Wednesday, 27 June 2012

Discharged

Heh, berbolak balik entry aku.. kejap2 masa pregnant, kejap2 after delivery.. hehehe.. mana yg terlintas nak blog, yg tu la aku blog.. now aku nak tulis pasal hari aku discharge dari DEMC. pagi2 tu aku dah tak sabo nk discharge.. maklum lah ada 3 org anak2 kat rumah yg menunggu.. mesti lah tak sabo nak jumpa dorang.. walaupun dorang dah datang ptg semalamnya lepas aku bersalin tu... rindu tetap rindu..

kul 8 gitu lps aku mandi (syoknyer mandi air panas kat ward.. ngan shower beso.. fuuhh rasa puas dan segarr jek..) .. Paed utk Daleela datang.. sama mcm Fahren, paed daleela adalah dr. Koshy.. aku suka dr. koshy ni. satu, sebab dia support breastfeeding... sangat2 support.. 2nd, sebab dia suka bagi detail explaination .. pastu dia cergas dan pantas bila handle budak2.. huhu..



lps dr. Koshy check and everything ok ngan daleela.. tiba masa dr.Jumeah plak dtg utk check aku... pun ok Alhamdulillah.. mmg tak sabo nk kuar.. hehehe.. tapi still kena tunggu lps lunch jugak sbb maklum le dah pakej sekali ngan lunch kan.. sayang oo tak makan.. sedap2 menu dia.. hehehe..

oh cakap pasal pakej.. aku amik pakej SVD biasa tu lah.. yg single room tu kan.. masa pre admission during final check up 39 week tu , dorang tanya aku, company ada GL ke.. aku sejak kerja kat i*erintis ni baru le merasa ada benefit utk maternity.. so aku bgtau dorang aku ada GL.. pastu dorang tanya nk guna GL ke nk guna cash.. sebabnya since aku dah besalin 3 kali sebelum ni cash kat DEMC, so dorang nak offer loyalty program, which is room upgrde drp. single room kepada executive room.. hmmm.. menarik gak.. aku kata GL tak de ke upgrde.. dia kata takde.. infact GL tu tak cover room pun.. cuma cover cost bersalin.. hmm.. aku malas nk fikir2.. if nk GL, nk kena pi opis dulu bagai padahal aku dah start cuti and malas nk pi opis lagi.. so aku decide proceed je la cash mcm biasa... kalau nanti lps cuti maternity, baru check of bleh claim.. kalau boleh claim, claim la.. kalau x bleh claim.. diam2 jek lah.. huhu..


so merasa lah iols masuk bilik 603 .. takde la beza sgt pon single room ngan executive room KOT. hahaha.. so takde la aku nk detail sgt cerita.. cuma aku rasa its a good initiative by DEMC to appreciate customers dorang yg byr cash.. terubat sket hati those yg tak merasa company maternity benefit kan.. hehehe.. in a way, its a business strategy jugak sbb org tertarik nk bersalin kat situ lagi dan lagi.. HAHAHA...

teringat dulu masa bersalinkan Lydia.. masa tu dr. Norleen, pernah bgtau aku DEMC nk pindah building baru.. ha tu dia.. daripada Lydia, Idlan, Fahren.. tak jugak pindah2.. hahaha last2 tiba masa daleela baru le ada .. wakakka.. maybe sbb tu la aku asyik la pregnant lagi dan lagi.. nak merasa spital baru gamaknyer.. LOL

ok dah cukup.. lps dr.jumeah kuar.. Sol plak called.. dia nak drop by melawat aku n daleela.. dia otw ke opis.. maklum le umahnyer sekangkang kera je dari spital ehehe.. bagus gak sol dtg.. tak le kebosanan menunggu nak balik.. tapi sol rushing la sbb nk pi opis kan.. anyway thanks Sol sbb dtg :-)


olo bucuk bucuk..


lps tu, customer service exec. plak datang.. bertanya khabar (lebih kepada nak survey) mcm mana layanan semua.. huhu aku kata ok je la... malas nak bgtau lps deliver tu aku takleh tgk tv sbb tv rosak.. LOL.. apa daaa.. tapi sbb dorang repair cepat,,, so ok la kira tu ...

kul 11.30 lunch dtg.. licin aku makan wakaka.. berselera...

lps tu baru le segala proses pembayaran dan pemberian ubat, cenderahati what not.. senang sgt sbb semua dibuat di bilik sajork.. tak payah nak pegi kaunter bagai.. sistematik lah jugak.. improved.. and last sekali, baru lah dtg wheelchair bawak aku turun... and kul 12.30 gitu aku pun meninggalkan DEMC... begitu lahh :p

 pose dulu before kuar ..pose ngan anak baru .. :-)

duh! kain batik jer .. huhu ...


meninggalkan DEMC - yey! daleela nak balik umah nenek jumpa kakak and abang2 :-)


4 comments:

  1. vogue gitu keluar dari ward! hehehe...

    ReplyDelete
  2. Hahaha vogue le sgt pakai kain batik! hahahaha...

    ReplyDelete
  3. awww suke suke ada gmbr iols kiss baby!

    ReplyDelete
  4. assalam..nk tanya..berapa kos bersalin dekat DEMC hr tu yer? tq

    ReplyDelete