Posts

Showing posts from June, 2006

June June June

Image
Just nak update few things ..

June ni rasa panjang pulak ... sebab mcm banyak plak event ... so aku nk recap aje .. ada few yang aku dh informed in my earlier entries ...

Ok, June

First, it was my mother's birthday(not celebrating), then followed by my wedding anniversary (private celebration) , and my birthday came 4 days after that (not celebrating as well)... so, nampak tak? kalau every celebration tuh ada kek, mmg muka aku aje kat kedai kek. Nasib baik kat Kapar belum ada Secret Recepi .. kalau tak .. harussss ...

Ok, tak habis kat situ .. on fathers Day (which i forget to didnt celebrate)..aku actually dah menjemput kawan2 boarding school dulu, datang berheboh2 kat rumah aku .. little did i know it was fathers' day. Memang enjoy habis!


Then, Rezeki aku pulak, merasa masakan orang lain ... Mauze, officemate aku ajak pulak makan2 kat rumah baru dia nun kat Puncak Jalil ... Adoiiii laa ... letih carik rumah! Tapi berbaloi lah sebab makan best! rumah pun cun! Terima kasih daun kel…

Sikit pun jadi la kan?

Wahhh!!! bukan main lagi kan aku ni?? Demam bola sangat ke sampaikan tak larat nak update blog?? hahaha!!

Tak de lah ...

Aku kena attend training, tu yang manjang takde time nak update blog. Ini pun sebab Friday, lama sikit break, boleh lah aku tulis sikit2 ... biasanya petang2 lepas habis class, before balik, baru aku jenguk2 dan baca blog2 yang biasa aku gi, tapi baca jek, tak sempat pun nak komen apa2 ... mana nk sempat, dalm 15 mins, nak kejarkan nk baca email opis, nak baca email personal, nak baca blog, nak baca blog lagi, nak baca blog lagi ... hahaha!

Training tu, on Business Object Enterprise and Crystal reports. Geram jugak aku, training kat tmpt client, so dorang ada id acess to internet, aku plak takder...terpaksa la aku concentrate kat instructor tu aje .. kalau bosan2 sangat, aku main minesweeper ..tapi most of the time, aku memang focus to class lah ... rugi kalau x focus rasanya .. sebab aku mmg dah guna pun BO, cuma b4 nih aku guna BO desktop Intelligent jer.. tak masuk …

Dah demam?

lWorld Cup dah mai lagi dah!! .... ohoho ... taaakkk .. i'm not into football that much pun .err.. actually not at all pun betul.. kalau orang tanya what's my favorite team, of courselah its Brasil! reason? no reason! seriously no reason, maybe sebab last 4 yrs brasil won .. so, jangan tanya lebih2 okay pasal team favorite aku ni .. aku tak tau pun history pasal brazil ni, entah iye ntah tak brazil nih so far dah menang 5 kali dalam WC.. kalau org tipu pun aku tak tau hehehe .. i didnt even know that kaka is the team's captain! hahaha (and i hope i spelled his name correctly!)

Actually aku nih suka kalau time world cup season ni. Dulu, aku tak ingat ler which year punya WC, tapi aku kecik lagi time tu .. abang2 aku pun masih kat U lagik .. and ada sekali tuh, time WC tuh dorang cuti semester .. so apa lagi, memang meriah rumah aku ngan member2 sekampung abang2 aku dtg tgk games pagi2 buta .. aku suka sbb ntah, aku suka plak .. macam best aje, tengok member2 abang2 aku hense…

Thank You notes

Terima kasih aku ucapkan kepada semua yang me'wish' aku .. :D seronok betul aku bila dapat sms bertalu2 wish aku .. ala, bila lagi la nk dapat sms bertalu2 kan .. kalau tak time nak raya, time nih je la kan .. dulu, masa zaman aku bercintun2, sms nih lom glemer sgt .. so idak ler aku ada istilah cinta sms hehehe ...

Ramai gak tanya aku, dapat apa besday .. and aku dengan senang hati jek, kata tak de apa2 hadiah... itu kalau hadiah itu berupa hartabenda, mmg tak de lah, and kalau hadiah itu berupa hartabenda yg aku dapat pada hari itu, memang tak de lah ... aku andaikan hadiah2 aku dah dapat terdahulu dah ... byk per aku dapat apa yg aku nak, cuma bukan di hari jadi ... so no hal lah pada aku ..

cuma hari jadi nih aku bersyukur sebab aku ada sebuah keluarga (yang bahagia) .. walaupun belum 100% lengkap, tapi aku dah kira lengkap lah tu ... :-) and aku harap, aku dipanjangkan umur lah untuk melengkapkan kehidupan sepertimana yang aku idamkan ... So, doa2 korang yang wish aku, itul…

Semalam Yang Hangat

Dah lama betul tak round2 KLCC. Nama je office aku nih kat area2 sini, tapi tak dernya aku nak ke situ unless ada betul2 penting. And kebetulan pulak, semalam kan ke anniversary aku .. apalah salahnya kalau aku belanja diri sendiri kan? - ops, jgn plak korang kata aku merajuk ke apa sampai nak belanja diri sendiri .. saja la kan? aku plan cuti2 ngan hubby and Lydia weekend ni sebenarnya, nak gi cameron, sejuk sket, best! hahaha ..

tapi, tapi, tapi dan tapi .... kita hanya merancang, tuhan yang menentukan .. sememangnya aku tak boleh sangkal kata-kata tu .. Actually, 11th nanti, besday aku (hint ni ... hint tapi direct, boleh? Advance direct hint lagi .. peace!) So kitorang dah plan, anniversary takyah lah cuti2 segala, cool aje lah .. elehhh nk celebrate gempak2 pun tak guna kalau dalam hati tak de chinta kan? .. so, aku nih celebrate yang sedang-sedang saja ..tapi dalam hati ada chinta beb... chintaku sedalam lautan yang paling dalam (jgn tanya aku laut mana, aku taktau) peh! kencang …

Ever After

Image
We had dinner last nite. Only two of us, for the wonderful 3 years as husband and wife ...

Its Our Anniversary today!

Kisah Anne Turun KL

Image
Mentang-mentang hubby bagi green light nak bergebang dengan geng2 tag, aku borak soksek soksek dah sampai kul 11.00 kat Bora tuh. Mana tak, baru soksek sikit, layannnn live band plak ..lagu plak memang almost semua lagu favorite yang keluar ..so have to stop chatting, layann nyanyi sekali ... nasib baik la kira mcm girls nite out gitu .. and nasib baik bukan aku jek bini orang okayy .. anne dengan arc pun ada, anne bawak harith yang comel ittew ..yang begitu comel masa menangis sampai keluar air mata sebab..nak bayar!, boleh?? awal2 lom order food dah nak bayar sampai nangis2 ..lepas dah bayar sepotong cheese cake (yang sangat sedap) .. baru dia ok .. fuhh lega je aku tengok Anne bila harith dah ok tak nangis-nangis .. barulah mama dia bersoksek2 sambil dok perati Harith yang dah mula dengan pelbagai aksi.

Aku sebenarnya suka makan tomyam kalau kat Bora tu, tapi last nite tak plak mengorder tomyam sebab ala2 nak makan sizzling plak. Lepas tu sampai rumah, nyesal plak .. sabar jer la ak…