kul 5.15, so lepas tu ... mana nak check email ler pulak, mana nak amend benda2 yg dah ditambah2 .. mana nak catch up blog member2 lagi .. so tengok2, jam dah pukul 6 rupanya .. so aku luangkan lah sikit masa, update sket blog ni ...


Weekend semalam, aku balik kampung Johor ... Alhamdulillah, kampung aku selamat daripada banjir yang teruk melanda Johor tu. Tapi, still bila dengar kakak aku cerita pasal bencana tu, aku jadi seram sendiri ... dan dan tu rasa macam nak bertaubat sesungguh ... kakak aku ni, one of the sukarelawan yang menolong mangsa2 banjir kat area Kluang dan Kota Tinggi ..so memang syahdu betul dengar dia bercerita ... yang paling dasyat tu, banjir kat Johor ni, dah boleh disamakan seperti Tsunami kecil. kakak aku kata, masa gelombang kedua (round ke 2 banjir) tu, memang dasyat betul. Memang lah takde ombak g…