Posts

Showing posts from January, 2009

seminggu sekali update

hi,


aku belum pun pergi bercuti ke mana-mana. Last week kerja menimbun. Jumaat aku flat, letih bekerja, plus idlan tak sihat so letih la jugak berjaga malam. aku tak kisah part berjaga malam tu sbb alah bisa tegal biasa kan. Tapi, aku jumpa doktor and bgtau doktor i need rest. letih akal fikiran melebihi letih tubuh badan.


Malamnye, ke rumah MIL. Stay situ smapai Ahad. Then Ahad pagi gerak ke Batu Pahat. Berehat sepuasnyer kat kampung. Adik aku baru beli kamera canon SLR yg dah lama dicita-citakan tu. aku pun amik peluang kelek kamera ke sana sini ngalahkan tuan punyer kamera. Ada jugak aku ke BP Mall, beli anting2 utk Lydia ... anting2 sementara dia tu dah hilang sebelah .. dan dia dah berani nak tukar anting2. dulu dia phobia lepas kena tembak nak tindik tu. kat kedai emas, aku kasik dia 2 pilihan ... nak yg A ke yg B. Aku pakaikan A kat telinga kiri, B kan telinga kanan. Dia selak2 rambut depan cermin, pastu jawab nak yang B. Pandai betul .. B lebih mahal dari yang A. nipis terus wal…

pause

i need a long break seriously. tu jer la yg dok terngiang2 dalam kepala aku ... aku ingat nak escape ke tempat yg relax, cool, quiet .... mcm kundasang, cameron or maybe my own kampung kat batu pahat nun.

udara ini

Image
(pic: Lydia kat tmpt aku tgh menaip skang ni. kerusi sama jek ngan umah aku sbb aku tiru mak aku ... huhuuh!)

Masa tulis entry ni, aku tengah menghirup udara petang yg segar ... banyak betul angin petng2 ni ... kuat plak tu angin ... mmg best blogging kat luar rumah ni .. lebih best drp blogging kat stabak. tak pernah pun aku blogging kat stabak huhuhu ...


aku x plan pun nak balik weekend ni ... ingatkan nak balik CNY je nanti and spend lama sket .. tapi sbb mak aku x sihat, aku balik lah jugak .. nanti CNY balik lah jugak, insya Allah ...


ada few good news kat family aku ... antaranya, biras aku dah selamat melahirkan anak ke-5, kat Kulim. Girl lagi lepas 1 boy dan 3 girl. :-D rezeki tuh ...


Then, anak buah aku kat Johor, Ana, dah dapat jadik cikgu sekolah menengah .. jeles aku dgr .. dia dpt ngajo kat sekolah men. agama arab kat Tampok, Rengit. yg lawak tu, dia kena jadik warden wakakakak! kosser jek ... aku ckp kat dia, be prepared le utk jadik the unpopular one huhuh .. yer la, zaman…

home made bubur candil

Image
Ha, ni plak bubur org jawa buat bila baby turun tanah or after 6 mos age... Tp aku br je buat pdhal idlan dh nk setahun,huhu! Aku buat pagi ahad,then masuk petiais pastu balik dr wedding sol ptg ahad br mkm..manis! Semanis wajah sol atas pelamin huhu!

my first home made doughnut

Image
Huhu... Korang jgn gelak donut aku bentuk ntah apa2..lydia pun kata donut ni pelik tp sfap wakaka laki aku kata lembut sgt ..oke will improve lg coz aku rs aku akan salu wat coz kitorng mmg suka donut! Resepi kak faz facebook..tq! Me updating frm ofc thru my phone

hectic

gosh it has been a hectic week for me, at work especially. Suddenly i feel so involved in everything and lately they always put me in the loop. its great, it really is. Loads of issues but i'm enjoying every seconds of it. Lega gila lepas solve and paling best when users gave credits :-) . penat tapi i feel its so worth it. balik rumah mmg terus flat. didnt even bother to online again. balik, layan anak2, pastu dozed off.


only during lunch hour yesterday that i had a chance to drop by kat facebook. huhuhu ... and then bila nak bukak blog, dah takleh rupanya. again.


okeh. its almost 1 a.m and kat luar dah start to pour. Guruh bagai ... better aku peluk apa2 yg patut dipeluk .....

daa..

.

malulah ...

in one of my break for coffee time, i had a chance to actually sit and chat with few of my office mates. i was surrounded with a whole bunch of guys from one city in india, hyder*abad. i only know one of them. So i thought this is a good time for sort of ice breaking.


i asked for their names. i know they are from my team but they sit so far from me and i couldn't recalled them by their names. nama memasing sungguh le keindiaan .. and then it was my turn,


"i'm fara"


"yea we know"


oopss ...


.

semalam dan harini

Image
jawapan untuk Soul,

peria campur kulit lembu tumis bersantan ialah lauk ... huhuhu ... biasa le lauk kampung ... ok tak jawapan tu? tak reti aku nk sexplain ler ... lengkali aku masak, aku snap pic la eh ... ada lagi sket kulit lembu tu dalam peti ais .. peria pun aku cuma masak half sajork so leh masak seround lagik ... tapi maybe kali ni aku nk letak so-hon ataupon daun soh. tau daun soh tu apa? daun soh tu ialah daun kepada pokok malinja ... yg buahnyer dorang jadikkan kopok malinja yg rasanya pahit2 sket tuh ... erkk ... :D


ok.


Semalam.


aku tanya hubby, leh tak kalau kita minum petang kat luar??? dia ok je .. best best! ..
oklah, nih aku tempek pic2 kitorang tea kat luar semalam ..


i mean luar rumah ... menu jemput2 bilis dan kerecek pulut ..




kerecek pulut ..




hari ni.




and now is 9 am, sunday morning ... huhuhu .. ni apa kes aku dh mcm report duty plak kat blog nih? well .. just to fill something for today. today started as early as 5.30 oclock this morning when idlan bangun, and takmo tid…

suri di rumah

great.


Its now 4.45 pm and i'm not going anywhere. hubby kerja this morning after had lempeng cicah ikan sardin for breakfast. lama dah tak sarapan lempeng. lama dah x sarapan kat rumah. lama dah aku x masak utk. b'fast. huhuhu ...


then, bermula la tugsan2 surirumah ... cuma aku byk ngelat le ... sampai skang ni aku lum lipat baju lagi .. padahal tadi tgk tv tangan x wat apa pn ... hmmm .. mlm ni ler lipat ..



hubby tadi balik kul 12 tghhari .. sib baik aku dh masak. lauk simple ... ikan goreng, pastu sayur peria ngan kulit lembu tumis santan pedas2 gitu ... menarik tul mkn lauk2 simple gitu kan ...


skang ni anak2 tido, jap lagi dorang bangun aku nk prepare tea plak .. wah tu dia .. complete la meal for today .. ahakss! tadi aku sungguh2 goreng kopok ngan pulut kerecek tu .. yg dh lama org kasik tu .. so jap lagi ni, wat kopi panas perghh sedap tuu .. ngan cuaca yg mendung sajork dari pagi .. oh indahnyer ... baru ler jimat sket kan dok umah je gini ... huhuhu


itu jek la dulu ... ow…

boleh kot

i hv been blogging since January 2005, and now after 4 years, i noticed that my total posts as of yesterday are only 360 ??????? gosh its equivalent to just a year .. not even a year ! so i hv another target for 2009, that is to post entry in daily basis ...

and this is my 2nd post for 2nd day of 2009. aci tak? 

will see, leh tak aku achieve target ni huhuhu



a brand new year, 2009

now at 11.00pm, 01 jan 2009 i decide to write something. just to mark today as the 1st day of a brand new year.


i reached offfice at about 8.30 this morning only to find out no one was there. i waited for an hour before made a move .. i didnt even go to my desk coz i was scared. yup u heard me right ... i was scared.


went home and after zohor went to tesco shah alam. initial plan was just to get idlan's diapers but we came out with plastic bags with stuff worth 100 rm. oopss ... ntah ke manalah pergi my azam to save more and spend less this year. Worse, we then had our early dinner at Ani Sup Utara and spent 22 rm .. huhuhu ... hubby le, ada ke dia order bubur without telling me that bubur is actually my ever favorite nasi air!!! urghh .. me so tak puas hati,order satu mangkuk lagi bubur ... owhhh.. never thought i can get nasi air here in kapar huhuhu ... i missed nasi air kat Kuantan le ... speaking of which, makes me starving now.


ok, 2009, tak de le aku nak pasang azam such as &#…