Posts

Showing posts from October, 2008

Inilah kenyataannya ...

...



nampak gayanya, cita-cita aku nak jadik cikgu, terpaksa aku pendam dulu ....



...

Thank You ...

Image
Thank you to friends ... we had a great day on Sunday ... :-) .. Aku tak dan le nak snap sumer pic ...


Aku memang terharu betul kalau ada yang sudi datang ke rumah aku ... Aku suka betul tengok expression diorang bila diorang sampai je ... maklum lah, jauh ... :-) Tapi, aku harap jangan lah serik dorang datang ke rumah aku eh .... Aku suka terima tetamu .... anak aku lagi la, bila orang nak balik jer sure nanges ... biasa le tak puas nangis ...



Aku buat jamuan sikit hari Ahad tu ... sajalah, panggil member2 ofis lama .. reunion kekdahnya ... OMG, seronok gile tengok dorang datang rumah ... riuh rendah rumah aku ... dorang ni, biasa lah, datang ala2 QA gitu wat spotcheck .. sampaikan lubang/pintu ke ceiling pon nak ditengoknya (jeling diana) wakaka!



Selain tu, ada gak lah member2 Hamid ... aku suh jemput sbb dah alang2 wat makan2 .. jemput je lah kan .. niat asal aku, nak jemput member2 reban gak .. tapi belum sempat aku bukak mulut, dah kuat plan dorang nak buat gath reban kat rumah Alan…

Four Of Us in the Memorable Yesteryears

Among us, Mus was the first to enter Pernec in early 2000, both Mauze and Ellyn joined few months after , and then later in December 18, 2000, I came onboard.


Mauze was standing at the copier machine, with papers in her hand, looked very sweet with her flowery pink baju kurung, smiling at me. From the look, I knew that she must be a fresh grad, like me. Well, not that I was sweet like her, but we both were innocent i guess. We exchanged smiles and i remember me talking to myself, "comelnyer budak ni"


Not many people were in the office. Later I was told that most of them were at clients' office, for projects assignment. I learned out that Mauze is younger than me by a year, and a fresh grad from UTM Skudai. I remember being very awkward in starting conversation with Mauze. Simply because she's younger and I didnt know how/what to address her. I didnt know whether I should use "I/You" or "Saya/awak" or "Kita/awak" or "akak/awak" or…

Musim Hujan

Tahniah, untuk kawan-kawan aku,Ellyn dan Anne, on their pregnancy.


Sekarang musim hujan. Hari-hari balik hujan. Aku, nama je naik kereta, tapi ada sehari tu, aku basan mcm orang naik motor plak. actually cermin tingkap kereta aku mcm dah jem, once bukak tak boleh tutup unless ada dua orang tolong pegang and tarik manually. huhuhu! so, last 2 days, aku lupa pasal tu, aku pi gatal bukak masa nak bayar tol .. so terima lah padahnya sebab masa tu hujan lebat giler .. and worse, ada certain part of the road yg banjir .. so bila lori dari arah berlawanan langgar banjir tu ... splashhhh!!!! dah macam aku dilanda ombak besar dalam kereta!!! habissss!!!! hmmm ..


Mudah mudahan ramai lagilah kawan2 aku dpt rezeki, nak2 lagi musim hujan ni kan .. :-)

Open Houses

Image
Kawan-kawan baru aku tu ... huhuhu .. budak2 lagi dorang nih ...

aku tak ada story le, kejap sangat masa berlalu, aku tak terkejar nak update blog. Bila dah tak puasa, maka tak de la bangun sahur .. so tak ada lah masa nak online kat rumah ... mana taknya, balik rumah je, anak-anak dah berebut2 nak melekat kat aku ... tu belum bapak dorang lagi.. opss! pendek kata, mmg sejak lepas raya ni, susah sangat nak cari time online. Weekend jangan cakap le .. manjang gi open house ...


Cakap pasal Open House, tuh pic aku ngan bebudak kat ofis baru, masa Deepa Raya Celebration Last Friday. Meriah la jugak event tu .. banyak give away, sejak 2 minggu lepas ada mcm2 competition sempena deeparaya .. hadiah pun not bad .. tapi aku just attend the hi-tea event tu le, sbb nak bersosial la kononnya... masa tu le jumpa ramai sket malays ... tapi still, jadik sikit jugak compared to indian ... syok le ada performance2 bagai, tapi yg tak syoknya, masa tarian lagu hindustan, mmg la best sbb mmg india yg mena…

blogging from home is always possible

Image
Huh,


Punya lah aku excited ... dekat ofis, masa dok tgk firefox toolbar, ternampak plak icon blogger. Bila mouse aku tunjuk, dia kata send to blogger. So, saja le aku klik. Tetiba, window blogger keluar???? mana la aku x excited kan??? Cuma, ada link kat situ .. link url yg aku suh send to blogger tu .. so, aku pon buang itu link ... dan mula lah, menaip .. sebaris je, aku stop, buat kerja sambil cover2 gitu .. maklum le workstation aku tuh laluan org ramai ... dah le bebudak ni, suka je berdiri lama kat belakang aku, dah lama baru le nak tegur aku .. salu aku rasa mcm nk sakit jantung jek esp. time aku tgh dok balas2 spam emails. So, kul 6.30 pm gitu, lepas dah habis panjang lebar aku story pasal weekend aku, akupon konfiden nak upload ... and it was successful! YESS!!!!! tapi, uwaaa.. bila aku bukak blog, rupanya, TAJUK AJE YANG KELUAR???????



INI BOLEH MENDATANGKAN MARAH!!!!



huh! hampagas betol!



Aku dah lama x update blog. Maklumlah, busy mengushar vishal dengan kerja dek non!!! .... m…

Blogging From Office is Possible????

Kerja Lepas Raya

Image
tu, pic family sebelah hubby, lepas solat raya. Tak banyak snap gambo pun raya hari tu ... pagi raya tu jek amik gambo family, kebetulan plak semua ipar duai sebelah husband ada hari tu .. sepanjang aku kawen 5 tahun, inilah 1st time semua ada raya pertama ... aku plak, mmg le ke mana2 sure ada jek tripod dalam beg .. so mmg senang le nak pose ramai2 ... size family husband aku, is half of size family aku ... semua cucu2 MIL masih kecik2 lagi ...

kebetulan, semua biru ... tak kalerful kan?

pic2 lain, aku load dalam facebook ajelah jugak.. ikut trend ma! lagipun lebih mudah dan cepat compared to load to blog.

---

Semalam, aku mula kerja ... Aku dah mmg agak, bila masuk je ofis, haruslah mood raya tuh akan jadik zero. Tak ada langsung saki baki pasal raya ... kalau dulu, kat tmpt lama, haruslah makan masa lebih seminggu nak hilangkan mood raya tu ... haruslah cerita raya dok berkumandang lagi, dengan planning nak open house le, dengan planning nak konvoi le ... huhuuh.. now, aku tidak meras…

Cerita Raya 2008

Puasa sudah, beraya kat kampung pun sudah .... cuma beraya kat bandar aje belum bermula ... traffic jammed kat highway sudah, traffic jammed kat jalan2 bandar baru je nak bermula .. esp. bila weekends, ngan insan2 nak berkunjung ke open house di serata Lembah klang.


Raya aku, Alhamdulillah .... raya pertama kat Klang, raya ke-dua bertolak ke BatuPahat sampai la raya ke-lima. Hari ni, raya ke-enam, aku kat rumah, still cuti konon2 nak kemas rumah dan kemas segala baju2 kuar daripada beg. Tapi, sementara tunggu baju dalam washing machine, aku pun online sat ..


OK, now, pasal raya ni la kan ..... perasan tak? skang ni kan, raya dah tak berapa kalerful lah, sebab masing2 nak sedondon2 dengan family, last2 satu kaler je semua .. termasuk la family aku, kami berempat pakai kaler biru, bila kumpul ngan adik beradik kat rumah mertua, dorang pun biru... sampai ke johor, dorang pun biru... ishhhh ... biru je saujana mata memandang .. so raya tahun depan, aku takmo wat sedondon lah .. nak kaler la…