Sunday, 16 November 2014

Hari Anugerah Kecemerlangan SKSKI 2014

Tak banyak cerita, just nak update ttg hari anugerah sekolah Lydia beberapa hari lepas. Alhamdulillah Lydia dpt pelajar terbaik keseluruhan darjah 4 dan terbaik matapelajaran bahasa inggeris...

Dia terlibat dlm persembahan deklamasi sajak ketika nyanyian beramai-ramai.. So tak pakai baju pengawas lah hari tu.. Oleh kerana dia takde tudung putih yg berlencana sekolah kebangsaan (pengawas tudung biru), so pagi tu gak saya jahitkan lencana dia.. Masa nak mula jahit, lydia tanya saya..

"Mak jahit guna jahitan insang pari ke mak?"

Hah??? Hahaha sejujurnya, saya tak pernah tau nama jahitan selain jelujur. LOL. ikan pari mak tahu nk masak asam pedas ke bakar ke.. Ekeke.. Hati pari lak mak tau ialah nama kek sarawak.. Tapi nama jahitan insang pari? Mak tak tau hehehe..

Next year lydia masih jd pengawas tapi uniform pengawas dah tukar... Dh x kai baju kurung.. Kena pakai vest. Bertabah je la.nk shopping baju sekolah bebudak ni nanti..

Ok jom layan pic..

datang awal ingat nak dok depan, sekali tu dah ramai daaaa... terpaksa mak wat muka tebal tanya satu2 kat kerusi2 yg lompong celah2 orang .. hehehe.. janji depan .. 

Alhamdulillah..Lydia danSofea
Prform nyanyi lagu Aris Ariwatan. 
jauhnya saya amik... takpe la janji nampak sipi2 pon ok dah ehehe..