Posts

Showing posts from November, 2006

Which has more Priority

Di suatu pagi yang berkabus ... di stesyen lrt ....

"Hari ni balik awal tau ... esok nak balik kampung pagi2 pukul 3 am"

"Insya Allah kalau tak ada apa2, saya balik awal la .."

"Jangan ngada2 bukak e-mail sebelum balik, nanti kang ada plak changes kat document itu lah, report ini lah, slide itulah ... hari lain tak apa lah, hari ni awak ignore aje ler"

"OK, saya ingat tu"

"Pukul 6 saya tunggu kat sini"

"OK, saya try kuar on time"

"Kalau ada hal urgent kena attend camne .. saya nak kata apa?"

"cakap .... hari ni khamis, paling urgent antara semua..."

"Cis...."


So..hari ni i ols balik awal you olssss .... muahahahahaaaa....

Kalau kau lihat tingginya awan ... tinggi lagi tahap kesibukan makcik sorang ni ... kosser!!!

salam,

kalau korang tengok jalan Tun Razak punya kesesakan lalulintas masa peak hours ... mcm tu la kesesakan meja aku ni ... mcm tu la jugak kesesakan kat kepala jemala aku ni ... dah jammed dah rasanya ...

Project tengah tahap kritikal. sbb tu busy giler ni .... aku rasa kena amik course stress management ler hahaha ... stress betul la esp. bila kena whack sana sini ... tak mustahil le bila everytime lepas mtg, biasanya tujuan aku is toilet aje ... pastu kuar toilet mata ala2 merah2 gitu hahahahhaha .... Tapi rasanya semuanya back to me la ... Aku rasa aku kena belajar camner nak manage priority so tak la berserabut kepala otak aku ni .. kalau aku punya time management tu cantek, sure aku tak stress kan? sure leh gak ada time nak update blog kan? Sure leh gak beramas mesra ngan rakan2 direban Joe...huhuhu


Tapi, nasib baik sangat lah husband aku tu memahami ... cuma kesian dia, bila aku balik lambat, dia pun aku heret sama balik lambat ... sebabnya, aku malas nak drive sendiri .. sebabn…

Perut On Perut!

Dulu, masa aku nak dekat2 bersalinkan Lydia .. masa dah contraction tu, aku tak sure itu ke contraction .. so bila hubby ajak ke hospital, aku kata tak payah lah, sbb aku rasa maybe itu food poisoning ... wakakakaka! suka2 hati aku aje kan? sbb, time tu, aku tak pernah eperience both ..


So malam tadi masa perut aku start memulas-mulas even lepas berkali2 berkunjung ke jamban ... lain macam pulak tu pulasan dia .. aku dah tau dah.. ni la kot food poisoning ... takkan contraction kot? wakakaka ...


So seharian tadi aku bercuti ... melayan kerenah perut aku ni ... dah nak petang tadi barulah OK sikit ... sempat aku online mendaftar diri kat tag Joe .. hampeh! dorang semua tau aku kena syirit firit ... kosser tau ...


Agaknyer sebab aku pulun makan chili masa lepak ngan Arc, Angah n Bilal kat Ampang PArk tu ke? tak mungkin la plak .. aku pernah pulun lebih hebat dari tu tau .. ok je plak ... ntah2 sebab aku mkn pizza kat ofis aku tu .. Lunch hour tu boss aku announced kat sumer staff tak pyh k…

Sekilas lalu ...

Korang, aku ada ni .. sihat walafiat dan sejahtera sentiasa ...

Aku masih dalam raya mood lagi ni ... mana taknya, open house berderet2 .. Alhamdulillah ... and yang buatkan aku masih dalam raya mood ialah baju dalam beg yg buat balik kampung masa raya tu, ada lagi dalam beg. Hehehehe .. punyalah dah lama..wei,baju bersih okayyy... cuma Ya Allah malas nya bila part nak unpack balik ... ambik satu demi satu bila nk pakai hahahha boleh?

Tak dinafikan, aku memang busy tahap tak terkata dah ni... aku rasa mcm dah bertahun2 aje aku tinggalkan zaman riang ria bergumbira di tag Joe tu ...skang nih aku cuma ke sana baca update, itupun waktu2 yg bebudak dah takde dalam tag... hmmm... benci betul aku lah ... rindulah nk borak2 sakan ... tapi takpe, sure ada chance punyalah .. aku bukan boleh caya ngan diri aku ni .. kalau dah tegar tu, sebusy mana pun akan kucilok jua..

Latest update pasal aku? ermmm tak de apa lah sangat ... sekarang nih aku menulis entry dari rumah ibu mertua ... minggu ni rasan…

Gegar - masih lagi dalam mindaku

Image
Posing time!!! takkan la gambo event je kan? Ni ha, before balik baru realised yg lom amik gambo ngan anne ... fuhhhh ... nasib baik Sempoii mengingatkan (dia yg lom puas posing tu aku tau) .... so itulah anne yg ayu rupawan .. (dia jd ayu sebab diri sebelah wanita yg ayu jelita bercahaya2 berbaju oren tuuuu..auuwww)


Dan ini ..... gadis2 tag ... masa posing ni, aku percaya, dalam kepala dorang sure kata camnih

"Joe, lihat lah ... pilihlah dakuuu jadi temanmu ..."

hahaha! tapi, Zura rasanya tak kisah sangat ..
"Joe, Ko amik la empat2 nih sekali .. i ols sudah ada yg menunggu " *lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii






Dan ini ... Jgn korang kata nih mak n anak okaaayyyyyy .. Tak sesweiiii tau ... huh! nih kembar tak seiras hahahahha ... peace Ima!















DAn ............ tanpa mereka, tak bergegar lah kami semua .... :-) Keluargha yg very supportive to each other ... sungguh best! Bilal n family !

Gegar - Dalam kenangan ...

Image
Ya Ampun, aku tak kira, aku nk gak publish gambo2 aku kat blog aku sebelum aku fwd kat org2 lain .. hhuhuhuuh.. u guys just bear with me ok?? kerana aku tidak akan mengupdate yg lain selagi tak habis mengpublish segala mak nenek gambo hahaha ....

Lin, tu aku dah letak gambo ko yg ayu ... kosser! hahaha!

And those are sampul duit raya yg Lydia dapat drp uncle2 n aunty2 yg baik hati ...

and last but not least .. the suprise of the day .. selain kemunculan AuntyN dan aku wakakaka peace ... adalah sampul istimewa drp Joe Perantau dan Zaidee ...

Tapi, honestly, kehadiran aku hari tu, walaupun aku cakap kat Joe adalah kerana tak mahu kena kutuk oleh dia .. tapi, kebenarannya adalah tidak sama sekali ...

Aku datang sebab aku memang nak datang .. aku datang sebab pengalaman aku drp gath2 yg lepas, aku tau mmg amat rugi kalau tak datang ... dan aku selalu betul dlm hal ni .. :-)

Jadi, walaupun tak ada suprise yg betul2 berharga itu, aku tetap ikhlas datang kerana ikatan persahabatan kita semua ... …

HARI PENUH GEGARan!

Image
Seriously, Tak dapat aku tulis dengan kata2 akan keseronokan dan kemeriahan majlis Gegar tu. Pendek kata, sememangnya worth kalau pergi ... aku tak dan nak cerita panjang sebab aku rasa kata2 aku nanti boleh membuatkan yg meriah jadi tak meriah pulak ...


Kelihatan sesi berkenalan dengan lebih dekat sedang berjalan. org tu kyusuk interbiu tj, lupa ke org rumah tj tgh perati tuuu... *lariiiiiiii huhuuh .. di belakang pulak, MM dok interbiu cekedess sambil hubby MM dok kata dalam hati sabar je laaa wife aku ni, aku depan mata, dia dok borak ngan mamat ni .. *lariiiiiii huhuuh ... Begitu lah u ols, kemeriahan dalam umah arc,umpama dlm reban .. sesi berkenalan tak pernah nya habis ... masing2 sgt mesraaaaa .... :-)Sessi tunjuk baby ... itu baby sarah yg comel ... sambil diperhatikan oleh cik kak yg dlm hati sure tgh terfikir nama baby dia in future wakakakka .. peace Lis!

Perlu ke i ols terangkan sesi apa ni?? kalau dah ada ratu foto/ratu gelak/ratu borak (banyak nyer ko jd ratu delinn!) ...…

Gegar - Pra Kata

Ditelan mati emak, diluah mati bapak .... Itulah situasi aku pada minggu lepas ... dan situasi ini merujuk pada tidak lain dan tidak bukan, satu event yg amat aku tunggu ... lebih daripada aku menunggu rancangan2 hari raya di TV...

MAJLIS GEGAR RAYA Di RUMAH LORD BUDAK DAN LADY ARC

Memang seawal bulan puasa kami sudah memilih tarikh 5hb sebagai tarikh paling sesuai untuk GEGAR Raya ni .... dah tentunya, aku adalah orang yang paling teruja untuk bersama2 menjayakannya ...

Namun, ujian datang menimpa aku, kesetiaan aku teruji jua ... Sedang dalam kegembiraan menanti detik GEGAR, suami memberitahu, ibu mertua sudah membuat rancangan untuk beraya ke rumah saudara mara di Selatan .... mendengar itu, dalam diam luluh juga hati aku .. hehehe ... pelbagai cara aku lakukan untuk memujuk suami supaya memujuk ibu mertua supaya menukar tarikh ... namun, akhirnya aku hanya akur dengan keputusan yang telah dibuat ... dah dengan hati yang amat amat AMAT berat, aku beritahu rakan2 di tag yang aku tidak …