Wednesday, 28 June 2006

June June June

Just nak update few things ..

June ni rasa panjang pulak ... sebab mcm banyak plak event ... so aku nk recap aje .. ada few yang aku dh informed in my earlier entries ...

Ok, June

First, it was my mother's birthday(not celebrating), then followed by my wedding anniversary (private celebration) , and my birthday came 4 days after that (not celebrating as well)... so, nampak tak? kalau every celebration tuh ada kek, mmg muka aku aje kat kedai kek. Nasib baik kat Kapar belum ada Secret Recepi .. kalau tak .. harussss ...

Ok, tak habis kat situ .. on fathers Day (which i forget to didnt celebrate)..aku actually dah menjemput kawan2 boarding school dulu, datang berheboh2 kat rumah aku .. little did i know it was fathers' day. Memang enjoy habis!


Then, Rezeki aku pulak, merasa masakan orang lain ... Mauze, officemate aku ajak pulak makan2 kat rumah baru dia nun kat Puncak Jalil ... Adoiiii laa ... letih carik rumah! Tapi berbaloi lah sebab makan best! rumah pun cun! Terima kasih daun keladi ler Mauze ... Dengar kata, ko nak buat ni as monthly event, tul ke? hahahaha .. peace!


And Tak habis lagi ... Ahadnyer, jemput plak MIL kat KLIA, balik umrah ...


So, itulah dia .. June yang full ... week ni plak, nk balik Johore, tapi before that nak gather ngan kawan2 kolej dulu, nak celebrate birthday semua orang .. ALL in ONE .... kat Bora Ombak ...

Itu aje lah .. tak der time nk tulis details lah ...

so, sebagai bonus, ini gambo dragon fruit kat pokok kat umah MIL .. sedappppp!!!


Friday, 23 June 2006

Sikit pun jadi la kan?

Wahhh!!! bukan main lagi kan aku ni?? Demam bola sangat ke sampaikan tak larat nak update blog?? hahaha!!

Tak de lah ...

Aku kena attend training, tu yang manjang takde time nak update blog. Ini pun sebab Friday, lama sikit break, boleh lah aku tulis sikit2 ... biasanya petang2 lepas habis class, before balik, baru aku jenguk2 dan baca blog2 yang biasa aku gi, tapi baca jek, tak sempat pun nak komen apa2 ... mana nk sempat, dalm 15 mins, nak kejarkan nk baca email opis, nak baca email personal, nak baca blog, nak baca blog lagi, nak baca blog lagi ... hahaha!

Training tu, on Business Object Enterprise and Crystal reports. Geram jugak aku, training kat tmpt client, so dorang ada id acess to internet, aku plak takder...terpaksa la aku concentrate kat instructor tu aje .. kalau bosan2 sangat, aku main minesweeper ..tapi most of the time, aku memang focus to class lah ... rugi kalau x focus rasanya .. sebab aku mmg dah guna pun BO, cuma b4 nih aku guna BO desktop Intelligent jer.. tak masuk in depth dalam management console dia .. so tu yang aku rasa berminat nak join class nih ..

Cuma aku kengkadang terintai2 gak budak2 tu dok surfing masa class ... mana lah tau kot2 ada yang klik blog aku ke kan ... hahahahha! hampeh, tak de pun! hehehe ... semua dok tgk site2 bola aje ..

itu ajelah, aci tak?

Wednesday, 14 June 2006

Dah demam?

lWorld Cup dah mai lagi dah!! .... ohoho ... taaakkk .. i'm not into football that much pun .err.. actually not at all pun betul.. kalau orang tanya what's my favorite team, of courselah its Brasil! reason? no reason! seriously no reason, maybe sebab last 4 yrs brasil won .. so, jangan tanya lebih2 okay pasal team favorite aku ni .. aku tak tau pun history pasal brazil ni, entah iye ntah tak brazil nih so far dah menang 5 kali dalam WC.. kalau org tipu pun aku tak tau hehehe .. i didnt even know that kaka is the team's captain! hahaha (and i hope i spelled his name correctly!)

Actually aku nih suka kalau time world cup season ni. Dulu, aku tak ingat ler which year punya WC, tapi aku kecik lagi time tu .. abang2 aku pun masih kat U lagik .. and ada sekali tuh, time WC tuh dorang cuti semester .. so apa lagi, memang meriah rumah aku ngan member2 sekampung abang2 aku dtg tgk games pagi2 buta .. aku suka sbb ntah, aku suka plak .. macam best aje, tengok member2 abang2 aku hensem2 hahahaha boleh???

Tapi, sikit pun aku tak terinfluenced nak tengok bola tu jugak.

So, last nite kan brazil vs croatia, so i told my husband i'd like to watch the games (all games hahahah!!).. dia buat muka pelik hahaha .. aku katalah, iye lah, apa salahnya kan .. aku pun nak jugak ape dekat2 kan diri ngan football, barulah ikut trend! hahaha ... dia kata, okay, jom kita stay sama2 .. so started with Korea vs apa ntah, Toga? Togo? .. at first aku ok jek nak tengok, hahah then rasa boring plak sbb tak nampak pun player handsome? so aku cakap kat hubby, takyah la tgk game awal2 nih, sbb saya nk tengok The OC .. nasib baik hubby no hal so aku layan OC .. lepas OC, barulah switched back to WC .. France vs swiss eh? dorang dah nk main dah .. aku kata, ha...nih ok sket kot ..

tapi, ... lepas dua tiga minit, aku kata ?? aku tengok bola? Huhh .. its sooo not me lah hahaha .. start ler mata aku ala2 nk terpejam .. tapi, aku gagahkan jugak, segan le beb ngan hubby kan? and then i saw some books i bought (myself) for my birthday - and actually claimed to hubby later (ngeh ngeh!) .. tiba-tiba jek mata aku segarrrr bugar!! yes!!! nasib baik ada buku citer tuh semua .. leh la aku baca sementara tunggu brazil ...

alamak, best plak buku ...

at last, yup, we were awake during the match. but no, not for the same reason. He was watching brazil, as planned .. and me? khusyuk baca buku citer .. boleh? haa.. itu barulah aku ...

and this morning, aku ngantuk habis .. org tanya, tgk bola eh? aku ngeh ngeh ngeh aje ler .. :D so i guess, aku x kisahlah kalau aku x fasih cakap2 bola nih .. maybe its true dgn cakap2 bola kita bleh mix around easily .. but i have my own way to put myself into circle of friends .. :-) .. by being myself.


brasil rules!

Tuesday, 13 June 2006

Thank You notes

Terima kasih aku ucapkan kepada semua yang me'wish' aku .. :D seronok betul aku bila dapat sms bertalu2 wish aku .. ala, bila lagi la nk dapat sms bertalu2 kan .. kalau tak time nak raya, time nih je la kan .. dulu, masa zaman aku bercintun2, sms nih lom glemer sgt .. so idak ler aku ada istilah cinta sms hehehe ...

Ramai gak tanya aku, dapat apa besday .. and aku dengan senang hati jek, kata tak de apa2 hadiah... itu kalau hadiah itu berupa hartabenda, mmg tak de lah, and kalau hadiah itu berupa hartabenda yg aku dapat pada hari itu, memang tak de lah ... aku andaikan hadiah2 aku dah dapat terdahulu dah ... byk per aku dapat apa yg aku nak, cuma bukan di hari jadi ... so no hal lah pada aku ..

cuma hari jadi nih aku bersyukur sebab aku ada sebuah keluarga (yang bahagia) .. walaupun belum 100% lengkap, tapi aku dah kira lengkap lah tu ... :-) and aku harap, aku dipanjangkan umur lah untuk melengkapkan kehidupan sepertimana yang aku idamkan ... So, doa2 korang yang wish aku, itulah hadiah paling berharga ye ... doa korang supaya aku panjang umur, murah rezeki, betul2 bermakna tau .. AMIN!!! bukan setiap hari kan ada org2 baik hati nak doakan aku kan? so, untuk itu, aku seronok setiap kali besday aku datang!!!!

Plan nak ke Cameron cancelled sebab MIL gi umrah on the same day. Tapi, mmg ada hikmahnya tak ke Cameron, sebab, Lydia demam .. kalau ke Cameron pun sure tak happy sbb Lydia tak sihat .. kat KLIA pun muntah2, and semalam aku ambil EL sebab Lydia still lemah .. today dia dah ok sikit, tinggal selsema badan dah tak panas ...

Itu saje update dari aku .. sekian ..

Thursday, 8 June 2006

Semalam Yang Hangat

Dah lama betul tak round2 KLCC. Nama je office aku nih kat area2 sini, tapi tak dernya aku nak ke situ unless ada betul2 penting. And kebetulan pulak, semalam kan ke anniversary aku .. apalah salahnya kalau aku belanja diri sendiri kan? - ops, jgn plak korang kata aku merajuk ke apa sampai nak belanja diri sendiri .. saja la kan? aku plan cuti2 ngan hubby and Lydia weekend ni sebenarnya, nak gi cameron, sejuk sket, best! hahaha ..

tapi, tapi, tapi dan tapi .... kita hanya merancang, tuhan yang menentukan .. sememangnya aku tak boleh sangkal kata-kata tu .. Actually, 11th nanti, besday aku (hint ni ... hint tapi direct, boleh? Advance direct hint lagi .. peace!) So kitorang dah plan, anniversary takyah lah cuti2 segala, cool aje lah .. elehhh nk celebrate gempak2 pun tak guna kalau dalam hati tak de chinta kan? .. so, aku nih celebrate yang sedang-sedang saja ..tapi dalam hati ada chinta beb... chintaku sedalam lautan yang paling dalam (jgn tanya aku laut mana, aku taktau) peh! kencang betul bahasa, karatsss gituh ... so, memandangkan birthday aku weekend nya plak (thats why i loveeeee June sooo much!) .. so mmg dh booking nk naik cameron lah .. then last minute, kena kansel plak sbb MIL yang patutnya terbang umrah awal May, kena postponed, to .... this Sunday!!!! adoiiii ... takkan la aku nak sampai hati giler buat dek pegi jek cameron tu kan? tak berhati perut dan tak pandai mengampu langsung lah tu kalau aku buat camtu ... so cancel! celebrate kat KLIA aje lah .. layannnn...

So berbalik ke cerita semalam .... aku gi klcc pun sbb kebetulan, semalam pun birthday member aku, fara jugak nama dia .. kawan masa kat kolej, so disbbkan nama pun sama, birthday pun sama2 June, aku salu panggil dia twin jek (walaupun dr segi rupa paras, haruslah dia cun banyk dr aku, (aku cun sikit, ok la tu kan? cun jugak - wekk!!!). Masa kat kolej dulu, b'day kitorang salu tiup kek share2 .. 2-in-1 gitu partynya .. skang nih pun sama jugak lagi, Tapi, instead of 2-in-1, skang nih all-in-1 kot hahaha .. maklum la semua bz ngan hal masing2 ...

Borak2, makan2 .. and member aku plak br beli kamera, sabar jek la cek mek tuh, terpaksa lah kitorang bergambar2 pose ala2 tourist kat klcc tuh u ols!! kosser noks! siap mintak sorang nyonya snapkan, and masa nk snap tuh dia siap letak camera kat mata as if itu bukan digicam..puaslah kitorang sexplain kat dia plak adoiii ... sakan gelak kitorang u ols!

Then what? tgk jam dah nak kul 2, tapi aku nk gi kinokuniya, igtkan nk beli buku the undomestic goddess dekat situ, tapi bapak mahalnya .. baik aku gi MPH, ada diskaun 20% sampai 18 june nih ... daripada 35 dapatlah 28 .. better lah kan?

Ingatkan nak beli kasut, pun tak jadi .. so last2 balik tangan kosong jea ... selamatttt duit!

Wednesday, 7 June 2006

Ever After




















We had dinner last nite. Only two of us, for the wonderful 3 years as husband and wife ...

Its Our Anniversary today! Posted by Picasa

Monday, 5 June 2006

Kisah Anne Turun KL

Mentang-mentang hubby bagi green light nak bergebang dengan geng2 tag, aku borak soksek soksek dah sampai kul 11.00 kat Bora tuh. Mana tak, baru soksek sikit, layannnn live band plak ..lagu plak memang almost semua lagu favorite yang keluar ..so have to stop chatting, layann nyanyi sekali ... nasib baik la kira mcm girls nite out gitu .. and nasib baik bukan aku jek bini orang okayy .. anne dengan arc pun ada, anne bawak harith yang comel ittew ..yang begitu comel masa menangis sampai keluar air mata sebab..nak bayar!, boleh?? awal2 lom order food dah nak bayar sampai nangis2 ..lepas dah bayar sepotong cheese cake (yang sangat sedap) .. baru dia ok .. fuhh lega je aku tengok Anne bila harith dah ok tak nangis-nangis .. barulah mama dia bersoksek2 sambil dok perati Harith yang dah mula dengan pelbagai aksi.

Aku sebenarnya suka makan tomyam kalau kat Bora tu, tapi last nite tak plak mengorder tomyam sebab ala2 nak makan sizzling plak. Lepas tu sampai rumah, nyesal plak .. sabar jer la aku nih .. cikkak Bilal Limah Zeta Jones tuh plak, alkisahnya same skul ngan Rizman yang makan kat situ gak ngan Kartina wife dia yang cun tuhh .. haruslah kitorang panggil rizman dok sekali join sembang kat meja kitorang (walaupun sebenarnya yang sembang dorang berdua, yg lain ala2 tumpang sekaki amik gambo, bleh???) anne la paling seronok tu sebab baru kutahu dia peminat rizman..ngeh ngeh ngeh!! TREACE anne, TREACE!!! hahaha boleh gitu? mula2 dok ber peace peace gitu, lepas tuh, datang anak anne si Harith, dia bantai tunjuk 3 jari, ibu jari, jari telunjuk ngan jari hantu, cakap TREACE!!!! (agaknya three ssss!!! kot) so haruslah kitorang sumer pun dan dan tuh nak sebut treace .. maka agaknyer terkuburlah tag line puteri ..peace! hahaha ..

oh, Puteri yang mula2 plan nk datang, tak jadik muncul kerana di saat2 akhir kena menjalankan tugas kat Yogjakarta ..mudahan selamat kamu yach!!! CikPuanLady Arc, merangkap permaisuri Lord Budak tu plak, saat2 akhir gitu dia baru nak menampakkan dirinya .. tapi still, surelah bertambah meriahzzz gitu .. dengan jelingan2 dari meja sebelah oleh mata2 keranjang yang mula2 curik2 pandang kat anne dan angah (ke kat arc???) tapi lama2 tak der curi2 plak, pandang secara terang-terangan okayy... ngeh ngeh ngeh.. ntah2 tuh Rojak kot?? hahahaha mana lah tahu sekodeng kehkehkeh!! sesuatuhsss la hehehe..

Memang meriah lah walaupun 6 orang pompuan aje ada .. Best sebab first time jumpa Lis dengan Anne. tu yang x sedar2 gitu dah kul 11 ... kenalah berangkat pulangzzz ... Angah la aku sayang sekali, dah la dengan jammed tahap dewa dia gi amik aku kat opis, bwk gi umah dia lepak2 sat before gi kat Bora tuh ... and paling mengharukan, sanggup pulak dia hantar aku balik, Klang okayyy .. tabik spring aku kat minah nih dengan teman tapi mesra dia yang klassik ituu... Gambo2 yg best actually rasanya kat camera dorang lah..yg pose sakan ngan artis ngalahkan artis tuh pun, kat kamera angah kot .. oklah... rasanya dah tercover sumer kot ... daa!! Posted by Picasa