Tuesday, 29 August 2006

Welcome Wakame !!


Welcome Back Wakame! haaaa ... tu dia ... baru aku tahu, wakame tuh maknanya sea weed .. aku tak der nak citer banyak .. Angah dah citer dah details kat blog dia ...

tapi tu ler, di saat2 orang lain berpening-pening nak memilih channel mana harus dorang tonton, CT/DK or Mawi/Ina??? aku plak dengan tak amik port, tak der kisah nya.. dah agree nak bergather ngan geng2 taggers tu .. memula plan nk wat kat klcc, aku no hal, senang sket aku nk gerak sbb dah alang2 aku kat area sini2 ni kan ... tapi, last minute tukar plan plak sbb Alangz kata sure busy nk ke klcc maklum ct kawen ...

So, 8.30 kat midvalley, Arc ngan budak dah ada ... aku rasa aku nmpk Dit dengan Coco dulu kat Memory Lane wakaka ... tapi aku buat2 dek aje dulu hahahah ... malas la kan nk kacau budak2 muda gitu wakaka .. then Alangz datang lenggang lenggok ngan siap show off jam tangan Tissot dia yg free tuuu ... jeles meks okayyyy!!!

Angah datang dengan Delinn dengan Bilal .... wah wah Bilal, pengantin baru pun sporting gitu .. datang solo plak tuh, hubby simpan rumah eh??? hahaha takkan takut kena tabik spring kot?? wakaka ... cayalah Bilal ..inai masih ada balance kat jari .. ayuuuu gitu ... Tapi dalam ayu2 tuh, bila nampak aje Dit, terus kuar taring bilal haha.. haruslah dia nk ragging aje Dit tu kan.. maklum ler Dit nih pun baru first time memunculkan mukanya ..sabar Dit sabarr!!! hahaha sampaikan ada niat nak balik mamat tuh dek seram ngan bilal hahaha!!

And angah, datang dengan kek coklat ... fresh from oven gituuu ... sedaaapppp!!! minah ni of course ler x pyh nk diperkenalkan okayyy ... mula2 dia datang semua mcm ala2 pendiamm.. masuk jek angah, harus kecoh! muahaha!

And Delinn, BAguuussss ko datang noks!!!! aku risauuu ko x nk dtg sbb nk tgk Mawi ngan ct kat TV ... hahah akhirnya berjaya gak umpan aku ngan alangz suh ko datang gak .. and aku tauuu sure ko TAK nyesal datang kan nokss??? hahahahahah!!!!

ok, lepas dah order2 segala (boleh aku tertinggal lupa order air bleh??) ..biasa ler borak tak ingat punya .. masing2 nk bersuara ngalahkan microfon .. hahaha mana taknya, kenalah kalahkan Angah kan?? so dan dan semua nk kuar suara kuat ... dalam masa 15 mins aje aku dah rasa suara mcm nak hilang2 gitu ... makan habis minum habis, tunggu2 Wak tak gak datang2 .. masing2 dok imagine camner ler rupa wak ni ... kehkehkehhh paling best alangz ler siap mati2 ingatkan Wak tuh pompuanzzzz okayyyy ... aku yg memula confirmed Wak tuh lelaki pun terus ala2 confuse gitu ... so kenalah tunggu dan lihat aje bila Wak datang .. tapi punyalah tunggu ... masa aku rasa mcm nk angkat kaki, time tu ler tetiba meja kecoh tersenyap seketika ...

Jeng Jeng Jengggggg ..... aku perasan muka angah kemainnnnnn ... ala2 speecless gitu ... bayangkan angah yang mulut tak berenti (tangan pun x berenti kesian Budak, dok kena setangan wahahahaaa) sejak datang, terus dia senyap melihat kehadiran seorang jejaka ala2 model syampoo pun ada, model baju pun ada .. model video clip pun ada .. pelakon hindustan pun ada .. muahahahaha!!! itulah dia .. Mr wakame kiterrrr ... and yup, dia lelaki .... eh, tapinya, kejap aje angah senyap okayy..lps tuh wakame pun terkujat ngan soklan2 bertubi2 angah sambil dibantu oleh Delinn hahaha .. Wak dalam berdebar2 kata tak pernah dia kena soal camtu sekali hahahaha .. pastu Wak kata, Angah kat blog mcm ayu gitu, lain ngan real hahaha ..haruslah aku pun rasa ala2 nk terbuntang bijik mata dgrkan komen Wak hahaha .. lps tuh mulalah angah ala2 nk control2 ayu gitu tapi haram tak jadik noks!! hahahaha ...Pastu, ingatkan Angah jek la kena komen, rupanya Delinn pon sama u olssss .. hahaha ... tapi, instead of ayu, Wak kata Delinn garang jek hahaha ..peace Delinn!! ko garang pun tetap maintainnnnn ocayyy!! meks sukerrrr! hahaha .. pastu bermula la sessi meragging Wak (Wak pun ala2 ct dan Mawi okayyy... bila ditanya, jawabnya biarlah rahsia .. eeuuw benci meks u olss!!) .. yg Wak tak berahsia cuma hobi dia suka ke pasar malam okayy .. and Bilal dengan gumbira kata dia pun suka ke pasar malam and boleh jek kalau nk temankan wak hahaha!!! ...

So bila korum dah cukup .. boeak sana borak sini, snap sana snap siniii ... haruslah aku terlupa tengok jam. Jam pun aku x der babe!! salu aku guna hp jek, tapi semalam hp pun aku lupa bawak .. tetiba jek budak secret recepi tuh dah hantar bill ... adeii rupanya kedai dh nk tutup maaa!!! laa... dah 10.30 rasanya ... haruslah aku terus panik semacam .. wakakkaa ...

tapi, all n all ... mcm gath2 yg lain, meriah dan best!!!!!

Sekian update aku .. gambo2 aku x amik ..satu tuh jek aku snap .. jadik bukti hahahaha!!! kalau nk tgk gambo, kena tunggu alangz or angah ... and coco jugak maybe ...

Peace!

Monday, 28 August 2006

Jalinan Kasih 2006 - My Family Day

Mak aku ada 13 adik beradik .... mak aku anak yang ke 10 ... and aku mengaku, memang aku tak kenal ramai sepupu2 aku belah mak aku .. ramai beno ... yang umur dah lebih tua daripada mak aku pun ramai ... aku cuma kenal yang baya2 aku jek ... and yang rapat pun sure lah anak2 adik2 mak aku ... yang lain2 tuh sekadar senyum2 aje kalau jumpa masa raya or kenduri kawen .. kalau jumpa lain drp time tu, tak sure la kenal ke tak .. aduuhhh ...

Sebab itulah aku teruja bila part2 family gathering ni. actually apa2 gathering pun aku suka. Sejak kecik mak aku dah tanamkan kat adik beradik aku, pentingnya saudara mara ... pesan dia, jangan sekali2 masa sedara datang tu, kitorang tak keluar tunjuk muka dan bersalam-salam .. mmg nak kena bebel la kalau buat mcm tu .. aku rasa, sampai sekarang aku dan adik beradik aku ingat pesan mak tu. Memang tak pernah aku buat tak tau kalau orang datang ke rumah ... kadang2 tu, tengah tidur pun mak kejut jugak .. padahal aku tengok sepupu2 aku tu, kalau kitorang dtg umah, kalau tidur tak der pun bangun salam kitorang ... yang ada tu lagi ler..tak tidur pun tak reti2 nk keluar salam ngan makcik dorang (mak aku) ... geram aku tengok .. bila aku ke dapur nak tumpang guna bilik air, ada pun diorang kat dapur tu .. hishh ...geram aku .. bila aku bg tau mak aku, dia kata biarlah .. yg penting anak mak jangan buat camtu ...

so, bukan lah salah aku kalau ada saudara mara aku yg aku tak cam or tak kenal.. sebabnya, diorang yg takmo join the crowd .. salah sapa?? hahaha ... rugi tau tak kenal ngan aku ... hahahah!!

Saturday lepas, family sebelah mak aku, ada buat family gathering .. family day .. aduh susah jugak nak kumpulkan semua cousin2 tu ... plan dah dibuat 3 tahun lepas ... actually ini kali ke 3 kitorang anjurkan family day ni .. itupun masih lom dapat cukupkan corum lagi ... tapi, family day last saturday memang meriah!!! seronok sangat walaupun kedatangan tak 100% .. tapi meriah sebab teratur dan terisi bukan saja makan2 ..tapi ada indoor activities, ada gak buat tahlil utk arwah Ya-i (atuk), arwah nya-i (nenek), ibu2 dan bapa2 saudara yang telah tiada .... actually ramai mak2 dan bapak2 sedara dah tak ada ... sebab tu lah buat family day ni .. panggil anak2 dorang, merapatkan silaturrahim .. sesuailah ngan moto family kitorang tu,

"Jalinan Kasih 2006 - Keluarga Erat membawa berkat"

Nak buat event2 macam ni, plan mmg kena buat properly. Kebetulan, kakak sulong aku tuh adalah setiausaha utk comittee tu .. so mmg nampak ler betapa bersusah payah nya nk jayakan event ... bab paling susah of course la kewangan kan .. ini bukan company family day yg mmg dh ada bajet tuk benda2 tu ... so kenalah minta ihsan semua ahli keluarga utk sama2 menymbangkan serba sedikit ... Alhamdulillah, mmg seronok tgk banyak betul hamper dan hadiah2 utk dibuat hadiah aktiviti (kebanyakan utk kanak2) ..dan jugak boleh buat lucky draw .. memang bangga aku tgk ...

Paling seronok tentulah masa sessi memperkenalkan ahli keluarga .. setiap keluarga keluar ke hadapan dan memperkenalkan diri ... dah lagi ada pulak tu kena buat motto keluarga .. hahaha motto family orang lain aku tengok kemain lagi dengan gemilang terbilang segala .. adik beradik aku biasa ler otak gila2 semua .. motto kitorang, "Yo be happy!-Saya menang motor" cet ... wakaka!!

Masa prize giving, rupanya ada kategori keluarga ceria ... family aku dapat no. 2 ... atas undian... hahahah!! mmg ceria sungguh .. kalah pun cuma 0.05 jek ngan family adik mak aku tu .. tapi family aku mmg rapat ngan family dia pun .. and kalau kitorang gabung, mmg haruslah pecah ngan gelak ketawa aje .. kalau beraya lagi ler ... sakit perut gelak aje .. memang best!!!!

Event tu half day jek ... tapi meriah banget! foto2 kat fotopages aku ...

sekian update.

Tuesday, 22 August 2006

Entry menggelabah!

gelabah ler jugak, puasa dah nak dekat??????? OK, aku tau, aku patutnya lebih gelabah sebab ada sehari dua (ke tiga? empat?) hari aku lom ganti ... nih dah kira minit2 kecederaan ni ... aduh!!! apsal laaa malas sgt aku ni ..Ok, insya Allah by next week dah completed.

Apa lagi? oh ye, aku gelabah sebab lom beli kain utk dibuat baju raya. Ada ke lagi orang terima tempahan menjahit eh? kalau ada, sure yang mahal2 tu kan? aduduhhhh!!! mintak2 lah akak kat shah Alam tu still accept kain aku. maklum ler, last year bukan main dia reserve kan aku, last2 aku x buat ngan dia sebab aku beli baju dah siap ...

this year, takmo lah beli baju dah siap. Memang baju dh siap lebih murah, tapi tu ler ... tau jek la badan aku ni, manalah ada baju ready made yg seswei ... kalau beso, sure panjang, kalau pendek, sure kecik ... bosan! tak der ke yang pendek dan beso??? ceh!

Friday, 18 August 2006

Bila resah

Semalam, aku tak tau kenapa, tapi aku rasa macam serba tak kena je. Sampai je office pagi semalam, rasa macam letih giler lepas tu bila duduk jek kat workstation terus macam kosong aje. Janganlah tanya aku kenapa, aku pun taktau. So, aku ke tag Joe, tengok2 kat situ kosong jugak. aik? lom mula bersidang nampaknya dorang ni. so terpaksa lah aku menyemangatkan diri aku konon2 nak sambung kerja. teruk sangat tahap kemalasan aku lately ni. even nak menulis sepotong ayat kat dalam minute pun rasa berat sangat. even nak tulis attendees aje tu. bukan nak tulis isi2 discussion lagi pun. ah, yang itu petang nih due so lps aku update blog ni aku settlekan le. kacang aje kalau dah terpaksa tu. terukkan aku? suka buat kerja at the very last minute. aku notice aku ni actually bila dah start buat kerja tuh mmg bleh settle punyer, memang gerenti beres punya lah bak kata KRU tu kan .. tapi tu ler, nak start tu .. alahaiii punyer laaaa nak kena paksa, nak kena ada faktor penolak mcm due date ke, urgent ke .. kalau tak, mmg terbiar jek la atas meja tu aku belek2, selak2 tapi fikiran kosong. segan jugak kat boss aku bila dia lalu lalang depan meja aku .. maklum ler org lom siap kerja, mestilah rasa mcm bersalah aje .. selalu perasan boss mcm kerling2 jek kat aku, padahal dia cuma nak amik dia punyer print out je (dah tentu2 ler meja aku ni depan jek ngan printer) ...

semalam macam kemuncak keresahan aku la kot. dah climax dah. dah tak larat sangat, aku letak jek status YM aku tu as 'down' .. entah apa ntah yg down.. server down ke, down syndrome ke, down on bended knee ke, apa2 je lah org leh interprate tapi mcm yg aku kata, even aku sendiri tak boleh nak explain. bengong je. kehkehkeh ... then dah agak2 siang sket, dah agak lama aku dok pandang kerja aku (yg aku perasan aku pandang aje, tapi hampeh satu benda ayat pun aku lom buat ... semua masih blurrrr) .. aku ke tag lagi, ada lah beberapa umat ... then bila ada angah ngan lis, haa.. barulah best aku nak mencurah rasa cewahhh ... tapi, dah namanya pun aku kan ... kalau orang yang kenal aku dari dulu, rasanya tau aku ni mmg paling berat nak mencurah2, mengexplain2, mendiscuss2 hal2 berkaitan hati dan perasaan aku ... kalau hati dan perasaan orang, no hal aje (kay-poh) ... kalau dah kat alam cyber pun aku segan, apatah lagik face to face ... jangan mimpi lah ... aku ok bab2 gossip2 ke, bab2 gelakkan orang ke, aku ok jugak mendengar kisah orang and aku ok gak komen kalau org2 nak aku komen .. tapi, utk aku sendiri .. heheh no way jose! automatik aku jadik blushing gile kalau orang lain discussing my personal things. Discuss surface2 aje boleh le itupun kena sambil berlawak2 ... kalau hati ke hati, akak lemas dek non!!! aku selalu fikir macam apalah sangat pasal hal aku sampai semua nk discuss kan? tapi aku silap tu .. ok, maybe aku mmg tak berapa selesa discussing about myslf, tapi, at the end of the day, rupanya masa dok bercerita2 tuh, sebenarnya dah mengurangkan perasaan tak tentu arah aku tu ... so utk itu, aku mmg terimas kat u ols yang sure tau who u are kan ...

so bila petang, husband aku dah cakap awal2 dia kena balik lewat sebab ada training, aku pun ok jek la boleh la aku siapkan kerja sikit2 .. tapi tak boleh gak ... sudahnya, aku balik jugak, dan sementara tunggu husband aku habis training dia .. aku jalan2 kat Amcorp Mall. Then barulah aku teringat Angah ada sebut pasal movie 'the break-up' tu. Aku pun dah lama giler tak beli dvd .. dah banyak sgt movie2 aku tertinggal .. so semalam aku kira2, boleh kot aku nak beli sebijik dua dvd ... sampai kedai dvd, mulalah aku rasa rambang mata, aduh banyak betul citer aku lom tgk .. selama nih asyik dok tengok citer2 kat movie channel aje ... So pilih punya pilih, gila haloba aku semalam, sampai 6 dvd aku beli ... actually beli 5 percuma 1 .. mula rm12 each, bila dpt free 1, kira rm10 each lah. terbanglah rm60 aku. gembira aku. aku beli click,break-up,pirattes of the caribean 2,inside man,pride & prejudice, dengan satu lagi just my luck.

lps tuh aku tak sabar2 nak balik, aku ingat nak call hasband aku suh dia amik aku kat amcorp aje instead kat lrt station .. tapi punyalah aku call tak dapat2 .. kalau aku tunggu jugak kat situ, haruslah sampai malam kang dia tak tau, sure dia tunggu aku plak kat lrt station. So, dengan kaki dan badan yang berat (wallet aje dah ringan) .. menapak ler aku balik ke lrt .. aduh letihnyer sbb lrt tu mcm naik bukit sket ... lps tuh aku teringat anne ke zaidee eh yang cakap, kalau depressed ke down ke, jogging leh melegakan dan melapang2kan segala kekusutan .. so masa aku jalan naik bukit ke lrt tu, aku teringat part tu, so aku rasa betul la kot.. sebab rasa mcm release sikit aku punya beban berat dalam kepala ... so, tak payah la aku jogging dah kan??? hahahahha .. alasannnnn ...

Sampai rumah, lydia pun dah ngantuk, aku jek yg segar pulak sebab terfikir ada banyaknya movie nak dilayan .. dulu masa study rajin gak buat movie marathon .. sampai pagi tgk movie manjang .. aku nk tgk skang ni boleh ke aku? .. so mula2 aku tgk just my luck ... biasa2 jek lah citer dia ... tp aku mmg tak expect apa2 yg best pun from this movie .. layan jek laa .. habis citer tuh dah pukul 11.30 dah ... husband aku buat air oren sejuk giler, sedapnyer terus mcm segar jek, so igt nk sambung with another movie .. tapi husband aku plak nk tgk tv, so aku decide nak tgk movie pride n prejudice dalam bilik guna laptop aje lah ... time ni teringat plak kat Joe, menaip dalam gelap guna cahaya laptop aje hahahaha .. aku pun dalam gelap kat bilik on kan laptop ... sementara tunggu laptop tu on, aku landingkan kepala kat bantal ... sedar2 dan pagi tadi pukul 5 hahahaha!!!! hampeh! marathon apa nya mcm tu ... kena gelak ngan husband aku lagi ada ler .. hahahaa!!!

So pagi ni i feel better. pelik. laju jek aku menaip ni. lps nih nk habiskan minute yg terbengkalai sejak semalam tu .. hope dpt fwd kat boss hari ni gak ...

ok chow.

Tuesday, 15 August 2006

Gambar bisa mencerita segala

kawan2 dan pembaca yang budiman .... kalau betullah gambar mampu menceritakan segalanya... maka silah...silakan lah menatap gambar2 aku ...

di sini untuk hari pertama aku di Sarawak ....

di sini untuk hari kedua aku di sarawak ...

di sini untuk hari ketiga aku di Sarawak ...


dan aku untuk hari ke empat, aku belum ada masa hendah mengupload ....

tengoklah kalau korang boleh layan gambo2 aku itu ... kalah delinn ratu foto okayyyy

Monday, 14 August 2006

aku sudah pulang

















Kalau di setiap kepulan-kepulan awan putih..
ada wajah kamu ...
tidak sekali2 aku mahu melepaskan mataku dari memandang kepulan-kepulan awan itu ...

setiap gegaran yang tercipta bila kapal membelah awan ...
itulah hatiku yang berkocak2 bergetar2
bila bertemu wajah kamu ...

Thursday, 3 August 2006

Di Kesempatan Ini ...

aku penatlah. aku penat sebab aku banyak kerja lah. itu alasan tak jujur sebenarnya. Yang jujurnya, aku penat fikir apa nak update dalam blog, sejujurnya, aku lama tak update blog sebab aku geram aku pernah tulis panjang2 tiba2 blackout. Sujujur-jujurnya, bila aku nak update blog, boss aku lalu so aku terpaksa bukak window lain so tak jadi nak update, jujurnya aku sebenarnya banyak nak update tapi aku dah kurang skill menulis. Jujurnya, aku rasa susah dah nak menulis blog dengan jujur sekarang ni sebab mcm dah tak privacy.. Haa.. itulah yang sejujurnya .oopss ada lagi.. sejujurnya, time aku tgh menulis, tup2 ada jek kerlip2 kaler oren dok buzzing kat monitor aku..hahahah..kalau tak pun surely aku terleka bergurau senda ngan ayam2 direban....

Next week aku nak ke Sarawak. Tak ada apa2 perasaan pun. excited pon tidak, malas pun tidak. Eh silap, excited pun iyer ... malas pun iyer. Of course la excited sebab nak bercuti2 ... sapa tak suka cuti2 kan? So aku taklah boleh menafikan aku memang seronok nak ke sana. Lagi satu excited sebab gi sana ngan kawan-kawan. Kawan2 sekolah menengah dulu ... masing2 gi bwk anak2 ...

Cuma yang memalaskan aku sebab aku risau sikit2 dengan penyakit tangan kaki mulut tu. Aku berdoa agar segalanya selamat ... and satu sebab lain kemalasan aku ialah dengan ,aku terpaksa let go satu event yang aku tunggu2 sejak awal tahun.

Untuk member chat aku dikala bizi atau tak bizi ahhh .... Selamat Pengantin Baru ... ralat betul aku tak dpt ke wedding dia ni .. geng baik nih kehkehkeh ... Mmg dilema betul tapi terpaksa lah aku berkorban sebab kalau aku nk kansel kan ke S'wak, kesian gak kat kawan2 yg aku dh promise awal2 nk sekali ke Sarawak ... So Bilal Zeta Jones, aku sure ko paham my situation ni kan? and aku tau, ko tau aku sentiasa doakan ko berbahagia di alam rumahtangga .. semoga pengalaman2 lepas menjadikkan ko lebih kelassss dalam menghandle tugas sebagai isteri yang solehah ... dan selamat berhornyhoneymoon lps kawen okayyyy .. kehkehkeh peace!...

Kepada kawan2 lain yang datang ke majlis bilal, korang jangan lupa amik gambo banyak2 ... jeleskan aku ok?? aku tau, sure Delinn si ratu gambo tuh akan tampal kat blog dia gambo2 korang bermeriahan nanti .. so, jgn lupa pakai baju merelip-relip tau ... aku tau, bila aku balik cuti nanti, walaupun aku akan jeles tahap dewa, aku tetap gumbira kawan aku dah selamat ... Insya Allah, in future bila angah ke, Lis ke, yt ke, serindit ke, royce ke, Alangz ke kawen aku datang pakai baju yg merelip2 aku beli utk kenduri Bilal tapi tak jadik pakai .. wakakakakaaa!!!

Aku tak ada apa2 nk diupdate .. weekend aku pun biasa2 aje ... sekadar shopping kemain maklum la dapat bonus oopppsss meluangkan masa bersama keluarga mcm biasa ...