Monday, 2 October 2006

Giler Meriah!!!!!

U OLS MEMANG BEST!!!!!!!

Boleh kata, ini gathering terhebat dalam tahun ni setelah berkali2 gathering untuk umat2 tag Joe Perantau tu.


Awal2 puasa dah plan nak buat gath sempena berbuka puasa .. AJK planning semestinyalah Angah, Arc, Limah dengan aku ... ALhamdulillah sangat2 bila Arc dengan rasa ikhlasnya mengoffer gath dibuat kat rumah dia dengan Budak .. dah memang seseuai sangat la kan ... So, berlangsunglah satu event yang penuh gamat gegak gempita kat rumah Arc dan Budak yang berlangsung pada hari Sabtu, 30 sep 2006 bersamaan dengan 7 Ramadan 1427 bertempat di Bangi Perdana.


Aku datang lewat. Serious, aku rasa tak best sangat sebab aku datang lewat. Entah kenapa hari tu semua plan aku kucar kacir gitu. Pagi Sabtu tu hubby ajak gi Cheras ... aku bajet kul 2 sampai umah balik so sempat la nak masak mi bandung mcm yg aku janjikan kat dorang ... tapi, last2 ada plak penghalangnyer .. so aku sampai rumah dah pukul 4 .. Serindit dah tunggu pun kat area rumah sebab dia plan nak follow kitorang ... husband aku kata, msk aje la yang express .. tapi, aku mana boleh, dah lah Serindit dah ada, harus la aku panik ... tidak la aku berani amik risiko memasak dalam keadaan panik ..kang mi bandung rasa mi mendung plak ...So, last2 aku decide takmo masaklah .. husband aku dah rasa bersalah ..tapi aku kata kat dia, takper ...


Kul 5 kuar rumah, ambik Ima ... Ima dah tunggu dengan Pecal nya .. terus aku rasa segan giler ... anak dara pun masak okeyyyyy ... pastu Ima naik kereta Serindit so konvoi aje lah kami ... on the way tuh singgah kat Pasar Ramadan Meru, beli Murtabak favorite aku tu ... pastu beli ayam percik sekali (tak pernah rasa ayam percik ni - so, sorry la kalau rasanya kureng) ....


Aku rasa kereta tuh lambatnyer laaa berjalan ... tak sabar2 aku nk sampai ke rumah Budak&Arc ... sikit2 aku pandang jam, sikit2 aku pandang kereta Serindit kat belakang ..iskkk budak nih slowww ler plak bwk kereta (berkenalan bagai ke huhuhu...)


So, sampai rumah Arc aje, Budak dah tunggu depan pagar, Alangz the PAPArazzi dah ready ngan gadjet dia, amik gambo ..hello ...haruslah mek sentaps okay sebab dah le lewat, ada plak bahan bukti huhuhu .. tapi mek control aje noks .. masuk aje rumah, TU DIAAAA ..... RAMAI!!! hahahah ... memula Bilal nan ayu berbaju kurung dengan anak2 dara dia menyambut aku ... kat dalam rumah plak .... Kong n family, Zure (1st time jumpa, jauh dtg dari Kuantan..aku tau ko tak nysal dtg kan? selain ko dpt shopping kasut kat SOGO, ko dapat jumpa aku tauuu... mahal tu beb hahaha!), Royce, Delinn, Sempoii n family, Yummy n Angah dah ready dengan serangan2 pedas dorang ... Arc plak busy kat dapur yang sekali sekala aku nampak Alangz pun turn padang tolong kat dapur ... tolong angkat lauk kot .. PAstu dan dan tuh plak Serindit pun nk tolong angkat cawan plak ... ambik ko! anak2 dara dok depan, anak2 bujang dok dapur ... layannn ...


Lom sempat aku letak punggung, dah berbuka dah ... fuhhhh .... makanan tu dia ..tak ingat2 ..kalah buffet kat hotel u ols .. segala macam lauk pauk ada ... Penuh meja ... layannnn ..


kalau ikut plan asal, patutnyer kaum2 adam tuh gi terawih nk kasik peluang kaum2 hawa berborak sakan ... tengok2, kaum adam cuma berjemaah masa maghrib, pastuh borak tak ingat jugak .. Husband2 yg disangka pendiam, rupanya rancak gak berborak ..(jeling kat bilal) ... dorang borak luar rumah, kitorang borak dalam rumah .. tak ke meriah suasana ..


Royce kena balik awal, sedih aku bila dia nk balik .. belum puas borak2 .. tapi tu le, kalau nk puas, harus la sahur umah arc aje hehehe ... apa2 pun, best jumpa ko royce!


Royce balik, datang pula tetamu yang tak disangka2 nih .. memang terharu giler and seronok sangat semua orang .. makcik blogger .. Aunty Yan .. fuhhhh ... cayalah AY! (rasanya panggil KAk Yan aje pun ok..muda lagik tuuu ..muka pulak ayu ala2 datin rafeah Buang)


Joe called from US ... thanks Joe, kerana tag ko lah mengeratkan silaturrahim .. daripada tak kenal, jadik kamceng! Bila ko balik sini nanti, harus kena tempah dewan kot! time tuh aku takno janji bawak mi bandung lah! hahaha!


Zaidee pun called from Canada ... 1st time dgr suara Dee yang bangun tidur .. thanks sbb aku tau ko pun teruja psl gath ni sampaikan silap hari huhuhu!!!


Yesss!!!! Coco dtg lebih lewat dari i ols okayyyy!! (alamak, dia datang ngan kek batik favorite husband i ols... buat sendiri plak tuuu ...oh tidaaakkk!!!) ...


And YEsssss!!!! Jejaka bernama X-Men nih paaaaling lewat okayyyy ...dia ni pun 1st time aku jumpa ... cayalah dia, dtg jugak walaupun dah kenyang buka ngan kawan2 dia ...


Discuss apa eh sampai meriah camtu sekali? yang penting gelak mmg tak ingat2 ... (selain makan tak ingat2) ... rasanya aku nih byk gelak dari cakap ..tapi Zure kata aku cakap tak berenti? tak ke over tu? dah tentu2 la Angah dengan Sempoii dengan Delinn lebih tak berenti dari aku tauu .. muahahaha!! Tapi, rasanya discussion more to usik mengusik aje ... dan masa Sempoii dok kasik sourvenir dari haatyai tu, fuhhh meriah! lawak la sempoii ... yang pasti, i ols dapat 2 okayyyy hahahaha!


Yang aku seronok giler, Lydia sporting aje malam tu tak meragam .. kadang2 aje merengek2 kalau kena cubit2 dengan diorang ..tapi kalau alangz sikit pun dia tak kisah ... pastu seronok jek dia follow anak2 arc n Sempoii main apa ntah ... semua meriah! dari bapak, ke emak, ke anak2 .. sakan gelak saja!


Kalau ada antara korang (yg membaca) ni rasa apa la Fara nih dok gathering tak habis2 .. huhhh yezzaaaa. ... bila korang dtg gath, baru la tau betapa nikmatnyer gathering ni u ols!!!! ramai antara dorang aku dah jumpa, and few of them tu baru aje jumpa sekali ... Attendance kali nih memang menggalakkan sangat-sangat. Rumah Arc ngan budak plak, sememangnyer sangat best! Sempoii siap dah nak bentang toto dah hehehe ... Delinn dok ajak balik tapi tak angkat punggung punnnn ... elehhhh ..ajak2 ayam kan??? last2 bila Lydia dah ala2 nk buat perangai sbb ngantuk, barulah sesi bersurai ..huhuhu ... (actually aku tgk, Ima pun mcm dah ngantuk je walaupun dia kata tak ngantuk hahahaha peace Ima!)


aduh, tak reti lah aku nak cerita ... kucar kacir jadiknyer ... sila baca review lain dalam blog Delinn, blog Angah, Blog Sempoii, Blog Zure, dan Blog Ima .... aku rasa blog yang lain2 lom update .. bila dorang dah update, aku update sini .. gambo2 pun kat blog dorang aje ... aku x bwk kamera .. (ada orang tu bawak kamera tak der bateri, apa barang... hahaha)


Banyak2 terima kasih kat Arc dan Budak atas kesudian korang menyediakan rumah utk kami membuat sesuka hati .... jangan serik2 okay? hahahaha ....

16 comments:

  1. Penat i ols baca entry ni u ols....hehheheheh...

    ReplyDelete
  2. wuishhh...panjangnyer...congratulations...leh wat novel...

    ReplyDelete
  3. royce2:11 pm

    Aku tak puas nak sembang n cubit pipi Lydia tu...apa boleh buat..pukul 3.00 ptg baru Abang aku call kata nak dtg berbuka kat umah....Kalau tak boleh dok lama2. Tapi aku seronok juga dpt jumpa korang semua..

    ReplyDelete
  4. Zure: i ols pun penat ... hahaha! patutnya i ols copy aje entry u ols kan?

    RM: hahahaha! tak sedar diri plak tulis ..terpanjang

    Royce: oooo abang ehhh ... ke 'abang' ?? huhuhu peace!

    ReplyDelete
  5. baca jer dah rasa "ter"amat la happening gath tuh ... lom join skali lagik. Iskk kalau laa chek single mingle lagi mau chek join gath2 gini nih .. tp apakan daya .. ahhahaha .. maybe next time leh join kot ..

    ReplyDelete
  6. MM: Harus u ols join nxt time occayyy!

    Joe: Kalau i ols jadi u ols, i ols akan bangga tau ... anak2 ayam u ols sangat meriah!

    ReplyDelete
  7. eh....i dtg sblum royce balik okay....bawa makanan dari umah lagitu..teeheehee

    ReplyDelete
  8. alamak ... hehehe .. citer i x ikut order laa .. huhuhu .. apa2 pun kek u mmg class!

    ReplyDelete
  9. muahahahaha!! mee bandung aku mana??? hahahaha..

    ReplyDelete
  10. Muuuakakakakkaa... yelah.. baru aku terperasan yang anak2 teruna bujang dok sibuk menolong kat dapur (walaupun kejap) compare ngan anak2 dara dan mak takde dara yang dok rancak berbual kat depan dan tak sedar diri korang kat umah orang.. muakakakkakakkaka.... ketawa.. tak henggat... :-p

    Ahakzz.. Lydia suka kat aku.. nak cakap camner kan?.. hehehhe....

    Apapun.. memang best argh gathering kali nie... pas nie ke Klang kita ekk?.. :-p

    ReplyDelete
  11. memang la aku nak tanye soklan ni...selalu sangat bergath cek Fara kita ni...rerupanye Joe di rantauan, no wonder la nick JoePerantau. Camne la awal2 korang masuk tag Joe ni?
    Anyway, korang memang happening!!

    ReplyDelete
  12. aku tahu mcm mana perasaannya bergathering...ppuuhh...mmg seronok, tak ingat nak balik punya...

    bestt arr farah, bangi perdana tu dekat je ngan aku, kalau tak leh jumpa ko kan?

    ReplyDelete
  13. adoq: hahaha ... camner leh terjerumus eh .. maklum ler kaki sembang semua ni ... dan kaki bloghop ..jodoh le tuh namanya ...

    Noha: laaa.. dekat kerrr ... ishh terbayang2 masakan ko ... hahahaha ..

    ReplyDelete
  14. Anonymous1:39 pm

    Fara,

    Lain kali gath tolong lah jgn janji Mee Bandung..hhehehe jauh nau nak gi mengambik nye..hahhaha

    Peace....

    ~Bilal~

    ReplyDelete
  15. Bilal: hahaha!!! habis, aku janji mi klang la eh? haha

    ReplyDelete