Posts

Showing posts from August, 2006

Welcome Wakame !!

Image
Welcome Back Wakame! haaaa ... tu dia ... baru aku tahu, wakame tuh maknanya sea weed .. aku tak der nak citer banyak .. Angah dah citer dah details kat blog dia ...

tapi tu ler, di saat2 orang lain berpening-pening nak memilih channel mana harus dorang tonton, CT/DK or Mawi/Ina??? aku plak dengan tak amik port, tak der kisah nya.. dah agree nak bergather ngan geng2 taggers tu .. memula plan nk wat kat klcc, aku no hal, senang sket aku nk gerak sbb dah alang2 aku kat area sini2 ni kan ... tapi, last minute tukar plan plak sbb Alangz kata sure busy nk ke klcc maklum ct kawen ...

So, 8.30 kat midvalley, Arc ngan budak dah ada ... aku rasa aku nmpk Dit dengan Coco dulu kat Memory Lane wakaka ... tapi aku buat2 dek aje dulu hahahah ... malas la kan nk kacau budak2 muda gitu wakaka .. then Alangz datang lenggang lenggok ngan siap show off jam tangan Tissot dia yg free tuuu ... jeles meks okayyyy!!!

Angah datang dengan Delinn dengan Bilal .... wah wah Bilal, pengantin baru pun sporting gitu ..…

Jalinan Kasih 2006 - My Family Day

Mak aku ada 13 adik beradik .... mak aku anak yang ke 10 ... and aku mengaku, memang aku tak kenal ramai sepupu2 aku belah mak aku .. ramai beno ... yang umur dah lebih tua daripada mak aku pun ramai ... aku cuma kenal yang baya2 aku jek ... and yang rapat pun sure lah anak2 adik2 mak aku ... yang lain2 tuh sekadar senyum2 aje kalau jumpa masa raya or kenduri kawen .. kalau jumpa lain drp time tu, tak sure la kenal ke tak .. aduuhhh ...

Sebab itulah aku teruja bila part2 family gathering ni. actually apa2 gathering pun aku suka. Sejak kecik mak aku dah tanamkan kat adik beradik aku, pentingnya saudara mara ... pesan dia, jangan sekali2 masa sedara datang tu, kitorang tak keluar tunjuk muka dan bersalam-salam .. mmg nak kena bebel la kalau buat mcm tu .. aku rasa, sampai sekarang aku dan adik beradik aku ingat pesan mak tu. Memang tak pernah aku buat tak tau kalau orang datang ke rumah ... kadang2 tu, tengah tidur pun mak kejut jugak .. padahal aku tengok sepupu2 aku tu, kalau kitorang …

Entry menggelabah!

gelabah ler jugak, puasa dah nak dekat??????? OK, aku tau, aku patutnya lebih gelabah sebab ada sehari dua (ke tiga? empat?) hari aku lom ganti ... nih dah kira minit2 kecederaan ni ... aduh!!! apsal laaa malas sgt aku ni ..Ok, insya Allah by next week dah completed.

Apa lagi? oh ye, aku gelabah sebab lom beli kain utk dibuat baju raya. Ada ke lagi orang terima tempahan menjahit eh? kalau ada, sure yang mahal2 tu kan? aduduhhhh!!! mintak2 lah akak kat shah Alam tu still accept kain aku. maklum ler, last year bukan main dia reserve kan aku, last2 aku x buat ngan dia sebab aku beli baju dah siap ...

this year, takmo lah beli baju dah siap. Memang baju dh siap lebih murah, tapi tu ler ... tau jek la badan aku ni, manalah ada baju ready made yg seswei ... kalau beso, sure panjang, kalau pendek, sure kecik ... bosan! tak der ke yang pendek dan beso??? ceh!

Bila resah

Semalam, aku tak tau kenapa, tapi aku rasa macam serba tak kena je. Sampai je office pagi semalam, rasa macam letih giler lepas tu bila duduk jek kat workstation terus macam kosong aje. Janganlah tanya aku kenapa, aku pun taktau. So, aku ke tag Joe, tengok2 kat situ kosong jugak. aik? lom mula bersidang nampaknya dorang ni. so terpaksa lah aku menyemangatkan diri aku konon2 nak sambung kerja. teruk sangat tahap kemalasan aku lately ni. even nak menulis sepotong ayat kat dalam minute pun rasa berat sangat. even nak tulis attendees aje tu. bukan nak tulis isi2 discussion lagi pun. ah, yang itu petang nih due so lps aku update blog ni aku settlekan le. kacang aje kalau dah terpaksa tu. terukkan aku? suka buat kerja at the very last minute. aku notice aku ni actually bila dah start buat kerja tuh mmg bleh settle punyer, memang gerenti beres punya lah bak kata KRU tu kan .. tapi tu ler, nak start tu .. alahaiii punyer laaaa nak kena paksa, nak kena ada faktor penolak mcm due date ke, urgen…

Gambar bisa mencerita segala

kawan2 dan pembaca yang budiman .... kalau betullah gambar mampu menceritakan segalanya... maka silah...silakan lah menatap gambar2 aku ...

di sini untuk hari pertama aku di Sarawak ....

di sini untuk hari kedua aku di sarawak ...

di sini untuk hari ketiga aku di Sarawak ...


dan aku untuk hari ke empat, aku belum ada masa hendah mengupload ....

tengoklah kalau korang boleh layan gambo2 aku itu ... kalah delinn ratu foto okayyyy

aku sudah pulang

Image
Kalau di setiap kepulan-kepulan awan putih..
ada wajah kamu ...
tidak sekali2 aku mahu melepaskan mataku dari memandang kepulan-kepulan awan itu ...

setiap gegaran yang tercipta bila kapal membelah awan ...
itulah hatiku yang berkocak2 bergetar2
bila bertemu wajah kamu ...

Di Kesempatan Ini ...

aku penatlah. aku penat sebab aku banyak kerja lah. itu alasan tak jujur sebenarnya. Yang jujurnya, aku penat fikir apa nak update dalam blog, sejujurnya, aku lama tak update blog sebab aku geram aku pernah tulis panjang2 tiba2 blackout. Sujujur-jujurnya, bila aku nak update blog, boss aku lalu so aku terpaksa bukak window lain so tak jadi nak update, jujurnya aku sebenarnya banyak nak update tapi aku dah kurang skill menulis. Jujurnya, aku rasa susah dah nak menulis blog dengan jujur sekarang ni sebab mcm dah tak privacy.. Haa.. itulah yang sejujurnya .oopss ada lagi.. sejujurnya, time aku tgh menulis, tup2 ada jek kerlip2 kaler oren dok buzzing kat monitor aku..hahahah..kalau tak pun surely aku terleka bergurau senda ngan ayam2 direban....

Next week aku nak ke Sarawak. Tak ada apa2 perasaan pun. excited pon tidak, malas pun tidak. Eh silap, excited pun iyer ... malas pun iyer. Of course la excited sebab nak bercuti2 ... sapa tak suka cuti2 kan? So aku taklah boleh menafikan aku meman…