Friday, 11 February 2011

11 February 2011

Idlan dah 3 tahun, hari ni .. :-)

kalau ikut hari ni, 3 tahun yang lepas, aku tgh dalam labor room ni, tengah rehat2 atas katil dalam wad sebab lepas lahirkan Idlan ... Masa push Idlan, aku push sekuat hati sampai dia kuar mcm nak terpelanting .. kalau doktor tak tahan ngan tangan, dh jatuh dh anak bujang aku tu ..

and now he is an active boy... esp. when it comes to robots and ultraman :-)...

Skang ni, dah most of us in family... panggil dia abang Lan.. dah melekat gitu.. dia pon dah call himself as abang lan .. bila amik dia kat nursery tuh, baby sitter pon panggil dia bang Lan.. budak2 yg lebih besar pon panggil dia abang Lan ...

Sesuai ngan panggilan abang tu, mmg la ada sifat abang gitu .. walaupun dia bukan sulong, tapi nampak la sifat tanggungjawab dia rasanya lebih ketara compared to his sister ...

Idlan ni, penyayang ... dia sangat caring kat adik beradik dia .. kalau ke mana2 pergi, kalau x nampak kelibat kakak dia, sure dia tanya ... kalau bagi apa2 kat dia, sure he will ask kakak dia punya jugak ... and now, bila Fahren dah besar sket ni .. and dia dah pandai main2 ngan abang dia .. idlan pun sangat caring pasal adik dia ...

so far, belum lagi lah ada dia buat kenakalan yg luar biasa. .. nangis2 guling2 kat shopping complex pun belum lagi ekeke ... maybe sbb kami jarang ke shopping complex huhuu ... paling mencabar idlan ni cuma dia suuuusah sangat nak mintak maaf ... dia akan diam jek sambil tunduk muka tapi mata melirik kanan kiri... puas lah suh dia mintak maaf .. sangat lain ngan kakak dia .. lydia kalau suh mntk maaf, laju jek ..


tapi walaupun dia susah mintak maaf, actually hati dia senang gak cair .. and dia mudah terima penjelasan .. let say dia nk something and kita tak kasik .. and kita bgtau why kita tak kasik, dia akan kata, "oh...ok" and bila kita wat yg sama kat kakak dia, dia pun akan "ha" jugak... mcam menyokong la kiterang punyer reason tu ... well.. itu so far la kan.. aku tak lah kata dia baik giler ,, cuma so far Alhamdulillah ...


Dia berani tapi penakut .. camne tu? ekekek

mcm ni.. dia takut nak tgk TV. betul ni... kalau orang lain tgk tv, dia akan wat hal sendiri.. main jauh2 .. unless mmg dia tau citer tuh takde anything yg menakutkan langsung ... tp kalau citer2 yg dia x familiar... mmg dia keep a distance ...

tapi dia tak takut sorang2 kat tempat gelap atau pun tempat senyap ...

Dia tak manja, tapi dia loving, dan lovable ... i dont know how to describe it ...

oh, dia pandai describe things around him .. senang faham kalau berbual dengan dia .. its like am talking to a friend gitu ... kadang2 aku x caya dia baru nak 3 tahun tapi mcm dh 5 tahun gitu ...

banyak ayat2 dia yg lawak tapi aku asyik lupa nak update .. tapi baru2 ni, dia ada hobi ..

"mak boleh tak abang lan nak main kat luar.."
"nak apa?"
"nak cabut rumput je..."


untuk Idlan atau yang dia sendiri lebih mesra ngan panggilan abang Lan, ... Happy Birthday to you ... mak saayang abg Lan ...
Pose dulu