Posts

Showing posts from November, 2009

Dulu dan Sekarang

Wah wahh .. bebudak sekarang kannn .. memang advance ...

Semalam, kakak aku call, tanya pasal PSP .. haruslah demand dari Iman tu lps dapat 5A ..
Tadi kakak ipar (biras) aku plak called, tanya pasal range harga netbook ... dia kata anwar demand nak netbook utk 5A dia ...

Then aku tgk status FB anak LB and Arc pun demand netbook utk 5A dia...
aku percaya raaaaamai lagi kat luar sana anak2 yg cemerlang tengah senyum2 lebar tunggu hadiah dari parents ... ofkos yg tgh tunggu tiket nak gi disneyland pon ada ... kelllassss nyerr!

:-)

mmg zaman skang trend mcm tu kan?? dan aku terpaksa membayangkan apalah agaknyer trend hadiah masa Lydia amik UPSR tahun 2016 nanti???

...

indah khabar dari rupa

Bercelaru betul otak aku bila nak mula menaip. Terlalu banyak nak dishare, tapi dah mcm kekok nak menulis .. Semua macam wayar2 yang berserabut dalam kepala aku ni ...


kat ofis aku ada 3 org budak baru join team aku.


yang sorang ni, tak de la budak pun sbb dia lebih kurang umur aku la jugak. Anak pun dah 5 tahun sebaya Lydia. Before dia join, aku tgk resume dia bukan main mengancam .. travel sana sini .. pernah kerja kat milan, kat dubai, dan mcm2 lagi ler negara.. experience pun mcm hebat jer ...


1st day dia dtg, aku kena jadik mentor dia .. which aku rs mcm tak sesuai la kan .. who am i if compared to experience yg dia ada kan ... tapi rupanya tak de la hebat mana .. merangkak2 jugak dia .. not that dia tak bagus ... cuma tk de le sebagus yg digambarkan dalam resume tu ... Quite streeful jugak aku at times .. in the first 2 weeks dia join tu .. byk betul kerja aku terpaksa ignored just to guide her. She sits with me all the time ... tapi aku kenalah sabar kan .. mana ada orang terus pa…

perlu risau tak ni?

beberapa weekend yang lepas, masa aku tgh leka peratikan anak2 aku bermain2 ngan cousin2 dorang kat rumah MIL .... aku perasan perbualan dorang,

Lydia, Aishah dan Zulaikha ... budak2 tuh sebaya, and kebetulan masing2 tgh kelek beg .. ntah beg apa2 je pun jadik le utk dorag wat main berangan2 ...

aishah, membawa beg laptop aku,

"oklah, saya nak pegi sekolah naik bas, saya pergi dulu yerr"

kemudian adiknya Zulaikha sambil membawa beg apa apa aku aku perasan plak ..

"Saya pun nak pergi sekolah, tapi saya nak naik van ...."

dan datang Lydia, dengan gaya lenggang lenggok, bawak handbag aku digalas kat bahu, pastu satu lagi paper bag kat tangan


"Saya tak nak lah pegi sekolah, saya nak PERGI SHOPPING ..."


Aku confuse.