Wednesday, 28 July 2010

shall i stop?

dah beberapa kali, masa aku nak menulis entry, Lydia dok kat tepi. aku lupa dia dah 6 tahun and dah membaca. kadang2 tu selamba aku nak menulis pasal dia, then tetiba dia nyampuk, tanya kenapa aku tulis tu, kenapa aku tulis ni... paling selalu, sambil aku menulis, dia baca balik apa yg aku tulis, kuat-kuat.


it made me think .. should I continue writing?

Tuesday, 20 July 2010

Bersama orang-orang tersayang

Macam laju plak connection malam ni. Sayang kalau tak meng update, kan?

Every weekend sure bawak anak2 keluar. Kalau tak budak2 yang ajak, aku plak yg gatal ajak. Rasa mcm tak best je kalau weekend tak ke mana-mana, kan? ke you all semua tak gitu? :-)

Tak kisah lah jauh or dekat, asalkan keluar. So biasanya kami ke Tesco Setia Alam je lah. Paling dekat. Carrefour dekat tapi prefer Tesco sbb byk kedai2 luar yg better drp Carrefour.

Ahad 2 minggu lepas .. the day after Toys R Us tu, kami saja gi tesco, semata2 melepak kat Splendid coffee house. Ntah tatau apsal aku rasa best sgt lepak2 situ. Mcm privacy gitu duduk part yg belah dalam tuh .. sofa pon comfy... amik food, pastu minum cappucino and white coffee .. sambil layan keletah Lydia ngan idlan. Fahren lom pandai wat kerenah. sampai situ tido je dia terus ngan selesanya.. tu yg buat aku pun selesa :-)

Lepas minum2 layan makan kek. heaven!


"Chocolate Seduction" ~ biasa je rasa dia huhuhu

pipi pon mcm kek gak tuh huhuhu!


Idlan kalau jumpa air mmg tak cukup!


Anak-anak bapak ~ Fahren tak masuk dlm pic sbb tgh tido

Chill je rasa .. then bila keluar tu aku i felt really really happy. Sampaikan aku tarik lengan husband and kata,

"Tima Kaseh abang .. best sangat spending time like this"

:-)

Saturday, 17 July 2010

Saturday, update of last saturday

Apa lagi nak cerita, kalau bukan pasal anak-anak, kan?
:-)

tunjuk gambar lah. takde mood menulis ...

Last Saturday, went to toy r us coz Lydia demam and bapak takmo dia lembik jer depan tv. we went to Empire Mall subang. Most of the visitor pun ke sana sbb nk ke toy r us. sbbnya, hampir semua org bwk beg tuh huhuhu!

tapi best2 lah Empire tu .. ada butik2 best esp. ladies and mommies :-)

yang tak bestnyer,, nak naik lif kena daripada ground floor pastu kena bgtau kat guard nak gi floor mana so nanti dia yg touch kan access kad utk ke situ .. hassle lah! nak turun no prob lah!




Muka budak demam :-).. demam2 pun hebat gak pau bapak dia.. play-doh ngan jessie of toys stories jadik milik dia ..

Idlan pun sama .. Buzz Lightyear takm lepas .. tapi bila nampak ultraman terus dia takmo Buzz .. Ultraman mmg all time favorite dia .. esp. Kosmos .. tapi sebab Lydia dapat 2, so idlan pon dpt 2 .. So Buzz pon dia dapat ..