Posts

Showing posts from March, 2013

Anak-anak belajar berenang

Starting February this year, saya registerkan anak2 ke swimming class. So setiap Sabtu saya tgk dorang belajar. After 5 classes, Lydia nampaknya improved a lot. Idlan pulak masih belum dapat catch up betul2. Teknik bubble pun dia confused. Instead of lepaskan udara thru hidung kat dalam air, dia tak buat pun gitu.. dia tahan jek nafas dia, resultnya dia rasa letih.. I don’t blame him…
Lepas ni, rate bulanan dah naik. Daripada rm80 kepada rm110 sebulan. Hmmm agak berat gak tu kalau nak hantar 2 orang sekaligus.. Saya dan hubby decided, Lydia akan continue, while Idlan akan stop dulu, nanti bila Lydia dah pandai and dah boleh stop, masa tu baru start ngan Idlan balik. Maybe bagus juga, nanti by the time Lydia dah boleh stop class, Idlan pun dah boleh accept instructions better.
Pandai mak planning, kan? :p
Btw – seronok gak class kat Panasonic sport complex Shah Alam. Kat situ Cuma ada satu je swimming school. D Swim Academy ni jek.. so mmg orang pun tak ramai, plus masa classes in session…