Friday, 4 November 2016

Pantai Sungai Lurus, Senggarang Batu Pahat.

Alamak dah kul 11.30 and i havent write anything here today hehe..

Today nk cerita pasal balik kampung last week. The main purpose was to attend reunion tapi nope am not gonna write about the reunion. Yet. 

Reunion on saturday and on Sunday we headed back to Klang. Tapi malas ikut highway. Instead kiterang pusing ke arah Senggarang, kat Senggarang ni la tmpt aku tunggu bas untuk ke balik ke asrama. Aku sekolah kat TIGS which located about 25km from Senggarang, kat bandar. Kat pekan senggarang la arwah emak akan turunkan aku dengan motor utk naik bas pulak.. Dari rumah aku ke Senggarang ni dalam 20
Minute lah naik motor... Senggarang ni pekan yg agak dekat dengan pantai. Pntai awam terletak kat Kampung Sungai Lurus.. Nice view sbb ada jeti tu. Pantai ni mmg aku familiar sangat sejak kecik. Tapi guess what walaupun namanya familiar tapi aku x pernah pun sampai hehehe.. So for the record, last week was mh first time there! Hahaha!! 




Habis lepak kat pantai (kejap je sbb panas) then kuar and makan asam pedas kat depan kampung. Habis tu baru lah ke arah Batu Pahat Town then ke Muar ikut jalan dalam.. Lepas pekena mee bandung kat Tg Agas Central baru lah kami keluar ke highway ikut exit Tangkak..phewww hehehe...



Ok itu sajaaaa... Now is 11.35pm and esok Sabtu yeyyy!!!



No comments:

Post a Comment