Posts

Showing posts from December, 2009

2009 dikenang, 2010 disambut

Image
Detik-Detik 2009:
Gembira: may: 3rd pregnancy confirmed may: Hal tukar nama rumah settled
Cemaskan/Sedih: Sep: Gegaran kat ofis due to Earthquake kat Padang Nov: Mak sakit kuat
Kewangan: Much better lah .. tak ada penambahan hutang (in CC) and banyak plak kurangkan hutang yg ada ... Alhamdulillah ..to continue 2010 sampai lah hutang jadik ZERO! insya Allah boleh .. bestnyer tak sabar!
Percutian: 7&8 Feb: 2 days @Cameron Hihgland 20&21 Jun: 2 days @Port Dickson So sikit laa cuti2 this year! next year kena plan banyak sket cuti tapi ada baby kecik sure susah gak nak cuti jauh2..hmmm we'll see
Perkara baru: Feb: Photoshoot with GLC friends @WOW white tudio Apr: enrollment to FF - tapi stopped after few months due to pregnancy Dec: enrollment to Kelas Menjahit -- best giler 1st time guna mesin jahit industri huhuhu! --will update more on this once classes is over this weekend .. :-)
Nampaknyer, nothing much happned in 2009. Of course many things happened tapi maybe semua just average kot .. ta…

Kehilangan yang tak terjangka

Hari ni Khamis ...

mengingatkan aku pada perkara yang berlaku pada Khamis lepas ...
Masa tgh kusyuk ngadap kerja, hubby texted me

"abang kena gi JB ... maybe tak sempat balik awal amik anak2 ..."


aku pelik juga .. jarang2 sangat kilang dia suh dia outstation .. paling jauh dia outstation pon just sampai rawang jek .. then apa kes dah kul 11.30 baru nak gerak ke JB? kul brp plak nak sampai?? aku terus la call dia ... time tu dia dah kat area Dengkil .. so aku ingatkan dia naik flight tapi tak .. dia naik kereta with 5 others.


Around 6pm aku called tanya if he has made a move back to Klang .. tapi dia kata still kat JB and maybe will start at night .. konfuse aku .. apa la kerja sampai ke malam tuh .. urgent sangat ker kannnn??? and bila aku tanya lebih2, dia mcm malas nak citer and keep on saying, " nanti sampai rumah abang cerita .." hmmmm aku mmg dok fikir yg sure dia tgh dgn boss dia and dia malas nak bengang2 ngan boss dia sbb kena pegi JB takde notice gitu ...tatau …

Cerita Check-up

I went to see gynea this morning and had to wait for about one hour before my turn came because doctor ada delivery case. bestnyer saat2 bersalin tu aku still leh rasa saat2 sejurus lepas kelahiran Lydia dan idlan. Lydia lahir pagi, idlan lahir petang .. hmmm and now tak sangka aku akan merasa balik saat2 tu .. I really hope its going to be smooth as both my delivery experience before. :-)

By the way, me and baby are both healthy kata doktor this morning. My weight doesnt increase at all since last month's checkup .. menjadikkan jumlah keseluruhan kenaikan sejak awal pregnancy maintain saja kepada 4.5kg .. but to my suprise, my baby weight is increasing! amboi camner tu? leh plak gitu ehh ... and byk plak tu dia naik .. last month berat dia baru jek 1.7kg .. after 4 weeks, dah jadik 2.4??? wow!!! sungguh ku tak caya .. dokter kata ada kemungkinan aku akan deliver earlier than the expected due date.. so by end of Jan tuh dah kena ready dah .. OMG! I havent done any shopping pun for …

A Walk to remember ..

Image
Sangat ler cepat masa berlalu, kan? rasa mcm tak terkejar aku nak update blog aku ngan kisah2 terkini yg berlaku dalam kehidupan aku .. cewah!

Now ni tgh best sbb manjang kita dapat weekend yang panjang, kan? dalam december nih every friday kiter cuti, kan? yey! i like! and almost every weekend aku ada aktivity ... Diana ngan Mas dah pun update pasal aktivity outdoor kitorang tapi aku pun terasa nak update the same.


Well ... seperti yg korang tau, aku kan tgh berbadan dua ni .. ekeke! this week dah 34 minggu dah .. dah masuk bulan terakhir dalam trimester terakhir .. :-) tak lama lagi kau akan bergelar mak kepada 3 orang anak .. hmmm ..


Aku ni, nama jek anak nak masuk 3 .. tapi kawan2 aku anak2 dara lagik okeh! menjadikkan aku pun terasa mcm anak dara oppss .. maksud aku menjadikkan aku rasa energetic mcm dorang ler .. in a way, am still young despite my age and with more kids :-) hoh! perasan hamek ko!


Kawan2 aku, geng2 GLCians aku tuh .. mmg sangat aktif bergerak okeh! ada jek benda2 yg…

santai sabtu

Image
Best gak tgk blog member2 dok tayang photos deco for christmas kat mall2 ... so sabtu tu ingatkan nak pegi byk2 mall nak tgk christmas deco .. tapi bila sampai kat bandar kinrara umah abang aku pon dah almost kul 11 am ... lepak sana sbb mak kat sana .. sampai le ker pukul 5 gitu .. hujan lebat kan mmg syiok melepak ngan family ... :-) kesihatan mak, Alhamdulilah .. walaupun still terbaring je .. tapi dah boleh mengiring ke kiri dan kanan sendiri tanpa bantuan .. aku tgk mak pun dah ceria sikit .. :-) mudah-mudahan mak makin sihat dan boleh bangun dan berjalan macam biasa :-)



so kul 5 lebih tu baru ler gerak .. tatau nak ke mana .. bila tanya lydia, dia terus kata nak gi kedai buku yang boleh duduk2 .. aku tau sure dia maksudkan MPH kat Midvalley tu .. situ je la yg salu bawak dia pon (errkk selalu as in setahun 2 ke 3 kali jek wakakaka!) ..so kami menuju ke sana jek lah .. ALhamdulillah traffic tak teruk maybe ramai orang lepak rumah je sbb hujan plus dah lewat petang ...


sempat gak tg…
Image
antara bahan2 yer puan puan ...

antara yang terawal .. busan lah nak sampai ke 20 btg pun rs busan ya amats dah

hah, dah siap :-) .. tak sereagam pon beno nya .. kalau belek satu2 nampak le herot berot dia :-)


Hah, cuma tinggal nak letak telur sajork ...


sekian dulu yach! huhuhu

kerja semula

Hmmm ... hari ni masuk kerja balik after 2 weeks block leave. Lemau sungguh nak gerak ke ofis this morning. After few mins drive je mata dh nak terkatup ..tau je la bila cuti sure masih atas katil lagik huhuhu ...

tapi kejap jek rasa mandom tuh .. sampai opis, first half an hour tuh mmg ler blank habis.. baca email yg banyak tapi kepala takbleh nak compute huhuuu ... tapi bila dah kul 11 tuh baru ler datang rasa bekerja tuh .. terus rasa mcm dah kerja seminggu

Weekend semalam ni letih ya amats .. Friday tu pagi2 gi check up kat DEMC .. dah 30 minggu dah .. mula la ni rasa tak sabar nak deliver .. sakit sana sini dah makin menjadik2 (mengada2 pon iyer) ... duduk atas lantai paling lama 10 saat lepas tuh sure sakit bontot la, sakit pinggang la .. segala2nyer sakit ... teerus jek dalatang kesedaran nak minum susu banyak2 .. doktor kata everything is fine ..itulah yg aku harapkan ... semoga semuanya okay ngan pregnancy aku ni ..

Lepas check up tuh aku gi UNISEL jumpa Edina amik cupcakes yg …

bacdated pics

Image
Sementara aku tgh ada mood nih, meh la aku share sket old pics nih ...



1. Masa hantar kak Sham ngan abang Zainal - kat airport Senai


2. Crowd kat airport Senai

3. Pic masa Farewell Dinner one of the manager yg kena relocate ke singapore .. tuh aku ngan esther and anjali ...


4. Team members ... ramai tak dpt masuk dalam pic and ramai gak yg tak attend.

Cuti

Apa la penyakit malas update blog ni teruk sangat melanda aku ... jenis yang memang LANGSUNG TAK DAYA nak berfikir apalah nak ditaipkan kat sini buat tatapan mereka2 yang menatap .. :-)


Oh by the way u ols,


Aku tengah dalam cuti. Ops, belum lagi cuti pantang bersalin yer u ols ... karena aku baru saja dalam minggu ke-30 ... masih lama lagi nak cuti bersalin .. masih maintain jek gi kerja pakai baju kurung ... sebolehnya aku malas nak pakai baju pregnant ke opis tu .. sebabnya ialah aku rasa baju2 pregnant aku PUNYALAH OUTDATED ekekeke .. mcm nk kena tukar ngan latest fashion sket .. tapi nan ado bajet nak shopping baju pregnant .. maka pakai je la baju kurung yang always evergreen tu kan u ols??? aci kan???


Oh, kan pasal cuti .. aku dalam cuti selama 2 minggu .. yang dah tinggal 3 hari je lagi ...cuti wajib atau block leave ... 10 hari wajib diambil secara direct .. ataupun tak kisah la nak amik 7 hari ke, asalkan bila campur ngan sebarang cuti umum, jumlah menjadik 10 hari .. maka, aku …